Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 20 דקות, גולדן191 כתב:

זה עלה את פרויד עם מנוע כזה??

בתחילת שנות ה-70 נסלל הקטע הראשון, בערך עד מה שהיום הרמזור של רמת אשכול. החיבור לכביש החוף יותר מאוחר.

אבל הפיאט 600 (29 כ״ס) והפרינץ 4 (26 כ״ס) היו קלילות, וטיפסו את סטלה, את עוקף נשר בגרסתו הראשונה שהיתה תלולה מחוץ לתקן ואת שד׳ או״ם (היום הציונות). מה שכן - כשאבא שלי הגיע ל-70 קמ״ש עם הפיאט 600 מחאנו לו כןפיים מאחור.

לפני 25 דקות, sperial כתב:

אני מדבר על דגם 1973 (עלה לכביש בסוף 1972), מנוע 903 סמ״ק.

• מצחיק 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סיפור שקרה באמת, הייתי במוסך וב"שכונה" של המוסך היה אדם, איך נקרא לזה, לא הכי ישר, לא הכי תקין, לא הכי הוגן שהחזיק "חנות" לחלקי רכב, כאשר את חלקי הרכב הוא היה "משאיל" ממוסכים אחרים, לרוב ללא הסכמתם.

הוא נכנס עם פיג'ו 205 למוסך ללא פגוש קדמי ומבקש מהמוסך, מברגה וברגים קודחים ולפתע הוא שולף פגוש ענקי (אני חושב היה שייך לפיאט פונטו או משהו כזה) שם על הפיג'ו 205 ופשוט קודח פה וקודח שם.

מסתבר שהגיע אליו בחור עם ה-205 ללא פגוש והוא אמר שיש לו, לקח את הרכב ואמר אני חוזר עוד 2 דקות, הרכיב לי פגוש לא קשור בכלל לרכב ומכר לו את זה.

אני הייתי בשוק ולא ידעתי אם להיקרע מצחוק או לא.

שאלתי את הבחור אם אני יכול לצלם, הוא אמר תצלם, אבל אל תצלם אותי.

וזו התמונה לאחר הרכבת הפגוש.

תמונה אמיתית, ביקשתי מ-AI שיוריד את הרקע וישאיר את הרכב.

אחרי זמן מה הוא "סגר את החנות" כי נכנס לכלא על, עוד, כמה גנבות.

WhatsAppImage2026-04-22at14_50_12.thumb.jpeg.c1521b489fc27ced5d50c2ba19d9d10a.jpeg

• מצחיק 10

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לא זוכר כרגע סיפור מוסך ששווה לספר.

כן אספר שחברה קנתה לפני 20 שנה רכב ממגרש, ועוד בנסיעה הביתה הוא נתקע.

היא המתינה לגרר, אבל למזלה ישבה בכיסא הנוסע של הרכב. (לעולם אסור לשהות בשוליים בקרבת רכב תקול!). עברה משאית, ולקחה איתה את כל המחצית השמאלית של הרכב. אם הייתה יושבת בכיסא הנהג, הייתה מתה. והנהג של המשאית אפילו לא הרגיש. 

אחרי זה כבר לא היה צריך לתקן את התקלה. הרכב היה טוטאל-לוס.

ממליץ לעולם לא לטפל במוסך שיש בו פינת קפה ללקוחות. אתה משלם מאות שקלים על קפה לא משובח במיוחד.

לגבי הפיאט 127 מנוע 900, כשהוצאנו רישיון נהיגה בגיל 17, לאמא ז"ל של חבר הייתה כזאת מודל 1982. אין לי מושג איך, אבל נסענו איתה הרבה והחבר היה טס איתה כאילו מינימום GTi.. מה שטימטום של גיל 17 יכול לעשות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 42 דקות, ariel000 כתב:

אחרי זמן מה הוא "סגר את החנות" כי נכנס לכלא על, עוד, כמה גנבות.

חבר של אבא שלי היה בא לפני שנים לואדי ג'וז בירושלים, בוקר אחד הגיע ב 7 להיות מוקדם, הרחוב היה שקט, לפתע הוא רואה בחור נכנס למוסך שכן וסוחב דלת של רכב מפורקת..  הוא שואל את המוסכניק שלו מה זה אז הוא אומר זה בסדר אחויה, גם אני לקחתי ממנו אתמול גיר חחח כביכול ''בהסכמת 2 הצדדים''..

