Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה הזמנתי רנו מגאן ידנית בליסינג תפעולי, ובמחיר שאינו גבוה משמעותית מאוטומטית.

הענין הוא כזה: הסוכן של הליסינג התקשר אלי שבדיוק עכשיו חוזרת אליו רנו מגאן ידנית כזו, בת שנה וחצי, וברמת גימור גבוהה יותר מהרגיל (סאן רוף, ריפודים וכו').

בגלל שהיא כבר יד שניה, הוא מוכן לתת לתקופה קצרה יותר ובמחיר זול יותר, שני דברים שיכולים מאוד להתאים לי. יתרון נוסף הוא שהיא זמינה מיידית.

א. בהנחה שבעיות מכניות וכו' אינן הבעיה שלי (ליסינג תפעולי) האם כדאי ללכת על העסקה, ואם כן - אילו דברים חשוב לבדוק?

ב. האם יש השפעה על קבוצת המחיר של הרכב מבחינת מס הכנסה, בהיותו רכב יד שניה?

בתודה מראש

פורסם

קבוצת שווי השימוש לצורכי זקיפת הטבת מס נקבעת בעת מסירת הרכב. קבוצת שווי השימוש אף נמצאת ברישון הרכב כך שגם וולוו בת 5 בשווי 100,000 יהיה לה שווי שימוש של מכינית בעלות פי 2.5 - אבסורד מיסויי.

כל עוד מדובר בליסינג תפעולי אז כאב הראש ועלויות הטיפולים הם בעיה של חברת הליסינג.

בגדול... אם זה הדגם שאתה רוצה אז זה נשמע כדאי.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אבקש הבהרה: האם קבוצת שווי השימוש נקבעת בעת מסירת הרכב ללקוח הראשון או לי?

ב. אילו דברים כן כדאי לבדוק? האם להתקשר ללקוח הקודם ולשאול אותו על מצב הרכב, בהנחה שאין לו אינטרס מובנה לייפות דברים?

פורסם

בתור התחלה הייתי מנסה לדבר מול הלקוח. אח"כ הייתי מבקש לראות דף טיפולים, האם הרכב ביקר במוסך רק לטיפולים או לכל מיני דברים נוספים (לבדוק שלא מדובר ברכב בעייתי במיוחד). אח"כ הייתי הולך לראות את המצב שלו, פנים וחוץ, ולוקח סיבוב עם אפשר.

אבל הכי חשוב הלתחיל מהקבוצה, אם הוא מעביר אותך לקבוצה 3, זה כבר הופך להיות פחות שווה.

עריכה - ההבדל בין 2 ל 3 גדל דווקא...

גיא

פורסם
בשעה טובה הזמנתי רנו מגאן ידנית בליסינג תפעולי, ובמחיר שאינו גבוה משמעותית מאוטומטית.

הענין הוא כזה: הסוכן של הליסינג התקשר אלי שבדיוק עכשיו חוזרת אליו רנו מגאן ידנית כזו, בת שנה וחצי, וברמת גימור גבוהה יותר מהרגיל (סאן רוף, ריפודים וכו').

בגלל שהיא כבר יד שניה, הוא מוכן לתת לתקופה קצרה יותר ובמחיר זול יותר, שני דברים שיכולים מאוד להתאים לי. יתרון נוסף הוא שהיא זמינה מיידית.

א. בהנחה שבעיות מכניות וכו' אינן הבעיה שלי (ליסינג תפעולי) האם כדאי ללכת על העסקה, ואם כן - אילו דברים חשוב לבדוק?

ב. האם יש השפעה על קבוצת המחיר של הרכב מבחינת מס הכנסה, בהיותו רכב יד שניה?

בתודה מראש

אני מבין שמדובר בעיסקה של אדם פרטי? האם זה בכלל משתלם?

אם מדובר בליסינג תפעולי-הרי שלא מעניין כל כך מצב האוטו (בדוק רק שהחוזה הקודם לא נגמר בגלל בעיות מכניות שלא הצליחו לפתור) ומבחינת עלות, שווי המס הוא זהה, כך שמה שיקבע הוא גודל ההנחה שתקבל.

פורסם

משירשורים קודמים שלו - מדובר בחברה קטנה, לא באדם פרטי.

שים לב שאתה מטעה אותו. רכב עם גג, ועוד כמה תוספות יכול לעבור לקבוצה 3, אי אפשר לקבוע שכל המגאן 2 1.6 הן קבוצה 2. בדיוק כמו שהפוקוס 1.6 המשפחתית שלנו היא קבוצה 3.

גיא

פורסם

את קבוצת המיסוי ניתן לראות ברישיון הרכב.

המגמה העתידית היא להגדיל את שווי המס. אם לשפוט לפי ההגדלה האחרונה, אז האוצר רוצה מאד להפוך את השווי לריאלי.

בהגדלה האחרונה דווקא גדלו המרווחים בין הקבוצות, כי זו היתה הפשרה בין דרישת האוצר וועדת הכספים. כך החליטו בסוף לפגוע יותר בעשירים, ולהעלות את שווי המס של הקבוצות היקרות יותר.

