Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהי פרשת נמרי - קיפניס?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב שעדכנתי את ההודעה הראשונה והורד כל המסר לגבי המועדון (בעקבות בקשתו המוצדקת של בני הספל).

אבקשכם להתיחס רק לנושא השימוש ברכב כרכב יומיומי והצורך לעדכון התקנות לאספנות. לדוגמה מ- 30 שנה ירידה ל-25 שנה ?!?

פורסם
בשמחה, רק מה עם הרכב כבר אספנות זה לא אפשרי ! למה ? אני מוכן גם לשלם וגם להעביר בדיקה.

אך מהף משהו פעם לפני שנים, קבע מה שקבע ומאז לא מבצעים שינוי. טפשי - כנראה ...

בקיצור, גם תקנת האספנות הפכה למיושנת ודורשת סוג של עדכון.

זה הכל.

עדכון/רענון? יכול להיות.

דרך חזרה? אפשרי.

אבל למה לקלקל את המעמד הקיים?

אני חושב שהצעה כזו, של החזרת רכב מסטטוס אספנות לסטטוס רגיל יכולה להיות הגיונית, אבל כי לפעול להגשמת מטרה זו, אני חושב שצריך לחזור למועדון ;)

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
בשמחה, רק מה עם הרכב כבר אספנות זה לא אפשרי ! למה ? אני מוכן גם לשלם וגם להעביר בדיקה.

אני לא מבין, למה השאיפות המאזוכיסטיות האלה?

נכון שצריך לעדכן קצת את החוקים מבחינת גמישות, אבל כפי שאמר אודי - למה להרע את מצב הקיים בגלל כמה רצונות אינדבדואלים??

אני בטוח שאני לא היחיד (טוב כרגע אני קצת אאוטסיידר, כי אין לי רכב אספנות), שאין לו בעיה להשתמש ברכב אספנות בתור רכב יום-יומי - הטסטים הזולים, הביטוח, ה"מתנות" כגון אי צבירת חובות - למה לא? למה לא?

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
אני לא מבין, למה השאיפות המאזוכיסטיות האלה?

נכון שצריך לעדכן קצת את החוקים מבחינת גמישות, אבל כפי שאמר אודי - למה להרע את מצב הקיים בגלל כמה רצונות אינדבדואלים??

אני בטוח שאני לא היחיד (טוב כרגע אני קצת אאוטסיידר, כי אין לי רכב אספנות), שאין לו בעיה להשתמש ברכב אספנות בתור רכב יום-יומי - הטסטים הזולים, הביטוח, ה"מתנות" כגון אי צבירת חובות - למה לא? למה לא?

להבנתי הכוונה של סורין איננה לבטל את ההקלות שקיימות כיום.

הכוונה היא לעשות בחוק שינוי, שיאפשר למי שרוצה - להפוך את רכב האספנות לרכב רגיל, ואי לכך אותו אדם לא יהנה מההטבות של אספנות.

לגבי מי שמעוניין להשאר כרכב אספנות - לא ישתנה כלום.

כיום המצב לא הפיך.

בברכה

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

בואו נעשה סדר בדברים:

השרשור הזה דן בטענתו של ירון פרץ על התנהגותם של נמרי וקיפניס וכן התנהגותו של ועד המועדון.

השרשור האחר דן בכל היתר.

(ירון, תקן אותי אם אני טועה)

אז אנא התמקדו בשני השרשורים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

1. הכוונה שלי היתה לשמר את הסטטוס הקיים ובנוסף לאפשר גם החזרה לסטטוס רגיל.

2. בני - אולי צריך לפתוח שרשור שלישי. אין בכוונתי לדון בפרשה ואף לא בכל הקשור למועדון.

רק לגבי "שינויים בתקנות האספנות". אשמח לקבל את הכוונתך בנושא.

עניתי לך בה"פ

בני

פורסם

ירון יידי ,

באמירה שאנו צריכים להתעסק בעשיה , הכוונה היא לתוצאות והשגים שהמועדון מגיע אליהם , ולא מחלק תעודות כבוד למקרה הנוכחי לאף אחד .

גם תגובתי לא שמשה כשופט של המקרה ולא סנגור של צד זה או אחר .

אורן אמנם ארגן ותרם להרבה פעילויות במועדון והמקרה הנוכחי הינו מקרה יחיד

ומקווה שחד פעמי .

