Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

היום בדרכי לביתי נאלצתי לבלום לפני רמזור שהתחלף בפתאומיות אך מייד ננעלו הגלגלים והרכב נזרק שמאלה.

תיקנתי ימינה וחשתי שאני מאבד שליטה-למזלי לא היו מכוניות בסביבה וכך סטיתי שמאלה וימינה לרוחב הכביש עד שחטפתי מכה בחלק הימני אחורי של הרכב ממדרכה שהתבררה בדיעבד כמכה בגלגל האחורי ימני שהתעקם.

לא אובחן פנצר ולא אובחנה סטיה בבולם או במוט מייצב אחורי, אך הגלגל עכשיו לא ישר, ונוטה פנימה ,בזוית וכן כל הכיווניות של הרכב השתנתה - כיווניות ההגה התעקמה לגמרי ויש רעש של חריקת צמיגמהגלגל האחורי.

כמו כן הרכב מאד לא יציב וכמו כן ההיגוי(למרות שלא היתה כל פגיעה בחלק הקידמי)-ניתן לנסוע בקו ישר לאט אך בסטיה הכי קטנה הרכב "נזרק"-ממש מפחיד.

לא אובחנו פגיעות נוספות-אני חוזר-הצמיג לא התפנצ'ר ולא אובחנה נזילת נוזל בלם?

מה לדעתכם הנזק?

תודה

ניצן

פורסם

יכול להיות מייצב אחורי או משהו בסגנון, זה בסה"כ מוט ברזל שמתחבר מהשילדה לגלגל. אין מנוס מלפנות למי שמיתעסק עם כיוון פרונט, אולי הוא יוכל להשיג לך חלק מפירוק ולא תצטרך לשלם על חדש במידה ויש במלאי

לקח חשוב מהמקרה כאשר אתה בולם והרכב מאבד שליטה נעילת גלגלים רק מחמירה את המצב, כדי לצאת מהחלקה צריך לשחרר את הבלמים על מנת להחזיר את ההיגוי לגלגלים הקדמיים, נכון שזה מנוגד לאינסטינקט אבל זאת הדרך לצאת מהחלקה וסיחרור

פורסם

למה ניזרק לך הרכב בהתחלה, האם הכביש היה משובש, אתה נועל צמיגים שונים? הבלימה לא אחידה?

יצא לי להיות כמה פעמים במכוניות שננעלו בהן הגלגלים והרכב החליק בקו ישר

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
למה ניזרק לך הרכב בהתחלה, האם הכביש היה משובש, אתה נועל צמיגים שונים? הבלימה לא אחידה?

יצא לי להיות כמה פעמים במכוניות שננעלו בהן הגלגלים והרכב החליק בקו ישר

אין לי מושג!!

לאחרונה החלפתי את כל 4 הצמיגים מאותו סוג

ה-2 הקידמיים חדשים לגמרי והאחוריים בני חצי שנה

לאחרונה טיפלתי בבלמים האחוריים ועברתי טסט בהצלחה לפני שבועיים

אין לי שמץ למה הרכב נזרק-בבלימות "מבחן"קודמות זה לא קרה.

ניצן

פורסם

א. אם הכביש במקום תקין הבלימה היתה אמורה להיות אחידה- אם לא יש לך בעיה בבלמים,

יכול להיות שהכביש במקום לא תקין, קצת מחליק ובגלל זה הרכב נזרק, זה גם קורה בהאצות

ב. בדוק גאנט וצמיג, כנראה דרוש החלפה של הגאנט ואולי גם הצמיג,

ג. אני אישית ממליץ לך לבדוק את הבולמים אבל את האחוריים בפרט ואפילו אם הם טובים לך תעשה כיוון ציר אחורי, זה כמו כיוון פרונט אבל לציר האחורי, במידה והבולמים תקינים והציר מכוון לא אמור להיווצר מצב של היזרקות. לפי מה שאתה מתאר הציר האחורי שלך לא מכוון!!

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

המלצה חמה,גש למוסך הקרוב בהזדמנות הראשונה.התקלה שאתה מתאר משפיעה קשות על בטיחות הרכב והנסיעה.מעבר לזה,מצטער,אין לי מה להוסיף.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

**אתה מתבקש להשקיע כמה שניות בהגהה לפני משלוח ההודעה**

תרים את לדא שלך באויר עם ג'ק כמובן במקום פגיע ותיםתובב גלגל אמור להחתובב ישר סים אצבע ש תרגיש איך הוא מסתובב

2)תמדוד מה מרחקים של גלגלים בין ניקודות מםוימות

אם קיבלתה מכה רצינית יש םיכוי שעקמתה את ציר האחורי

פורסם

עצוב לי לשמוע על התאונה! :mm_eek:

אם תרצה טלפון של מכונאי טוב שכנראה יוכל לעזור לך פנה אלי בה"פ.

