Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, Tom_22 כתב:

כלומר אפילו בלי מתלים אדפטיביים (לפי מה שמוצא). 

אלו בולמים שמתאימים למערכת אדפטיבית. 

בולמים של בילשטיין מסדרת B4 הרגילה הם עם מק"ט 22-282248 ומחירם חצי או אף פחות מאלו שהצעת. 

אפילו עם הולכים סדרה מעל ל-B6 עם מק"ט 35-274018 מחירם נמוך יותר מהאקטיביים. 

בכוונה אמרתי לבחור שיבדוק לזכרוני בדגם הזה יש DCC אילו אני טועה הוא זכה פעמיים כי המחיר זול בהרבה 
בדגם שהצעת עולה 1000 שח כולל הכל ואני מאחל לו שזה יהיה הנזק שלו

אם אתה זוכר טוב ממני תכווין אותו ותלמד אותי :)

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך יודעים אם הבולמים באוטו אדפטיביים ?

לפי הצ'אט אז אם יש לי מצבי נהיגה אז זה אומר שהם אדפטיביים, זה נכון ?

• פיתרון
פורסם
לפני 22 דקות, Tom_22 כתב:

לפי מידע ברשת כמו אתר iCar וכן המפרט, בגרסאת גימור Style, קיומה של המערכת הוא רק בגרסאת 2.0 4X4.

אם ככה אתה כנראה צודק
פות"ש תבדוק אבל @Tom_22 אומר שאלה ללא DCC ואני חושב שהוא צודק והוא ממליץ על מקטים אחרים (עליך לבדוק)

SACHS 317 330                        בולם OEM ראשון
BILSTEIN  22-282248              בולם OEM שני

SACHS 993 933           קפיצים
(צריך להזמין מכל דבר זוג)

עלויות
ראשון ללא קפיצים 750 שח (זוג)
ראשון עם קפיצים 1500 שח (זוג +זוג)
שני ללא קפיצים 1000שח (זוג)
שני עם קפיצים 1750 שח (זוג +זוג)

ראשון    https://amzn.eu/d/1uCWqwO
שני             https://amzn.eu/d/fb5YGfp
קפיץ         https://amzn.eu/d/do30dFp

פורסם

בדקתי אצל משה חלפים והעלות היא 555 לבולם של Monroe.

קפיצים אין לו אבל יכול להיות שבכלל לא צריך להחליף.

אני אדבר מחר עם המוסך ונקווה שהם יסכימו להחליף בולמים שאני מביא להם.

תודה לכל העונים והעוזרים.

לפני 6 שעות, chezik כתב:

מעריך שהתשובה הזאת רלוונטית לגבי בלאי ושחיקה, לא לגבי שבר, זה כבר נשמע סיפור נדיר כשלא מדובר בתאונה או מכה קשה,

לגמרי. היו לי כמה וכמה מכוניות שהגיעו אצלי ל 120-150 אלף ק"מ ומעולם לא נדרשתי להחליף בולם או קפיץ.

פורסם (נערך)

מונרו, לטעמי, לא ברמה של SACHS (כנראה היצרן המקורי) או BILSTEIN כפי שהציעו לך כאן. משלוח מהיר זה עניין של מספר ימים בלבד יחד עם קצת תשלום נוסף לחברות השילוח. 

המוסך חייב לקבל את החלקים שתביא, הם כמובן יזהירו אותך שאם תהיה בעיה תאלץ לשלם שוב על עבודה, לא היתי מתרגש מזה, רק שיעשו עבודה טובה. 

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, ni4ni כתב:

בדקתי אצל משה חלפים והעלות היא 555 לבולם של Monroe.

קפיצים אין לו אבל יכול להיות שבכלל לא צריך להחליף.

אני אדבר מחר עם המוסך ונקווה שהם יסכימו להחליף בולמים שאני מביא להם.

תודה לכל העונים והעוזרים.

לגמרי. היו לי כמה וכמה מכוניות שהגיעו אצלי ל 120-150 אלף ק"מ ומעולם לא נדרשתי להחליף בולם או קפיץ.

מציע שתבקש ממשה חלפים הפנייה למוסך להתקנה.

