Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 שעות, גולדן191 כתב:

כי אתה מזמין מעבד ולוח מעליאקספרס 

Nvme ram מאמזון וגם PSU

מארז מהארץ 

וינדוס בקוד מאיזה אתר סביב 30 דולר גג

ומוכר ברווח של 500 שקל נראה לי

אם תרצה לקנות מהארץ יצא לך הרבה יותר יקר אני חושב 

והאחריות? והכאב ראש אם יהיו תקלות?

לא שווה.

מעבר לזה שמעבד ולוח מאלי זה לרוב דורות ישנים. אתה תמכור את זה אולי לאנשים שלא מבינים, לא למישהו שמבין ברמה סבירה אפילו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, dorsht כתב:

והאחריות? והכאב ראש אם יהיו תקלות?

לא שווה.

אחריות שנה, מקווה שלא יהיו תקלות

לפני 24 דקות, dorsht כתב:

מעבר לזה שמעבד ולוח מאלי זה לרוב דורות ישנים. אתה תמכור את זה אולי לאנשים שלא מבינים, לא למישהו שמבין ברמה סבירה אפילו.

המטרה למכור רק למישהו שצריך נייח משרדי. המטרה לא לקנות כרטיס גרפי יקר כמוכר. ואז הוא בעצם חסך לפחות 500 ש"ח לעומת אם היה קונה מרשת מחשבים כלשהי.

עוד לא עשיתי את זה, אבל מתכנן הרכבה בקרוב בשביל המשפחה שיהיה להם לגיבוי.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

למשפחה או לחברים קרובים זה אולי יהיה לך שווה.

אם היה לי עסק, הייתי קונה מחשב מותג מורכב עם אחריות שכוללת טכנאי שמגיע עד אליך.

בתור אחד שהתעסק בתחום בעבר ומתעסק בזה רק למשפחה וחברים וכאלה, זה תחום לא כזה רווחי כבר.

שלא נדבר על זה שכמו שאמרתי, רוב הדברים שתקבל באלי אקספרס זה מעבדים ישנים יותר. 

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

@גולדן191 אותו אחד שירצה מחשב משרדי ירצה חשבונית כדי לקבל זיכוי מס, ויהיה מוכן לשלם עוד 250 ש״ח כדי לקבל 3 שנות אחריות עד המשרד מחברה שמחזיקה מלאי חלקי חילוף או שיש לה גישה אליהם במיידי.

חוץ מזה, הניסיון שלך בהרכבת מחשב או שניים הוא חסר ערך כשתגיע ל-troubleshooting. כאן משחקים הידע והניסיון ממאות תיקונים ומהשתתפות בקבוצות דיון של בעלי מקצוע.

בקיצור, תבחין בין פרוייקטים של DIY עבור עצמך, שבהם עיקר הרווח הוא ההנאה שלך מהתהליך ומהתוצאה, לבין פעילות עסקית, גם אם מדובר במחשב אחד בחודש.

והיום, עם המעבר למחשבים ניידים ו-AIO ו-SFF וכל מיני מחשבים שמתוכננים עם אופטימיזציות השוק שנותר לך קון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

והיום, עם המעבר למחשבים ניידים ו-AIO ו-SFF וכל מיני מחשבים שמתוכננים עם אופטימיזציות השוק שנותר לך קון.

נראה שזה סוגר את הפינה של הרכבת נייחים והסיכוי להתפרנס מזה שואף ל-0, בגלל שמשרד יכול לקנות רק Mini PCs ברמה גבוהה במחיר מופחת מנייח "רגיל" ועדיין העובדים יוכלו להתנהל כמו שפעם התנהלו עם נייח אני מבין?

למרות שבהתחלה זה היה נשמע לי יותר הגיוני לבצע מאשר ללמוד להיות חשמלאי, נראה שגם כאן לא יהיה רווח כלל.

לפני כשעה, sperial כתב:

@גולדן191 אותו אחד שירצה מחשב משרדי ירצה חשבונית כדי לקבל זיכוי מס, ויהיה מוכן לשלם עוד 250 ש״ח כדי לקבל 3 שנות אחריות עד המשרד מחברה שמחזיקה מלאי חלקי חילוף או שיש לה גישה אליהם במיידי.