כך שאני באמת חושב שאנו צריכים ללכת קדימה . ומי שתפקידו להיות משפטן במועדון יכול או חייב לקרוא הכל , להצליב מסמכים עדויות , עובדות וכ' וכ'

ולא תפקידי הוא . (וגם ממש אינני רוצה לעשות זאת )

לכן התגובה שלי היא כללית ואינני יכול לחרוץ דין לכאן או לכאן על סמך רק מה שאני יודע או שמעתי.

אם מישהו חושב לפתוח את הפרשה מחדש , לדעתי לא כאן המקום .

אני ממשיך הלאה , חשובה הפעילות הבאה והמטלות שעמדות עלינו בפתח .

בברכה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

דרור - אתה כותב שכאן לא המקום - היכן מצוי המקום לפרסום פרשייה כזו - באבטומוביל?, בעיתון הארץ?

אני חושב שאתה נותן קרדיט יתר על המידה לאדונים קיפניס-נמרי - הם אומנם פעלו לטובת המועדון שנים רבות, אבל פעולותיהם כפי המובא בשירשור הינם בגדר - "הפלת מגדל קלפים", ובאיזשהוא מקום כל פעולותיהם הטובות נעלמות כלא היו!

דרור עליך להבין דבר נוסף וחשוב - מרביתם של חברי המועדון לא ידעו עד עצם היום הזה במה מדובר כלל - עקב "מסכי העשן" המרובים.

ומדובר מבחינתם בפרשה לא ידועה כלל!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ירון פרץ כל הכבוד

אכן רובינו הקטנים לא ידענו על הפרשה,וצריך אומץ אזרחי להלחם

כפי שאתה נלחם להצגת האמת.

נמרי וקיפניס צריכים לדעתי,לפנות לפוליטיקה הישראלית,הם יכולים להגיע בקלות לכנסת,

וימצאו שם הרבה חברים כמותם.

חבל שפיספסתי את ההרצאה לתחליפי עופרת,הרבה כבוד קיבל המרצה,פה בפורום.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

איפה נמרי וקיפניס? למה הם לא מגיבים?

יש ביטוי שאומר "שתיקה כהודאה"...

כל עוד הם לא מגיבים משמע העו"ד פרץ צודק.

פורסם

(אני במידה מסויימת צד בפרשה, כאינטרסטנט של החלת הגדרת רכב אספנות למשאיות וכמי שמחזיק מתרומותיו הרבות של דוד נמרי למועדון החמש עצמו ולהעלאת רמת הבטיחות בתעבורה בארץ, אבל אני מקווה שאני יכול לשפוך קצת אור על הפרשה העגומה הזו):

אנימכיר את הסיפור במידה זו או אחרת, וחושב שהתרעבבו בו רגשות, עובדות ושאינן עובדות ברמה מדאיגה. היה איזה קטע שניסיתי להבהיר כמה נקודות בין נמרי לועד המועדון ו/או חברים בעלי השפעה אחרים ואני מוכרח להודות שהיה קשה מאוד להתגבר על התנגדויות רגשיות ("שנתי נטרפה עלי מדאגה לעתיד התחביב" זו דוגמה טובה מאוד).

האנשים באמת דאגו, ומרוב דאגה וחרדה לא ראו צדדים אחרים של הפרשה שיכלו להרגיע את דאגתם במידה רבה, ולנקות את נמרי וקיפניס לגמרי, אז תרשו לי:

א. ביטול מגבלת הנסיעה בין 7 ל- 9: מוזר לי שחברי המועדון מוטרדים מביטול המגבלה. החרדה שהדבר יגרום לשימוש רב במכוניות "אספנות" לכאורה נראית לי מוגזמת הגזמה פראית. כמה אנשים ימשיכו לנסוע ברכב שקשה להשיג עבורו חלפים, שמתקלקל כל הזמן ושמוסכים לא שמחים לטפל בו - רק בגלל שהאגרה והביטוח זולים? - מי שעושה כזה חשבון, ובטח נוסע באיזו טראנטע, אני מוכן להתערב על כל המשאית שלי (ווי מה אמרתי) - שהוא לא עושה חשבון למגבלה הזו.

ואם כבר, אז שיהיו עוד כמה מכוניות ישנות שיקרטעו עוד קצת - בפועל תידחה הוצאתן להתכה, ואולי איזה אספן אמיתי ישים עליהן יד? לא עדיף?

