Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הקורולה האלמותית של ההורים שלי נגנבה היום בלילה 

שרדה שלושה ניסיונות קודמים 💪

הורים שלי זוג בשנות ה60-70 מחפשים מחליפה באותו קונספט אטמוספרית עם גיר פלנטרי לעשור הקרוב 

*תקציב בסביבות 100k אם אפשרות לחרוג בשביל משהו שיתן להם שקט ואמינות

*נסועה שנתית בסביבות 12k 99% מהזמן בבינעירוני

כמובן זה מותיר אותם עם כל מיני מאזדות למיניהן

התלבטות בין cx3 , cx30 , 3 בגרסאות 2 ליטר

או שלפי דעתכם מאזדה 2 תספק אותם ?

שאלה נוספת אני יודע שהרכבים החדשים מגיעים עם מנועי skyactive g לעומת sky active רגיל בשנתונים יותר גבוהים

מה ההבדל ביניהם ומה נחשב לאמין יותר?

תודה 🙏

פורסם

לדעתי מזדה 3 אופציה טבעית ונוחה מאשר מזדה 2 עם איכות חומרים טובה יותר, חזקה יותר, מאובזרת יותר ובטיחותית יותר. וסלון שניראה לדעתי הרבה יותר טוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, fishmanl כתב:

חוצמזה אני באופן אישי מאוד אוהב את הנדסת האנוש של המאזדות החדשות

לפני 9 שעות, fishmanl כתב:

הורים שלי זוג בשנות ה60-70 מחפשים מחליפה באותו קונספט אטמוספרית עם גיר פלנטרי לעשור הקרוב 

מתנהל שרשור דומה במקביל לזה.

בסוף זה ייגמר בסוזוקי ויטרה.

מה שאתה אוהב לא קשור למה שההורים שלך רוצים או צריכים.

• אהבתי 2

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קורולה מחליפים בקורולה. או במאזדה. או בסוזוקי. שני אלה בערך היחידים שימכרו לך רכב עם תיבה פלנטרית. ואם אתה מתעקש על מנוע אטמוספירי אז בגזרת המשפחתיות הקטנות מאזדה נשארת לבד (טוב, יש עוד כמה, אבל העולם עובר למנועי טורבו ולמערכות היברידיות ולתיבות הילוכים רציפות או רובוטיות, צריך להסתגל).

השאלה היא האם יש ליצרנים האלה רכב שישביע את רצון הוריך מבחינת שאר צרכיהם.

תתחיל בהגדרת שאר הצרכים (נסועה, תוואי נסיעה, מספר נוסעים, מושבי בטיחות לנכדים, מטען, איבזור וכו׳), והסבר להם שהעולם השתנה, מנוע טורבו או מערכת היברידית (ואם התנאים מאפשרים, אפילו הנעה חשמלית מלאה, רחמנא לצלן) הם לגיטימיים לחלוטין, תיבת הילוכים רובוטית היא דבר סטנדרטי לגמרי, ושכפי שהם עברו מנוקיה 5110 לסמסונג S25 או אייפון 17, אין סיבה שייתקעו עם קורולה 2006 או אפילו 2016. העולם מתקדם ואין סיבה שהם לא יצטרפו. אהה, אל תעליב אותי - בני 60-70 רק מתחילים ליהנות מהחיים.

עוד המלצה - תפנה לעצמך ולהוריך איזה בוקר שישי וצאו לריכוז סוכנויות הרכב בעירכם, תגלו עולם שלם שלא הכרתם, אולי ההורים יתלהבו ממשהו שלא הכירו, ואז חזור לכאן עם התשובות לשאלות שהעליתי קודם ועם הרכבים שמעניינים אתכם ותוכלו לקבל מידע נוסף.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הייתי מחפש קיה סטוניק 1.4 (מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי) גם קצת גבוה ונוח לכניסה ויציאה.