דיברתי על כאלה שרוצים נייח עם מסך כדי לגלוש באינטרנט, לראות סרטים, סדרות, וכדומה, אבל לא רוצים נייד כי הוא מראש מסורס משמעותית ביחס לנייח באותו מחיר. וגם נייד ידוע כמחשב שמחזיק פחות שנים אני חושב. שמישהו קונה נייד הוא מצפה ל-3 שנות עבודה בערך, גג, ונייח אני חושב שאנשים מצפים ל-6 ומעלה (אם מנקים מאבק וכדומה)

לפני כשעה, sperial כתב:

חוץ מזה, הניסיון שלך בהרכבת מחשב או שניים הוא חסר ערך כשתגיע ל-troubleshooting. כאן משחקים הידע והניסיון ממאות תיקונים ומהשתתפות בקבוצות דיון של בעלי מקצוע.

ה troubleshooting לא בעיה עבורי כלל. אם הבעייה ב RAM או ב SSD NVME אני אעלה על זה מהר, אם התקלה היא MOBO או CPU אני פשוט אשים חלק אחר כל פעם -  כדי לראות מאיפה התקלה מגיעה. אתה מבין... אם התקלה ב PSU אני גם אעלה על זה מהר.

לפני שעתיים, dorsht כתב:

שלא נדבר על זה שכמו שאמרתי, רוב הדברים שתקבל באלי אקספרס זה מעבדים ישנים יותר. 

אני לא שואף להרכיב נייח עם מעבד טוב מ 5600G או אפילו משהו מסדרה 4 של רייזן עם גרפיקה. או בלי גרפיקה עם כ. מסך זול.

זה הרבה יותר ממספיק למישהו שאיננו גיימר..

ה 5600G זה overkill אבל ההפרש במחיר לא היה רציני אז הלכתי עליו

פורסם

אני חי עם ניידים בבית מ-2007, אף אחד מהם לא התקלקל, שימשו אותי 6 שנים, 4 שנים, 7 שנים, הוחלפו משום שהתיישנו (שני הראשונים היו עם מעבדים חלשים, השלישי היה צריך הרחבת SSD שהיתה בעייתית טכנית). גם אצל הבנים שלי, חוץ ממחשב אחד שנשבר כי לא היה מיועד לנשיאה יומיומית על גב, לא היה נייד שנגמר אחרי פחות מ-4 שנים, למעשה רובם החזיק 6 שנים עד שהתיישנו. אם מלכתחילה נרכשו קצת יותר בריאים החזיקו גם יותר. מחשב ששימש את הבן הבכור לעבודה (פיתוח תוכנה) 4 שנים מצא חיים חדשים אצל אחיו הצעיר שצריך בעיקר אינטרנט ואופיס, וסביר שישרת עוד כמה שנים. אז נכון שבמחשב נייח תקבל תמורת אותו סכום חומרה יותר חזקה ויהיה יותר קל לתקן, אבל גם לניידות יתרונות וכיום לרוב הצרכים מחשב נייד יוכל לשרת אותך לאורך שנים. וזה בכלל בלי להזכיר את apple שהמחשבים שלהם הפכו נגישים ומתאימים לשימוש שנים רבות.

בעבודה הנוכחית שלי אני משתמש באיזה מיני PC עתיק יומין שהבעיה המרכזית שלו היא boot איטי מאוד. פעם שהוא מחובר לרשת המגבלה היא מגבלת מהירות החיבור (אין לי מושג מה נתוני הרשת המקומית והחיבור לשרתים הרלוונטיים). אז זה מעצבן ב-5 הדקות הראשונות כשמגיע לעבודה, אחר כך אין בעיה. אז נכון שמדובר בתוכנות "קלות", אבל גם מחשב שהוא כנראה בן 8 או 10 עומד במשימה ואף אחד לא מתכוון להחליפו.

