Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בד"כ במכוניות כאלה יש ערכת ניפוח. אבל אם הפנצ'ר חמור זה לא יעזור, וצריך משהו שיאטום אותו כגון ספריי ייעודי.

• אהבתי 1
פורסם

ערכות ניפוח כוללות לרוב גם ספריי ייעודי (שצריך לנקות אותו מהצמיג אחרי השימוש והתיקון הראוי). 

אבל גם הוא לא יעזור במקרה של תקר חמור. 

בשרשור אחר דובר על פתרונות זמניים אחרים בדמות ברגי סיליקון, ואז שימוש במדחס כדי לנפח הצמיג חזרה לפי הצורך, והגעה לתיקון סדור. 

ברכבים מסויימים יש גם צמיגי אל-תקר. 

זה לא מונע את התקר, אבל מחזיק את משקל הרכב על הצמיג בלי אוויר במידה מספקת להגיע לצמיגיה. 

• אהבתי 1
פורסם

היו על זה המון דיונים בפורום, בגדול הפתרון האידאלי זה לקנות גלגל במידה תואמת וכלים להחלפת גלגל. 

בחלק מהמכוניות שמגיעות ללא גלגל רזרבי המקום היועדי בשבילו עדיין קיים.

בחלק אחר המקום הזה תפוס על ידי סוללה היברידית או משהו אחר אז זה יותר בעייתי. עדיין אם אתה בדעה שגלגל ספייר זה דבר חשוב אפשר לוותר על חלק מהנפח בתא המטען בשביל זה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, shmulik88 כתב:

מה עושים שיש פנצ'ר במקרה כזה?

זה מה שעושים , כבר יותר מ 30 שנה.

אומרים שהמכשיר הזה תפס ממש טוב.

זו לדעתי הסיבה העיקרית שגלגל חליפי הופך לדבר נדיר ברכבים, ככל שחולפות השנים.

אנחנו חיים בעולם חדש.

חצי או יותר מהאוכלוסיה ממלא לא ילכלכו ידיים להחלפת גלגל, גם אם קיים כזה בתא המטען.

הם יעדפו להתקשר לחילוץ דרכים. כאפשרות ראשונה.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • אהבתי 1
  • מצחיק 3
פורסם

ולחכות לא ברור כמה זמן עד שיבואו לחילוץ. לדעתי רוב הנהגים היו שמחים לגלגל ולא ערכת תיקון.

מה גם שאם יהוא חילוץ, הוא בא עם גלגל ספייר שיתקין בחינם לרכב?

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 5 שעות, IsraCar כתב:

חצי או יותר מהאוכלוסיה ממלא לא ילכלכו ידיים להחלפת גלגל, גם אם קיים כזה בתא המטען

זה נכון. 

אבל השאלה פה, נגיד כשאותו בן אדם שלא מלכלך את הידיים,  משתמש בטלפון כהמלצתך ומישהו מגיע לעזור לו, בין אם  זה מתנדב או חבר או חברת שרותי דרך, מאיפה אותו מישהו יארגן לו גלגל ספייר אם אין באוטו? 

• אהבתי 3

פורסם

אבל בשביל הפרופורציה, שכל אחד שנוהג הרבה שנים ינסה לזכור כמה פעמים היו לו פנצ'רים שהגיעו למצב שהצמיג נהרס ושום ניפוח ושום חומר תיקון לא עוזרים וחייבים להחליף גלגל. 

אני נוהג מעל 30 שנה ועברתי מעלי מיליון ק"מ, מקרים כאלו בכל התקופה היו לי אולי 4-5 פעמים. 

אז כן, טוב שהיה גלגל ספייר שאפשר היה להחליף ולהמשיך לנסוע אבל זה לא משהו מאוד נפוץ.

לפני 6 שעות, IsraCar כתב:

לדעתי הסיבה העיקרית שגלגל חליפי הופך לדבר נדיר ברכבים, ככל שחולפות השנים.

