Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, dorsht כתב:

הגיע עכשיו סטודנט לצוות שאני עובד בו, הבחור לא יודע לעבוד עם דברים בסיסיים כמו גיט, דיבאגר וכו'. ולא תגיד שמדובר על איזה סטודנט שמגרד את הממוצע של ה-65 באיזה מוסד לא נחשב. נהפוכו.

לא מפתיע, אני חושב שיש אולי קורס תכנות אחד וגם עובד רק על חשיבה, בכל סמסטר? הבנתי שהקורסים הכי קשים הם מבוא לאלגוריתמיקה ועוד משהו של נתונים וכל מיני כאלה

זה בעיקר מתמטיקה ופיתוח יכולות חשיבה? 

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אענה, למרות שזה די סוטה מהמטרות של השרשור.

בגדול - שנה א' מוקדשת בעיקר לקורסים מתמטיים. 

אלגוריתמים זה קורס חשוב ונחשב קשה יחסית. מבני נתונים גם חשוב מאוד, אבל לדעתי פחות קשה.

יש סמסטרים שבהם אתה תעשה יותר מקורס תכנותי אחד, אבל בסוף (לדעתי) הקורסים האלו לא הופכים אותך למתכנת שכותב קוד בסטנדרט של התעשייה, אלא למתכנת שיודע להבין קונספטים ולממש אותם.

אני מתעסק בתחומים שדורשים יותר מתמטיקה ועדיין אני צריך רק הבנה בסיסית ולא את כל מה שלימדו אותי. גם מבחינת ידע מקורסים בתואר, אני משתמש אולי בידע מתוך 2-3 קורסים בשגרה.

מי שמתעסק בפיתוח אתרים (לא משנה אם זה בקאנד, פרונטאנד או פולסטאק) כנראה גם לא ממש ייגע בצד המתמטי.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 13 שעות, dorsht כתב:

ולכן אני לא מתפלא שזה ככה בחשמל.

עזוב חשמל. 

כמו שציינתי, למדתי הנדסאי מכונות. את התעודה קיבלתי לפני חצי שנה. 

במהלך העבודה על הפרוייקט שהזיתי, כמובן שעלו כמה עיזים שצריך לפתור, במיוחד לגבי חלקים נעים. 

מישהו בכלל דיבר איתנו על פתרונות הנעה בתעשייה? 

עברתי אני, מהידע האישי שלי, איזה 3 רעיונות עד שהתקבעתי על אחד. המחשבה הראשונה שהייתה לי הייתה משהו שהיה לי במקום עבודה כלשהו (rack and pinion, כמו שיש בשערים חשמליים). 

לימדו אותנו את הבסיס של הבסיס בחשמל. 

מישהו דיבר איתנו על רכיבים? מה כל אחד עושה? 

כשהגענו לעוד "עז" שהיה צריך לפתור, השותף שלי לפרוייקט, אדם טכני בעצמו עם ראש טוב על הכתפיים, למד ממני משהו חדש- מה זה מגען (מיקרוסוויטצ'). 

מישהו הסביר לנו מה זה רב מודד? מישהו אמר לנו בכלל שדבר כזה קיים?! 

ושוב חוזר לדוגמא של הכיתה עם האוסילוסקופים- אני משוכנע שאני היחיד מהכיתה שלא רק יודע איך קוראים לכלי, אלא גם שהוא נועד בדיוק לנושא האותות שלמדנו עליו... 

אז אולי לא מלמדים להחזיק מברג (למרות שמלמדים על איך משתמשים בקליבר, מיקרומטר וכדומה- תיאורטית לפחות), אבל לפחות שהיו מלמדים על כלים יעודיים לתחום הקשורים ישירות לחומר הלימודים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

על טעות בתרגום אתה רוצה לצלוב אותי?... 

כבר כתבתי בשרשור אחר שהעברית קשה לי  :lol:

בתאריך 30.12.2025 בשעה 11:31, ברווז כתב:

אני אוהב לעשות דברים מעץ, זה תחביב שלי. 

