Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, ni4ni כתב:

ואיזה מוסך אמין יש ? אם אני אגרור אקראית למוסך אחר אני יכול להידפק גם שם... יש המלצות ?

ועדיין, אם צריך לקנות קפיצים אז מה ששלחתי הוא בסדר ?

נקווה שיתנו לך פה המלצות למוסך אמין לרכב שלך. מה טעם להתעסק עם קפיצים אם לא בטוח שצריך?

מה שלא אמרו לך, ואני אחד שמזמין הרבה מחו"ל שיש כרגע הרבה עיכובים ובעיות. בנוסף משלוחי אקספרס לקפיצים ובולמים יעלו הרבה. קודם כל בגלל המשקל והנפח. והמחיר בהזמנה לא יהיה סופי כי בהגיעם לארץ פתאום ירצו אישורי משרד התחבורה מה שיעכב את המשלוח, ועל זה ימלאו ערימה של עמלות מונפצות שיכולות להתנפח פלאים, והמחיר יכול לצאת כפול ויותר מהמחיר הראשוני. זה לא סיפור פשוט של הזמן ושכח. קח את זה בחשבון.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, נירו72 כתב:

נקווה שיתנו לך פה המלצות למוסך אמין לרכב שלך. מה טעם להתעסק עם קפיצים אם לא בטוח שצריך?

מה שלא אמרו לך, ואני אחד שמזמין הרבה מחו"ל שיש כרגע הרבה עיכובים ובעיות. בנוסף משלוחי אקספרס לקפיצים ובולמים יעלו הרבה. קודם כל בגלל המשקל והנפח. והמחיר בהזמנה לא יהיה סופי כי בהגיעם לארץ פתאום ירצו אישורי משרד התחבורה מה שיעכב את המשלוח, ועל זה ימלאו ערימה של עמלות מונפצות שיכולות להתנפח פלאים, והמחיר יכול לצאת כפול ויותר מהמחיר הראשוני. זה לא סיפור פשוט של הזמן ושכח. קח את זה בחשבון.

מהמוסך אמרו שיש גם קפיץ שבור ושצריך להחליף את הקפיצים. מצד שני בהתחלה אמרו גם שזה יעלה 8200 שקל אז לך תדע...

הבעיה היא שלא מצאתי בארץ קפיצים מתאימים אז איזו ברירה כבר יש לי ?

ואם מזמינים מאמזון הם בדרך כלל דואגים לכל מה שצריך מול הרשויות כדי שהמשלוח יגיע, לא ?

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, ni4ni כתב:

מהמוסך אמרו שיש גם קפיץ שבור ושצריך להחליף את הקפיצים. מצד שני בהתחלה אמרו גם שזה יעלה 8200 שקל אז לך תדע...

הבעיה היא שלא מצאתי בארץ קפיצים מתאימים אז איזו ברירה כבר יש לי ?

ואם מזמינים מאמזון הם בדרך כלל דואגים לכל מה שצריך מול הרשויות כדי שהמשלוח יגיע, לא ?

לא מבין למה אתה מתעקש להשאר במוסך הזה. אבל המינימום שמבחינתך אתה צריך לעשות זה להגיע לשם פיזית שיראו לך את הקפיץ השבור, ובמידת הצורך תצלם. זה משהו שרואים בעיניים. כשתגיע אתה כבר תדע אם הקפיץ שבור, או שמורחים אותך ובהתאם מה לעשות. אני סקפטי שיש קפיץ שבור, גם כי זה לא דבר שכיח בכזה קילומטראז', וגם כי המוסך הזה לא מגלה אמינות מופלגת עד עכשיו. אבל אל תודיע להם מראש שאתה בא. שלא יעשו "הכנות" לקראת ההגעה ויעשו לו טיפול מקדים.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני מסכים אתך. אני אגיע לראות ואקח את האוטו למוסך אחר רק שאני מעדיף לפי המלצה ולא סתם אקראית כמו שעשיתי עכשיו (חשבתי שהעובדה שזה מוסך יבואן מגינה עליי).

יש מוסכי צ'מפיון גם ברעננה וחדרה אבל אני לא מכיר אותם אישית.

פורסם
לפני 4 דקות, ni4ni כתב:

יש מוסכי צ'מפיון גם ברעננה וחדרה אבל אני לא מכיר אותם אישית.

מאיזה אזור אתה בארץ?

לפני 12 דקות, נירו72 כתב:

אמזון הם בדרך כלל דואגים לכל מה שצריך מול הרשויות כדי שהמשלוח יגיע, לא ?

אמזון היחידים שיודעים בזמן התשלום בדיוק כמה יוצא לך ולא משתנה שקל.

פורסם

https://spareto.com/oe/5q0411105dl

יש פה את הקפיץ שרצית, ועוד כמה אחרים.

לדעתי אם תזמין היום, ישלחו מחר וסיכוי גבוה סביום ראשון/שני ישתחרר מהמכס.

כרגע, שהפטור הוא עדיין עד 150$, תוכל להכניס ללא עמלות שקר כלשהן.  DHL עובדים מהר.

• אהבתי 3

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

יש עוד אפשרות. לחפש קפיצים מפרוק. אולי רכב קיבל מכה מאחורה. ככה שהקפיצים טובים.

הקפיצים הקדמיים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 4 שעות, ni4ni כתב:

אני מאיזור נתניה. כל השרון מכפר סבא/רעננה עד חדרה יהיה סבבה.

