Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהי פרשת נמרי - קיפניס?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אירית,

תודה על הדוגמאות המענינות שמצדיקות את עמדתי. ניתן לראות מהן בברור שבנוסף לסטטוס מיוחד של אספנות יש גם שימוש ברכבים ישנים שלא בסטטוס זה.

כלומר המדינה מאשרת את זכות הקנין של בעלי רכבים ישנים לשימוש למטרתו הם נבנו קרי נסיעה יומיומית.

בנוסף המדינה מאפשרת גם סטטוס מיוחד לאספנות.

זה המצב אליו אני שואף להגיע גם בארצנו - מי שרוצה לאסוף וגם מצפה ובצדק להורדת העלויות צריך לעשות שימוש בסטטוס ה"אספנות" ולעומתו כל מי שרוצה לעשות שימוש ברכב כרכב יומיומי שיתנן לו הזכות לעשות זאת (תמורת תשלום של בדיקת מעבדה, טסט מלא, עלויות תחזוקה ותיקונים, עלויות ביטוח וכו')

נכון להיום התקנות בארץ לא מאפשרות מעבר דו כיווני בין 2 הסטטוסים. המשמעות שאם רכב ירכש על ידי "אספן" וירשם כ"אספנות" הוא יהיה אבוד לעד עבורי. לכך אני מתנגד.

פורסם
אני מסכים לחלוטין אם דעתו של דב קרדו. כל הכבוד שישנם עוד אנשים שחושבים על טובת הכלל ולא רק על טובת קבוצה מצומצמת שאליה הם שייכים (ראה ירון פ. / חן פרחי).

ירון - אם ברצונך להציג את הפעילות ה"לא תקינה" שחשפת, הרי שהצלחת וכל הכבוד.אך אם הכוונה לתרפד עשיה נכונה (לפחות בעיני וכנראה בעיני עוד כמה - ראה דב קרדו) הרי שמספיק עם זה ודי !

כמו שאף אחד לא מתכוון לפגוע בך ובשאר ה"אספנים" תן גם לנו מעט קרדיט שנדע מתי/כיצד/איך לעשות שימוש ברכבים הישנים שלנו.

כל רכב ולא משנה מה גילו חובתו ולא רק זכותו לנסוע בכבישי הארץ !

סורין היקר(?)

אולי תואיל בטובך להסביר ולהבאיר לי לאיזו "קבוצה מצומצמת" אני שייך?

באיזה אופן תורפדה "עשייה נכונה"?

ולעניין מיגבלת התנועה 7-9 בבוקר,או שתשלים עם זה,ותאמין לי שזהו קורבן די זניח לעומת כל ההטבות הנילוות-או תוותר על התענוג שבאחזקת רכב אספנות.

היסברתי כבר פעמים רבות,שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

ומהי בדיוק העשייה הנכונה שאליה היתכוונו קיפניס את נמרי?טירטור בעלי רכבי אספנות למכון בדיקות מיוחד?!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בני אל תיכנס לנעלי סניגור של צד זה או אחר (אפילו קרוב משפחה :wink: ) - אני, עם כל הכבוד, פרסמתי עובדות (ויש בידי ראיות נוספות - פשוט לא רציתי לפתוח את היריעה יתר על המידה) - וכל בר דעת יבין מהם את האמת!!

ירון, מה אתה קופץ..מי דיבר עליך בכלל?

דיברתי בעקבות התבטאויות של כמה אנשים שתסכים איתי, גם מתוקף המקצוע שלך, שנאשם ששומר על זכות השתיקה, אין הוא עדיין אשם..נכון?

ובאמת לא התכוונתי אליך..מה לעשות...(יש לי בטן מלאה עליך אבל הבטחתי לא לענות לך יותר אז אנא ראה הודעתי זאת כתיקון אי הבנה מצידך...)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
אירית,

תודה על הדוגמאות המענינות שמצדיקות את עמדתי. ניתן לראות מהן בברור שבנוסף לסטטוס מיוחד של אספנות יש גם שימוש ברכבים ישנים שלא בסטטוס זה.

