Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

הבחור שמע את המספרים ופתאום באה לו הברקה: מיילים! 

הציץ בלוח המחוונים ואמר לי, מה אתה עושה צחוק?! הראה לי כיתוב זערורי בלוח "מייל"..

חחח קרה לי בפורד פוקוס!! תדלקתי 55 ליטר והמחשב הראה טווח נסיעה משוער 330, השתגעתי אמור להיות לפחות 500!! 

אחי, בחור מוכשר, אומר לי: שים לב כתוב MLS... זה כנראה במקור אמריקאי וכדומה..

• אהבתי 1

משתדל לעזור

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פעם היתה לי גולף. היה צריך להחליף בה משהו, כבר לא זוכר מה, שהצריך פירוק של הגשר הקדמי.

הגשר הקדמי מחובר לשלדה בברגים שהאומים שלהם מרותכים לשלדה של הרכב מבפנים.

המוסכניק פותח צד אחד. נפתח.

פותח צד שני. מסתובב אלי עם פרצוף לבן. שומע, נשבר האום בתוך השלדה. זה הבעיה עם רכבים ישנים מה אני אגיד לך...

טוב, מה עושים?

תראה, צריך בשביל זה פחח מנוסה, שיחתוך חלונית בשלדה, ישים בורג חדש, ירתך אותו, יסגור חזרה, ישים על זה חומר איטום. 

טוב, יש לך אחד כזה?

כן, הוא עכשיו בחו"ל. חוזר בעוד שבועיים.

טוב. מזל שחופשת סמסטר עכשיו, יש לי הסעה לעבודה ואני לא צריך את האוטו.

חוזר אחרי שבועיים לשם, הבחור מגיע, מסתכל, חותך, פותח את האום שהתנתק מהשלדה, נראה שזה אום רגיל. לא משהו שהיה מרותך לשלדה. מסתכל עוד קצת, מוריד הרכב מהליפט, מרים השטיח בצד של הנוסע, ומה רואים? מסתבר שהבעלים הקודם כבר חתך פתח ברצפה של הרכב כדי שתהיה גישה לאום כי זה כנראה כבר נשבר אצלו.

הפחח והמוסכניק מסתכלים אחד על השני. המכונאי עכשיו אדום. אני מתלבט אם לצחוק או להתעצבן או להתבאס על החשבוניות שאני הולך לקבל משניהם.

מפרקים מה שהיה צריך, סוגרים את הפתח החדש, מרכיבים חזרה אום דרך הפתח הישן ברצפה, מחזירים את השטיח למקום, פרצופים נבוכים, בסוף עלה רק כמה מאות בודדות.

הרפתקה מטומטמת, אבל עדיין הרפתקה.

Screenshot_20260421-195021~2.png

• אהבתי 1
  • מבאס 2
  • מעניין 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לפני הרבה שנים, הגורר שהגיע הבין שהצליח לפתור לי את התקלה בלי לקחת למוסך (לא היה לי שמץ במכוניות) אבל בכל זאת לקח כי כסף מעל הכל. פשוט אמר את זה, הפסיק את ההסבר באמצע ואמר שהוא כבר הגיע.

היה רכב ליסינג של עבודה.... 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

חחח אחלה סיפורים LOL

פעם במוסך מורשה אני מבצע טיפול 10 ולהנאתי אני בחדר המתנה שותה קפה,

ומעיין בעיתון, וגם טלויזיה  פועלת ברקע. אין לי מושג מדוע ולמה (חשבתי רבות ולא

מבין עד היום) הצצתי ברכב שלי מבעד לדלת שהיתה פתוחה חלקית. ראיתי את הפועל מוציא

את הפילטר אויר, שם עליו לחץ אויר ומשיבו למקומו. לא ייחסתי לכך חשיבות אבל בלילה נדדה

שנתי. רצתי לקבלה ובדקתי שחוייבתי על פילטר אויר חדש.

עם עלות השחר נסעתי לשם, ומה שמצחיק זה שבדיוק באותו יום היתה להם ביקורת  מנהלת.

מנהל המשמרת אמר שלא יתכן ואז קיבלו הוראה להעלות את הרכב על ליפט, ואני עומד בצד ומנפנף

בקבלה מול עינהם ומול עיני המנהלים.