ומה על האפשרות לנסוע ברכב האספנות מתי שרוצים, בלי להיטרד אם יש או אין ביטוח?

ב. בדיקות התקינה: הדרישה לבדיקות אלו קיימת בחוק רק לא מבוצעת בפועל, ובמתכונתה המקורית, אכן אמורה להדיר שינה מחברי המועדון. אין בה שום הקלות לרכבי אספנות - מדובר על בדיקה מחמירה לרכב מיושן שלא עלה על הכביש מעל שנתיים - זאת אומרת כוונה של המחוקק להקשות על העלאת כלי רכב ישנים שאולי אינם תקינים לכביש, והשתדלות קיצונית שיהיו בטיחותיים מעל ומעבר לכל ספק.

לדעתי חברי מועדון החמש צריכים לקדם בברכה ולשתף פעולה עם דרישות כאלה - למראית עין ובפועל. אנחנו צריכים להיות בצד של דורשי הבטיחות - האם חברי מועדון החמש מעוניינים להקל על אנשים שישפצו ענתיקות שיפוץ לא בטיחותי בצורה כלשהי? מספיק מכונית אחת כזו שתהיה מעורבת בתאונת דרכים שנגרמה עקב ליקוי בטיחותי שכל העולם ואישתו יפנו נגדינו!

(המשך בהודעה הבאה)

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

וההמשך:

ואכן, כאשר הועלתה על ידי משרד התחבורה הדרישה לביצוע בדיקה של מעבדה מוסמכת - זאת אומרת מכוני רישוי מסויימים בלבד שאושרו על ידי מכון התקנים או הטכניון, כשהיא כרוכה בביטול מגבלת 7-9 וברישוי אספנות למשאיות, פעל נמרי להסדרת הנושא העמום הזה לטובת האספנים בכך שניסה לפעול להקלת הגזרה על ידי הצעה שהבדיקות יוכלו להערך בכל מכון רישוי (או אפילו מוסך) ובאופן מתחשב ומתואם לנושא האספנות - זאת אומרת שיהיה הבדל משמעותי בין בדיקת תקינה כזו לסתם רכב מיושן שמישהו מנסה להחזיר לכביש, לבדיקה של רכב אספנות! (דבר שמעלה עוד לדעתי את קרנו וכוחו של מועדון החמש מכל הבחינות).

להזכירכם, לנמרי ולקיפניס מכוניות אספנות. נראה למישהו שיש להם איזשהו אינטרסט להקשות על האספנים?

ג. לגבי הטענה על אי דיווח לועד המועדון - בגוף המסמך שירון העלה כתוב שזמי לווין היה נוכח בפגישה של נמרי, קיפניס וצוות משרד התחבורה. איפה נכנס כאן בדיוק עניין של דיווח או אי-דיווח? שום דבר לא הוסתר מאף אחד.

כאמור, רגשות נסערים ונושאים לא בדוקים עד הסוף "העווירו" כמה אנשים מלראות שלא היו כאן שום כוונות רעות, שחלק מהיוזמות באו מצד משרד התחבורה ומר צבי יוזנט (אפשר לשאול אותו), כשנמרי וקיפניס משתדלים לכוון את ביצוען לדברים נסבלים על ידי האספנים...

דווקא טוב שהנושא עלה, מקווה שהשדים יגורשו במהרה ושיהיה כבר רישוי אספנות למשאיות,

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
איפה נמרי וקיפניס? למה הם לא מגיבים?

יש ביטוי שאומר "שתיקה כהודאה"...

כל עוד הם לא מגיבים משמע העו"ד פרץ צודק.

פתגמים יש לרוב. "מילה בסלע שתיקה בתרי", "שותק מי ששותק אחרון", ועוד. כך שניתן לפרש פירושים שונים על פי פתגמים שונים.

נמרי , קיפניס, וחברי הנהלת המועדון לא מגיבים - וטוב שכך.

הנושא יצא מזמן מפרופורציות, ואם כל הנ"ל יגיבו, והרי ברור שעל תגובתם תהיה עוד תגובה וחוזר חלילה - לאן נגיע?

נראה לי שדב קרדו האיר זויות קצת שונות מאשר עלו עד כה, וניתן כעת לחזור להיות חברים במועדון ולא תליינים במועדון.