תברר עלות התקנה ורק אז תפנה למוסך שהרכב נמצא בו כך שאם יעקמו פנים, פשוט תוציא את הרכב. 

לדעתי מורשה יבואן זו אינה ערובה לאיכות העבודה ואני לא חושב שהפניה ממשה חלפים תהיה באיכות פחותה מאיכות העבודה במורשה יבואן. 

אני לא יודע מאיזה איזור אתה, אבל כיוון פרונט הסרן מרחובות לדעתי אמין, מקצועי ועם מחירים מצויינים. סיכוי טוב שיוכל לספק גם את הבולמים במחיר טוב כך שיתכן שתיחסך ממך גם ההתעסקות עם הרכישה העצמית. 

עריכה אחרונה על ידי Moshe c
  • רעיון טוב! 1
פורסם

טוב, המצב טיפה הסתבך ואני כנראה למוסך הזה כבר לא אחזור בעתיד.

התקשרתי אליהם ואמרתי להם שקיבלתי הצעות לזוג בולמים חליפיים באיכות טובה + שני קפיצים באיזור 1600 שקל ושאלתי כמה תעלה לי התקנה בלבד.
באותו רגע הם נתנו לי "הנחה" והמחיר ירד מ-8200 ל-5700 ובלבד שאני אחליף אצלם. שיטת מצליח קלאסית.

שאלתי כמה יעלה לי להחליף אצלם אם אני מביא את החלקים וענו שעבודה + כל מיני ברגים ואטמים + מע"מ יהיה 2200 שקל.
עשיתי חשבון ובמחיר אחרי ההנחה ההבדל בין להביא חלקים לבד ללתת להם לעשות את הכל זה רק כ-300 שקל, כבר לא שווה את הטרחה.

אני מניח שאם אחפש במוסכים שאינם יבואן אני אמצא מישהו שיחליף לי חלקים שאביא יותר בזול אבל אני לא יודע אם זה שווה לי את הטרחה של לגרור את האוטו שוב ואני כבר מתחיל להיות לחוץ על האוטו שיושב אצלם שלושה ימים.

אז נראה לי שהפעם אני אבלע את הצפרדע ויותר הם לא יראו אותי.

ואז שאלתי איזה בולמים הם רוצים לשים לי ולהפתעתי זה לא Sachs או Monroe אלא מותג בשם GSP. לטענתם רציתי משהו זול וזה זול ובאיכות טובה.
מישהו מכיר את החברה הזאת ? זה מוצר טוב ? כשמחפשים בגוגל הם מופיעים בכל מיני מקומות אבל לא ברורה לי האיכות שלהם לעומת המקורי.

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, ni4ni כתב:

מותג בשם GSP. לטענתם רציתי משהו זול וזה זול ובאיכות טובה.
מישהו מכיר את החברה הזאת ? זה מוצר טוב ? כשמחפשים בגוגל הם מופיעים בכל מיני מקומות אבל לא ברורה לי האיכות שלהם לעומת המקורי

אם אתה מתכוון להחזיק ברכב עוד שנים קדימה לא הייתי ממליץ על הבולמים הללו, אין מה להשוות אותם בכלל למקוריים או לחברות האחרות שהועלו כאן בדיון.זה מותג שמיוצר בסין ולכן האיכות והמחיר בהתאם, לשיקולך 

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 31 דקות, Camaro 92 כתב:

אם אתה מתכוון להחזיק ברכב עוד שנים קדימה לא הייתי ממליץ על הבולמים הללו

הייתי אומר שגם לא לזמן קצר, בניגוד לחלפים שונים שעובדים לרוב דומה ואז מתקלקלים, את איכות הבולמים, לטוב או לרע, מרגישים כבר מהיום הראשון. 