טוב, חוייבתי על פילטר חדש למרות שלא הוחלף (רק העבירו עליו לחץ אויר) פילטר מזגן לא הוחלף בכלל (כמובן שחוייב במלא 

התשלום)  ושמן מנוע היה שחור משחור כי לא הוחלף בכלל) ועוד משהו שאינני זוכר.

לא יודע להסביר אבל הקטע מאד שעשע אותי באותו זמן אבל, חלפו שנים ולמדתי לקח חיי,

מעולם לא להאמין, ולהיות ליד הרכב פיזית בזמן הטיפול.

פיצו אותי מעט, והתנצלו מלא,  אבל הפיצוי האמיתי שלי היה ככה לראות אותם ככה מתפתלים LOL LOL 

עריכה אחרונה על ידי yossy
תאות קטיב
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מבאס 1

פורסם

לא ייאמן.

הייתי פעם במוסך ליטל מורשה סיטרואן ת''א ויש שם חדר המתנה שאתה מחכה ויכול לקום להציץ מפעם לפעם

שמחתי שבחור חביב טיפל במסירות [עקבתי כל חצי שעה]

משתדל לעזור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היה לי רכב מהעבודה, בעבודה אמרו לי שאבטל את הלקוחות כי צריכים לקחת את הרכב לטיפול באותו היום. 

אני הצעתי שבכל זאת אסע ללקוחות ושבהמשך אקח את הרכב לטיפול בעצמי, אמרתי להם שאוודא שהטיפול באמת מתבצע. לא הסכימו איתי ואמרו לי שכל הרכבים מטופלים ושבשביל זה הם משלמים הרבה כסף בכל חודש לחברת הליסינג.

עוד בחניה של המחסן בעבודה הוצאתי את פילטר האוויר של המנוע שהיה כולו שחור, מפוייח ומלא עלים, כתבתי בטוש את האות "P" על המסגרת שלו, צילמתי והחזרתי אותו למקומו. אחרי יומיים הרכב חזר, לפני שיצאתי ללקוח הוצאתי את הפילטר, אותו פילטר מלוכלך ומזוהם. האות "P" שכתבתי הייתה בדיוק באותו מקום. על אותו הפילטר...

• מצחיק 2
  • מבאס 2
  • רעיון טוב! 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

הכי פשוט למי שלא יכול- לבדוק במצלמת הרכב אם יש. 

חבר שלי קיבל סיאנה 2010 במתנה, שהיתה צריכה יישור קו של 20 אלף שקל

הבחור הביא ל'סוכן מוסכים' בחור שלוקח מרחבי ירושלים למישור אדומים ומטפל שם אצל בני דודים באחריותו המלאה

החבר הציץ במצלמת הדרך וראה את כל הטיפול [יומיים עבודה סיזיפית] והיה מרוצה שלא שילם לחינם [כיום נוסע 0 תקלות ב''ה].

משתדל לעזור

פורסם
לפני 17 שעות, PASHUT כתב:

וגם מוסך בשילת עשה לי את זה בעבר [נסע ללוד בתואנה שככה בודק את האוטו]

אתה מדבר בתחילת שנות האלפיים? הייתי במוסך הזה בסביבות 04-05.

באותה תקופה יצאתי עם מי שלימים תהיה הבוסית בבית:D. הייתה לה פיג'ו 205 שנרכשה חדשה. באותה תקופה הייתה כבר בת 5 והייתה לה תקלה בתיבה, במוסך בשילת אומרים עלות תיקון מונפצת (7 אש"ח לפני 25 שנה!:S) ומטוב ליבם ("זה אוטו צרפתי זה, מי יקח אותו? הגיר שלו הרוס וגם המנוע לא משהו...") מסכימים להחליף לה פיג'ו 205  בת 5 עם 60 אלף ק"מ במאזדה 323 ליסינג מנוע 1.6 ליטר נהג יחיד בת 3 מתוקנת שהייתה במוסך.

המאזדה ליסינג הייתה 60 אלף ק"מ על השעון אך בדיעבד אני מניח כי הק"מ היה כפול, בתאכלס הרכב היה בסדר לשימושים היום-יומיים שלה (מודיעין ירושלים הלוך חזור) הרי בכל זאת מאזדה...

אתם חושבים שזה הסיפור?