כלומר המדינה מאשרת את זכות הקנין של בעלי רכבים ישנים לשימוש למטרתו הם נבנו קרי נסיעה יומיומית.

בנוסף המדינה מאפשרת גם סטטוס מיוחד לאספנות.

זה המצב אליו אני שואף להגיע גם בארצנו - מי שרוצה לאסוף וגם מצפה ובצדק להורדת העלויות צריך לעשות שימוש בסטטוס ה"אספנות" ולעומתו כל מי שרוצה לעשות שימוש ברכב כרכב יומיומי שיתנן לו הזכות לעשות זאת (תמורת תשלום של בדיקת מעבדה, טסט מלא, עלויות תחזוקה ותיקונים, עלויות ביטוח וכו')

נכון להיום התקנות בארץ לא מאפשרות מעבר דו כיווני בין 2 הסטטוסים. המשמעות שאם רכב ירכש על ידי "אספן" וירשם כ"אספנות" הוא יהיה אבוד לעד עבורי. לכך אני מתנגד.

יא חביבי אני מבין שהסברים מנומקים והגיונים אינם תופסים לגביך - אזי תנסה להפנים כי רכב אספנות הוא רכב בסטטוס מסויים - תחת מגבלות - בדיוק כמו שרכב שמסוגל להגיע ל-200 קמ"ש "מוגבל" ל-90 קמ"ש בלבד - וכמו שכמה שאני רוצה לקצר את הדרך הביתה דרך כבישים המיועדים לרכב ציבורי - אני איני יכול לעשות כן כי אני כפוף למגבלות ותקנות!!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
ירון, מה אתה קופץ..מי דיבר עליך בכלל?

דיברתי בעקבות התבטאויות של כמה אנשים שתסכים איתי, גם מתוקף המקצוע שלך, שנאשם ששומר על זכות השתיקה, אין הוא עדיין אשם..נכון?

ובאמת לא התכוונתי אליך..מה לעשות...(יש לי בטן מלאה עליך אבל הבטחתי לא לענות לך יותר אז אנא ראה הודעתי זאת כתיקון אי הבנה מצידך...)

בני באמת רציתי לתת דוגמא מן המשפט - אבל הקדמת אותי וטוב שכך - אז אני אסביר - נכונה טענתך במשפט הפלילי!! אבל במשפט אזרחי - שתיקה נתפסת כ-אי השבה לתשובה ובדר"כ תעלה בהפסד התיק!!!

לעניין הבטן המלאה - האמן לי שזה משני הכיוונים וגם איני לא מעוניין בשלב זה לטפל בכך.

פורסם
אני מסכים לחלוטין אם דעתו של דב קרדו. כל הכבוד שישנם עוד אנשים שחושבים על טובת הכלל ולא רק על טובת קבוצה מצומצמת שאליה הם שייכים (ראה ירון פ. / חן פרחי).

ירון - אם ברצונך להציג את הפעילות ה"לא תקינה" שחשפת, הרי שהצלחת וכל הכבוד.אך אם הכוונה לתרפד עשיה נכונה (לפחות בעיני וכנראה בעיני עוד כמה - ראה דב קרדו) הרי שמספיק עם זה ודי !

כמו שאף אחד לא מתכוון לפגוע בך ובשאר ה"אספנים" תן גם לנו מעט קרדיט שנדע מתי/כיצד/איך לעשות שימוש ברכבים הישנים שלנו.

כל רכב ולא משנה מה גילו חובתו ולא רק זכותו לנסוע בכבישי הארץ !

SLS היקר!

אני לא מביע פה עמדה לטובת מישהו כזה או אחר אבל כשאתה רושם דברים כאלו אתה בעצמך לא חושב על טובת הכלל!

מי אמר שרוב בעלי רכבי האספנות בארץ אינם מרוצים מאי יכולתם להשתנע בין השעות 7-9?