לגבי שיטת איתור התקלות שאתה מציע - זה מחייב אותך להחזיק מלאי חלפים, גם זה עולה כסף ומקטין את כדאיות ההתעסקות שלך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, sperial כתב:

אני חי עם ניידים בבית מ-2007, אף אחד מהם לא התקלקל, שימשו אותי 6 שנים, 4 שנים, 7 שנים, הוחלפו משום שהתיישנו (שני הראשונים היו עם מעבדים חלשים, השלישי היה צריך הרחבת SSD שהיתה בעייתית טכנית). גם אצל הבנים שלי, חוץ ממחשב אחד שנשבר כי לא היה מיועד לנשיאה יומיומית על גב, לא היה נייד שנגמר אחרי פחות מ-4 שנים, למעשה רובם החזיק 6 שנים עד שהתיישנו

אם רגילים לניידים, זה משהו אחר קצת. כי אצלי המצב היה הפוך, הייתי רגיל לנייח יחסית עוצמתי למה שאני באמת צריך, ששירת אותי מ-2016, והוא שבק חיים מתישהו לפני 3+ שנים.

באותה תקופה בכלל לא רציתי לדעת מה התקלקל, מבחינתי היה ישן מדי וזרקתי. שמרתי כמה חלקים.

חשבתי שאני אוכל להתרגל למיני פיסי מבלי להרכיב או לקנות נייח חדש, רציתי לחסוך, והיה לי איטי מדי ביחס לעבר.

בעבודה הנוכחית שלי אני משתמש באיזה מיני PC עתיק יומין שהבעיה המרכזית שלו היא boot איטי מאוד. פעם שהוא מחובר לרשת המגבלה היא מגבלת מהירות החיבור (אין לי מושג מה נתוני הרשת המקומית והחיבור לשרתים הרלוונטיים). אז זה מעצבן ב-5 הדקות הראשונות כשמגיע לעבודה, אחר כך אין בעיה. אז נכון שמדובר בתוכנות "קלות", אבל גם מחשב שהוא כנראה בן 8 או 10 עומד במשימה ואף אחד לא מתכוון להחליפו.

מיני PC שהיה לי, עם מעבד 3850H, אמנם 16 ג'יגה ראם ו SSD NVME M2, עדיין היה לי איטי ביחס לנייח. סתם כי אני אוהב שהמחשב שלי מהיר, לא הייתי חייב. מחשב נייח עם מעבד 5600G ו 16 ג'יגה ראם זה עולם אחר מבחינת מהירות דפדוף בכרום ולהשאיר סרט ב-VLC בצד, לעומת ה 3850H. את המיני העברתי לחיבור לטלויזיה לראות סרטים שם.

עצם זה שהמעבד מהיר בערך, בסה"כ, פי 1.25-1.3 מהמעבד הקודם, הפך את זה לעולם אחר לגמרי.

חסרון נוסף במיני PC: בעצם כל המחשב מוגבל ל 65W. ספק הכוח הוא 65W בלבד, נכון? גם אצלך?

לגבי שיטת איתור התקלות שאתה מציע - זה מחייב אותך להחזיק מלאי חלפים, גם זה עולה כסף ומקטין את כדאיות ההתעסקות שלך.

אז כנראה שבאמת עדיף להרכיב נייח לי או למשפחה וזה הכל. אנחנו לא בתקופה שאפשר להרכיב נייחים.

אני חושב שאפשר לעשות יותר כסף אם קונים מיני PC בעליאקספרס, בודקים שהוא טוב, ומוכרים עם רווח קטן למי שלא יכול להמתין עכשיו שבועיים-ארבע מעליאקספרס.

• אהבתי 1
פורסם

כל שמות המעבדים האלה הם מבחינתי סינית. אני לא מתמצא בשוק הרכבת המחשבים, פעם בכמה שנים (בפעם האחרונה 7) מתחדש בנייד - או כמתנה (ואז בכלל אין לי say, אבל הבנים שלי מתמצאים היטב) או בוחר לעצמי - כשאני נוטה לקצת overshoot כדי שהמחשב ישמש אותי יותר שנים. ואם עקבת אחרי שרשור הטאבלטים המקביל, ציינתי שהיום רוב הגלישה שלי היא מאייפד (דווקא כרגע אני מהמחשב).

מחשב נייח יש לבן הצעיר לצורך משחקים, הוא מחדש אותו בהדרגה אחת למספר שנים.

