Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

ארנונה משלמים על מה שמשתמשים בו בפועל. 

בחיפה ואולי בעוד עיריות/מועצות בודדות. יש כמה שיטות לחישוב הארנונה, וברוב הערים והמועצות משלמים גם על חלקך ברכוש המשותף, והחישוב הוא לפי יחס שטחי הרצפה. 

לפני כשעה, ברווז כתב:

קצת קשה לי להבין את ההיגיון מאחורי תשלום לפי שטח הדירה, כששטח הדירה לא קשור בשום צורה למה שהוועד עושה- כל פעילות הוועד היא חיצונית לדירה... מה הקשר בין שמיטה והר סיני?

רוב הזכויות והחובות המשפטיות מחושבות לפי יחס שטח הרצפה בטאבו (ששונה מהשטח לחישוב ארנונה). גם ״התקנון המצוי״ לבית משותף קובע דמי ועד לפי יחס זה, אבל בשל.מורכבות החישוב מקובל לקבוע דמי ועד אחידים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רק אומר כי אני רואה שזה מפוספס פה שחישוב לפי שטח דירה צריך לכלול גם את השטחים הציבוריים שווה בשווה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

בשל מורכבות החישוב 

אם כבר מדברים על עיניין טכני הזה, אין שום מורכבות החישוב.

הוצאתי תוכנית אדריכלית של הבניין ושם מופוע שטח מדוייק של כל דירה.

לקחתי את הסכום הכללי שרוצים לגבות כל חודש וחילקיתי בשטח הכולל של כל הדירות יחד, כך מצאתי ערך של כל מטר, נגיד X שקלים.

ומשם זה פשוט מאוד. Xמשקלים כפול שטח  הדירה זה התשלום החודשי לועד הבית. 

פורסם
לפני 10 דקות, Buki כתב:

אם כבר מדברים על עיניין טכני הזה, אין שום מורכבות החישוב.

הוצאתי תוכנית אדריכלית של הבניין ושם מופוע שטח מדוייק של כל דירה.

לקחתי את הסכום הכללי שרוצים לגבות כל חודש וחילקיתי בשטח הכולל של כל הדירות יחד, כך מצאתי ערך של כל מטר, נגיד X שקלים.

ומשם זה פשוט מאוד. Xמשקלים כפול שטח  הדירה זה התשלום החודשי לועד הבית. 

איפה זה עומד כרגע?

הסתדרת או שיש עוד שאלות?

עומר :-)

פורסם
לפני 1 דקה, ProMeR כתב:

הסתדרת או שיש עוד שאלות?

שאלתי לפני כמה חודשים לגבי מסירת ניהול ועד לגורם חיצוני, עכשיו חזרתי לעדכן שזה בוצע ודמי הוועד עלו מ 190 ש"ח ל 300.

במקביל התחיל דיון אחר ולא קשור לדיון המקורי "האם כל דירה צריכה לשלם דמי ועד אחידים או ביחס לשטח הדירה?

זה דיון למטרת שיטוף דעות, אין בו שאלה מסויימת.

פורסם
לפני 4 דקות, Buki כתב:

שאלתי לפני כמה חודשים לגבי מסירת ניהול ועד לגורם חיצוני, עכשיו חזרתי לעדכן שזה בוצע ודמי הוועד עלו מ 190 ש"ח ל 300.

במקביל התחיל דיון אחר ולא קשור לדיון המקורי "האם כל דירה צריכה לשלם דמי ועד אחידים או ביחס לשטח הדירה?

זה דיון למטרת שיטוף דעות, אין בו שאלה מסויימת.

בעיקרון לגבי ועד חיצוני ממה שאני מכיר כל דירה משלמת כ- 1-2 שח למ"ר רק עבור הועד החיצוני וזאת בנוסף לועד הבית הרגיל, זה לא נפוץ כי לרוב דיירים שומעים שהמחיר החודשי יעלה ופתאום בוחרים ועד אבל במקרים שלא מצליחים זה הולך לשם

לגבי מה כל דירה צריכה לשלם יש תקנון בית משותף ובו רשום אופן החלוקה, בבניינים חדשים כיום נוטים יותר לועד זהה לכל דירה, אבל הדיפולטיבי זה תשלום לפי מ"ר דירה

על הרכוש המשותף כולם משלמים, כמו בבתים עם מעלית שיש דירות בקומת כניסה שלא משתמשות במעלית אבל צריכות לשלם עליה... פייר או לא - זה מה יש

עומר :-)

פורסם
לפני 18 דקות, ProMeR כתב:

בעיקרון לגבי ועד חיצוני ממה שאני מכיר כל דירה משלמת כ- 1-2 שח למ"ר רק עבור הועד החיצוני

ממה שאמרו לי בחברות חיצוניות, התשלום הוא קבוע פר דירה ולא קשור לגודלה.

אתה משלם על שירות לא משנה מה גודל הדירה שלך. שירות זה שירות.

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 6 שעות, איציק נ. כתב:

יש כבר פסקי דין שחולקים על מה שאתה אומר. לא הטילו עליו שום דבר שהוא לא ידע עליו קודם כאשר רכש את הדירה

למיטב ידיעתי צריך הסכמה ולא ידיעה. יש לך הפניה לפסקי דין כאלה?

פורסם
לפני 11 שעות, DareDevil כתב:

רק אומר כי אני רואה שזה מפוספס פה שחישוב לפי שטח דירה צריך לכלול גם את השטחים הציבוריים שווה בשווה..