לפני כשעה, sperial כתב:

כשאבא שלי הגיע ל-70 קמ״ש עם הפיאט 600 מחאנו לו כןפיים מאחור.

יצא לי לנהוג בעבר על פונטו 2002 עם 60 כ''ס ועשתה עליות כמו גדולה, יותר טוב מספארק 2012 עם 82 כ''ס.

משתדל לעזור

פורסם

עבדתי בבניין והיו פועלים שהגיעו מרומניה והנהג, גם הגיע מרומניה.

השתמשנו בטרנזיט בצבע כחול שנות ה-80 אני חושב, חזית משופעת, יד שנייה.

הבעלים הראשונים, היה לא עלינו, חשמלאי שהתחשמל ומת ואישתו מכרה את הרכב.

כאשר היינו מגיעים לירידות, הנהג הרומני היה.... מכבה את הרכב, לחסוך בדלק. 😱

הייתי צריך להחליף תחתונים מדי פעם.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
לפני 37 דקות, ariel000 כתב:

כאשר היינו מגיעים לירידות, הנהג הרומני היה.... מכבה את הרכב, לחסוך בדלק

היה נפוץ אצל נהגי מוניות בשארם א שייך למי שעוד זוכר

אני חושב שהברקס היה קפיץ מכני [כמו שהיה לאבא שלי בפורד ברנדה 1978]

משתדל לעזור

פורסם
לפני 15 דקות, PASHUT כתב:

חבר של אבא שלי היה בא לפני שנים לואדי ג'וז בירושלים, בוקר אחד הגיע ב 7 להיות מוקדם, הרחוב היה שקט, לפתע הוא רואה בחור נכנס למוסך שכן וסוחב דלת של רכב מפורקת..  הוא שואל את המוסכניק שלו מה זה אז הוא אומר זה בסדר אחויה, גם אני לקחתי ממנו אתמול גיר חחח כביכול ''בהסכמת 2 הצדדים''..

יצא לי לנהוג בעבר על פונטו 2002 עם 60 כ''ס ועשתה עליות כמו גדולה, יותר טוב מספארק 2012 עם 82 כ''ס.

אני מדבר על רכב עם הספק 25 כ״ס, מומנט 4.7 קג״מ והאצה 0-100 קמ״ש 46 שניות - וזה אחרי שהמנוע שודרג ל-767 סמ״ק.

אלה הסטנדרטים של אותן שנים. באמצע שנות ה-70 למדתי לנהוג על אסקורט 1,300 סמ״ק דור ראשון - 60 כ״ס ו-10 קג״מ.

• מצחיק 1
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, yossy כתב:

האם פילטר אויר עשוי מזהב? למה צריך לשלם עליו פי 3 או 4 במוסך מורשה? למה.

לא עשוי מזהב, אבל לרוב מדובר בפילטר מקורי שהשקיעו ומשקיעים מיליונים בפיתוח ובייצור שלו. להחזיק מוסך מורשה עולה הרבה כסף. זה לא אומר שצריך לשלם על הפילטר פי 3 או 4.

• אהבתי 1
פורסם

התשלום במוסך יבואן הוא בגלל שיש גם יועצי שירות וגם פקידות

יועצי שירות אמורים להוציא כמה שיותר כסף מלקוחות

פקידות אמורות להיות טובות בכל מה שקשור לתשלומים ולמנוע טעויות וכו'

וגם להיות זמינות במה שצריך

יכלו לאחד את התפקידים ולחסוך ללקוחות כסף

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

פיאט 127 מנוע 900

יצא לי כמה פעמים בתחילת ה-80' לנהוג בפיאט 127 ספורט. מנוע 1.3 עם 70(!) כ"ס.

וואו! איזה מטוס זה היה...

גיר קצר ומדויק עם מהלך ידית קצר, מתלים קשיחים וצמיגים רחבים יחסית.

חוץ מהצורה החיצונית לא הזכיר בכלום את הדגם הרגיל.

אחת המהנות שיצא לי לנהוג עליהן, שנייה רק לפיג'ו 205 GT שהתארחה אצלי לא מעט.

פורסם
לפני שעתיים, PASHUT כתב:

מזכיר לי סיפור מהכפר, חבר עלה להחליף דלת קידמית ימנית ממשחטה הבחור אמר לו זה לא רכב נפוץ אבל שלחתי הזמנה תבוא מחר... למחרת הוא מקבל שיחה שהמשלוח הגיע, בא לעלות לרכב מתברר אין רכב.