לגבי הפסקה האחרונה  - ככל הנראה אתה צריך לקרוא קצת על ניהול עסק. זה לא לקנות שני מיני PC ולחפש קונים, כי הם לא יגיעו אליך אלא לחנות המחשבים שאיתה הם עובדים דרך קבע. ניהול עסק הוא עניין מורכב שמצריך הרבה  זמן, מחשבה, וגם תשתית כלכלית. 

• מצחיק 1

פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

אם רגילים לניידים, זה משהו אחר קצת. כי אצלי המצב היה הפוך, הייתי רגיל לנייח יחסית עוצמתי למה שאני באמת צריך, ששירת אותי מ-2016, והוא שבק חיים מתישהו לפני 3+ שנים.

גם אני בדעה הזאת. מחשב עבודה זה מחשב נייח. ספציפית, יש לי DELL 7040 מ-2017 שעדיין עובד. עבר שדרוגי זכרון ונפח אחסון.

לאחרונה אפילו קניתי DELL 7010 מאמאזון. הגיע חדש, עם שנת אחריות - פשוט מצוין. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

מיני PC שהיה לי, עם מעבד 3850H, אמנם 16 ג'יגה ראם ו SSD NVME M2, עדיין היה לי איטי ביחס לנייח. סתם כי אני אוהב שהמחשב שלי מהיר, לא הייתי חייב. מחשב נייח עם מעבד 5600G ו 16 ג'יגה ראם זה עולם אחר מבחינת מהירות דפדוף בכרום ולהשאיר סרט ב-VLC בצד, לעומת ה 3850H. את המיני העברתי לחיבור לטלויזיה לראות סרטים שם.

לדעתי או שהיתה לך איזה בעיה במחשב או שבאמת ה VLC מאוד מעמיס עליו.

מניסיון, לשימוש שהוא לא GAMING או משימות HARDCORE אלא מטלות "משרדיות" כמו גלישה ברשת, אופיס, וואטסאפ - לא צריך מחשב עם מעבד חזק.  מחשבים היום צריכים 2 דברים:
1. זיכרון נדיב
2. כונן NVME או SSD לפחות.

יש לי מחשב נייח שקיבלתי לפני כמה שנים מלקוח שרצה לזרוק אותו.
שב ותחזיק חזק, היום זה מחשב בן 16-17 בערך (לוח ASUS p5qpl-am עתיק יומין שנמכר בין 2004 ל 2010 בממוצע).

המחשב הזה עבד אצלי מצויין על כל גרסאות WIN עד WIN10, שם הוא כבר התחיל לקרטע אפילו במעבר בין CHROME לאופיס או וואטסאפ - רק עם 4GB זיכרון (מה שנתן לו חיים נוספים היה כונן SSD שחלפתי לו לפני כמה שנים).
לצערי אי אפשר להרחיב לו זיכרון כי כבר קשה מאוד להשיג סטיקים של זיכרון DDR2 4GB למעבד אינטל, אז ממש לפני ימים בודדים הזמנתי מיני-פיסי מחודש i7 עם 16GB זיכרון ו NVME של 256 או 512GB כבר לא ממש זוכר (כל הסיפור פחות מ 1K).

בגדול, עבדתי עם i3 נייד כמה שנים טובות ללא בעיה (שוב, צריך זיכרון, דאז 8GB הספיקו לו) עד שהוחלף ב-AMD RYZEN 3 5300U שהוצג ב 2021 והוא משתווה *בקושי* ל i5, כך שהוא בין i3 ל i5.
למרות שהוא לא שופע זיכרון, הוא עולה מהר ומגיב מהר גם עם 8GB זיכרון. כונן NVME מסייע לכל הסיפור.
עובד חלק בכל המשימות ה"משרדיות" כולל ריבוי חלונות פתוחים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מחשב עבודה בבית או במשרד? אלה תנאים שונים וצרכים שונים.

בעבודה שלי הגיוני מחשב נייח, מה גם שדרישות החומרה נמוכות, אין צורך בניידות, ומחשבים יכולים לפעול בלי לזוז ממקומם 12 שנה ויותר. אבל יש לא מעט אנשים שזקוקים לניידות.