לדעתי הבעיה ביציבות הרכב נגרמת בגלל השינוי בזווית הגלגל האחורי. בדיוק כמו לשנות זווית קאסטר או קאמבר בסרן הקידמי, גם בסרן האחורי תיהיה השפעה על אחיזת הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תרים את לדא שלך באויר עם ג'ק כמובן במקום פגיע ותיםתובב גלגל אמור להחתובב ישר סים אצבע ש תרגיש איך הוא מסתובב

2)תמדוד מה מרחקים של גלגלים בין ניקודות מםוימות

אם קיבלתה מכה רצינית יש םיכוי שעקמתה את ציר האחורי

החלפתי גלגל,

לאחר ההחלפה שמתי לב שחלקו הקידמי פונה כלפי חוץ.

נראה שהבולם התעקם.

לגבי הציר-לא ניתן להבחין-הוא נראה שלם, ללא סימני עקמומיות-זהו סרן אחורי רציף, לא מפרקי ודי עבה ומסיבי.

מה שכן כל הכיווניות של הרכב השתבשה, ויש נטיה להיגוי יתר בפניה שמאלה.

ניצן

פורסם

ניצן -

צמיג שעובר מכה כזו מחוייב בבדיקה מדוקדקת, הרבה פעמים יש נזק שקשה לראות והוא יכול להוות מפגע בטיחותי ממדרגה ראשונה, פיצוץ צמיג במהירויות של כביש בינעירוני יכול להיגמר רע מאוד... בדוק אותו היטב ורצוי אף לתת לבעל מקצוע לבחון אותו, באם עולה הספק - אין ספק (!), להחליף ומיד.

את הגלגל עצמו אני מבין שכבר החלפת וטוב שכך.

האוטו שלך חייב לעבור כיוון מושלם של כל זוויות המתלים בארבעת הגלגלים (מה שמכונה בטעות כיוון "פרונט") כי הוא בטוח לא מאוזן בגרוש.

יש סיכוי סביר שחלקים מהמתלה האחורי התעקמו ויש צורך להחליף אותם, אם הבולם נוזל תחליף את שניהם.

מוטי.

פורסם
ניצן -

צמיג שעובר מכה כזו מחוייב בבדיקה מדוקדקת, הרבה פעמים יש נזק שקשה לראות והוא יכול להוות מפגע בטיחותי ממדרגה ראשונה, פיצוץ צמיג במהירויות של כביש בינעירוני יכול להיגמר רע מאוד... בדוק אותו היטב ורצוי אף לתת לבעל מקצוע לבחון אותו, באם עולה הספק - אין ספק (!), להחליף ומיד.

את הגלגל עצמו אני מבין שכבר החלפת וטוב שכך.

האוטו שלך חייב לעבור כיוון מושלם של כל זוויות המתלים בארבעת הגלגלים (מה שמכונה בטעות כיוון "פרונט") כי הוא בטוח לא מאוזן בגרוש.

יש סיכוי סביר שחלקים מהמתלה האחורי התעקמו ויש צורך להחליף אותם, אם הבולם נוזל תחליף את שניהם.

מוטי.

תודה על התגובה ,

שאלתי,

האם אצטרך להחליף לדעתך זוג בולמים אחוריים?-כיוון שהבולם אינו נוזל אך כנראה התעקם.

מחר אגש לבדיקה במוסך לקבל חוות דעת.

בנוסף אחליף ג'אנט וצמיג.

ניצן

פורסם

לאחר בדיקה במוסך המתמחה בפרונטים, שילדות, מיתלים, הגאים וכו'.

להלן המימצאים:

סרן אחורי התעקם,הסרן בנוי כמקשה אחת לכן אין אפשרות ליישרו ולכוונו.

הסרן הוחלף אחר כבוד(מפירוק)-נבדקו כיוונים ונימצאו תקינים,הבולם נמצא תקין ולא נפגע מהמכה.

הנזק, 1100 ש"ח(נראה שיצאתי בזול) כולל ג'נט מפרוק.

נבדקו כיווני גלגלים ונמצאו תקינים,המוסכניק אמר שאין טעם לכוון זוויות כי מאחור אין כלל אפשרות ומקדימה הכל היה מכוון וחלק זה לא נפגע.

לאחר נסיעה נראה כי הרכב חזר לקדמותו-בנסיונות בלימת חירום הרכב ממשיך ישר ואינו נוטה.

ניצן

• תוכן חדש...