מסתבר שהערבוש חיפש רכב יותר מידי כמו שלו לחלפים, רק שהחמר לא שם לב שגם אצל ה"תורם" צריך להחליף דלת

לגבי המייל- יצא לי פעם לנהוג על מוסטנג, לא הבנתי למה אני על 130 ואני עף בכביש חשבתי שזה קטע פסיכולוגי

שסיפרתי את זה לחבר עם הרכב הוא התחרפן עלי, זהו זה כל מה שאני זוכר דוקטור.

• מצחיק 4
פורסם
לפני 55 דקות, shlomiko כתב:

לגבי המייל- יצא לי פעם לנהוג על מוסטנג, לא הבנתי למה אני על 130 ואני עף בכביש חשבתי שזה קטע פסיכולוגי

ראיתי אחד שמצא טויטה ביבוא אישי עם 200 אלף מייל, פסיכולוגית יותר קל לקנות אותה מאשר 300 אק''מ..

אגב לגבי הפורד שלי התברר שזו תקינה לשוק האנגלי בעיקר [ולכן הפילטר מזגן בצד הנהג, כי בבריטניה זה צד הנוסע בעצם]

משתדל לעזור

פורסם

כשהשארתי את הסקודה פאביה מחוץ למוסך כי מישהו דפק לה את הטמבון, ואז כשהיא עדיין בחוץ היא אכלה עוד איזה פיצוץ מרכב שיצא חדש מהמוסך וכנראה מרוב התרגשות לא ראה איך הוא נוהג...

סקודה פאביה סטיישן 2013 1.2 T 

"להפסיק לעשן זה הדבר הכי קל בעולם. מי כמוני יודע. עשיתי את זה אלף פעם." מארק טווין

פורסם

טסט ראשון, האסקורט נכשל על חופש בזרוע ימין.
מה זה זרוע ?
"לך למוסך יסבירו לך"
בדקתי ב-autobook ,  ברשימת כלים מופיע "לוחץ קפיצים", לא מתכוון לרכוש,
אז יאללה למוסך. חאפר ליד מכון הטסטים.
המכונאי מציץ בטופס ואומר לשליח "תביא זרוע לאסקורט". 5 דקות באופניים הזרוע מגיעה.
מגביה את האוטו על ליפט, מפרק את הזרוע הישנה.
מנסה להרכיב ת'חדשה. לא הולך, מגיע מכונאי לעזרה ועוד אחד, בסוף ארבעה ניסו לדחוף בכח את הזרוע למקום. עוד קצת דחיפות והאוטו נופל מהליפט.
שאלתי מה הבעיה. "זה לא נכנס למקום".
המוט מייצב נכנס לחור בזרוע, הבעייה שהחור הוא לא בניצב אלא בזוית קטנה שלא רואים בעין.(ולך תכופף 20מ"מ מוט פלדה).
הסברתי לו - צריך זרוע ימין.
הביאו זרוע חדשה מתאימה והרכיבו צ'יק צ'אק.  המכונאי נכנס למשרד וחוזר אחרי דקה,
"קוראים לך מהמשרד", טוב הלכתי לכוון, מדרגה אחת, פותח דלת מנסה להתרגל לאפלולית ונבהל, 
המשרד, חדר גדול, שולחן ארוך מאחוריו יושבים ארבעה מפיוזו עם משקפי שמש(בקושי רואים משהו בחדר).
הבוס ניסה להרגיע אותי בשיחת חולין, "אתה מכונאי ? מאיפה אתה מכיר ?"  
סיפרתי, יש לי ספר הכל כתוב.
טוב, כמה אתה רוצה לשלם ? !!!
** בסוף יצא סכום מצחיק, משהו שקרוב ל-50ש"ח של זמננו.
-----
וזו היתה הפעם האחרונה שצחקתי כל הדרך מהמוסך לבית.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

אחלה שירשור

תמיד נעלמו לי דברים מהאוטו עד שהפנמתי שמה שאני לא רוצה שיעלם אני צריך לקחת איתי-לא תמיד המוסכניק לוקח אלא יד אחרת שהסתובבה במוסך-

הסיפור המסמר שיער בתחום זה אוטו ששיפצתי ולסירחון (הטעות לא במקור אך מתאים לי להשאיר אותה)התדמית לטיקטוק שהבן אדם עשה הוא אשכרה חובש כובע שמש שהם לקחו לי מהרכב-עד מתי רשעים יעלוזו

• מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...