Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

הקובע הוא נסח הטאבו של הבניין. אחוזי הבעלות של כל דירה מפורט בו.

צודק זו היתה כוונתי. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אתם מתעסקים בזוטות, הכסף השוטף לתפעול הבניין זה כסף קטן.

הייתי וועד בית יותר מעשור בבניין 8 קומות בין 50 שנה בירושלים, ושם זה כבר באלגן כי כל הזמן אתה צריך לתקן, לשפץ ולהחליף.

שיפוץ הלובי, החלפת המעלית, תיקון צינורות מיים, תיקון חדר מדרגות, שיפוץ מקלט, אטימות לגג, תיקון קירות בניין ועוד...

אתם צריכים מאכשיו לפתוח קופת חיסכון לבניין  עם הפרשה של מספר עשרות שקלים מכל דירה אחרת זה היה מאוחר מידי.

• רעיון טוב! 1

טסלה 3 2022

פורסם
בתאריך 3.3.2026 בשעה 07:41, motizkn כתב:

אתם מתעסקים בזוטות, הכסף השוטף לתפעול הבניין זה כסף קטן.

הייתי וועד בית יותר מעשור בבניין 8 קומות בין 50 שנה בירושלים, ושם זה כבר באלגן כי כל הזמן אתה צריך לתקן, לשפץ ולהחליף.

שיפוץ הלובי, החלפת המעלית, תיקון צינורות מיים, תיקון חדר מדרגות, שיפוץ מקלט, אטימות לגג, תיקון קירות בניין ועוד...

אתם צריכים מאכשיו לפתוח קופת חיסכון לבניין  עם הפרשה של מספר עשרות שקלים מכל דירה אחרת זה היה מאוחר מידי.

לרוב במצבים כאלה דיירים לא מבינים למה הם צריכים לשלם יותר בחודש גם אם זה מסתכם בעשרות שקלים "בלבד" בחודש, וזה מלווה לרוב בהתנגדויות

עומר :-)

פורסם

להקים קופה כזאת לא  יעבוד בבניין המדובר.

זו שכונה יחסית חלשה ולרוב הדיירים יהיה קשה להוסיף עוד כסף לקופה כזאת. 

כשיש תיקון גדול עושים גיוס כספים נקודתי למטרה ספציפית.

פורסם (נערך)

זה הכוח של הוועד בית, קבעתי להם מחיר ואם לא מתאים אני לא מתנדב.

אף אחד אחר לא רצה להתנדב וכולם הסכימו להוסיף 30 שח לקופה העיקר שיש משהוא שדואג לבניין, האוכלוסיה בבניין מאד מגוונת וכללת לא מאט אנשים מבוגרים שאין להם כסף.
שיפוץ מעלית בבניין לבד עלה קרוב ל 50 אלף שקל (ברמה שהמעלית לא עמדה בתקנים), שיפוץ לובי עלה 15 אלף, תיקון נזילות בגג כל פעם מספר אלפי שקלים, והצנרת בבניין סיוט מתמשך.
ככה אתה מפזר את ההוצאות לאורך תקופות ארוכות בתשלומים קטנים וכשמגיע הבאלגן אז יש כבר את הכסף ואתה לא צריך לריב ולרוץ אחרי כולם.

דרך אגב, גם אצלנו ניסתי מספר מפעמים להעביר את הוועד וכמובן שאף אחד לא הסכים לקחת.
בזמנו בדקתי אפשרות של להוציא את זה לחברה חיצונית ומהר מאד הבנתי שזה רק מייצר יותר עלויות ולא פותר כלום, כל חודש אתה משלם יותר וכשיש בעיות החברה החיצונית עוברת דירה דירה ולוקחת כסף לתיקון ושלא נדבר בכלל על שיפוצים של הבניין.
בשיטה שאני ניהלתי את הבניין כל דירה שילמה פחות משימוש בחברה חיצונית והיה לנו כספים מוכנים למקרה של תיקונים.

עריכה אחרונה על ידי motizkn
  • אהבתי 1

טסלה 3 2022

פורסם

כמו שאפשר לראות, אף אחד לא רצה להתנדב שם נקודה, והם הוסיפו 110 ש"ח לתשלום החודשי בשביל להביא ניהול חיצוני. ועדיין אף אחד לא רצה להתנדב. 

חלק גדול מהאנשים בבניין מאוד מבוגרים, או לא יודעים עברית ברמה שמאפשרת לנהל עניינים או גרים בשכירות. אז מספר דיירים שכשרים לתפקיד ועד הבית הוא די קטן,  ומהם כאמור אף אחד לא רצה להתנדב ולא משנה מה. 

אני מסכים שהיה הרבה יותר טוב אם מישהו כן היה מתנדב ולשים את ה 110 ש"ח האלו בקופת הבניין או אפילו חצי מהסכום הזה, אבל לא רצו. 

פורסם
לפני 6 דקות, _DownLoaD_ כתב:

הבעיה שזה דורש תלוש או לפתוח עוסק זעיר ואז זה כבר לא "משתלם"..

אפשר פשוט לפטור אותם מתשלום לועד ואז זה לא דורש כלום.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא צריך ללכת רחוק, בבניין המדובר שילמו 190 ש"ח דמי ועד, אז אם מישהו היה  לוקח את התפקיד בתמורה לפטור מתשלום, היה "מקבל" 190 ש"ח בחודש על כל הטרחה.

לאחר העברת התפקיד לחברה חיצונית, אם נניח הנחה לא סבירה שכל ההוצאות נשארו ללא שינוי (הנחה לא סבירה כי חברה גדולה משלמת פחות למנקה ולנותני שרות אחרים שעובדים איתה) אז על ה"טרחה" שבניהול הוועד משלמים 32 דירות כפול 110 ש"ח (הפרש בין 190 ל 300) שזה כ 3500 ש"ח...כמובן יש על זה מיסוי אבל עדיין זה סדר גודל אחר מ 190 ש"ח.

רוצה לאמור, אם הייתי דייר בבניין, בתמורה ל 2000-2500 ש"ח בחודש הייתי לקוח את התפקיד בכייף, בתמורה ל 190 אם אני לא מעניין להתנדב? לא. 

• תוכן חדש...