בברכה

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
כולם רבים עם כולם והתוצאה: אדם כמוני שמאמין שזכותו לנסוע עם רכבו בכל שעות היום, שמאמין שצריך לשלם את העלות האמיתית של הביטוח והטסט על פי אופי השימוש, שמאמין שגם לרכב ישן יש זכות למצוא מוסכים טובים, שמאמין שגם למשאיות יש זכות לשרוד - נשאר בלי כלום ! למה כי בעקבות המריבות כולם הפסידו ... למה באנגליה, ארה"ב, צרפת, גרמניה יש כל כך הרבה מכוניות אספנות בשימוש יום-יומי ?
סורין שלום

מה שלומך??? המפגש האחרון ביננו לווה בצעקות עלי אבל אני מניחה שכוונתך הייתה שאשמע טוב יותר,

בכל אופן אני מתייחסת למסומן, טחנו את הנושא הזה לא אחת, מי שרוצה לנסוע ביום יום שישאיר את ריכבו מיושן ולא יהפכו לאספנות, רוצה להפכו לאספנות ולהנות מהזכויות אז שיצדיק את הגדרת רכבו רכב אספנות קרי רכב משוחזר ומשופץ, אתה לא חושב שלוחית רכב אספנות על כלי רכב חלוד, בלוי, מעוך זה אבסורד???, אתה חושב שזה בסדר שרכב שלך שהשקעת בו עשרות אלפי שקלים (אם לא מאות) נושא את אותה הלוחית ונהנה מאותו המעמד???, איך אתה משווה אותנו למדינות הנ"ל האם יש לנו את אותה תרבות שיפוץ ושמירת מורשת ההיסטורית של כלי הרכב??? ובכלל אולי אתה לא מדייק לגבי ההשוואה ולהלן דוגמא מזערית של מה שקורה בארה"ב הגדולה וסמנתי לנוחיותך:

From:

Randy Berger

YFAM, Randy Berger

RESTRICTIONS/LIMITATIONS [Re: AKICHU]

#303462 - 06/13/05 02:11 PM

Edit

I varies state to state but Indiana has no restrictions what so ever on classic vehicles, but you pay the same to license them as you do any other vehicle.

To drive on Interstates the vehicle must be capable of 45 mph.

--------------------

Jay Wolf

AACA Life Member #963877

Thunderbird

Elgin

Indian

Rokon

Irit, you're very welcome. I live in the sate of Pennsylvania which is very liberal with antique autos. I only had to buy a license once, in 1974 and it cost me $25.00. I do not have to get the annual safety inspections required of everyday vehicles. I d not have to get air pollution "smog" inspections I am allowed to drive anywhere once a week for pleasure. I am allowed to drive to and from a car show or "cruise" every day of the week. I cannot use it to drive to and from work. I am not allowed to haul things in it for sale. My insurance costs me $178.00 a year and they have a restriction that I not drive over 5,000 miles per year. I hope that helps answer your question. Other states laws vary.

Have no worry your english is better than some who have lived here all of their lives. I have not lived in all 50 states, but from everything I have read and heard about our hobby, I do not believe there to be any time restriction as to driving a collector car. The restricitons are the ones you would expect, no driving to and from work and/or on a daily basis, equipment must be working as it did for the year it was made. You are not required to put safety equipment on the car if it did not come with it originally although some folks do. I have not heard of any state that says you can only drive it on the weekend. It may be that one does, but I have never heard of such a restriction. enjoy yours a much as you can, for I feel the day is coming when we will not be able to.

--------------------

1965 Dodge Dart Gt ragtop - PALE RIDER

1964 Dodge Dart 270 ragtop - LIL DARLIN

1964 Dodge Dart Gt Ragtop custom - THE COPPERHEAD

1955 Packard Patrician - BLACK DUKE

1955 Packard Patrician - DUKE JUNIOR

Post Extras:

Shalom!

I live in Wisconsin, USA.

Here a "collector" license plate can be issued to any car over 20 years old.

the conditions are as follows;

1) the car cannot be driven in January, unless the owner purchases a 1-month temporary permit.

2) The car must not be modified in any way, all parts OEM if replaced.

3) The plate is good for life, with no annual tags, nor taxes, and can be transferred to another vehicle which is 20 years or more old.

The collector plates cost 3X as much as regular plates, and the owner must have 1 other car with normal plates as a daily driver.