ובבית - היום אני כבר לא עובד מהבית, אבל מבחינת הדירה פינת עבודה אחת שמתאימה לנייח מאוד לא נוחה מסיבות אחרות, והמקום הנוח התאים לנייד.

אז אני טוען הבחירה בסוג המחשב תלויה בהרבה גורמים, שאינם רק השימוש במחשב פרופר אלא גם בנסיבות.

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, איציק נ. כתב:

לדעתי או שהיתה לך איזה בעיה במחשב או שבאמת ה VLC מאוד מעמיס עליו.

בגדול, עבדתי עם i3 נייד כמה שנים טובות ללא בעיה (שוב, צריך זיכרון, דאז 8GB הספיקו לו) עד שהוחלף ב-AMD RYZEN 3 5300U שהוצג ב 2021 והוא משתווה *בקושי* ל i5, כך שהוא בין i3 ל i5.

ניסיתי לעבוד כמו עם הנייח שהיה לי - כ 30-40 טאבים של כרום, VLC ברקע עם סרט 4K, ופיירפוקס גם פתוח עם 5-10 טאבים.

הרגשתי הבדל, אבל יש מצב שזה לא בגלל המעבד עצמו אלא בגלל שספק הכוח מוגבל ל 65W ויש גם איבודים כלשהם, אז זה מחשב די מסורס.

אני חושב שהיום עם המעבד 5600G, RAM, MOBO וכל מה שמסביב אני אולי על 200W וזה מורגש. יכול להיות שזה העניין?

לפני 35 דקות, saar5555 כתב:

לאחרונה אפילו קניתי DELL 7010 מאמאזון. הגיע חדש, עם שנת אחריות - פשוט מצוין. 

זה מחשב בן עשור+, אם הגיע חדש לגמרי זה מזל, או שאולי שמו חומרה חדשה על מארז ישן? בכל מקרה, זה בדיוק מה שהיה לי בעצם. 

בן משפחה רצה לזרוק מחשב ברמה הזו, נייח, ואני קיבלתי אותו ב 2016 - שמתי SSD במקום HDD ושידרגתי ל 16GB RAM והיה המחשב הראשי שלי עד תחילת 2022 אני חושב.

זה אחלה מחשב גם היום.

יש פה מישהו עם נסיון של מיני PC כמחשב ראשי? יש מצב שפשוט מה שקורה זה בגלל שהוא מוגבל 65W ומחוברים אליו דברים בUSB, מעבד כמובן, RAM שני סטיקים, ולוח אם, הוא פשוט מגביל את המעבד למעט וואטים כדי שיהיה מספיק לכל המחשב? כי 65W זה בתכלס די מעט..

הנסיון שלי עם מיני PC כמחשב ראשי מסתכם בערך בכחצי שנה, ואני הרבה יותר נהנה על הנייח. המיני PC שלי עדיין עובד ואין בו תקלות. אם אני לא טועה אפילו הרצתי memtest הכל תקין. רואה בו סדרות בסלון ואם רק מפעילים VLC ונניח 10 טאבים הכל טוב. גם עם 50 טאבים ו VLC הוא עובד, אבל קצת איטי יותר ביחס לנייח.

לצערי אי אפשר להרחיב לו זיכרון כי כבר קשה מאוד להשיג סטיקים של זיכרון DDR2 4GB למעבד אינטל, אז ממש לפני ימים בודדים הזמנתי מיני-פיסי מחודש i7 עם 16GB זיכרון ו NVME של 256 או 512GB כבר לא ממש זוכר (כל הסיפור פחות מ 1K).

המיני PC שהזמנת שונה משלי אני חושב, ויש מצב שתהיה לך חוויה שונה ממנו. הזמנת עם מעבד ברמת ה 3850H או הרבה יותר טוב?

כשאני הזמנתי, היו אופציות יקרות משמעותיות מה 3850H, והוא היה במחיר שהתאים לי. היום יש אופציות הרבה, הרבה יותר טובות כמעבד.

לפני 29 דקות, sperial כתב:

ובבית - היום אני כבר לא עובד מהבית, אבל מבחינת הדירה פינת עבודה אחת שמתאימה לנייח מאוד לא נוחה מסיבות אחרות, והמקום הנוח התאים לנייד.

