Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם.

אני מתלבט האם יהיה לי שווה לקנות רכב טסלה מודל 3 פרפורמנס חדשה במחיר של 306,000 ש"ח, או משומשת בת ~שנה וחצי (דגם היילנד שרק יצא באמצע 2024), עם מחירון של ~220,000 ש"ח. --- אני הולך להחזיק ברכב כ6 שנים.

לטסלה יש כיום "מבצע" שהם מספקים הלוואה עם 0% ריבית, עם אותיות קטנות שהריבית תהיה צמודת מדד. בחישוב גס, אפשר לשאר עמלה של 2-3%, אם כי אי אפשר להניח שהמדד לא יעלה.

למשומשת, אני מתכנן לקחת הלוואה של ~150,000 ש"ח, עם ריבית כוללת של 5.8 (קיבלתי הצעה כזאת. פריים + 0.3) = עלות ריבית של ~19K ל4 שנים = מחיר כולל לרכב ~240,000 ש"ח.

לחדשה, אני מתכנן לקחת הלוואה של 250,000 ל5 שנים. כאמור, בחישוב גס של ריבית 2% עקב עליית מדד, העלות תהיה 13K = עלות כוללת 320,000 ש"ח.

במקרה חרום של עליית ריביות חדה או עליית מדד חדה, יש לי את כל הסכום זמין במיידי לפדות את ההלוואה כדי לא לשלם יותר מדי על הרכב.

בהינתן שאני רוצה להשתמש ברכב כ6 שנים, האם ההפרש בין משומשת לחדשה לא כזה גדול? (שתהיה בת 7.5 במעמד המכירה נגד 6 בחדשה).

אשמח לעזרה. תודה!

עריכה אחרונה על ידי gpm11
  • לא הבנתי... 2
פורסם

אשמח אם למישהו יש תובנות!

כאמור, בשוק עדיין אין רכבי טסלה פרפורמנס שהגיעו לגיל 7 אז אין לי מידע מספיק. אבל בכל זאת אם למישהו יש ניסיון עם מכירה או קנייה של רכבים כאלה לאורך השנים, אשמח לעצה.

תודה.

פורסם

כלל ברור בעולם הרכב הוא שחדש יותר יקר ממשומש ולעולם אין יתרון כספי לרכב חדש על פני משומש. בטח בגיל שנה וחצי.

אני לא חושב שזה שונה ברכבים חשמליים. 

יש בחשמלי את החשש מקץ ימיה של הסלוללה. מנגד אני חושב שהשווי שלהן כמשומשות נשחק מהר יותר. אולי השוק מתמחר את החשש מהסלוללה המתיישנת. 

בכל מקרה אני משוכנע שעדיף כלכלית לרכוש טסלה משומשת מאשר חדשה

• מעניין 1
פורסם
לפני 20 דקות, razi_pazi כתב:

כלל ברור בעולם הרכב הוא שחדש יותר יקר ממשומש ולעולם אין יתרון כספי לרכב חדש על פני משומש. בטח בגיל שנה וחצי.

אני לא חושב שזה שונה ברכבים חשמליים. 

יש בחשמלי את החשש מקץ ימיה של הסלוללה. מנגד אני חושב שהשווי שלהן כמשומשות נשחק מהר יותר. אולי השוק מתמחר את החשש מהסלוללה המתיישנת. 

בכל מקרה אני משוכנע שעדיף כלכלית לרכוש טסלה משומשת מאשר חדשה

תודה!

לא ציפיתי שיהיה יתרון כספי על החדשה. יותר בכיוון של אם זה הבדל של עד40K אז מבחינתי זה זניח (על גבי 5 שנים) ואני מוכן לספוג את זה.

בגלל זה שאלתי פה - יש את עניין האחריות, שבמשומשת, בעת המכירה, היא תהיה בערך שנה לפני תום אחריות, מה שיכול להוריד את המחיר.

לפני 6 דקות, stx כתב:

אני לא חושב שאפשר לנבא מה יהיה המחיר טסלה עוד שש שנים אז אין כ"כ איך לעזור לך.

אמת. אכן זה הימור..

מה שאני מנסה זה לנחש בכיוון הנכון.

אם המשומש ימכר בחצי אחרי 5 שנים, בגיל 6.5-7 (פלוס מינוס 20K) = מכירה ב130K = הפסד של 90K

אם החדש ימכר אחרי 5-6 שנים, בערך ב190K, זה הפסד של 116K

הבדל לא כזה גדול? או שאני מפספס משהו

פורסם

כלכלית יד 2, אבל הבנתי ממישהו שחיפש את כזאת (לא אימתתי את דבריו!
1. הן לא נמכרות במחיר מחירון
2. קשה מאוד למצוא אחת שלא קרעו אותה (ניתן לזהות לפי צמיגים גמורים).

אז אולי כדאי לקחת גם את זה בחשבון ולהתייעץ בקבוצת פייסבוק של בעלי טסלה (יש כזאת)

פורסם

תוכל לערוך השוואה עם דגמים דומים עד כמה שניתן. 

אני מניח, מבלי שערכתי כל בדיקה, שהמחיר מתנהג כמו מחיר של רכבי יוקרה, כך שההפרש יהיה גבוה מ40k. 

בנוסף, אם אתה מוסיף את עלות ההלוואה, כמובן שההפרש יהיה אף גבוה יותר. 