כחצי שנה לאחר הקנייה נסענו למשפחה שלה בדרום, בדרך כלל היינו נוסעים ברכב ליסינג שלי אך באותה תקופה עזבתי את העבודה ולקחנו את המאזדה. ליד יד מרדכי הרכב פתאום מאבד כוח, מסתכל בלוח השעונים ורואה שחום המנוע בהתחלת הסקלה. עוצר בצד ובודק ראדיטור, מגלה חור בראדיטור ומבין למה החום היה כזה נמוך. גוררים את הרכב למוסך בשילת והם מעקמים את האף ותוקעים (שוב) מחיר מטורף, קופץ לי הסעיף ואני מזכיר להם שעברה רק חצי שנה ולא מובן לי למה הם לא לוקחים אחריות. ראדיטור שהולך ברכב בן פחות מ 4 שנים זה לא מקובל במיוחד שאחרי הכל אני פאדנט שבאותה תקופה הייתי בודק שמן/מים ברכב כל סופ"ש ומשתמש רק בנוזל קירור של מאזדה. נותנים לי "הנחה" מטוב ליבם ואני מאשר להם לתקן את הרכב ולהחליף ראש מנוע.

מספר ימים לאחר מכן מתקשרים ואומרים שהרכב מוכן, יוצא בבוקר לעבודה ומקפיץ את אשתי למוסך בשילת. הכל נראה בסדר, היא לוקחת את המאזדה לירושלים ואני ממשיך לרמת החייל. כמה דקות אחר כך טלפון "חיים, האוטו לא עובד!" מפרסס, חוזר את הדרך ומגלה שהיא תקועה על 433 הרבה לפני המחסום (משהו כמו 4-5 ק"מ מהמוסך). בדיקה קצרה מגלה שהראדיטור החדש ריק מנוזל קירור, שום חור או תקלה אלא פשוט לא מילאו אותו:huh:. הרכב נגרר בחזרה למוסך כדי שוב להחליף ראש מנוע.

לאחר מכן המלצתי לכל מי שהכרתי לא להתקרב אליהם. המאזדה נמכרה במחיר בדיחה לסוחר והוחלפה במרצדס.

לפני 8 שעות, yossy כתב:

פעם במוסך מורשה אני מבצע טיפול 10 ולהנאתי אני בחדר המתנה שותה קפה,

ומעיין בעיתון, וגם טלויזיה  פועלת ברקע.

הפעם היחידה שנטשתי את הרכב בזמן תיקון הייתה במוסך המרכזי של מרצדס (ואיזה חתיכת חדר המתנה יש להם שם!), שאר הפעמים אני לידו. מעדיף להיות בטוח כי לא שוכחים משהו.

• מבאס 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

כבר שנים שאני מטפל במוסך פרטי של שני אחים נחמדים. 

אין אצלהם חדר המתנה, אם תרצה או לא תרצה כל הטיפול בשקיפות מול העיניים, ואפילו ההעדפה שלו שתביא בעצמך את הפריטים.

האם פילטר אויר עשוי מזהב? למה צריך לשלם עליו פי 3 או 4 במוסך מורשה? למה.

ספיריאל, גם הרכב הראשון שלי היה פיאט 127 שנת 87. היה רכב נהדר ומאד מבוקש בזמנו.

טעות אחת
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 5 דקות, yossy כתב:

ספיריאל, גם הרכב הראשון שלי היה פיאט 127 שנת 87. היה רכב נהדר ומאד מבוקש בזמנו.

אני מדבר על דגם 1973 (עלה לכביש בסוף 1972), מנוע 903 סמ״ק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גולדן, היו גם מנועים קטנים יותר בזמנו.

מנוע 45 כ''ס היה נפוץ כסטנדרט..

עלה, אבל על מהירות נמוכה [55 קמ''ש לדברי חמי בעליות לירושלים עם רכב משנות ה 70 -80, ו 80 קמ''ש בשיוט מהיר]

• מצחיק 1

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

הפיאט 127 שלי היתה מנוע 1050 והיא יוצרה בברזיל אני חושב.

היתה קלה מאד וקטנה כ 700 ק"ג ונסעה ועלתה עליות כמו ענקית.

נידמה לי שהדגם של 87 היה האחרון, והוחלף בפיאט אונו.

לפני היה של אבא שלי שהחזיק אותו עם משפחה 3 ילדים. פשוט לא יאמן איך הוא עשה את זה.

כל הזמן שאלו אותי אם אני מוכר והציעו לי מעל המחירון.

נוסטלגיה.

טעות
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...