Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כוח ה-G

Citroen_Zx
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה על השאלה המעט שטחית... אבל דובר פה בעיקר על סיבובים (והיה מעניין), אבל איזה כוח G מופעל על נהג בתאוצה ישרה בלמשל אימפרזה טורבו בשיא הדחף ? (גם בערך יהיה מספיק טוב), אני מתאר לעצמי שהרבה פחות מסיבוב חזק, אבל בכל זאת, כמה ?

ועוד שאלה, צויין ש-G קשור להאצה, אבל מה עם הכוח שמופעל בבלימה חזקה (שהוא לרוב חזק הרבה יותר מתאוצה בכל רכב) הוא גם כוח G ? (רק מכיוון שונה?) ואם כן, כמה G מורגש בבלימת חירום ?

ינון.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם בהאצה ובבלימה הנהג מרגיש שמופעל עליו כח, בבלימה כמו בתאוצה הנהג מרגיש שמופעל עליו כח, פשוט הכיוון שונה.

לגבי הG שפועלים בזמן תאוצה של אימפרזה.

אם היא מאיצה מ0 ל100 קמ"ש שזה בערך 27.78 מטר לשניה וזה לוקח לה נגיד 6.1 שניות, אזי פועל עליה ועל הנהג בערך חצי G (כמובן זה בתנאי שמניחים שתאוצתה קבועה לאורך כל הדרך, למרות שזה לא נכון אבל זה נותן היבט כללי).

לגבי הבלימה, צריך לדעת תוך כמה זמן היא מאיטה ממהירות מסויימת למהירות מסויימת או באיזה מרחק היא עושה את זה ואז ניתן יהיה למצוא את הG בזמן בלימת חירום.

פורסם
סליחה על השאלה המעט שטחית... אבל דובר פה בעיקר על סיבובים (והיה מעניין), אבל איזה כוח G מופעל על נהג בתאוצה ישרה בלמשל אימפרזה טורבו בשיא הדחף ? (גם בערך יהיה מספיק טוב), אני מתאר לעצמי שהרבה פחות מסיבוב חזק, אבל בכל זאת, כמה ?

ועוד שאלה, צויין ש-G קשור להאצה, אבל מה עם הכוח שמופעל בבלימה חזקה (שהוא לרוב חזק הרבה יותר מתאוצה בכל רכב) הוא גם כוח G ? (רק מכיוון שונה?) ואם כן, כמה G מורגש בבלימת חירום ?

ינון.

בהאצה ובבלימה מופעלים גם כן כוחות G. הם תלויים בעוצמת ההאצה והבלימה, שניהם פונקציה של הצמיג וסוג המשטח הין היתר.

בבלימה ניתן למדוד להגיע עד 1G במכונית כביש סטנדרטית. בהאצה נדיר לעבור את החצי G.

נאמרו הרבה דברים לא מדויקים בשרשור הזה, פשוט מעצם העובדה שאנשים מניחים שהפיזיקה של הרכב מסתכמת ב F=Mu*N.

בפועל המכונית היא גוף קשיח, עם מודל פיזיקלי די מורכב שמתאר את ההתנהגות שלה בפניות ובכלל.

במאמר הזה יש כמה הסברים, קצת מיושנים כנראה, סיכום של ספר בנושא הזה.

פורסם

כלומר כוח ה-G מורגש בשינוי מהירות ולא משנה הכיוון...

ותודה על התשובה, ולגבי חישוב הבלימה, רכב עם בלמים טובים בולם מ-100 ל-0 באיזור ה-35 מטר, אז כמה G זה יוצא?

אגב, האם זה משוואה ישרה ? כלומר אם רכב שמאיץ ב-6 שניות זה יוצא בערך חצי G, האם רכב שמאיץ ב-3 שניות זה 1 G ?

אני מצטער שאני הולך על הדרך הקלה ופשוט שואל שאלות מפגרות ולא מנסה להגיע למקנות בעצמי... זה יותר קל ומדוייק ואני לא מחפש ללטף את עצמי :)

חוץ מזה, אני ממש לא זוכר נושאים כלכך מעניינים בשיעורי פיזיקה... (

תוספת בעריכה... רק לאחר שמירת התגובה ראיתי את התגובה של חיים... :)

ינון.

פורסם

יש תאוצה בשני מקרים:

1. בנסיעה בקו ישר כאשר משנים מהירות

2. בשינוי כיוון, אתה פונה שמאלה או ימינה, או למעלה או למטה (במטוס למשל, ביציאה מצלילה הטייס מרגיש על הפנים).

לגבי התאוצות, מה שאמרתי חצי G זה אם מניחים שהמכונית מאיצה באופן קבוע (הבעיה היא שזה לא נכון, למשל עד 20 קמ"ש היא מאיצה בקצב מסויים ואחרי זה זה משתנה, הכל בהתאם לסל"ד ולהילוך).

כעיקרון, אם תניח שמכונית מאיצה באופן אחיד אז כן, אם זמן ההאצה מ0 ל100 קטן פי X אז הG גדל פי X.

לגבי הבלימה, אם מ100 ל0 זה לוקח 35 מטר, אז זה יוצא בערך 1.12G.

פורסם

בעיקרון מכונית 4X4 שזורקת קלאץ' יכולה להגיע רגעית לאותו כוח G כמו בבלימת חירום (כמובן הכיוון יהיה הפוך) סביר שזה בערך 1G בגלל מגבלות הצמיגים. מכונית הנעה קדמית אני מעריך שתגיע למקסימום 0.5G גם בזריקת קלאץ. מכונית הנעה אחורית תגיע לקצת יותר, נניח 0.6-0.7G (כי מרכז הכובד עובר אחורה וזה עוזר לאחיזה בזמן תאוצה חזקה)

בבלימה ממהירות גבוהה של רכב קל ולא אווירודינמי (מכונית עם ספויילרים גדולים כמו F1 , או אופנוע, אפילו אם יש לו פיירינג) אפשר לעבור את ה 1G , כי התנגדות האוויר בולמת חזק בנוסף לחיכוך בין צמיגים ואספלט

• תוכן חדש...