פורסם
התוספת לא קטנה במיוחד לפי מה שרשום כאן:

http://www.mof.gov.il/taxes/49605_idkunim.htm

http://work-gsob.haifa.ac.il/shil2/jsp/general/Article.jsp?aid=1200&cid=13

אם צריך לזכור שמדובר על ברוטו ולכן התוספת קטנה יותר.

גיא

חנקת אותי.

400 ש"ח הפרש?! על מה ולמה?!

שייחנק האוצר וכל פקידיו!

פורסם
חנקת אותי.

400 ש"ח הפרש?! על מה ולמה?!

שייחנק האוצר וכל פקידיו!

400 ש"ח הפרש בברוטו. המשמעות היא בערך 200 ש"ח בנטו, תלוי באחוז המס השולי שאתה משלם.

לפני שתרוץ לחנוק את האוצר וכל פקידיו, צריך להבין את ההגיון - רכב צמוד מהווה הטבה. להטבה הזו יש שווי, ועל השווי צריך לשלם מס. עדיין, העלות האמיתית של ההטבה שאתה מקבל גבוהה הרבה יותר מהזקיפה - יותר קרוב ל- 3,000 ש"ח. ברגע שאתה עובר לרכב בקבוצת מחיר יותר גבוהה, המדינה מניחה שאתה "נהנה" יותר, ולכן שווי ההטבה גדל וגם עלות המס. אם ההפרש במחיר בין שתי מכוניות הוא כ-10,000 ש"ח (וזה בד"כ ההבדל בין דגמי קבוצה 2 ה"פשוטים" לדגמי קבוצה 3 המפוארים), הרי שקיבלת מכונית עדיפה, מפוארת יותר, ולכן גם נחשבת כהטבה גבוהה יותר.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
400 ש"ח הפרש בברוטו. המשמעות היא בערך 200 ש"ח בנטו, תלוי באחוז המס השולי שאתה משלם.

לפני שתרוץ לחנוק את האוצר וכל פקידיו, צריך להבין את ההגיון - רכב צמוד מהווה הטבה. להטבה הזו יש שווי, ועל השווי צריך לשלם מס. עדיין, העלות האמיתית של ההטבה שאתה מקבל גבוהה הרבה יותר מהזקיפה - יותר קרוב ל- 3,000 ש"ח. ברגע שאתה עובר לרכב בקבוצת מחיר יותר גבוהה, המדינה מניחה שאתה "נהנה" יותר, ולכן שווי ההטבה גדל וגם עלות המס. אם ההפרש במחיר בין שתי מכוניות הוא כ-10,000 ש"ח (וזה בד"כ ההבדל בין דגמי קבוצה 2 ה"פשוטים" לדגמי קבוצה 3 המפוארים), הרי שקיבלת מכונית עדיפה, מפוארת יותר, ולכן גם נחשבת כהטבה גבוהה יותר.

בברכה,

קובי

כל זה טוב ויפה, אבל אם אני מוכן להסתפק ברכב יד שניה, שעלותו פחותה בהרבה מאשר רכב חדש, שווי השימוש צריך לשקף זאת. הגיון כלכלי פשוט, לא?!

וחוץ מזה, מה לגבי הטבות יקרות הרבה יותר, כמו דירה על חשבון העבודה (כמו שיש לחברי קיבוץ למשל), שאינן ממוסות כלל?!

פורסם
כל זה טוב ויפה, אבל אם אני מוכן להסתפק ברכב יד שניה, שעלותו פחותה בהרבה מאשר רכב חדש, שווי השימוש צריך לשקף זאת. הגיון כלכלי פשוט, לא?!

וחוץ מזה, מה לגבי הטבות יקרות הרבה יותר, כמו דירה על חשבון העבודה (כמו שיש לחברי קיבוץ למשל), שאינן ממוסות כלל?!

השכיחות של לקיחת ליסינג מיד שניה היא נמוכה מאד, וכנראה שבגלל זה המחוקק לא טרח להגדיר כללים מיוחדים לענין. חוץ מזה, אנחנו לא מדברים על רכב משומש בן חמש, אלא רכב בן שנה וחצי, כך שעלותו פחותה, אבל לא בכל-כך הרבה. מבחינת ההטבה שהוא מגלם אין הבדל גדול בהנאה שתיגרם לך (אלא אם ה"יד הראשונה" קרעה לו את הצורה, טינפה את המושבים והשאירה ריח רע באוטו).

לגבי דירות - אני לא רואה חשבון ולא מכיר את התחום, אבל זה שיש "מקלט מס" בתחום אחד, לא אומר שהמדינה תאפשר אותו גם בכל תחום אחר.

אני מציע לך לעשות את החשבון הכספי הכולל של שתי האפשרויות - מכונית חדשה בליסינג יותר יקר וקבוצת מס שתיים - מול מכונית בת שנה וחצי, ליסינג מוזל, אבל קבוצת מס 3. בדוק מה יוצא יותר יקר, ואח"כ תוסיף למשוואה את התוספות שיש במשומשת, ותחליט כמה הן "שוות" לך (בשבילי גג נפתח זה סתם מטרד, והוא נתקע לי בראש. אולי עבורך זה צ'ופר ששוה לשלם תוספת עבורו. זו החלטה אישית ולגיטימית של כל אחד).

בהצלחה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...