Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהיגה בכבישי ארצנו היא אחד הדברים בחיים שקשה עד בלתי אפשרי לעבור אותו בלי להתעצבן.:brickwall:

זה משתקף בהרבה דיונים כאן בפורום, והרבה פעמים מי שמתעצבן גם מעצבן אחרים בתורו.

כבר אמרו את זה קודם לפני ש"מי שנוהג לאט יותר ממני הוא דביל, ומי שנוהג מהר יותר הוא מטורף ופסיכופט",

ומי לא פינטז על מקלע 0.5 על הגג שישלח את הדביל שמלפנים ו/או את המטורף מאחור - בוערים ומנוקבים אל השוליים...?

אני בטוח שכל אחד כאן יכול לעשות רשימה אינסופית של סיטואציות מעצבנות,

אז שכל אחד יבחר 3-4 מצבים נפוצים שה-כ-י מעצבנים אותו על הכביש,

ואולי ככה בבחינת "צרת רבים" נצליח להוריד קצת את את מפלס העצבים,

וגם יכול להיות מעניין אם יש לכם שיטות משלכם איך ל-א להתעצבן,

או איך לפרוק את העצבים שהצטברו בלי להיות עבריין ובלי לסכן ולעצבן את הנהגים מסביב.

את הרשימה שלי אעלה בהמשך, אז shoot... :2gunfire:

פורסם
לפני 2 דקות, davemustaine87 כתב:

אבל הדבר שהכי משגע אותי שלא הצלחתי להתרגיל אליו, ואני כול פעם מקלל את האמ אמא של הנהג שעושה את זה, זה לא לאותת. 

אף פעם לא הבנתי, מה קשה בלאותת, אבל מסתבר שזה קשה מאוד. מהנסיון שלי, כול עוד זה לא כביש מהיר, 70 אחוז מהנהגים לא מאותתים. 

אני לא יודע אם יצא לך לראות את הסרט Shoot 'Em Up (סרט מ-2007 עם קלייב אוון, לאוהבי אקשן טהור - מומלץ ביותר), אבל יש שם סצנה שבה הגיבור עושה את מה שכולנו היינו רוצים לעשות למי שלא מאותת. אז אפשר להיזכר בזה, לחייך, וקצת להפיג את העצבים :)

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הקלאסי - נתקעי השמאלי למיניהם

אלו שאתה עוקף אותם כי הם נסעו לאט ואז נזכרו שהם צריכים לנסוע ומפרעים לך לעקוף

נהגי משאיות ואוטובוס חסרי התחשבות שיוצאים לעקיפה (גם איפה שאסור במקטעים מסוימים) ועוקפים אחד את השני בהפרש של חצי קמ"ש או נוסעים לא בימין (למרות שהוא פנוי) בכביש 6

משאיות שהמטען שלהן לא קשור כמו שצריך ועפות עליך אבנים

• אהבתי 3
  • מבאס 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 28 דקות, BoazB11 כתב:

מעניין אם יש לכם שיטות משלכם איך ל-א להתעצבן,

בנאלי, אני יודע, אבל לא לנסוע כשעמוס.

פורסם
לפני 22 דקות, chrono כתב:

אני לא יודע אם יצא לך לראות את הסרט Shoot 'Em Up (סרט מ-2007 עם קלייב אוון, לאוהבי אקשן טהור - מומלץ ביותר), אבל יש שם סצנה שבה הגיבור עושה את מה שכולנו היינו רוצים לעשות למי שלא מאותת. אז אפשר להיזכר בזה, לחייך, וקצת להפיג את העצבים :)

זה אקשן טהור אבל קלאסי כמו Under Siege ו Speed או סיפור זול? אוריד תסרט

פורסם
לפני 30 דקות, dorsht כתב:

הקלאסי - נתקעי השמאלי למיניהם

אלו שאתה עוקף אותם כי הם נסעו לאט ואז נזכרו שהם צריכים לנסוע ומפרעים לך לעקוף

נהגי משאיות ואוטובוס חסרי התחשבות שיוצאים לעקיפה (גם איפה שאסור במקטעים מסוימים) ועוקפים אחד את השני בהפרש של חצי קמ"ש או נוסעים לא בימין (למרות שהוא פנוי) בכביש 6

משאיות שהמטען שלהן לא קשור כמו שצריך ועפות עליך אבנים

מכל הרעות החולות ויש ה-מון, זה אחד הדברים שהכי משגעים אותי ואני רואה ומרגיש זאת על בסיס יומי.