פורסם
לפני 56 דקות, stx כתב:

נראה שכן.

אם חדש עולה 306, אחרי שנה וחצי 220, אז אחרי חמש-שנים הוא לא יהיה קרוב ל-190.

יש עליית מס כל שנה. לפני שנה אותו מודל חדש היה עולה 290~, היום, 306.

לפני 40 דקות, _DownLoaD_ כתב:

כמעט 100 אלף שקל ירידת ערך בשנה וחצי.

מטורף.

ברור שיד2.

השאלה היא אם אני מחזיק את הרכב ל5 שנים בוודאות. בסוף ה5 המשומשת תהיה קרובה בהפסד לחדשה, לכאורה.

הכל פה בגדר ההימור ואני מנסה לחשב את הworst case scenario, רק שאין מספיק מידע כדי לתת ניחוש מלומד.

לפני 34 דקות, Paprika-Metuka כתב:

כלכלית יד 2, אבל הבנתי ממישהו שחיפש את כזאת (לא אימתתי את דבריו!
1. הן לא נמכרות במחיר מחירון
2. קשה מאוד למצוא אחת שלא קרעו אותה (ניתן לזהות לפי צמיגים גמורים).

אז אולי כדאי לקחת גם את זה בחשבון ולהתייעץ בקבוצת פייסבוק של בעלי טסלה (יש כזאת)

נמכרות למעלה או למטה? את האמת ראיתי המון שנמכרו במחירון, והלוח מפוצץ כאלה, אפילו בפחות ממחירון קצת, אבל לא בקונפיגורציה שאני רוצה בדיוק וזה חשוב לי.

לפני 29 דקות, Moshe c כתב:

תוכל לערוך השוואה עם דגמים דומים עד כמה שניתן. 

אני מניח, מבלי שערכתי כל בדיקה, שהמחיר מתנהג כמו מחיר של רכבי יוקרה, כך שההפרש יהיה גבוה מ40k. 

בנוסף, אם אתה מוסיף את עלות ההלוואה, כמובן שההפרש יהיה אף גבוה יותר. 

ההלוואה בחדשה לכאורה "חינם" אבל אני מהמר שהמדד יעלה, לכן אני משאר 2-3% עלות ריאלית.

פורסם
לפני 12 דקות, gpm11 כתב:

השאלה היא אם אני מחזיק את הרכב ל5 שנים בוודאות. בסוף ה5 המשומשת תהיה קרובה בהפסד לחדשה, לכאורה.

הכל פה בגדר ההימור ואני מנסה לחשב את הworst case scenario, רק שאין מספיק מידע כדי לתת ניחוש מלומד.

נמכרות למעלה או למטה? את האמת ראיתי המון שנמכרו במחירון, והלוח מפוצץ כאלה, אפילו בפחות ממחירון קצת, אבל לא בקונפיגורציה שאני רוצה בדיוק וזה חשוב לי.

ההלוואה בחדשה לכאורה "חינם" אבל אני מהמר שהמדד יעלה, לכן אני משאר 2-3% עלות ריאלית.

בצירוף עלות ההלוואה, נשמע שברור גם לך שההפרש לא יהיה עד 40k.

אז אם אתה מוכן לשלם יותר זה בסדר גמור אבל אני מניח שלא תמצא כאן דעה שתאמר לך שההפרש יהיה קטן יותר. 

פורסם
לפני 2 דקות, Moshe c כתב:

בצירוף עלות ההלוואה, נשמע שברור גם לך שההפרש לא יהיה עד 40k.

אז אם אתה מוכן לשלם יותר זה בסדר גמור אבל אני מניח שלא תמצא כאן דעה שתאמר לך שההפרש יהיה קטן יותר. 

לגמרי. לא ציפיתי שהוא יהיה נמוך מ40K, אלא אם זה סדר גודל של ~50K או 100K

תודה לכולם עד כה על התגובות!

פורסם
לפני 18 דקות, gpm11 כתב:

בהחלט, אבל אם אתה רוצה להכניס את המחוקק שלנו לסיפור, תוסיף מס נסועה.

יש יותר מדי משתנים פה - אל תשכח את טכנולוגית הסוללות שהיא האויב הכי גרוע שלך כאן.

פורסם
לפני 4 דקות, stx כתב:

בהחלט, אבל אם אתה רוצה להכניס את המחוקק שלנו לסיפור, תוסיף מס נסועה.

יש יותר מדי משתנים פה - אל תשכח את טכנולוגית הסוללות שהיא האויב הכי גרוע שלך כאן.

אמת. בהחלט הכל פה הימור וכאמור ללכת על חדש זה בוודאות "לשרוף" כסף וממה שאני מבין אי אפשר לדעת את ההפרש.

מבחינת סוללה אתה מדבר על תקלה במשומש? או שתהיה סוללה חדשה בעתיד שתגרום לירידה בשניהם? או דגרדציה עם השנים?

פורסם

סוללה חדשה.

מצב מוצק, נתרן-יון, או אללה יודע מה יהיה עד אז… דגרדציה וכאלה זה דווקא משתנה שאפשר לקחת בחשבון.

במקומך הייתי מתחיל ביד 2 ומגדיר תקופת זמן לחיפוש, נגיד חודשיים. תמצא משהו מלוקק - תיקח. אם לא, סימן שהחליטו בשבילך.

כל זה בהנחה שאתה נעול על הדגם.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...