Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, itamarg כתב:

אני לא יודע על מה אתה מדבר,

אבל היו לי אישית וגם במשפחה כמה פולו/סיאטים עם מנוע 1400 ותיבה ידנית

זה מנוע וגיר חזקים כמושל סמי טריילר עם עלויות אחזקה לא גבוהות.

חוץ מרצועות טיימינג שצריך להחליף כל איזה 5 שנים\90 אלף ק"מ 

לא היה שם משהו חריג ואגב, להוריי היתה פולו 2006 כזו עד לא מזמן שהייתה בבעלותם כמעט 14 שנה (!!!) חוץ מרדיאטור, סליל הצתה ואולי יוניט ברקס- שום תקלה.  

ואגב, 

ה I20 שהיתה לי במשך 6 שנים (וטופלה בפדנטיות כמו שאני מטפל) עלתה יותר בתקלות שהיו לה ואפילו הפיג'ו 208 שמכרתי לא מזמן שהיתה אצלי 6 שנים

מסכים שאם הוא ימצא מיקרה ידנית שטופלה כראוי עם תיעוד טיפולים וק"מ נמוך יחסית שילך על זה, אבל זה לא אומר שצריך להיות מקובע על יפאניות וקוריאניות. 

המנוע וגיר מעולים.

אבל גם בvag יש בעיות חשמל

ובלאי עם השנים עושה את שלו.

ושם המחירים יותר יקרים אפילו מהיונדאי שלך.

אני אוהב את החויית נסיעה ואת התחושה בvag ובגלל זה אני נוסע בכזאת , רוב הדברים אני מתחזק לבד ומזמין מחול כך שזה מקל אבל אם הייתי רוצה נטו חסכון לא הייתי לוקח רכב גרמני. הטיפולים יקרים.

ובאמת זה עניין של כל רכב ורכב מה עבר והמחלות הקטנות שלו וגם הרבה מזל.

אבל עדיף לקחת בסיס כמה שיותר טוב ולא תמיד מנוע וגיר עמידים יקבעו על עלויות התחזוקה

ניסאן מיקרה בתקציב שלו תהיה בשנתון סביב 2017 שזה היתרון המרכזי מעבר לפשטות ועלויות חלקים נמוכות.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 52 דקות, Stavik כתב:

אבל גם בvag יש בעיות חשמל

נכון יש לפעמים.

בנוסף-

לפעמים גם מנעולים ומנגנוני חלונות למיניהם.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 5 שעות, Nico62 כתב:

שנה שעברה מכרתי רנו מגאן קופה ידנית במצב דיי טוב במחיר בדיחה.

אם השוק עבורן עדיין חלש, שווה להציץ במה יש בלוחות, אולי תמצא אחת עם נתונים ובדיקה טובים- לא יודע מה מצב שאר המוכרים אבל כשאני מכרתי הייתי ריאלי מאוד והראשון לתת לי הצעה שלא הייתה מגוחכת - מכרתי על המקום.

תגיד האם מדובר במנוע 2.0?

איך הרכב ?

פורסם (נערך)

מה שבוקי אמר.

רכב סבבה לגמרי, מפנק ושקט/נוח למחיר שלו.

לצורך העניין כשהחלטתי שאגיע הזמן להחליף אותו, באופן משעשע השדרוג היה יותר מאתגר מהצפוי, הרכב הראשון שנתנו לי במגרש לבחון היה קורולה היברידית בת שנים בודדות - הייתי בהלם כמה צפוף רועש ועגלה לי האוטו (צעיר בעשור מהרנו).

לאחר הסיבוב הבנתי מהר מאוד שכנראה אני מחפש קטגוריית גודל אחת מעל ועם כח. אלטימה הרגישה יותר מספקת בכוח, מרחב ושקט, אבל לקחת איתה פניה הרגיש סכנת נפשות (אם נשווה לרנו שלפניה למשל).