נהגי משאיות ואוטובוסים שעוקפים באיטיות מחרידה ניחא, נהגי אוטובוסים שעוקפים על הנתיב השלישי מימין, מה שנקרא - עוקפים רכב עוקף, והם יודעים שזו עבירת תנועה אבל אין אכיפה אז את מי זה מעניין. בחיי בשנים האחרונות כ-ל נהגי האוטובוס בכביש 1 (ולא רק) חיים באיזה סרט שהם נוהגים ברכב הפרטי שלהם.

ולגבי מטען ודברים שעפים על רכבים, מעבר למשאיות שמעיפות מכל הבא לגלגל, לא פעם יצא לי לנסוע לא רחוק מאוטובוס כלשהו ולאחר כמה דקות להבחין שכל השמשה שלי מרוחה ברסיסי שמן עד לרמה שאני צריך לעצור בצד ולרסס ולנגב ידנית כדי לראות משהו. גועל נפש. הרס לי את כל השטיפה. ואם זה לא שמן, לאחרונה משום מה כל אוטובוס משפריץ מים מאיזו צינורית של מי מזגן (אני מניח).

אגב כל הנאחס הזה לא היה תמיד ככה. מרגיש לי שמשום מה לאחר תקופת הקורונה היה איזשהו מהפך שגרם לכל ההתנהלות בכביש להיות בלתי נסבלת ברמה קיצונית.

לפני 2 דקות, ArikB כתב:

אלו שנוהגים באמצעי, אבל לאט. כמה שעוקפים אותם משני הצדדים, הם בשלהם.

אפילו יותר גרוע מנתקעי השמאלי. 

זו סיטואציה שרואים בכביש 1 לכיוון י-ם כל יום. הנתיב הימני הוא נתיב תח"צ רק בשעות הבוקר המוקדמות אבל הרבה נהגים לא יודעים את זה או בוחרים להקטין ראש ופשוט משתמשי בנתיב האמצעי כנתיב הימני. גם משאיות.

לפעמים זה בא לטובתי כי אני פשוט נהנה לנסוע בימני הריק.

פורסם

1. כביש 85 כרמיאל עכו אני על שמאלי, מהירות 90 קמ''ש קבועה. מתקרבים לרמזור, רואה ירוק אז ממשיך באותה מהירות, לפצע רכב לפני (מאזדה 6 שחורה) החליט לפנות שמאלה, היה שם נתיב קטן לשמאלה (איזור שזור/ סג'ור) והוא פספס אז החליט לבלום כדי לעבור לשמאל, העניין שאני אחריו כמעט על 100 קמ"ש!!! בלמתי בכל הכוח ב''ה הצמיגים היו חדשים ממש כל הכביש נמרח בשחור ונעצרתי ס''מ ספורים ממנו! סיאט ארונה שהיתה אחריי שברה ימינה ובנס היה ריק!

בקיצור כפסע מתאונת שרשרת בגלל נהג לא אחראי.

2. נולדה תינוקת ב''ה בשעה טובה, אני יוצא חזרה עם אשתי  היולדת מביה''ח, אני על כביש 1 כיוון כללי ירושלים, ויש פניה ימינה, קיה פיקנטו עם זקן קיבל התראה בוייז שעליו לפנות ימינה אז הוא האט בבת אחת מ 100 ל 50  וחתך ימינה אחרי שכבר היה קו הפרדה רצוף.. בנס הצלחתי לברוח..

3. נסעתי בכביש 6 על 140, לפתע מתקרב איזה בן דוד על יונדאי קונה חדשה, ומזגזג בפראות בין 6 מכוניות כשהוא על 180 לפחות! זה היה מחזה לראות אלמלא הסכנת חיים המוחשית (הוא היה ממש כירורג ובנס לא פגע באף אחד)

מסקנה- שמירת מרחק חשובה גם כשהכל נראה שקט ורגוע.

