Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפריוס זה אכן סוס עבודה, זאת הסיבה שיש הרבה מאוד מוניות כאלו גם מוזנחות שנוסעות ונוסעות למשל בגאורגיה.

@earlofbug הגיר הרובוטי פגע בתדמית שלהם, למרות שעדיין יש תדמית של גרמני איכותי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 שעות, spring כתב:

מצטער לקלקל לך, במקרה שלי כל הסטיגמות התבררו כנכונות.

אופל אסטרה דיזל ,  כמות תקלות מטורפת בתקופה של שנה וחצי (לדוגמה, משאבת הזרקה בעלות 10000 ש"ח שהיה יקר מאוד לפני 20 שנה, פולי מנוע, משאבת קלאצ)

וולקסווגן פולו קלאסיק דיזל, יחסית הרבה תקלות

הונדה סיוויק, רכב בינוני, אחרי 250,000 ק"מ הלך מנוע וגיר, הרכב הזדקן לא טוב ואחרי 14 שנה הרגיש גרוטאה, הצבע התקלף יחסית מהר, הבולמים הפכו לאנמים

טויוטה פריוס, 520,000 ק"מ, רכב אגדה, גם אמינות מופלאה וגם מבחינה חזותית, מהנה לנהיגה ונשמר יפה אחרי 17 שנה

הסבר לאמינות מופלאה בפריוס, אחרי חצי מיליון ק"מ ללא תקלה בדלתות או בחלונות, שמן גיר לא הוחלף מעולם, החלפת רפידות כל 60000 ק"מ, צלחות הוחלפו פעם אחת, סוללה היברידית הוחלפה פעם אחת

קורולה היברידית 2020 ללא אף תקלה

לא קלקלת לי כי מקרה פרטי אינו מעיד על כלל

לפני 6 שעות, amosbmw כתב:

אין דבר כזה.

מוניטין יכולים מוניטין רעים או מוניטין טובים.

איכות יכולה להיות איכות רעה או איכות טובה. (לכן המילה איכותי לא אומרת כלום).

סטיגמה פירוש המילה תדמית שלילית.

אז תשנה את המילה לסטראוטיפ

פורסם

אני תמיד מפריד לפי דגם ולא לפי יצרן.

אפילו לפי תת דגם או מנוע ספציפי.

אפשר לקחת דוגמה מהשנים האחרונות - סיביק. ה-1.5 טורבו יחסית בסדר, ה-1.0 בעייתי, האטמוספרי בסדר גמור.

גם קיה פיקנטו ויונדאי i10 - מנוע 1.0 לא נחשב אמין במיוחד, ה-1.2 כן. אז זה גם תלוי.

יש יצרנים שאכן הרוויחו את המוניטין שלהם ביושר (צרפתים).

יש דברים שלא ברורים לי נגיד, איך המוניטין של קונצרן VAG לא ברצפה עם כל הטענות על ה-DSG. 

יש לא מעט רכבי VAG סחירים שנמכרים במחירון +- ולעיתים גם יותר לרכב במצב טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני חושב שזה תלוי מהעבר, וממשיך עד היום. נגיד הפיורטק/thp היה אמין מאוד, הסטיגמה הייתה משתנה? אני לא חושב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, dorsht כתב:

יש לא מעט רכבי VAG סחירים שנמכרים במחירון +- ולעיתים גם יותר לרכב במצב טוב.

זאת בדיוק הטענה שלי, המוניטין שלהם די בסדר בסך הכל. שוק המשומשות זאת אינדיקציה מעולה לתדמית של מותג או דגם, אי אפשר להתווכח עם הנתונים. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני מסכים.

וזה למרות שיש לא מעט תלונות על ה-DSG.

שזה רק הופך את זה ליורת הזוי ומוזר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

סטיגמות גוררות שרשורים כמו "אתה יודע שיש לך צרפתייה בחנייה", זו השלכה קשה מאד. 

למרות שהכותרת הגיונית ונכונה, פחות סביר שהצרפתייה תהיה בנהיגה על הכביש. 

(*על הגרר לא נחשב)

אני לא יודע עד כמה הסטיגמות מתורגמות למעשים. בכנות. ואני גם לא יודע עד כמה המוניטין נכון... 

בואו ניקח כמה דוגמאות מעניינות. 

1- מאזדה 3, שנתון 2005 פלוס מינוס. היו כל כך הרבה מהן על הכביש, כל רכב שני היה כזה. היום? נהיה נדיר. מוניטין? רכב אמין. 

2-מיצובישי לאנסר, שנתון 2005 פלוס מינוס. אני רואה המון מהן על הכביש, ציפיתי שהמצב יהיה הפוך מול המאזדה. מוניטין? רכב אמין. 

3- אני כמעט לא רואה יונדאי ישנות על הכביש. בעיקר חדשות יחסית וחדשות למדי. כנ"ל קיה. מוניטין? רכב אמין. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כי אנשים גם רוצים להתחדש, וגם בכול זאת ברכב בן 20 או יותר ול ללכת גיר ואנשים לא רוצים להתעסק עם, תאונה לא רצינית יכולה להשבית גם הרכב כי הוא זול.

פורסם

הרבה מהמוניטין של המותגים נבנים מהיחס של היצרן והיבואן. בטויוטה גם כשיש בעיות יוניון וטויוטה מטפלות בהן במהירות וברצינות. בלובינסקי ו PSA המצב הפוך. מתעלמים מכל הבעיות ומאשימים את הלקוחות. אפילו הטרייד של לובינסקי מתייחס לרכבים שלהם כמו זבל עופות.

מקרה מעניין יותר הוא של דלק שלמרות הרצון שלהם לא קיבלו שיתוף פעולה מפורד, וכך הפכה הפוקוס מאחד הרכבים הנמכרים ביותר לרכב שאף אחד לא מוכן לגעת בו במקל.

• אהבתי 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

גם יש הבדל לתקן גיר במזדה בת 15 למשל ששווה 10000 ש"ח, לעומת יונדאי ששווה 4000. כשעלות התיקון היא 3000-4000 שח.

למזדה 3 הראשונה היו הרבה מחלות קטנות אך מרגיזות:

חיישן נקישות

מנועי חלונות

חלודה בחיפוי הדלת החיצוני

משולשים

ועוד

• מעניין 1
פורסם

והכי פופולרי אקווריום בפנסים האחורים 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...