Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהי פרשת נמרי - קיפניס?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלעד בוקר טוב.

אני אמשיך את ה"פינג-פונג" איתך בשימחה. ויכוח זה דבר לגיטימי, בתנאי שלא תכנה אותי בכינויי גנאי, וכנראה שהפסקת. הערותי בגוף הטקסט, בכחול.

קצת דיוק בבקשה:

1. זקנים פלצניים וזקנים אליטיסטים - אמרה די זהה. אבל בפעם הבאה אצטט מילון אבן-שושן. RELAX. זו אמירה לא זהה לחלוטין, ובוא נזכור שאתה הבאת דווקא את הגירסה האנגלית. לכן, צריך לחשוב לא רק מהי המשמעות שלה בארה"ב, אלא איך הבינו אותה הקוראים הישראלים. זה לא היה מנומס, זה היה אפילו פוגע, ותנסה פעם אחת פשוט להתנצל מבלי לחפש סיבות מקלות ותרוצים.

2. עזבתי את המועדון לפני שנתיים ולא לאחר הדיון החפוז אליו אתה מכוון. לאחר שיחות ומכתב נוכחתי לדעת שהדעה הינה גישה ,כמעט, רשמית של המועדון. לפי ההודעה שלך והציטוט שהבאת, זה דווקא כן היה לאחר השירשור הזה. אז אולי עזבת לפני שנתיים, אבל סוף-סוף מצאת תירוץ. אני גם לא מכיר את המושג "גישה כמעט רשמית" - או שכן, או שלא. אם יש לך מכתב ממועדון החמש שמצהיר שזו המדיניות - ארצה מאד לראות אותו, משום שאז אוכל להילחם בגישה הזו כחבר מועדון. כל זמן שאתה מגדיר זאת כ"גישה לא רשמית" אין בכך מאומה. ע"פ מה שאני שמעתי מצעירי הפורום (הדגשה - לא מ-"הזקנים העשירים והאליטיסטים"), ה"גישה" שלהם היא דווקא לטפל בדברים אחרים, כמו מעמד "אספנות" למשאיות וכו'.

3. נכון מעשים קובעים, לכן העשה כך. איך אומרים: "או שיש לך תוצאות - או שיש לך תירוצים". נחיה ונראה.

ביכלל די עושה רושם שביקורת כלפי המועדון נתפסת כבגידה במולדת.

זה בדיוק הנקודה, הדפנסיביות הבילתי ניתפסת ממש מפחידה. אני לא מבין מה מפחיד בהגנה על מועדון שליווה אותי בתחביב שלי בעשרים שנה האחרונות, מהתקופה שבה הייתי "צעיר נלהב" כמו רבים מחברי הפורום, ועד ימינו אלה שבהם כבר זכיתי בתואר "זקן אליטיסטי". אני מפחד לעומת זאת מדבר אחר - שבלהט הנעורים והמהפכנות תגיעו ל-"עולם ישן נחריבה". יש הבדל בין ביקורת לגיטימית על המועדון, ובין ביקורת המבוססת על עובדות לא מדוייקות (בלשון המעטה). ההנחה שלך שמועדון החמש לא פועל להורדת המיסים בגלל אינטרסנטיות רכושנית של חבריו היא ביקורת שאינה מבוססת על עובדות, ולכן היא תזכה ל"דפנסיביות המפחידה" שלי. את הביקורת שלי על המועדון תוכל לקרוא במקום אחר בפורום, בשירשור שעוסק בכך. מצ"ב קישור ישיר לנוחיותך.

את האמת ראיתי איך מאורגנים מועדונים באר"הב, לא אשקר ואומר שיש לא מעט פוליטיקה בעסק, אבל בסופו של דבר הכל מבוסס על המשכיות. בקצב הזה לא נראה לי שהתחביב בישראל יזכה לכך.

אסיים במשפט שאמר לי שכן שלי עד לא מזמן (איש די מפורסם, וחובב אלפות לא קטן): " עזוב אותך הם פשוט מוציעים את החשק"... חבל.

אלעד

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

חברים יקרים

אמנם לא קראתי בפרוטרוט את כל המסמך אבל את המקרה שמעתי לא אחת

ומכל הצדדים . נראה לי שבאופן כללי "אין עשן בלי אש" אבל העיניין באמת מוצה

ואני לא חושב שצריך להעלות לגרדום את המעורבים בפרשה .

