Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, yossiaviel כתב:

אוטומטית ? או לא ?איך אתה יודע בוודאות שכל דו"ח נבדק באמת ע"י בוחן משטרתי לפני שנשלח ? אתה עומד ליד הבוחן ?

אז עברנו לתיאוריות קונספירציה, המוצא האחרון של אלה שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם.

אתם

יחד עם נסיון לפלג לעימות בין קבוצות. כמובן שאם מישהו לא מסכים איתך, ברור שהוא שייך לקבוצה שאתה תוקף, כי אין לך יכולת להעלות על הדעת שאתה סתם טועה.

דוגמאות בודדות

משולב בחוסר היכולת להבין בין אנקדוטות בודדות לבין מידע סטטיסטי מבוסס שיכול להוות בסיס לדיון.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, yossiaviel כתב:

נהגם שנכנסים לתוך צומת אור אדום בעקבות סירנת אמבולנס...] אפשר להמשיך ?

אסור להכנס לצומת באור אדום, ולא משנה עם בנוסף לסירנה של האמבולנס, הנהג גם יכרוז לך וגם ילחץ על צופר הרכב.

שאר הדוגמאות שנתת גם הם תירוצים של נהגים, גם אם נהג אחר עושה עבירה, אתה לא יכול לעשות כביכול עבירה מתקנת.

פורסם
לפני 14 שעות, Be roo כתב:

אז עברנו לתיאוריות קונספירציה, המוצא האחרון של אלה שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם.

יחד עם נסיון לפלג לעימות בין קבוצות. כמובן שאם מישהו לא מסכים איתך, ברור שהוא שייך לקבוצה שאתה תוקף, כי אין לך יכולת להעלות על הדעת שאתה סתם טועה.

משולב בחוסר היכולת להבין בין אנקדוטות בודדות לבין מידע סטטיסטי מבוסס שיכול להוות בסיס לדיון.

ובכן, לא תוקף. צר לי שאתה מרגיש ככה.

סתם מסקרן אותי לדעת , מה מניע אדם מן השורה להתגייס לזה ...

נחזור לרגע לשאלות שמקודם. ובצורה שענית להם.

תיארתי לעצמי שלא תתייחס לשאלות ששאלו אותך, ובמקום זה זרקת תשובות בסגנון "פסיכולוגיה בגרוש" .

בוא נחזור לרגע לעניין הסטיקר.

עכשיו נפשיט את כל הניידות מהמדבקות שלהם. רק במקרה הצורך ציקלאקה על הגג.

[כי זו הדרך הכי יעילה לדעתך לתפוס כמה שיותר].

ובוא, לסיכום,

אני אישית לא מתחבר למה  שאתה מייצג. אם יש לך סיפוק מזה שיבושם לך !

פורסם
לפני שעה, yossiaviel כתב:

ובכן, לא תוקף. צר לי שאתה מרגיש ככה.

סתם מסקרן אותי לדעת , מה מניע אדם מן השורה להתגייס לזה ...

מה מניע אדם להתגייס ליחידה מובחרת? או לקרבי? 

אנשים רוצים לעשות טוב. 

גם שוטר שעוצר אותך על 120 בכביש החוף משכונע שהוא תרם לבטיחות בדרכים. 

זו זכותך להגיד שלדעתך אין כאן שום תרומה לבטיחות, אבל אני חושב שמעט מאוד אנשים יסכימו איתך בהקשר של רמזורים אדומים. כלומר, מבחינתי כל אדם שחוצה אדום ונענש על כך זה מבורך - בין אם ע"י שוטר, מתנדב, פעיל אחר או מצלמה אוטומטית. 

אני כן חושב שהמיזם צריך להיות מפוקח מאוד (הרבה יותר מדו"ח משטרתי שם יש נטיי הלסמוך על מילה של שוטר). לדוגמה, צריך לצרף סרטונים של כמה דקות לפני ולא רק של העבירה. זה חשוב למקרים של הדחה לביצוע עבירה (למשל שומר דרך שנוסע בכוונה לאט בשמאלי ואז מצלם אותך עוקף אותו מימין ואתה מקבל דו"ח). 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
בתאריך 15.1.2026 בשעה 17:16, yossiaviel כתב:

לא הבנתי. אתה נהנה ממה שאתה עושה ??

או שזה מתוך שעמום ?

ובכלל, מבחינתי, זה לא יותר מסוג של מלשינון. 

האם הוא מצדיק את המטרה ?

ובכן תלוי את מי שואלים. 

כאשר מתמקדים בעבירות בריונות או מסכנות חיים, זה עדיין מתקבל על הדעת.

אבל כאשר הדגש הוא, על עבירות [לכאורה] קלות, כאלה שיש בהם בכלל ספק, כאשר כל מטרתם להעשיר את קופת האוצר, זה בהחלט פסול בעיניי...