אם אתה מתעקש על מוסך מורשה יבואן (ואין כאמור ממש סיבה), יש מעט דרומית לגזרה שהגדרת את מוסך סיידון בהוד השרון, שהומלץ בפורום.

לא מכיר מוסכים אחרים בגזרה (רק מחוצה, בתל אביב, מוסך רון או המוסך של אופיר המכונאי האקדמאי כמה בלוקים ליד).

כמו שכתבתי קודם, נסה לתאם מראש מול מוסך נבחר כזה או אחר לגבי היקף הבעיה והפתרון האפשרי.

סביר שיגידו לך משהו בסגנון של "תביא את האוטו ונראה", אבל אולי אם תשלח להם תמונות ברורות (ותשתף גם אותנו על הדרך) במייל/ווטסאפ של כל מה ששבור ברכב יוכלו לתת לך מענה טוב יותר.

אגב, נדמה לי שנאמר כאן מתישהו, שצריך לבדוק שלא נשבר/התעקם שום חלק נוסף ומדובר נטו בבולם וקפיץ. בין אם חלקי מתלה נוספים או אביזרים נוספים מסביב.

• אהבתי 2
פורסם

אני כבר לא מתעקש על מורשה יבואן, אבל שיהיו ישרים ושידעו לטפל בסקודה ולא יהרסו לי את האוטו.

פורסם
לפני שעה, ni4ni כתב:

אני כבר לא מתעקש על מורשה יבואן, אבל שיהיו ישרים ושידעו לטפל בסקודה ולא יהרסו לי את האוטו.

צור קשר עם מוסך T.G מוטורס  מתמחים ברכבי סקודה VAG קונצרן  - https://tg-motors.co.il/ 
 נמצאים בפתח-תקווה טל'  03-5792448 .

אייל.

• רעיון טוב! 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
בתאריך 8.1.2026 בשעה 17:21, ni4ni כתב:

טוב, הסיוט הזה לא נגמר (וסורי על החפירה).

לאחר שהבאתי למוסך כבר ביום שלישי את הבולמים של מונרו ממשה חלפים (קפיצים לצערי לא היו לו) הם התקשרו היום והודיעו לי שהקפיצים החליפיים שהם הזמינו לא מתאימים (איך זה קורה למוסך ?!). הציעו או שיזמינו קפיצים מקוריים מחו"ל ואז זה שבועיים - שלושה עד שיגיעו והם יוכלו לספק לי רכב חלופי או שאביא קפיצים בעצמי.

מכיוון שלא בא לי לחכות שבועיים אמרתי שאביא קפיצים בעצמי (מה שהייתי צריך לעשות מלכתחילה).

רצתי לאמזון ללינקים ששלח @Ido Porat שנראו מדהימים לפני יומיים ועכשיו משום מה כתוב שהפריט לא נשלח לישראל. חיפשתי ברשת ולא מצאתי מקום אחר ששולח אותם לישראל.

אז אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי מאיפה אפשר להזמין את ה-SACHS 993 933.

באמזון מצאתי אפשרות אחרת שזה קפצים של Eibach כמו הקפיץ הזה. האם הם טובים וכדאי להזמין אותם ?

תודה !

קפיצים של חברה טובה Eibach R19441
לדעתי הם ברמה של SACHS

https://amzn.eu/d/9exjU7S

פורסם

עדכון קצר:

ביום שישי הייתי במוסך. הגעתי בהפתעה בלי להגיד להם וביקשתי שיראו לי את הקפיץ השבור. הראו והוא אכן שבור (צירפתי תמונה).
האוטו כרגע על ליפט חצי מפורק אז החלטתי שלא לבקש מהם לחבר הכל בחזרה ולעוף משם על גרר.

הזמנתי קפיצי Zachs מהאתר שהפנה אותי מלטבשי ואם הכל ילך טוב הם יגיעו ביום חמישי ואז בתקווה האוטו יהיה מוכן ביום ראשון.

Stay tuned...

20260109_084757.jpg

20260109_084753.jpg

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, ni4ni כתב:

עדכון קצר:

ביום שישי הייתי במוסך. הגעתי בהפתעה בלי להגיד להם וביקשתי שיראו לי את הקפיץ השבור. הראו והוא אכן שבור (צירפתי תמונה).
האוטו כרגע על ליפט חצי מפורק אז החלטתי שלא לבקש מהם לחבר הכל בחזרה ולעוף משם על גרר.

הזמנתי קפיצי Zachs מהאתר שהפנה אותי מלטבשי ואם הכל ילך טוב הם יגיעו ביום חמישי ואז בתקווה האוטו יהיה מוכן ביום ראשון.

Stay tuned...

20260109_084757.jpg

20260109_084753.jpg

החלק הטוב שלא נראה שהקפיץ "טופל" כי השבר לא אחיד. החלק הפחות טוב שבשביל לשבור קפיץ בצורה כזו הרכב צריך לעבור טראומה רצינית, כזו שצריך לבדוק לעומק כדי להבין מה קרה שם. ושאין עוד בעיות ברכב כתוצאה. זה נראה כאילו הרכב קפץ מגשר. בחיים שלי לא ראיתי רכב ועוד בכזה קילומטראז' ששבר קפיץ רק מנסיעה. הדברים האלו בנויים לעמוד בהתעללות רצינית, כדי להגיע למצב כזה צריך התעללות רצינית פלוס פלוס.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
פורסם

ייתכן שתוכל לתבוע את פוליסת הביטוח על נזק תאונתי. תביא שמאי.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...