אני אישית הבעתי את דעתי בפורום הוועד על שי יש לזכור את התרומה הרבה של

אורן קיפניס במשך השנים . לפיכך , אני חושב כי באמת העיניין תם ונשלם במיוחד גם כאשר יו"ר נחום קדמיאל הודיע על כך לא פעם כי העיניין סגור והמסקנות הוסקו . כל הנושא , הפרוטוקול ומצידי גם המסמך שלך ירון יכולים להיות במשרדי המועדון לצפיה לכל חבר מועדון החמש . אנו בפומבי צריכים להיות גאים במעשנו למרות שיש מעידות פה ושם .

נכון שצריך לשמור על המועדון ולמנוע מצבים של קידום אינטרסים כאלה או אחרים

אבל לדעתי נכון בשלב הזה שהוא כבר רחוק מהעיניין לקדם מטרות נוספות וחשובות של המועדון כמו:

-ביצוע מבחן רישוי לרכב אספנות רק פעם בשנה - וביקורת אחת של מוסך לפני .

-ביטול מוחלט (ולשמור על כך ) של בדיקת מעבדה מוסמכת לרכב אספנות .

הרי בודקים אותנו כהוגן , גם המוסך לפני הטסט וגם בטסט .

-פקודת ביטוח לחבר (לנהג ) שברשותו כמה כלי רכב .

ביטוח לנהג ושמספר כלי הרכב יככללו בפוליסה , ורק רכב אחד יוכל לנוע

בזמן נתון בכביש . פתרון הוגן לחברים שברשותם כמה כלי רכב במצב נסיעה .

לא צריך בכמה פוליסות לכל כלי רכב בנפרד . ובהחלט יש מצב כי רכב שמחזיק

פוליסת ביטוח (גם אם היא מופחתת ) נוסע אולי כמה פעמים ספורות בשנה .

- ביטול מכס על רכבי אספנות . כן כן , ולדעתי יש מקום לחשוב על כך ברצינות .

(שווה שירשור נושא בנפרד)

- טיפול בנושא משאיות ...... לא פחות חשוב !

כך שמצידי העיניין מיצה את עצמו וצריך להמשיך למטרות הבאות של כולנו .

ביי

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

לצערי הרב אני נאלץ להגיב בנושא.

לצערי ,כי עד היום השתדלתי להוריד אל הכתב את דעותי ומחשבותיי בנושאים האהובים עליי ולא נכנסתי להתפלשויות בוציות למיניהן...

אז...

1.הנני חבר מועדון מספר שנים(עם הפסקה קלה באמצע).

2.לטעמי המינימום שהיה צריך להעשות בעניין הפרשה הנ"ל הוא שקיפות מלאה והבאת העובדות והשמות של המעורבים לכלל ציבור החברים במועדון!

3.לדעתי (האישית) דעתו של ירון פ. על הפרשה דומה מאד לדעתו של בני ל. אך כל אחד רואה את הדברים בצורה שונה, האחד מבקש לצעוק ולזעוק למען יראו ויראו ואילו האחר מנסה להביט לעבר העתיד ופשוט להמשיך הלאה.

4.אני מאלו שנחשבים "הכח השקט" משלם דמי חבר ,ולא מוסיף או גורע מפעילות המועדון.

מקווה מאד לכשישתנו פני הדברים ותנשב רוח חדשה ורעננה במועדון (בבחירות האחרונות התפספסה הזדמנות כזו,והמבין יבין) ארגיש שברצוני לעבור לצד המוסיף...

סופ"ש נעים לכולם.

ג'ורג'

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

(ההודעה הזאת היא כחבר מועדון).

פספרטו יקירי, הצעירים פיספסו באסיפה הכללית האחרונה כי הם פשוט לא טרחו להופיע... והמבין יבין...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני, אני חושב שיש פה בלבול קטן.

זה לא "הצעירים פיספסו" אלא "המועדון פספס" כי הצעירים הם אינטרס של המועדון, לא?

לצערי לא יכולתי להצביע, כי הצטרפתי רק באותו שבוע

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

פספרטו יקירי, הצעירים פיספסו באסיפה הכללית האחרונה כי הם פשוט לא טרחו להופיע... והמבין יבין...

הייתי והצבעתי...
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

נכון בני,

ואולם בכל זאת היה משהו תמוה ולא מובן (בלשון המעטה) בכך שלא הצליחו מי שנכחו בישיבה להתעלות מעל שיקולים כאלו ואחרים ולבחור באדם המדוכר.