פות"ש, ספוג את הזמן שייקח להחזיר את הרכב לכביש, תזמין בולמים של SACHS מאתרים כמו TRODO או SPARETO, אתרים אמינים עם שילוח מהיר, כן אתה תשלם בערך 350 שקל עמלות לחברת השילוח כולל "בדיקת מעבדה" ולזה תוסיף עוד מס קנייה ותסגור את הסיפור באזור ה- 2000 שקל להערכתי (כולל קפיצים). תוסיף עבודה של 1,500 שקל במקסימום בכל מוסך במוסך מתמחה לקבוצת VAG, וכל מוסך יודע להחליף בולמים, זו פעולה פשוטה, וסגרת את הסיפור עם בולמים איכותיים ומקוריים. בעבר הרחוק גם אני "כבר רציתי להחזיר את הרכב לכביש" והתפשרתי על איזה חלק, בסוף יצא שלאחר שנה החלפתי שוב את אותו החלק. 

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, ni4ni כתב:

טוב, המצב טיפה הסתבך ואני כנראה למוסך הזה כבר לא אחזור בעתיד.

התקשרתי אליהם ואמרתי להם שקיבלתי הצעות לזוג בולמים חליפיים באיכות טובה + שני קפיצים באיזור 1600 שקל ושאלתי כמה תעלה לי התקנה בלבד.
באותו רגע הם נתנו לי "הנחה" והמחיר ירד מ-8200 ל-5700 ובלבד שאני אחליף אצלם. שיטת מצליח קלאסית.

שאלתי כמה יעלה לי להחליף אצלם אם אני מביא את החלקים וענו שעבודה + כל מיני ברגים ואטמים + מע"מ יהיה 2200 שקל.
עשיתי חשבון ובמחיר אחרי ההנחה ההבדל בין להביא חלקים לבד ללתת להם לעשות את הכל זה רק כ-300 שקל, כבר לא שווה את הטרחה.

אני מניח שאם אחפש במוסכים שאינם יבואן אני אמצא מישהו שיחליף לי חלקים שאביא יותר בזול אבל אני לא יודע אם זה שווה לי את הטרחה של לגרור את האוטו שוב ואני כבר מתחיל להיות לחוץ על האוטו שיושב אצלם שלושה ימים.

אז נראה לי שהפעם אני אבלע את הצפרדע ויותר הם לא יראו אותי.

ואז שאלתי איזה בולמים הם רוצים לשים לי ולהפתעתי זה לא Sachs או Monroe אלא מותג בשם GSP. לטענתם רציתי משהו זול וזה זול ובאיכות טובה.
מישהו מכיר את החברה הזאת ? זה מוצר טוב ? כשמחפשים בגוגל הם מופיעים בכל מיני מקומות אבל לא ברורה לי האיכות שלהם לעומת המקורי.

אישית לא הייתי רוצה לפרנס מוסך כזה.

אם אכן הרכב לא במצב נסיעה, מציע שתשקול ברצינות גרירה למוסך אחר.

אני מניח שהמוסך שבו תחליט לבצע את העבודה יוכל לארגן גרר במחיר שיעשה שכל. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

חבל, כמה אנשים מתקינים חלקים גרועים או משופצים ועוד משלמים על זה ממיטב כספם, רק בגלל שהם לא יכולים להתמודד עם רכב שעומד שבוע/שבועיים.

בפחות כסף אפשר להזמין חלקים איכותיים מחו"ל ולעשות תיקון שיחזיק יותר זמן.

המחיר הוא רכב מושבת לתקופה, אבל בחישוב כספי גם של עלויות תחבורה אלטרניטיביות זה עדיף בהרבה.

• אהבתי 6

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

במקרה הזה זה אף יותר גרוע כי פותח השרשור לא חיפש לחסוך אלא רצה פתרון איכותי במחיר הוגן ובמקום זה קיבל פיתרון לא איכותי ולא הוגן. פנה למורשה יבואן שעבור מי שלא מבין זה המקום בו הוא אמור לקבל לפחות את החלק הראשון של פתרון איכותי, אך גם את זה לא קיבל. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

אפשר להזמין חלקים איכותיים מחו"ל ולעשות תיקון שיחזיק יותר זמן.

אפילו לא צריך להזמין מחו"ל. ספציפית בולמי זעזועים אפשר למצוא בארץ חליפיים טובים במחירים נוחים, כמו ההצעה שפות"ש קיבל ממשה חלפים. 

הבעיה פה זה המוסך, שמנסה לעקוץ את הלקוח. 

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...