Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה. 

זה אינפוט חשוב וטוב. 

אני מודע לנקודה, ואין לי בעייה עם זה. אני גם הייתי עצמאי בעבר כך שאני מכיר את הלקוח הישראלי הממוצע, לפחות מהתחום שבו עבדתי. אני לא רואה סיבה להניח שבתחום החשמל הלקוח הממוצע יהיה שונה בהתנהגות ממה שאני כבר מכיר. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב, השתנו כמה דברים לאחרונה (כמו חובת הדיווח השנתי וכל מיני אנקדוטות). תודה על התיקון. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 16 שעות, גולדן191 כתב:

לדעתי עדיף לך להרכיב מחשב נייח ולמכור יותר כסף אולי, פחות הוצאה על לימודים, וסה"כ יותר מהנה לדעתי.. מאד מבסוט על הנייח שהרכבתי, השקעתי גג 10 שעות ביוטיוב

רווח קטן ולא משתלם. התחום הזה של טכנאות מחשבים גם נחלש מאוד בשנים האחרונות.

מעבר לזה, למה לי לשלם לך על השירות הזה אם יש חנויות שעושות את זה בחינם כשאני קונה מהן מחשב חדש?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעה, dorsht כתב:

מעבר לזה, למה לי לשלם לך על השירות הזה אם יש חנויות שעושות את זה בחינם כשאני קונה מהן מחשב חדש?

כי אתה מזמין מעבד ולוח מעליאקספרס 

Nvme ram מאמזון וגם PSU

מארז מהארץ 

וינדוס בקוד מאיזה אתר סביב 30 דולר גג

ומוכר ברווח של 500 שקל נראה לי

אם תרצה לקנות מהארץ יצא לך הרבה יותר יקר אני חושב 

פורסם
לפני 17 שעות, yd b-4 כתב:

כשיהיו לך את הכישורים למכור הזזת שקע עם תעלה חיצונית ב850 ש"ח, זה לא משנה אם תהיה חשמלאי/הנדימן/ מדריך כושר.

כסף אתה כבר תדע לעשות😀

מסכים. עצמאי צריך להיות גם איש מכירות ולא משנה במה הוא. אתה יודע למכור? איפה עלויות שיווק ופרסום?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

לא קראתי 3 עמודים.

עבדתי 10 שנים בחנות חשמל לחשמלאים.

אל תעשה את זה

חשמלאי הוא או אחד שאין לו מה לאכול או שאין לו זמן לאכול

80% פושטי יד מסכנים שרצים אחרי עצמם

20% עילוי שיודעים למנף את עצמם ומוכרים עבודות שלקחו ביוקר, בזול לאלו של ה80%.

הרבה פושטי רגל, סוגרים החברה ופותחים מחדש חברה על שם הדוד בכדי לגלגל את הכדור מחדש.

אל תלמד להיות חשמלאי זה לא שוווה

אתה גם שנתיים Xונה של חשמלאי בכיר שצריך לחתום לך, והוא יקרע אותך בעבודות אוהו כמה הוא יקרע אותך.

עבדתי מעט יומיות כחשמלאי, 600 שקל, 8 עד 16:00, זה לא שווה את זה !!!

חזרתי שבור לבית.שבור!

לך תמשוך סטאלבנד תשחיל חוטים תסטט תחרוץ בבטון מזוין.

ובסוף תרוויח 10-16 ברוטו.

• אהבתי 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 6 שעות, Muzic4Ever כתב:

וזה עוד בלי לדבר על זה שכמעט כל מפגש משפחתי נפתח ב־“שומע, השקע במטבח מתחמם, יש מצב שתסתכל רגע?”
או: “תבדוק למה הפקק קופץ כשאני מפעילה דוד, כירה חשמלית ומדיח אולי כי הכל על אותו תקע”.

זה די מוכר. על אותו משקל אסור גם להיות מבין במחשבים, מכונאי, אינסטלטור, מזגניסט. זאת אומרת לאחוז בכל מקוצע שימושי בבית אחרת ישגעו אותך.

לומדים לנהל את זה ולעזור במידת האפשר לאנשים טובים שזה מגיע להם.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Muzic4Ever כתב:

וזה עוד בלי לדבר על זה שכמעט כל מפגש משפחתי נפתח ב־“שומע, השקע במטבח מתחמם, יש מצב שתסתכל רגע?”
או: “תבדוק למה הפקק קופץ כשאני מפעילה דוד, כירה חשמלית ומדיח אולי כי הכל על אותו תקע”.
בקיצור, עצם החזקת הרישיון, והעובדה שהסביבה יודעת על ממנו מתכון ודאי לכאב ראש אם אתה לא מתכוון להתעסק בזה כעיסוק עיקרי.

אמנם אין לי רשיון להרכיב מחשבים, ואני לא טכנאי מחשבים מוסמך, אבל אצלי ההפך הוא הנכון.

אמרתי למשפחה, אם הולך לכם הנייח (שהכי חשוב להם) תקראו לי, אתן לכם את הנייח שלי ואזמין לי חלקים (יש לי גיבוי לבינתיים, אפילו 2).

בגלל שאני גר רחוק, לא רצו להטריח אותי, מי ישמע.. וקראו לטכנאי שבעצם הרכיב מחשב חדש בתוך אותו מארז.

אז זה לגמרי תלוי באנשים ובמשפחה. יכול להיות שאם הייתי מוסמך וידוע כאחד שהרכיב עשרות מחשבים המצב היה שונה. אבל אצלי למרות שהנייח שהרכבתי רץ בלי תקלות 3 שנים עדיין זה היה המצב.

מצד שני,

כשרצו מגדיל טווח, אני הגעתי והתקנתי, כי מבחינתי העלות הייתה 0 (יש לי עודף ראוטרים) ורצו מהם 700 ש"ח על זה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם

יש הבדל בין לעשות לעצמך (ולספוג תקלות) לבין לעשות למישהו אחר בתשלום.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

במחשבים, מכונאי, אינסטלטור, מזגניסט

תוסיף גם רופא.

• מצחיק 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

רופא פוגש במסיבה עורך דין ושואל אותו: איך אתה נמנע מלתת ייעוצים חינם בפרוזדור?

עונה אורך הדין: אני מחייב אותם.

כעבור שבוע הררופא מוצא בדואר חשבון של עורך הדין.

• מצחיק 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

רופא פוגש במסיבה עורך דין ושואל אותו: איך אתה נמנע מלתת ייעוצים חינם בפרוזדור?

עונה אורך הדין: אני מחייב אותם.

כעבור שבוע הררופא מוצא בדואר חשבון של עורך הדין.

מעניין מה קורה אם במקום רופא, פסיכולוג פוגש את אורך הדין.

• מצחיק 1
פורסם

ולעבוד במשהו שקשור להייטק אומר שכל הדודים רוצים שתתקן להם את המחשב, תסדר להם הווייפי ותסדר עבודה לבן שלהם שלמד עיצוב אתרים במכללה השכונתית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 11 שעות, פינדר כתב:

ולעבוד במשהו שקשור להייטק אומר שכל הדודים רוצים שתתקן להם את המחשב

לדעת לתכנת אפילו ברמה גבוהה, לא בהכרח אומר שאתה יודע להתקין וינדוס דרך DOK או להחליף גוף קירור למעבד במחשב.

אתה יכול כמובן ללמוד, יקח לך שעה במקרה הרע.

• תוכן חדש...