אז מפה לשם יותר בחנתי רכבי פרימיום בקטגוריה-

רכשתי לבסוף במו סדרה 4- גם כן קופה.

מקומות של כבוד גם הגיעו ל:

טסלה 3 - בייחוד היילנד פרפורמנס שמרגיש טוב משמעותית מהסטנדרט. בזמנו לא היה מבצע מימון ב-0 אחוז ריבית- לו היה בזמנו אולי ההתלבטות הייתה קשה יותר- ובכל מקרה אין לי יכולת לשים עמדת טעינה בדירה הנוכחית.

מרצדס E class - הסיבוב פה אמנם היה קצר ו back to back אחרי 4 רכבים נוספים באותו המגרש - נוח שקט ואלגנטי לשהות ברכב. עם זאת על אף הגודל והנוחות, הרגיש יחסית מהנה לנהיגה ועם יכולת דינאמית. אילולא היה פער מחיר לסגירה משמעותי בינו לבין ה-ב.מ.ו שמצאתי וקניתי בסוף וגם בגלל שלמרות המחיר פנים הרכב הספציפי הזה הרגיש שלא התיישן מאוד בכבוד - אז לא בחרתי בו אבל גם הרכב הזה נשאר מועמד חזק מאוד. כנראה שלרכב הבא, אבדוק היטב את האפשרויות השונות מבית המותג גם כן.

עריכה אחרונה על ידי Nico62
פורסם

סוזוקי אלטו מומלצת.

אכן חלש ופשוט. אבל מצטיין בהיבט הכי חשוב כאן. 

רכב אמין מאוד, עמיד מאוד וזול חתחזוקה.

אלו לא העניינים הכי חשובים לפותח השרשור. אלו העניינים היחידים החשובים

פורסם

הבן אדם עושה נסיעות של 180 קילומטר על בסיס שבועי… בהנחה והוא לא במימדים של בחורה קטנה זה נשמע לי דיי סבל (וגם אז זה לא שיא הנוחות כמובן).

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 13 דקות, Nico62 כתב:

הבן אדם עושה נסיעות של 180 קילומטר על בסיס שבועי… בהנחה והוא לא במימדים של בחורה קטנה זה נשמע לי דיי סבל (וגם אז זה לא שיא הנוחות כמובן).

אין בעיה לנהג גבוה באלטו. מניסיון אישי.

החלופה היא תחבורה ציבורית.

צריך רכב אמין, עמיד וזול. זהו. האלטו הוא המלך של התחום הזה 

פורסם

מגאן קופה דור 3 ידנות מכונית מגניבה. 

לפני כמה שנים רציתי לקנות כזאת יפה  מחבר פורום, אבל השתפנתי בגלל עניין אמינות המנוע. 

https://carsforum.co.il/topic/653032-יומן-אחזקה-רנו-מגאן-קופה-12-שנת-2014/?do=findComment&comment=5778162

נהגתי עליה סיבוב קצר וזה אוטו חביב ביותר.

בסוף קניתי פיאט 500 😁 שזו גם מכונית מגניבה בדרך שונה לגמרי ואני פחות ממליץ עליה בתור קרוזרית לכיסוי מרחקים. 

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Nico62 כתב:

בן אדם זה גוף תלת מימדי ולכן המימדים שלו הם ב-3 צירים ולא אחד מר גבוה.

גם אצלי המימדים בלתי צנועים לכל שלושת המימדים...

החלופה זה תחב"צ שפחות נוחה מכל אלטו לכל שלושת המימדים. כך גם במוסך....

ובגיל 19 דברים יותר זורמים

ובכלל צריך להכניס דברים לפרופרציות. זה שעדיף סקודה סופרב חדשה לנסיעה הזו לא אומר שאלטו לא תספק את הסחורה.

נסיעה מהמרכז לכנרת זה לא בדיוק חציית אוסטרליה.