לדעתי הסיבות אחרות. זה קודם כל עניין החיסכון בעליות ובמשקל, אחר כך פינוי מקום לסוללה היברידית שלא הייתה במכוניות מלפני כמה שנים, וגם מערכת TPMS שהפכה חובה כבר לפני כעשור פלוס שמאפשרת לנו לזהות ירידה בלחץ אוויר הרבה לפני שכל האוויר יורד והצמיג נהרס. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 48 דקות, Buki כתב:

אבל בשביל הפרופורציה, שכל אחד שנוהג הרבה שנים ינסה לזכור כמה פעמים היו לו פנצ'רים שהגיעו למצב שהצמיג נהרס ושום ניפוח ושום חומר תיקון לא עוזרים וחייבים להחליף גלגל. 

אני נוהג מעל 30 שנה ועברתי מעלי מיליון ק"מ, מקרים כאלו בכל התקופה היו לי אולי 4-5 פעמים. 

אז כן, טוב שהיה גלגל ספייר שאפשר היה להחליף ולהמשיך לנסוע אבל זה לא משהו מאוד נפוץ.

לדעתי הסיבות אחרות. זה קודם כל עניין החיסכון בעליות ובמשקל, אחר כך פינוי מקום לסוללה היברידית שלא הייתה במכוניות מלפני כמה שנים, וגם מערכת TPMS שהפכה חובה כבר לפני כעשור פלוס שמאפשרת לנו לזהות ירידה בלחץ אוויר הרבה לפני שכל האוויר יורד והצמיג נהרס. 

קרה לי  שנקרע צמיג   זמן קצר  לפני ראש השנה שצמוד לשבת.   הבעיה בלי גלגל זה   סיכון  שזה יקרה בדרך לחופשה משפחתית  , באמצע הלילה או במקומות מסוכנים מעבר לקו הירוק  או בדרך לאירוע חשוב.   נכון גם 2 צמיגים יכולים להיקרע וגם רדיאטור יכול ללכת  , השאלה של הסתברות  ואם המענה פשוט.  

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

היה לי במשך כמה שנים רכב כזה, עם ערכה.

הפנצ'ר הראשון התגלה בחנייה, הערכה לא סתמה כלום, גרר לפנצ'רייה על חשבון ביטוח גרירה.

בשני הפנצ'רים הבאים הירידה בלחץ הייתה מספיק איטית (בורג/בורג קודח) כדי לנסוע בלי שום לחץ לפנצר'יות.

אז בלת"מ אחד ב-7 שנים, לא משמעותי בכלל.

מי שהעבודה שלו כרוכה בשהייה ארוכה על הכביש - לא הייתי ממליץ. למשתמש הפשוט? רווח נטו של תא מטען.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם מנרמלים את זה לנהג ממוצע שנוסע 15 אלף ק"מ בשנה זה יוצא פחות ממקרה אחד ל 10 שנום

• אהבתי 3

פורסם

לא, גררתי לפנצ׳ריה ספציפית אחרי שווידאתי שיש שם את סוג/יצרן הצמיג המתאים.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

רווח נטו של תא מטען.

היה לי מקרה אחד שזה היה באמת קריטי, קורולה סטיישן שכורה בחו"ל. לא היברידית, בנזין 1.2 טורבו.

היה לה מקום מלא לגלגל ספייר ובו ערכת תיקון. ככה זה מגיע מקורי מהיצרן, קיבלתי את הרכב עם כמה קילומטרים על השעון, הייתי השוכר הראשון.

20220716_115038.thumb.jpg.9a29fb54967382cbe925eb28c86e520f.jpg.7597048578142bbcaaf1b2dd336ab128.jpg

היו לנו הרבה מזוודות ותא המטען היה מלא, עדיין טרולי אחד לא נכנס בשום מצב לשום מקום עד ששמתי אותו במקום הזה של גלגל ספייר, פתר לי את הבעיה.

20220719_104342.thumb.jpg.206a73375b49c25950ff485f97625c73.jpg.5f0e65697685ceb9b4371258291a9378.jpg

• אהבתי 1
  • מצחיק 5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...