אתה בעצמך מרגיש שיכול לשמש דוגמא לנהג המושלם ?

מעולם לא עברת ב- 10% את המהירות המותרת בעיר, גם כשהכביש ריק ?

אף פעם לא שכחת לאותת במעבר בין נתיבים ?

רוצה עוד דוגמאות ??

איך היית מרגיש אילו היו עושים לך את זה ?

היי יוסי,

לאחר העליהום שעשו עליך, וטפיחות השכם שקיבלתי, אנסה להסביר את עצמי ומניעיי:

1. בתור מי שנוהג לא מעט באורח יומיומי, אני נתקל רבות בעבירות מסוכנות, מרגיזות, ו/או מסכנות חיים. אני יכול להחליף עבודה ולהיות שוטר תנועה - לא שווה. השכר נמוך. אני יכול להתעלם - אבל אני מאמין שניתן לשנות כאן בישראל את תרבות התנועה. ובשבועיים שאני עם האפליקציה פתוחה - גרמתי להנפקת 12 דוחות - מתוכם 10 של קיפוח זכות בווריאציות שונות (נהיגה בשול / פנייה שלא מהנתיב המסומן), 1 אור אדום ו 1 קו לבן. החלוקה הזו היא נגזרת של סביבת הנסיעה שלי. מאמין שאם הייתי גר בצפון היו לי הרבה יותר עבירות "עם בשר". היו עוד 5 שקיבלו "מכתב חמור" עם אזהרה ללא מתן דוח ועוד כמה דיווחים שנפסלו בגלל מס' רישוי לא ברור או בגלל שקשה להוכיח את העבירה.

2. אני סבור כי המצב האופטימלי הוא ציות לחוק עקב חינוך נכון ואכיפה ע"י המשטרה בלבד. מכיוון שרבים לא חונכו כיאות, ואף לא ע"י מורי הנהיגה - יצטרכו ללמוד בדרך הקשה. גם רופא שיניים מכאיב ואף אחד לא חושב שהוא אכזרי.

3. אני נהנה ממה שאני עושה, זה נותן לי עניין וטעם בנסיעה.

4. אני בהחלט לא דוגמא לנהג המושלם ואני עובר, כמו רובנו וכמו שוטרי התנועה בעצמם, על חוקי התנועה, אך אני נוהג בצורה מקצועית ואדיבה ואני מאמין, כאמור, כי ניתן לשנות את תרבות הנהיגה כאן בישראל.

בתאריך 15.1.2026 בשעה 19:49, yossiaviel כתב:

ואם כבר מדברים ודנים כאן על מקרים הזויים, אז כן שמעתי על מקרים של "שומרי דרך" שצילמו נהגים שעוקפים אותם מצד ימין, כאשר אלה זוחלים להם בשקט, בשמאלי...

לא, יוסי. זו עבירה שלא נאכפת במיזם. עקרונית. כמו גם עבירות חנייה ועוד. בדיוק בגלל החשש הזה.

בתאריך 15.1.2026 בשעה 19:49, yossiaviel כתב:

אם היית כזה, האם היית מוכן לעבוד בגלוי ? עם מדבקה מאחורי הרכב של "שומר דרך"?

האם היית מוכן להיחשף לתקשורת ?

אכיפה, להשקפתי, אמורה להיות גם בצורה סמויה. כך הערס / החולם התורן יחשוש מכל רכב בכביש, ולכן לא הייתי שם מדבקה או קוז'ק.

אך אין לי בעיה להיחשף בתקשורת.

לסיכום, גם אני (למי שעוקב כאן) קיבלתי דוח מהירות לא מכבר. למרות שאני סבור כי האכיפה בנקודה זו הינה שטותית ואין כלום בינה לבין בטיחות, אמרתי תודה לשוטר והמרתי, תודה לאל, באזהרה. בשומרי הדרך, כמו שוטר תנועה בעצמו, אתה יכול לבחור על אלו עבירות לדווח ועל אלו לא. נסעתי מאחרי רכב שעבר באדום בזחילה בפקק (רמזור לפנייה ימינה בלבד) ולא דיווחתי עליו כי אני סבור שזו הייתה שגגה מוחלטת. ולא אדווח על מי שחוסם צומת ומראה "סימני מצוקה" על הטעות שעשה אלא רק אם הוא נכנס בשאט נפש או בחוסר שימת לב לצומת.

ואגב, כדאי לכם לצפות בסיכום השנתי של הנפקות הדוחות של שומרי הדרך. מדובר על בעיקר: אור אדום, קו לבן, סלולרי וקיפוח זכות. 

עריכה אחרונה על ידי NAPOLEON
  • אהבתי 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...