Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

פרסמתי עכשיו סרטון בנושא שעולה פה לא פעם, בנוגע לסטיגמות.

חילקתי את הנושא ל2 סוגי סטיגמות:

1. סטיגמה חיובית - מוניטין טוב של חברה, משויך לדגם שאינו בהכרח מותאם למוניטין (למשל קורולה רובוטית). נפוץ בעיקר כשיש שיתופי פעולה ודגמים שחולקים מכלולים בין יצרנים שונים. רנו-ניסאן, טויוטה-psa

2. סטיגמה שלילית - מוניטין רע של החברה או הדגם, משויך לדגם ספציפי שאינו בהררח תואם למוניטין הרע. למשל פיגו 508 נתפס כדגם לא מוצלח, וכך מתייחסים גם לשלי, שבכלל מגיעה עם מנוע דיזל וגיר ידני אמינים במיוחד.

ומה דעתכם?

*יש הפתעה בסוף הסרטון. @dorsht מניח שתאהב 😉 

• אהבתי 5
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

בסופו של דבר הכל תלוי עם מי אתה מדבר ועל איזה דגם מדברים, לא על היצרן.

אמרת בעצמך באחד הסרטונים ב-IG שלך שפג'ו יצרו את הרצועה הטבולה ומדובר ב"מהנדסים גאונים" שעשו טעות רצינית. אז ברור שיש כאלה שיתרחקו בכללי מפג'ו.

גם דיברתי לא מזמן עם מישהו שהיה לו מיני, הוא אמר לפג'ו אני לא מסוגל להתקרב בכלל. והמנוע שיש לי ב 208 VTI זהה לשלו בעצם.

פשוט אם מישהו יסתכל מהצד הוא לרוב יתלהב יותר מהמיני. ויחשוב שהמיני אמינה יותר.

אם אתה מדבר עם מישהו על יצרן, הכי חכם זה פשוט להסביר שהיצרן לא תמיד משנה אלא הדגם. אני חושב גם שאנשים הבינו את זה, אחרת אני לא יכול להסביר איך כל כך הרבה אנשים קנו BYD, CHERY, ג'אקו וכאלה.

האחריות המורחבת עוזרת מאד, אבל אני חושב שיש אנשים שמבינים שהרבה פעמים יש עניין לדגם. אולי ככה גם אנשי המכירות מדברים, לא ישבתי עם/מול אחד כזה אף פעם לגבי רכב.

כנ"ל במחשבים ניידים, מה שמשנה זה הסדרה או הדגם ולא היצרן עצמו.

יש גם סטיגמות שלא הגיעו לארץ, לא ראיתי בארץ מישהו אומר BMW doing its BMW thing וראיתי כאלה ברדיט כמה פעמים.

כי בארץ BMW נחשב למשהו טוב ואמין. לא כל המנועים שלהם ככה.

ה-508 שיש לך נדירה, לא היה לי מושג שיש דבר כזה בכלל 508 ידנית.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם

מדויק. 

רוב האנשים, לא מבינים במכוניות, ולא יודעים איך לברר אם דגם מסוים מוצלח או לא, כך שהמנגנון הנ"ל אמור" לשמור" עליהם. 

מי שמבין, יכול להרוויח (רלוונטי בעיקר לרוכשי משומשות)

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מסכים לגמרי, בגדול הרכבים הצרפתים הרוויחו את הסטיגמה הלא אמינה שלהם לעומת היפניות. אך צרכן נבון צריך לבדוק כול דגם לגופו.

אגב מולטפליה, איך הייתי רוצה לרכוש כזאת דיזל בת כמה שנים אם היה אפשר.. מת על הסלון והעיצוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 58 דקות, גולדן191 כתב:

פשוט אם מישהו יסתכל מהצד הוא לרוב יתלהב יותר מהמיני. ויחשוב שהמיני אמינה יותר.

יש גם עניין של תדמית, ונגעתי בזה בחצי משפט אולי כשאמרתי על יצרנים שעשו שיתופי פעולה. מזדה ופורד - לכל אחת תדמית אחרת. ואותו דבר עם קיה ויונדאי.

למיני יש תדמית אחרת משל פיג'ו. לפיג'ו תדמית אחרת מסיטרואן.

לפני 59 דקות, גולדן191 כתב:

ה-508 שיש לך נדירה, לא היה לי מושג שיש דבר כזה בכלל 508 ידנית.

רוב ה508 מדור ראשון שיוצרו בעולם כנראה היו ידניות. לארץ הגיעו רק 2 עם מנוע בנזין, ועוד אחת שלי ביבוא על ידי עובד שגרירות צרפת

לפני 37 דקות, yulianx כתב:

מסכים לגמרי, בגדול הרכבים הצרפתים הרוויחו את הסטיגמה הלא אמינה שלהם לעומת היפניות. אך צרכן נבון צריך לבדוק כול דגם לגופו.