I was once pulled-over in my 1982 Eagle SX/4 4X4 car in January and simply explained to the officer "I promised the state I would not drive it in July!

Winter here lasts from November to May with lots of snow, I needed that car to get around in these conditions, but not at all in summer. Except for the occasional "River crossings" and mudslinging it was great for.

I now have 2 collector plates, 1on the 1984 corvette, and the other on my 1976 CJ-7 V8 Jeep with SNOW PLOW. I wonder what the police will say if they catch me plowing snow with it in January. You know what my response to them will be!

Any Buick Reatta enthusiasts in your area? I have seven of them, including parts car(s) and don't drive them in January.

Shame they're not old enough for collector plates, yet.

Happy Trails,

Randy.

Post Extras:

Reged: 12/14/99

Loc: Fairfield (Cincinnati), OH

One thing I'd like to add is that instead of giving a specific time restriction on the operation of antique vehicles, most states restrict operation of vehicles between "sundown" and "sunup" if at all. This is done largely because those times vary widey month to month as you go farther from the equator.

In both of the states I'm familiar with those restrictions only apply to cars without "Department of Transportation approved" lights. In Pennsylvania that part of the law was written when 6 volt sealed beam headlights and two tail/brake lights were all that were required, so that is how it is interpreted in the courts (or at least was when I last lived there). Other states do differ on that point.

--------------------

"I stand by all the misstatements that I've made."

Re: CLASSIC CAR TRAFFIC RESTRICTIONS/LIMITATIONS [Re:
manikmekanik]

#303528 - 06/13/05 05:12 PM

Edit

שבוע טוב לכולם

אירית

פורסם

דב קרדו - אתה חוזר מילה במילה על טענות ההגנה המופרכות לחלוטין של האדונים נמרי-קיפניס !!!

אני אשיב בהתאם לסעיפיך -

1. מגבלת 7-9 - כיום ישנם אכן מעטים שעוברים על החוק ונוסעים בשעות האסורות - באם תסיר את המגבלה הנ"ל הכביש יוצף בכאלו אשר יחסכו בביטוח, באגרות וינצלו את חוקי המיסוי המאפשרים לייבא רכב אספנות!!

עקב ההצפה הנ"ל ברכבים שינעו בחופשיות (ישתמשו בהם לנסיעות יום יומיות) תגבר מעורבותם בתאונות דרכים - והרי זו בדיוק הסתירה בדברי נמרי לעניין בטיחותם הלא כן??

הגברת מעורבותם - תשנה ללא כל ספק את עלויות הביטוח כפי שהם כיום!!

לעניין השימוש ברכב אספנות ביום יום - שאל את מר קיפניס ידידך, מהן עבורו עלויות החזקת הסאאב 99 שלו. האם עלויות אחזקתה יקרות בעבורו יותר מאשר להחזיק רכב חדשני?

מעבר לכך היות ומותר לייבא רכב - בקלות ניתן לייבא רכב משנות ה-70 (וולו, מרצדס ועוד) שהנו אמין וחלפים יש בעבורו בשפע ובמחירים סבירים.

2. בדיקת תקינה - מר קרדו מוליכים אותך שולל. כיום התקנות מעניקות במפורש פטור לרכב אספנות מכל תקינה שהיא - הייתי רוצה לקבל ציון סע' תקנה הסותר את דברי.

לא רק זאת אלא שכיום אין כלל תקינה לרכבי אספנות - ומר קיפניס היה אמור לקבל כסף בעבור הכנת תקינה שכזו, ממשרד התחבורה.

לצערי אתה בולע בשקיקה כל דבר שנמרי-קיפניס מספרים לך מבלי שאתה מקבל מהם קצה ראייה לכך!!!! שאל נא את מר זמי לוין שהיה נוכח בפגישה במהלך אוגוסט 2002 האם דיברו בפגישה הנ"ל על משהו מעבר להחלת תקנות אספנות על משאיות!!!

אין התייחסות כלל לנקודה שמחודש אוגוסט 2002 ועד ל-חודש אוקטובר 2003 - למרות היותם נציגנו במשרד התחבורה - הם לא טרחו לספר לנו על שינויי תקנות עתידיות!!

לסיכום - אני מבין שהם אינם מעוניינים להגיב ועל ידי כך להחשף לשאלות הציבור - ולכן שולחים אותך לדבר בשמם.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...