• רעיון טוב! 4

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

על מנת לענות לקיבעון - קורולה 

על מנת לעלות מעט לגובה - מאזדה 3CX/ CX30 / מיצובישי ASX 

לצאת מהקונספציה - קיה נירו  \ קונה 

מאזדה 3 בהחלט אופציה, אבל הרכב כל כך נמוך שלמבוגרים זה כבר אתגר לא פשוט במיוחד אם הרכב מיועד לעשור קדימה.

פורסם
לפני 39 דקות, 3n כתב:

על מנת לענות לקיבעון - קורולה 

על מנת לעלות מעט לגובה - מאזדה 3CX/ CX30 / מיצובישי ASX 

לצאת מהקונספציה - קיה נירו  \ קונה 

מאזדה 3 בהחלט אופציה, אבל הרכב כל כך נמוך שלמבוגרים זה כבר אתגר לא פשוט במיוחד אם הרכב מיועד לעשור קדימה.

מה עם CX5 או סוזוקי אס קרוס?

פורסם

CX5 - יכולה להיות אופציה אם לא תהיה בעיה עם הגודל החיצוני.

סוזוקי , מנוע טורבו , לטעמי רכב מיושן אפילו יותר מהקורולה , מלבד היותו מוגבהה אין לו שום יתרון , למיטב זיכרוני חסר במערכות בטיחות 

פורסם

הבט אני גם מחפש גיפון, הבעיה היא שהרוב כבר וותיקים/מועמדים להחלפה.
מכוון שאתה רוצה גיר רגיל ומנוע אטמוספירי לדעתי עדיף לחכות למאזדה cx5 החדשה שצפויה להגיע השנה, אומנם גדול ממה שהם צריכים (אבל מעולה אם מסיעים נכדים).
אולי שווה לחכות קצת עד שהיא תגיע.
לצערי שאר הרכבים שמתאימים לכם מיושנים מאוד ואני חושב שכסף חד צריך לקנות גם רכב חדש אמיתי.
כשאני חושב על זה, זו בעצם גודל דומה לקורולוה רק גבוה יותר.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

יונדאי אלנטרה 1.6 (לא היברידית) היא בדיוק קורולה של פעם - מנוע 1.6 ליטר אטמוספרי ותיבת 6 הילוכים פלנטרית פשוטים במובן הטוב של המילה.

השנתון האחרון היה שנת 20 או 21

• רעיון טוב! 1
פורסם

בתור בעלים של אלנטרה לא היברידית - מסכים, מנוע וגיר פשוטים ונעימים,
בידוד רעשים מצויין,
טיפולים זולים,
והבונוס לעומת קורולה - הרכב לא גניב, ביטוח זול

לפני שעה, aka77 כתב:

הבט אני גם מחפש גיפון, הבעיה היא שהרוב כבר וותיקים/מועמדים להחלפה.
מכוון שאתה רוצה גיר רגיל ומנוע אטמוספירי לדעתי עדיף לחכות למאזדה cx5 החדשה שצפויה להגיע השנה, אומנם גדול ממה שהם צריכים (אבל מעולה אם מסיעים נכדים).
אולי שווה לחכות קצת עד שהיא תגיע.
לצערי שאר הרכבים שמתאימים לכם מיושנים מאוד ואני חושב שכסף חד צריך לקנות גם רכב חדש אמיתי.
כשאני חושב על זה, זו בעצם גודל דומה לקורולוה רק גבוה יותר.

איך בדיוק מזדה cx5 חדשה מסתדרת עם תקציב של 100K ?

פורסם

לא חושב שעניתם לי בנושא המנועים sky active g החדשים ביחס למנוע sky active רגיל שהיה לפניו?

אבא שלי עשה נסיעה היום על הcx3 והוא טוען ששדה הראייה קטן לו מידיי והוא נדלק על ה2 שלדעתי פשוטה מידיי וקטנה להם 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...