מי אמר שרוב בעלי רכבי האספנות בארץ אינם בעלי מספר רכבים?

מי קבע שרובנו רוצים להיות בעלי דעות כמוך?

זוהי הבעת דעתי ולא העברת ביקורת וכולי תקווה שכך תקבל זאת!

ותחשבו על זה...

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
SLS היקר!

אני לא מביע פה עמדה לטובת מישהו כזה או אחר אבל כשאתה רושם דברים כאלו אתה בעצמך לא חושב על טובת הכלל!

מי אמר שרוב בעלי רכבי האספנות בארץ אינם מרוצים מאי יכולתם להשתנע בין השעות 7-9?

מי אמר שרוב בעלי רכבי האספנות בארץ אינם בעלי מספר רכבים?

מי קבע שרובנו רוצים להיות בעלי דעות כמוך?

זוהי הבעת דעתי ולא העברת ביקורת וכולי תקווה שכך תקבל זאת!

ותחשבו על זה...

ג.

אנא קרא את ההודעה שלי. לא שוב כי ברור שלא קראת אותה בפעם הראשונה. ההמשך נמחק על ידי בני...(מחיקה ראשונה בשרשור הזה..האח הידד!!!)
פורסם
בני באמת רציתי לתת דוגמא מן המשפט - אבל הקדמת אותי וטוב שכך - אז אני אסביר - נכונה טענתך במשפט הפלילי!! אבל במשפט אזרחי - שתיקה נתפסת כ-אי השבה לתשובה ובדר"כ תעלה בהפסד התיק!!!

לעניין הבטן המלאה - האמן לי שזה משני הכיוונים וגם איני לא מעוניין בשלב זה לטפל בכך.

אתה יודע מה הבעיה שלך ירון? שאתה לא קורא בעיון את מה שכותבים כאן וממהר להשיב.

אז שוב, ובסבלנות: כתבתי שהם לא עונים כאן בפורום.

וזכותם לא לענות כאן בפורום. ואם הם לא עונים כאן בפורום, אין פרוש הדבר שהם ללא תשובה (לא דיברתי איתם מאז סוף השבוע...).

ודבר נוסף שכתבתי ואכתוב שוב בפעם השלישית, כי אולי עכשיו תצליח, אולי, לקרוא: אני לא סנגור של אף אחד ולא אתה, לא נמרי, לא קיפניס ואף אחד לא יודעים את דעתי בעניין עצמו. הדגשתי כי אולי עכשיו תראה....

אבל אתה הרי טוב בהכתרת סנגורים ושליחים (קרדו) גם ללא "ראיות" כהגדרתך...

על זה נאמר, נו שוין.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם
יא חביבי אני מבין שהסברים מנומקים והגיונים אינם תופסים לגביך - אזי תנסה להפנים כי רכב אספנות הוא רכב בסטטוס מסויים - תחת מגבלות - בדיוק כמו שרכב שמסוגל להגיע ל-200 קמ"ש "מוגבל" ל-90 קמ"ש בלבד - וכמו שכמה שאני רוצה לקצר את הדרך הביתה דרך כבישים המיועדים לרכב ציבורי - אני איני יכול לעשות כן כי אני כפוף למגבלות ותקנות!!!

חביבי תקרא לחברים שלך יא חסר נימוס !

נמאס כבר שאנשים מגיבים לפני שקוראים ומבינים את ההודעות.

אסביר לך בפעם האחרונה מתקווה שסוף כל סוף תבין - אני מעונין להחזיק ולנהוג ברכב "קלאסי" כזה שיתכן והוא עבר את גיל ה-30 ולכן אני מעונין לאפשר לעצמי ולאחרים (מיעוט/רוב) שחושבים כמוני. לכן אני ממש לא מעונין בתואר "אספנות" אלה רק בנסיעה ברכב ישן גם אם יקראו לו "רגיל".

פורסם

בני אתה שוב מנסה להסיט את העניין לפסים אישיים - וכבר אמרתי לך אנו נטפל בבעיה - אבל לא כעת.