הקובע הוא נסח הטאבו של הבניין. אחוזי הבעלות של כל דירה מפורט בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 שעות, Buki כתב:

יותר אנשים מלכלכים יותר את הבניין, מפעילים יותר את תאורת המדרגות, משתמשים יותר במעלית וביתר המערכות המשותפות.

כמו שנכתב מקודם זה לא תמיד הוגן כי יש מקרים של דייר אחד ב 5 חדרים ו 8 דריירם ב 3 חדרים אבל הגביה לפי מספר דיירים  בעייתית מאוד ולא מעשית (הסברתי מקודם) אז הלכנו לפי שטח הדירה.

אני מבין את ההיגיון שלך, אבל- אם לצטט מקור חביב עליי- בהתאם לדעתי: 

Your Logic is Flawed

אוקי. יותר אנשים בדירה = יותר ליכלוך. בוא ונזרום עם זה לרגע "בקטע אחר".

לא ניכנס כרגע למחוזות שיכולים להישמע גזעניים (למרות שזה טיעון שכן מחזיק מים. אבל לא ניכנס לזה).

מה לגבי "שוכרים מהגהינום", שמוצאים פה ושם? שעושים נזקים במזיד גם לשטח הציבורי? הם צריכים לשלם לפי שטח הדירה גם או שאולי הם צריכים לשלם יותר? 

מה לגבי אנשים מהזן הבהמתי יותר? אלו שזורקים אשפה מהחלונות, סותמים את הביוב עם מגבונים, רעש באופן כללי בכל שעות היממה? 

מה לגבי שכנים שמחליטים לשטוף את הרכב עם הברז מים של כל הבניין, פעמיים בשבוע? 

מה עם שכנים שיש להם רכב גרוטאה, ללא טסט, שתופס חנייה ציבורית בשטח החניות של הבניין כאילו זה חנייה פרטית של ה (מהודו ועד כוש) של האמא שלהם? (אל תשאלו אותי מאיפה הדוגמא הזו. יש עליה שרשור בפורום)

מה עם...

אני רואה את ההיגיון שלך, אבל הוא פשוט לא עומד במבחן המציאות. לא תמיד ולא בכל מקרה ובניין ושכונה...

לכן אני לא חושב ששטח הדירה צריך להיות פקטור לעלות הוועד כלל. 

אציין שאין לי סוס במירוץ הזה- הדירה שלי קטנה יחסית לחלק גדול מהדירות בבניין שלי, כך שהאינטרס הכספי שלי הוא דווקא להסכים עם זה :lol:

הוועד בכל מקרה משלם על ניקיון של השטחים הציבוריים; בכל מקרה משלם על החשמל של האורות והמעלית (אם יש מעלית); שירותים ותיקונים שונים לשטח הציבורי. 

זה שירות כמו שציין איציק. 

אם יש אנשים שמלכלכים יותר או משתמשים יותר, זה לא צריך להיות שיקול לגבי שטח הדירה בכלל... 

אם כבר זה צריך להיות שיקול פרטני בהתאם לדיירים. 

אין קשר בין שטח הדירה לעלות העקיפה שלה לוועד. 

Correlation vs Causation - 9GAG

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 1.3.2026 בשעה 11:27, איציק נ. כתב:

בגדול, בבניה רוויה מודרנית מה- 30-35 שנה האחרונות, החוקים האלו רחוקים מלעשות צדק.

חניה, משאבות, מעלית, חדר מדרגות - כולם משרתים את כולם לא משנה אם זו דירת 3 חדרים או 6 חדרים.

נכון, לכן אצלנו עשינו פער סמלי של 10 ש"ח לחדר וכולם מרוצים.

פורסם
לפני 59 דקות, ברווז כתב:

מה לגבי "שוכרים מהגהינום", שמוצאים פה ושם? שעושים נזקים במזיד גם לשטח הציבורי?

היו לנו כאלה

בגללם הועד בית עלה לכל דירה ב 20 ש"ח לחודש

הועד בית לא פריארית קשוחה ובגללה הם עזבו בסוף

פורסם
לפני 3 דקות, teyal כתב:

נכון, לכן אצלנו עשינו פער סמלי של 10 ש"ח לחדר וכולם מרוצים.

זה היה עובר לולא היית מדבר עם אדם הגיוני...

אבל ברגע שהדירה שלו הכי קטנה בפער משמעותי, הוא רוצה לשלם כמה שפחות.

בסופו של דבר הוא יקבל מה שירצה, אבל נחכה לו בסיבוב...יש לי המון סבלנות.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 24 דקות, איציק נ. כתב:

זה היה עובר לולא היית מדבר עם אדם הגיוני...

אבל ברגע שהדירה שלו הכי קטנה בפער משמעותי, הוא רוצה לשלם כמה שפחות.

בסופו של דבר הוא יקבל מה שירצה, אבל נחכה לו בסיבוב...יש לי המון סבלנות.

בכל בניין יש בית שימוש.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אצלנו אין דירה אחת הכי קטנה, יש בכל קומה דירות 4, 5 ו 6  ופנטהאוזים 5 חדרים שהם בשטח כמו 6 חדרים בקומות הנמוכות. אז אין מישהו אחד ספציפי בעל אינטרס לשלם פחות.

• תוכן חדש...