עדיף סופר מיני לנסיעה כזו אבל במגבלות התקציב בחירה במיני זולה תאפשר רכישת רכב פחות משומש ויותר מתוחזק.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

זה סתם דמגוגיה שהאפשרויות הן פחית או אוטובוס. כשהייתי באיזור הגילאים הזה נהגתי על הונדה סיוויק 98 ידנית, מאמין שעדיין יש כאלו בסגנון על הכביש, או קורולות או אוטומטיות אמינות בסגנון (מאזדה סוזוקי סובארו וכו׳) ולא חייבים לסבול כמו בתא עינויים אם מחפשים משהו זול ואמין. גם כשהסיוויק שלי דאז הייתה בת - 20 היא הזדקנה בהחלט בכבוד. כאשר בן גילי הופיע והתחיל לדבר על הפיקנטו (״ספורט״) החדשה שקנה- לא ממש קינאתי בוא נאמר…

לפני 11 שעות, Buki כתב:

מגאן קופה דור 3 ידנות מכונית מגניבה. 

לפני כמה שנים רציתי לקנות כזאת יפה  מחבר פורום, אבל השתפנתי בגלל עניין אמינות המנוע. 

https://carsforum.co.il/topic/653032-יומן-אחזקה-רנו-מגאן-קופה-12-שנת-2014/?do=findComment&comment=5778162

נהגתי עליה סיבוב קצר וזה אוטו חביב ביותר.

בסוף קניתי פיאט 500 😁 שזו גם מכונית מגניבה בדרך שונה לגמרי ואני פחות ממליץ עליה בתור קרוזרית לכיסוי מרחקים. 

מהמם, אכן רכב יפה כשהוא שמור כך קוסמטית.

עריכה אחרונה על ידי Nico62
פורסם
לפני 10 שעות, Nico62 כתב:

זה סתם דמגוגיה שהאפשרויות הן פחית או אוטובוס. כשהייתי באיזור הגילאים הזה נהגתי על הונדה סיוויק 98 ידנית, מאמין שעדיין יש כאלו בסגנון על הכביש, או קורולות או אוטומטיות אמינות בסגנון (מאזדה סוזוקי סובארו וכו׳) ולא חייבים לסבול כמו בתא עינויים אם מחפשים משהו זול ואמין. גם כשהסיוויק שלי דאז הייתה בת - 20 היא הזדקנה בהחלט בכבוד. כאשר בן גילי הופיע והתחיל לדבר על הפיקנטו (״ספורט״) החדשה שקנה- לא ממש קינאתי בוא נאמר…

מהמם, אכן רכב יפה כשהוא שמור כך קוסמטית.

אני חושב שאתה לא יודע מה המשמעות של דמגוגיה. אפשר פשוט לכתוב שאתה חושב שאני טועה... לא צריך לנסות להעליב.

לגופו של עניין. לא אמרתי שהאופציה היחידה היא מיני כמו אלטו או תחב"צ. אפשר גם למצוא סופר מיני ומשפחתית בתקציב כזה. רק אמרתי שבתקציב הזה יש יתרון לאלטו כי זולה יותר. משכך במחיר הזה היא תהיה מתוחזקת יותר ומשומשת פחות.

וציינתי שמי שחושב שאלטו זה סבל נורא רק שיבחן את החלופות. ושאין שם בעיה לאנשים גדולים. מניסיון

פורסם

טוב, נראה לי אנחנו מתחילים להסכים יותר. הצגנו שני אופציות, רכב יותר צנוע ולעיתים קצת יותר חדש / זול לאחזקה או רכב מעט יותר ישן/מותג פחות מבוקש אך יותר מפנק. פותח השרשור בטח יכול לבחור בעצמו מה הוא מעדיף, אם בכלל הוא עוד קורא פה, זמן מה שלא הגיב.

פורסם

אכן

בטווחי המחיר האלו אני ממליץ על אלטו. מצטיין באמינות, עמידות ותחזוקה זולה. כל השאר חסרונות.... (למעט תמרון וחניה נוחה בעיר. כמו כל מיני) 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...