אגב מולטפליה, איך הייתי רוצה לרכוש כזאת דיזל בת כמה שנים אם היה אפשר.. מת על הסלון והעיצוב.

אני חושב שהיו רק דיזל..

.וכן, אחרי שנסעתי בה אתמול קצת, היא מאוד נוחה ויש לה קטע עכשיו כשהדגם כבר ישן... נראה אם יצא לי מתישהו לשים יד על אקזמפלר טוב.

• מעניין 1
  • אחראי פורום
פורסם
לפני 17 דקות, EliC25 כתב:

אני חושב שהיו רק דיזל..

היו גם בנזין 1.6 עם 100-110 כ"ס.

היתה לחבר שהחזיק אותה כעשור, אשתו לא היתה מוכנה שימכור (שימש אותה).

אפס תקלות.

בסוף הגיעה העת, בסיום העברת הבעלות בדואר יוצאים לרכב - לא מניע. הלך המצבר.

אמרתי לו שזה בגלל שבזמן המכירה הוא בטח החמיא המון לאוטו שזו טעות קשה מאוד בבעלות על איטלקייה ישנה.

היא פשוט עשתה דווקא.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אתה בטוח שבגרסה הראשונה ולא בזו שלאחר מתיחת הפנים? (שנמכרו ממנה מספר זעום של יחידות)"

פורסם
לפני 16 דקות, itaysamurai כתב:

לא מניע. הלך המצבר.

לפחות משהו שקל מאד לדבג אותו ולהחליף.. עלות של 400 ש"ח זניחה ביחס לסה"כ :) מזל שלא הלך משהו אחר

אלי,

יש רכב שאין עליו סטיגמות בכלל?

כמו למשל פאביה?

פורסם

על כל רכב תהיה סטיגמה כי על ארץ המוצא תהיה סטיגמה בדרך כלל, גם אם זו חברה חדשה. ראינו את זה עם הסיניות

• מעניין 1
פורסם (נערך)

אגב, בשת״פ של psa עם טויוטה, גם הג׳מפי וגם הברלינגו מוצעות תחת השמות  פרואייס וסיטי בהתאמה.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ד"א, השרות של טויוטה לפחות, מצדיק רכישה של טויוטה" ברלינגו", על פני המקור - ביוניון יצאו ריקול לשרשרת התזמון במנוע 1.5 דיזל למשל, כאשר לובינסקי זה נחשב תעמולה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• אחראי פורום
פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

אתה בטוח שבגרסה הראשונה ולא בזו שלאחר מתיחת הפנים? (שנמכרו ממנה מספר זעום של יחידות)"

וודאי.

אותו מנוע שהיה בבראבו/בראבה, מריאה.

היו לי לא מעט ק"מ על הדיזל, מנוע נהדר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 6 שעות, EliC25 כתב:

סטיגמה חיובית

אין דבר כזה.

מוניטין יכולים מוניטין רעים או מוניטין טובים.

איכות יכולה להיות איכות רעה או איכות טובה. (לכן המילה איכותי לא אומרת כלום).

סטיגמה פירוש המילה תדמית שלילית.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מצטער לקלקל לך, במקרה שלי כל הסטיגמות התבררו כנכונות.

אופל אסטרה דיזל ,  כמות תקלות מטורפת בתקופה של שנה וחצי (לדוגמה, משאבת הזרקה בעלות 10000 ש"ח שהיה יקר מאוד לפני 20 שנה, פולי מנוע, משאבת קלאצ)

וולקסווגן פולו קלאסיק דיזל, יחסית הרבה תקלות

הונדה סיוויק, רכב בינוני, אחרי 250,000 ק"מ הלך מנוע וגיר, הרכב הזדקן לא טוב ואחרי 14 שנה הרגיש גרוטאה, הצבע התקלף יחסית מהר, הבולמים הפכו לאנמים

טויוטה פריוס, 520,000 ק"מ, רכב אגדה, גם אמינות מופלאה וגם מבחינה חזותית, מהנה לנהיגה ונשמר יפה אחרי 17 שנה

הסבר לאמינות מופלאה בפריוס, אחרי חצי מיליון ק"מ ללא תקלה בדלתות או בחלונות, שמן גיר לא הוחלף מעולם, החלפת רפידות כל 60000 ק"מ, צלחות הוחלפו פעם אחת, סוללה היברידית הוחלפה פעם אחת

קורולה היברידית 2020 ללא אף תקלה

• רעיון טוב! 1

נוסע בפריוס 2008

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...