Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב דיזל ישן ואטם הראש מנוע נפרץ.

מניע ועובד קשה, בועות ברדיאטור של הנוזל קירור ואחרי בדיקת קומפרסיה צילינדר 3 עם 122 psi מול 420-440 ב3 האחרים.

מחפש מקום מומלץ, עדיף באיזור חיפה (אבל בשביל עבודה מושלמת אסע גם למרכז), לבדיקה של הראש ויישור אם צריך לצד בדיקה של השסתומים והמובילים.

טווח מחיר סביר לעבודה כזו שאני מביא את הראש מנוע למקום השיפוץ?

פורסם

ראש מנוע שהתחמם לא מתקנים מחליפים לחדש ,  יכול להיות שהבעיה באטם ראש ואז לא תיצטרך להחליף ראש מנוע צריך 

לפרק ולבדוק , אם אתה רוצה הערכת  מחיר תרשום על איזה אוטו מדובר.

פורסם
לפני 16 דקות, ronrobin כתב:

ראש מנוע שהתחמם לא מתקנים מחליפים לחדש ,  יכול להיות שהבעיה באטם ראש ואז לא תיצטרך להחליף ראש מנוע צריך 

לא התחמם.
ניסאן טראנו 97 2.7ל

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, ronrobin כתב:

תלוי בנזק, אם רק התעוות השטח ניתן ליישר בבית מלאכה ע"י הורדת שכבה מינימלית על כרסומת עם פלייקאטר.( ספציפית עבודה כזו נטו פעם היו לוקחים כ150-200 שקלים, היום סביר להניח שקצת(או הרבה) יותר עקב הכחדות של בעלי המקצוע ).

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם

אם אתה רוצה להחזיק את האוטו אני ממליץ לך  להחליף ראש  יש תחליפי או באליאקספרס בסביבות  1500 ש"ח  , העבודה אני מעריך  בסביבות  4000 ש"ח   לשיקולך .

פורסם

תרשום דגם מנוע יצרן , ותסתכל על התמונות ששולחים לך את הראש הנכון ,   יש  מיסים של  בערך  500 ש"ח  , חוץ מהעלות 

של בערך 1000-1500 ש"ח תלוי  בדגם.

• מעניין 1
פורסם

בהנחה שהראש התחמם , הוא   מקבל צורה של בננה ,אתה מיישר את השטח התחתון אבל  החלק העליון  נשאר עקום  

כל התושבות קמשפט  מובילי שסתומים   הכל נשאר עקום ,בנוסף יכולים  להיות סדקים  פנימיים  במעברי מים  ,והראש 

יושב טיפה יותר נמוך  כך שהטיימינג ניפגע  ,בקשר לבלוק , פלדה ניתן  לשימוש חוזר  אלומינים  שהתחמם  צריך  להחליף  

כל תיקון יישור  של אלומינים  יהיה זמני .

פורסם

העיוות הוא זעיר ואני ממש לא חושב שכל הראש מתעקם, ובהקשר לזה שהראש נמוך יותר, בדיזל הבנתי שניתן לשים אטם יותר עבה לפי מה שהורידו, ובנוגע לסדקים פנימיים בשביל זה חראט מיקצועי בודק שאין סדקים  

פורסם

תודה רבה לעונים אבל סטינו מהנושא..
כמה דברים.
א. הראש לא התחמם.
האטם פרץ בגלל 2 תקלות שקרו סימולטנית והמנוע עבד על הקו האדום למשך 12 שניות(שנראו כמו נצח) בפול גז בניוטרל. המעברים בטורבו גם פרצו.
בכל מקרה אטם פרץ ליד בוכנה 3. מחר אני מתכנן לפרק את הראש ולהתנהל בהתאם.

ב. אין מה לחשוב יותר מדי במתי אפשר לשפץ ומתי לא.
היצרן רושם בצורה מופרשת את המגבלות של מה מותר ומה אסור. כמו כן, הוא מציין את העוביים של האטם ראש עצמו ולפי הפורמולה שאפשר למדוד אחרי הפירוק אפשר לבחור אם אתה רוצה להיות עם קומפרסיה גבוהה ככל האפשר, אם רוצה קצת יותר אמינות ונשקל גם אם הראש עובר יישור וכמה ממנו עובר.
ג. פתח תקווה זה אחלה אבל אני עדיין מקווה למצוא איזה איש מקצוע טוב באיזור חיפה והסביבה לטובת עניין. אני בטוח שיש אבל בגלל שלא הייתי במוסך כבר יותר מעשור אז אין כל כך את מי לשאול ולקבל המלצות.

@ronrobin
אפילו שאני מעריך את הכוונה, להמליץ למישהו לצלול להוצאה עצומה כמו ראש חדש בלי להכיר את מה קרה, לראות תמונות, לקרוא את הworkshop manual ולמדוד בפועל זה קצת יומרני, לא?
בכל מקרה, אם זה יעמוד במה בהוראות היצרן אז אשפץ את הקיים. רק מקווה שלא אצטרך בהכרח לנסוע לפתח תקווה בשביל זה

פורסם

אולי לא צריך?

אולי רק להרכיב אטם ראש וזהו?

לאחר הסרת ראש מנקים את השטח, ובודקים יושר משטח עם פילר גייג' וסרגל.

אתה מתכוון לעשות בעצמך?

לפני 46 דקות, EEEBBR כתב:

אבל בגלל שלא הייתי במוסך כבר יותר מעשור אז אין כל כך את מי לשאול ולקבל המלצות.

זה מסביר כמה דברים (;

היו מספר עסקים בנושא גם במפרץ חיפה.

אבל כמו שאתה אומר "10 שנים", אז לך תזכור.

מי יודע אם הם עדיין בחיים. (העסקים)

קשה לי להמליץ על עסק שלא הייתי בו שנים, לא ידוע מי מפעיל אותו כיום.

(*) רחוב המוסכים והסמטאות המתפצלות ממנו, תעשה סיור (רצוי רגלי) ותשאל.

פורסם
לפני 9 דקות, IsraCar כתב:

אולי לא צריך?

אולי רק להרכיב אטם ראש וזהו?

לאחר הסרת ראש מנקים את השטח, ובודקים יושר משטח עם פילר גייג' וסרגל.

אתה מתכוון לעשות בעצמך?

זה מסביר כמה דברים (;

היו מספר עסקים בנושא גם במפרץ חיפה.

אבל כמו שאתה אומר "10 שנים", אז לך תזכור.

מי יודע אם הם עדיין בחיים. (העסקים)

קשה לי להמליץ על עסק שלא הייתי בו שנים, לא ידוע מי מפעיל אותו כיום.

(*) רחוב המוסכים והסמטאות המתפצלות ממנו, תעשה סיור (רצוי רגלי) ותשאל.

אעשה בעצמי את הבדיקה אבל אם כבר הראש ביד, לא רואה סיבה למה לא לוודא עיוות, בהתאם ליישר אם צריך ולפי החישוב שלהם לבחור באטם העבה יותר.

גם רוצה לוודא את המרווח במובילים לפי היצרן ואין לי את הכלים והידע המתאים לעשות את זה מושלם.

אם צריך גם לנקות את כולו במכשיר אולטרסוני כדי להוריד מצבורי פיח ולכלוך במעברי מים ושמן.

לפני 21 דקות, גרנד פריקס כתב:

הקו האדום של החום מנוע?

או הקו האדום של הסל"ד?

סל"ד כמובן. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...