והאמן לי כי אני קורא ומבין היטב את הכתוב - והגבתי בדיוק לכתוב.

לעניין דב קרדו - אני אשמח אם הוא יעלה לפורום ויספר לנו מהיכן שאב את הטענות שהביא !!!

פורסם
חביבי תקרא לחברים שלך יא חסר נימוס !

נמאס כבר שאנשים מגיבים לפני שקוראים ומבינים את ההודעות.

אסביר לך בפעם האחרונה מתקווה שסוף כל סוף תבין - אני מעונין להחזיק ולנהוג ברכב "קלאסי" כזה שיתכן והוא עבר את גיל ה-30 ולכן אני מעונין לאפשר לעצמי ולאחרים (מיעוט/רוב) שחושבים כמוני. לכן אני ממש לא מעונין בתואר "אספנות" אלה רק בנסיעה ברכב ישן גם אם יקראו לו "רגיל".

חביבי - פשוט תרכוש רכב באיזה גיל שתחפוץ, בתנאי שאינו רשום כאספנות - וסע בו לכל מקום בכל שעה ולהיכן שתחפוץ. כל זאת - מבלי לפגוע בתחביבנו!!!

פורסם
אנא קרא את ההודעה שלי. לא שוב כי ברור שלא קראת אותה בפעם הראשונה. ההמשך נמחק על ידי בני...(מחיקה ראשונה בשרשור הזה..האח הידד!!!)

לצערי אתה אולי לא קורא הודעות כי רשמתי במפורש "זוהי הבעת דעתי ולא העברת ביקורת וכולי תקווה שכך תקבל זאת!".

אבל אתה כנראה הלום רעם ואפוף עצבים כך שאשאיר אותך ואת שכמותך לנפשיכם...

אתה יכול להגיב כאוות נפשך,אני כבר הבנתי ממספיק אנשים כאן שאין עם מי לדבר...

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

שימו לב, אם הדיון ימשיך להתדרדר מעבר למה שהוא, אבצע נעילה ל 24 שעות עד שתתקררו קצת.

בני

פורסם
לצערי אתה אולי לא קורא הודעות כי רשמתי במפורש "זוהי הבעת דעתי ולא העברת ביקורת וכולי תקווה שכך תקבל זאת!".

אבל אתה כנראה הלום רעם ואפוף עצבים כך שאשאיר אותך ואת שכמותך לנפשיכם...

אתה יכול להגיב כאוות נפשך,אני כבר הבנתי ממספיק אנשים כאן שאין עם מי לדבר...

ג.

לקרוא המשמעות אינה בהכרח להסכים. זכותך לא להסכים עם דעותי בידיוק כפי שזכותי לא להסכים עם דעותך.

כאשר בקשתי ממך לקרוא את ההודעה התכוונתי שאם היית קורא, היית מבין שאני בהחלט יודע ומבין שישנם רבים שרוצים לשמר את חוק ה- 7 עד 9. אין לי שום התנגדות לחוק זה ! אין סיבה לעשות שימוש יומיומי ברכב "אספנות".

כן יש סיבה לעשות שימוש ברכב "קלאסי". בהחלט לא אספנות ! ללא הזכויות המיוחדות ועם מלוא החובות. לא עבור כולם אלה רק עבור מיעוט מצומצם ומוזר כמוני. זה הכל.

חוץ מזה עוד מסר קטן של פיוס ממני - למדתי בחיי הקצרים שלהקשיב לזולת חשוב יותר מלשכנע אותו.

בוא ונאפשר לעצמנו לחיות בשלום זה עם זה על אף הדעות השונות. בוא ננסה גם לעזור לעצמנו לשמור על הדעות החריגות. בוא גם נפעל האחד למען השני כדי שנוכל לקדם את דעותינו השונות. סובלנות זה כל הסיפור.

דמוקרטיה היא שיטת שלטון שבה נשמרות זכויות המיעוט.

• תוכן חדש...