אם צריך לבחור "ברוח צעירה" וכד', הרי לא רק "הצעירים" צריכים לעשות כך, אלא הנוכחים בכל גיל שהוא.

לא ארחיב, הנושא כבר נדון בזמנו בפורום ודעתי רשומה שם.

ולג'ורג',

נושא "החברה הצעירים" ושינוי פני חברי ההנהלה והבחירות הכלליות, עולה בכל פעם לדיון מחודש בפורום, אולם למעשה חוץ "מקיטורים ואיומים" אין אף אחד שבאמת מרים את הכפפה. כמו שבני כתב - איפה אתם ברגע המבחן???

שבת שלום

אבי נוף.

(ג'ורג', ראיתי שענית לבני לאחר שפרסמתי את תשובתי, ולכן אני עורך את ההודעה ומציין שאינני מתכוון אישית אליך או אל מישהו ספציפי מסויים, אלא לרעיון באופן כללי ).

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

לאבי שלום!

ראה תגובתי מעל תגובתך...

ואכן מחזק את דבריך.

סופ"ש נעים

ג'ורג'

•  

פורסם

נו באמת, אבי...

זה לא על מי שנכח בישיבה ומי שנבחר. זה על מי שלא נכח ומי שלא הציע את מועמדותו.

ופה קבור הכלב. כי הצעירים שכל כך יודעים לכנות אותנו בכינויי גנאי או להשמיע נהי ובכי מסוג כזה או אחר, הם בדיוק כלשונך, לא נוכחים ביום פקודה.

(כתבתי הודעה זו כחבר מועדון)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
חברים יקרים

אמנם לא קראתי בפרוטרוט את כל המסמך אבל את המקרה שמעתי לא אחת

ומכל הצדדים . נראה לי שבאופן כללי "אין עשן בלי אש" אבל העיניין באמת מוצה

ואני לא חושב שצריך להעלות לגרדום את המעורבים בפרשה .

אני אישית הבעתי את דעתי בפורום הוועד על שי יש לזכור את התרומה הרבה של

אורן קיפניס במשך השנים . לפיכך , אני חושב כי באמת העיניין תם ונשלם במיוחד גם כאשר יו"ר נחום קדמיאל הודיע על כך לא פעם כי העיניין סגור והמסקנות הוסקו . כל הנושא , הפרוטוקול ומצידי גם המסמך שלך ירון יכולים להיות במשרדי המועדון לצפיה לכל חבר מועדון החמש . אנו בפומבי צריכים להיות גאים במעשנו למרות שיש מעידות פה ושם .

כך שמצידי העיניין מיצה את עצמו וצריך להמשיך למטרות הבאות של כולנו .

ביי

דרור .

דרור ראשית אני מביע את תמיהתי על כך שאתה מגיב מבלי שקראת את השתלשלות הענינים כפי שפרסמו (ולצערי חלק מהמגיבים עושים כמוך). את הטענה שהעניין מוצה שמעתי כבר לפני כ-שנה וחצי מאנשים שמסיבות כאלו ואחרות רצו שהעניין יושתק כבר (סיבות כגון, "רצונם לשמור על שלום בית", "רצון להגן על המועדון" ו"רצון להגן על שמם הטוב של מר נמרי וקיפניס").

מהמקרה הזה עלינו ללמוד - ולא לנסות להשכיחו!!

ואני ממש לא חושב שבמקרה הנ"ל אנחנו (מועדון החמש ואני בתוכו) צריכים להיות "גאים במעשינו", כדבריך.

אני גם לא חושב שאתה צריך להיות מליץ היושר של האדונים נמרי-קיפניס - שהרי עקב פעילותם הענפה לאורך השנים אנשי המועדון סמכו עליהם - אך נתבדנו - ו"בגדול".

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

כולם רבים עם כולם והתוצאה:

אדם כמוני שמאמין שזכותו לנסוע עם רכבו בכל שעות היום, שמאמין שצריך לשלם את העלות האמיתית של הביטוח והטסט על פי אופי השימוש, שמאמין שגם לרכב ישן יש זכות למצוא מוסכים טובים, שמאמין שגם למשאיות יש זכות לשרוד - נשאר בלי כלום !

למה כי בעקבות המריבות כולם הפסידו ...

למה באנגליה, ארה"ב, צרפת, גרמניה יש כל כך הרבה מכוניות אספנות בשימוש יום-יומי ?

פורסם
נו באמת, אבי...