נסיעות טובות לכולנו..

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני 27 דקות, גולדן191 כתב:

זה אקשן טהור אבל קלאסי כמו Under Siege ו Speed או סיפור זול? אוריד תסרט

אלה סרטים איטיים ולא מתקדמים לעומתו 😅 אין בו יותר מדי עלילה, זה סרט שכולו סצנות אקשן אחת אחרי השניה. אבל זה כן אקשן קליל ועם הומור, לא משהו כבד כמו The Raid.

• אהבתי 1
פורסם

הכי מעצבנים אותי הם הגנבים. אלו שגונבים את הזמן שלי...

ואני מחלק אותם ל-2, אקטיביים ופסיביים.

האקטיביים הם מקפחי הזכות למיניהם שלא נאה להם לעמוד בתור לפנייה, אז הם נוסעים בנתיב שממשיך  ישר,

מאטים את מי שרוצה להמשיך ישר, ונדחפים לראש התור, הרבה פעמים ממש באלימות.

כבר יצא לי לא פעם לגייס את כל כושר האיפוק שלי ולא לעמוד על זכותי, כי זה יגרום לתאונה.

ומנגד יש את הפסיביים שפשוט עסוקים במשהו וממשיכים לעמוד כשהתנועה מלפנים כבר התקדמה.

יש משהו מוזר ולא ברור לי שבתור רוכב אופנוע לרוב אני מברך עליו, אבל לפעמים מתעצבן בטירוף,

והכוונה שלי היא למנהג של לעצור ברמזור אדום ה-ר-ב-ה לפני קו העצירה. מרחק של רכב שלם ויותר.

בתור רוכב אני שמח ש"משאירים לי מקום" בראש הטור, אבל היכן שיש חישן שלא מגיב לאופנוע,

הרכב רחוק ממנו ולא מפעיל אותו, והרמזור נשאר אדום, ואני וכל מי שמאחוריו מחכים ומחכים... ומחכים.

רק השבוע יצא לי להיות בסיטואציה כזו, ואני מסמן לרכב שיתקדם ומצביע לו על השלט הגדול "נא להתקדם עד קו העצירה"

אבל זכיתי להתעלמות מוחלטת, ורק אחרי שהתחילו לצפור לו מאחור הוא הואיל להתקדם.

ואם כבר הזכרתי צפירות, זה גם דבר שמעלה את הסעיף...

יש כאלה שצופרים בשנייה שהתחלף לירוק, ואפילו קצת לפני,

והכי גרועים אלה שלא מבינים למה אני עוצר בצהוב ולא נכנס לצומת,

צופרים בטירוף ואפילו עוקפים בפראות ונכנסים באדום מלא, כי מה?!? אם זה ג'ונגל אז עד הסוף...

והמשאיות עם צופרי האוויר שלהם. בתוך העיר, בלי הפסקה. למה? סתם כי הם יכולים ומי יגיד להם משהו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, BoazB11 כתב:

הכי מעצבנים אותי הם הגנבים. אלו שגונבים את הזמן שלי...

ואני מחלק אותם ל-2, אקטיביים ופסיביים.

מצטרף ומוסיף:

נדיבות זו תכונה יפה. אבל יש את אלו בנתיב עמוס ואיטי לפני פניה שפשוט מזמינים את כל הגנבים שעקפו את הנתיב הזה לבוא ולהשתלב לפניהם.

אוקי, נתת לאחד להכנס, אבל למה ל3 או יותר. תן לאלו שאחריך גם את הזכות להחליט אם הם במוד של נדיבות ועל חשבון מי. 

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני כשעה, ArikB כתב:

יותר גרוע מנתקעי השמאלי.

יש את הנאחסים האלה על שמאלי נוסעים על 80 וכמה שתצפור ותהבהב- התעלמות מוחלטת..

ואם אתה עובר לנתיב הסמוך- פתאום הם נזכרים לעבור גם..

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...