Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לבן משפחה שלי ולי יש שני רכבים מאותה קבוצה ושנינו מטפלים בשני מוסכים שונים מומלצים מאוד שאינם מוסכי יבואן.

לאחרונה קרה לנו אותו מקרה בשני הרכבים בנפרד - הרכב עובר טיפול גדול, כמה שבועות אחרי הטיפול שומעים חיכוך חזק מהבלמים/קופצת התראה ״בדוק רפידות בלמים״. בשני המקרים המוסכים עונים שזו הרפידה הפנימית ובטיפול קשה לראות אותה ולבדוק אם היא צריכה החלפה אז לא מחליפים. 

זה סביר? 

איך אפשר למזער את הסיכוי שזה יקרה?

לצאת מטיפול גדול כשהבלמים פיקס 100% זה הבסיס של הבסיס.

במקרה הזה לעבור מוסך זה רק לחזור למוסכים מורשים, אין מוסכים מומלצים יותר מאשר אלו שאנחנו מטפלים בהם. כשטיפלתי במוסכים מורשים זה לא קרה לי אף פעם

פורסם

יש מצב שנפלתם על מכונאי חדש

יש בעיה בתחום הזה לגייס אנשים להבנתי 

אתה צריך להגיע ולברר כמה ותק יש למכונאי ולמה זה קרה

ושילמדו מזה להבא

היה פה מישהו שראה עובד מוסך סוגר פלאגים עם אימפקט במוסך מומלץ 

אני בצחוק לא חושב לעשות דבר כזה 

והחלפתי פלאגים כולה פעם אחת בחיים 

והצלחתי 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Amired כתב:

זה סביר? 

לא.

בטיפול שכולל בדיקת בלמים צריך לבדוק רפידות פנים וחוץ. בשביל זה משלמים להם.

לגבי מוסכים מורשים, כנראה טיפלת שם רק ברכבים חדשים? כשכל המערכת משומנת ונעה חלק - זה כמעט אף פעם לא קורה בצורה כזו מורגשת.

זה מסוג הדברים שמתחילים עם הזמן ודורשים תחזוקה מוקפדת יותר ברכב קצת יותר מתיישן.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 25 דקות, פריג'י כתב:

לא.

בטיפול שכולל בדיקת בלמים צריך לבדוק רפידות פנים וחוץ. בשביל זה משלמים להם.

לגבי מוסכים מורשים, כנראה טיפלת שם רק ברכבים חדשים? כשכל המערכת משומנת ונעה חלק - זה כמעט אף פעם לא קורה בצורה כזו מורגשת.

זה מסוג הדברים שמתחילים עם הזמן ודורשים תחזוקה מוקפדת יותר ברכב קצת יותר מתיישן.

לא, אף פעם לא היו לי רכבים חדשים, גם כשטיפלתי במורשים אלו היו רכבים משומשים ולפעמים אפילו מאוד.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

לא לגמרי הבנתי. פחיות שמתריעות על שחיקת רפידות הן עניין ותיק מאוד, וגם התראה עם לוח המחוונים. קרה לי שנדלקה נורת התראה מסיבה זו ברכב משנות ה-90, אני לא זוכר אם הקורולה 98 או הבאלנו 96.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 53 דקות, פריג'י כתב:

הופתעתי!

גם בגלל שכתבת שקיבלת התראה, ברכבים ישנים זה פחות נפוץ.

היה לי בפיאט טיפו 1994 חיישן שחיקת רפידות

דווקא במכוניות עממיות חדשות זה הפך להיות נדיר, בעצם אחרי אותה פיאט טיפו לא היה לי את זה בשום רכב.

פורסם

חבר שלי עם קורולה 2010, שמע רעש חריג מהפחיות האחוריות, החליף רפידות, נסע 10K אחרי 10 חודשים שוב רעש ושוב הלכו רפידות, התברר שלא גירזו טוב בפעם הקודמת.

משתדל לעזור

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

בכל החלפת רפידות צריך לגרז מובילים גם? 

לא. 

צריך לבדוק שהם זזים חופשי ולא תפוסים.

אם הם זזים חופשי לא חייבים לנקות ולגרז. 

באותו מקרה שהרפידות נשחקו מהר (בהנחה שזה רק בגלגל אחד ובשני תקין) הניסוח הנכון היה צריך להיות "לא בדקו תנועה חופשית של המובילים בהחלפה". היה מוביל שהולך קשה וגם הרפידות החדשות נשחקו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 3 שעות, פריג'י כתב:

הופתעתי!

גם בגלל שכתבת שקיבלת התראה, ברכבים ישנים זה פחות נפוץ.

אחד הרכבים בסיפור הוא 2020 ובו יש התראה על רפידות בלויות

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

היה לי בפיאט טיפו 1994 חיישן שחיקת רפידות

אשכרה חיישן לרפידות? או שחיישן מפלס נוזל בלמים, שיורד ככל שהרפידות נשחקות?

פורסם

מה שאני תארתי (באלנו או קורולה משנות ה-90) היה כנראה חיישן מפלס נוזל בלמים. העיקר שנתריע בזמן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 דקות, chrono כתב:

אשכרה חיישן לרפידות? או שחיישן מפלס נוזל בלמים, שיורד ככל שהרפידות נשחקות?

חיישן על הרפידה שזה פשוט מגע חשמלי שסוגר מעגל עם הדיסק בלם כשהרפידה נשחקת ומדליק נורה.

תוכל לראות פה מכירה של רפידות לפיאט טיפו 1988-1994 עם החיישן הזה. 

חיישן מפלס נוזל בלמים בכל רכב יש.

IMG_20260428_151415.thumb.jpg.26bb770762191c71c36f35161a576231.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...