זה לא על מי שנכח בישיבה ומי שנבחר. זה על מי שלא נכח ומי שלא הציע את מועמדותו.

ופה קבור הכלב. כי הצעירים שכל כך יודעים לכנות אותנו בכינויי גנאי או להשמיע נהי ובכי מסוג כזה או אחר, הם בדיוק כלשונך, לא נוכחים ביום פקודה.

(כתבתי הודעה זו כחבר מועדון)

בני,

ייתכן שלא הבהרתי את עצמי מספיק,

אני מתכוון שהאינטרס של רוח צעירה בהנהגה הוא של כולם ולא רק של הצעירים בגיל, ולכן כולנו שנכחנו באסיפה (מכל גיל מין וצכע) היינו לדעתי צריכים להצביע עבור הפתח לשינוי שהופיע באותו המעמד.

לא הצעירים פיספסו לדעתי, אלא המועדון פיספס (וזה לא אומר שאינני מעריך את אלה שנבחרו, ושעושים ומושכים בעול). אבל צריך להבין שיום הפקודה הוא של כולנו ולא להטיל את האשמה על "הצעירים שלא באו. . ."

בברכה

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אדם כמוני שמאמין שזכותו לנסוע עם רכבו בכל שעות היום, שמאמין שצריך לשלם את העלות האמיתית של הביטוח והטסט על פי אופי השימוש, שמאמין שגם לרכב ישן יש זכות למצוא מוסכים טובים, שמאמין שגם למשאיות יש זכות לשרוד - נשאר בלי כלום !

למה באנגליה, ארה"ב, צרפת, גרמניה יש כל כך הרבה מכוניות אספנות בשימוש יום-יומי ? אולי בגלל ששם החברים חסרי מנטליות קמצנית/חסכנית כמו לחלק מהאספנים בארץ ? אולי כי שם יש גם תרבות וגם תרבות מוטורית ולא רק צעקנים ?

יחי מועדון ה-5 על כל גרורותיו !!! רק שלא ייצג אותי כל הזמן, סך הכל אני כבר הרבה שנים לא חבר.

אין שום בעיה לנסוע עם רכב במשך כל שעות היום.

אל תעביר אותו לסטטוס אספנות, שלם ביטוח וטסט מלא ובלי שום בעיה יש לך רכב ל24ש'

לא צריך לפגוע ברכבי האספנות ולהרוס את הסטטוס המיוחד שלהן בשביל זה.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

למה באנגליה, ארה"ב, צרפת, גרמניה יש כל כך הרבה מכוניות אספנות בשימוש יום-יומי ? אולי בגלל ששם החברים חסרי מנטליות קמצנית/חסכנית כמו לחלק מהאספנים בארץ ? אולי כי שם יש גם תרבות וגם תרבות מוטורית ולא רק צעקנים ?

יחי מועדון ה-5 על כל גרורותיו !!! רק שלא ייצג אותי כל הזמן, סך הכל אני כבר הרבה שנים לא חבר.

סורין זוהי אומנם סוג של "מריבה" - אבל משולב בה גם וויכוח עקרוני שאני מקווה שהבנת את מהותו.

זכותך לנסוע גם היום עם רכבך הישן בכל שעות היום הלילה והצהריים - פשוט אל תרשום אותו כרכב אספנות - תמשיך לשלם אגרות וביטוח כרגיל - ובה לציון גואל.עריכה - אני רואה שאודי הקדים אותי - :-P

ועוד משהו - אם לא מקבלים את דעתך - זה אינו אומר שאתה צריך "לשבור את הכלים" - תמשיך להיות חבר במועדון - תמשיך להוביל/לפרסם את דעותיך ואם תשכנע מספיק אנשים גם תגרום לשינוי.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אין שום בעיה לנסוע עם רכב במשך כל שעות היום.

אל תעביר אותו לסטטוס אספנות, שלם ביטוח וטסט מלא ובלי שום בעיה יש לך רכב ל24ש'

לא צריך לפגוע ברכבי האספנות ולהרוס את הסטטוס המיוחד שלהן בשביל זה.

בשמחה, רק מה עם הרכב כבר אספנות זה לא אפשרי ! למה ? אני מוכן גם לשלם וגם להעביר בדיקה.

אך מהף משהו פעם לפני שנים, קבע מה שקבע ומאז לא מבצעים שינוי. טפשי - כנראה ...

בקיצור, גם תקנת האספנות הפכה למיושנת ודורשת סוג של עדכון.

זה הכל.

• תוכן חדש...