נייד יחסית חדש לגמרי יכול להחליף נייח מבחינת עבודה, היה לי בעבודה DELL שלא הורגש הבדל בינו לבין נייח. הוא היה מסדרת ביזנס. לגמרי שווה.

אני לא חושב שהמחשב בסה"כ מוגבל ל 65W כמו המיני PC, אלא יותר לכיוון ה-100W או יותר.

פורסם
לפני 17 דקות, איציק נ. כתב:

יש לי מחשב נייח שקיבלתי לפני כמה שנים מלקוח שרצה לזרוק אותו.
שב ותחזיק חזק, היום זה מחשב בן 16-17 בערך (לוח ASUS p5qpl-am עתיק יומין שנמכר בין 2004 ל 2010 בממוצע).

המחשב הזה עבד אצלי מצויין על כל גרסאות WIN עד WIN10, שם הוא כבר התחיל לקרטע אפילו במעבר בין CHROME לאופיס או וואטסאפ - רק עם 4GB זיכרון (מה שנתן לו חיים נוספים היה כונן SSD שחלפתי לו לפני כמה שנים).

למרות שהוא לא שופע זיכרון, הוא עולה מהר ומגיב מהר גם עם 8GB זיכרון. כונן NVME מסייע לכל הסיפור.
עובד חלק בכל המשימות ה"משרדיות" כולל ריבוי חלונות פתוחים.

איציק

אהבתי את התגובה,בוא "נתחרה" בך :)

שלי גם בן 15 בערך (כנראה יותר)

תראה מפרט : דיסק SSD בן 8 לפחות (SAMSUNG SSD 840 120GB),זכרון 2 גיגה DDR2 800MHZ,כ.מסך GEFORCE 7100 עם 128 מגה SDRAM (!!) זכרון,

לוח גיגהבייט P35 DS3L

מעבד אינטל core2duo E2200 עם רק 2 ליבות במהירות מסחררת של 2.2גיגההרץ

מארז מידי רגיל עם ספק 750 חדש לאחרונה

ו-וואלה,בשביל גלישה בכרום ב2-3 טאבים גג הוא זורם,מעל זה כבר צריך להנשים אותו (כמו בסרטים - CLEAR!!!)

אני עם סיב 600מגהביט אבל הדפדפן מראה עד סביב 150

ושאר צרות,לא חושב שהחלפת SSD (אין לי NVME) והוספת עוד 2 גיגה זכרון ייתנו משהו (אולי שינוי מינורי,גם אצלי סופר קשה להשיג זכרונות כאלו)

וכן,אני רוצה נייח חדש,לא רוצה מיני פיסי משוקץ מסורס,עד עכשיו אכלתי סרטים ודחיתי שנים,עכשיו עם הקפיצה במחירי זכרונות\דיסקים בכלל,עוד תירוץ לדחות :( (אפילו לאישה נמאס ממני בקטע הזה)

מה שאני בא לומר שלא לכל מחשב שיפוץ כזה או אחר יעזור,אולי לטווח הקצר ואולי לא בשימושים של כל אחד,וזהו :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, ezuf כתב:

וכן,אני רוצה נייח חדש,לא רוצה מיני פיסי משוקץ מסורס,עד עכשיו אכלתי סרטים ודחיתי שנים

אתה תמיד יכול לעשות את מה שאני מתכנן לעשות בנייח הבא, זה קצת הרפתקאה אבל הרבה אנשים עושים את זה.

לקנות מעבד ryzen 3200g cpu מאיביי, או עליאקספרס, יד2, ממוכר אמין

לוח אם חדש של MAXSUN מעליאקספרס

RAM מאמזון או KSP, נכון שעלו המחירים

SSD יש לך

מארז חדש גם סביב 200-250 ש"ח

קירור למעבד של JONSBO מעליאקספרס ( CR1400E אני חושב שיתאים לך למעבד )

ספק כוח של MSI מ KSP או אמזון מהסדרה הבינונית שעולה סביב 300 ש"ח

לא יצא לך יקר כל הסיפור, למעט ה RAM באמת שעלו המחירים

• תוכן חדש...