אבל העברית קשה לי, 

אני מכיר ומשתמש בלעדית במונח הלועזי, MICROSWITCH. 

זה הרכיב, בגדול. למרות שזה רכיב קטן. בגדול. 

MS0850501F025C1A E-SWITCH, Microswitch, Miniature, Straight Lever | Newark  Electronics Canada

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 7.1.2026 בשעה 11:13, ברווז כתב:

עזוב חשמל. 

כמו שציינתי, למדתי הנדסאי מכונות. את התעודה קיבלתי לפני חצי שנה. 

במהלך העבודה על הפרוייקט שהזיתי, כמובן שעלו כמה עיזים שצריך לפתור, במיוחד לגבי חלקים נעים. 

מישהו בכלל דיבר איתנו על פתרונות הנעה בתעשייה? 

עברתי אני, מהידע האישי שלי, איזה 3 רעיונות עד שהתקבעתי על אחד. המחשבה הראשונה שהייתה לי הייתה משהו שהיה לי במקום עבודה כלשהו (rack and pinion, כמו שיש בשערים חשמליים). 

לימדו אותנו את הבסיס של הבסיס בחשמל. 

מישהו דיבר איתנו על רכיבים? מה כל אחד עושה? 

כשהגענו לעוד "עז" שהיה צריך לפתור, השותף שלי לפרוייקט, אדם טכני בעצמו עם ראש טוב על הכתפיים, למד ממני משהו חדש- מה זה מגען (מיקרוסוויטצ'). 

מישהו הסביר לנו מה זה רב מודד? מישהו אמר לנו בכלל שדבר כזה קיים?! 

ושוב חוזר לדוגמא של הכיתה עם האוסילוסקופים- אני משוכנע שאני היחיד מהכיתה שלא רק יודע איך קוראים לכלי, אלא גם שהוא נועד בדיוק לנושא האותות שלמדנו עליו... 

אז אולי לא מלמדים להחזיק מברג (למרות שמלמדים על איך משתמשים בקליבר, מיקרומטר וכדומה- תיאורטית לפחות), אבל לפחות שהיו מלמדים על כלים יעודיים לתחום הקשורים ישירות לחומר הלימודים. 

אני לא יודע איפה למדת, 

אבל איך שאתה מסביר המערכת לימוד והשיעורים באותו המקום  פשוט גרועה או לא משביעת רצון. 

את ההנדסאי הראשון עשיתי טרם הצבא

בין 2003-2005, במגמת "הנדסאי מכונות התמחות אוטוטרוניקה". 

בשנת 2017 הציעו לי ללמוד עוד  משהו ולמדתי הנדסאי צמ"ה ומנהו"ר, במקביל הקולגה שלי בחר ללמוד הנדסאי מכונות. 

אצלי, היה המון מהכל.

כנ"ל אצלו, היה המון מהכל, חשמל, אלקטרוניקה זעירה, מכניקה, חוזק, תרמודינמיקה, הידראוליקה ועוד כמה נושאים. 

בפרויקט גמר היה חובה לשלב 4 תחומים בבניית הדגם. 

אז יתכן שאצלך במערכת לימודים היה פושר

או במקרה שלנו, הדרישה של הצבא היית מאוד

"עמוסה"

• אהבתי 1
פורסם

סיימתי לפני 4 שנים לימודי הנדסת אלקטרוניקה במכללה עם שם בינוני, והחל מסמסטר ב של שנה א' כל סמסטר היה לי קורס מעבדה ושימוש בצב"דים. 

פורסם

לאור הבלבול שנוצר בשרשור - הנדסאי או מהנדס?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מהנדס או הנדסאי או טכנאי. 

אבל את האקדמיה אני מכיר טוב טוב.

בגדול ברוב המוסדות (וככל שהם יותר נחשבים וותיקים) - הלך הרוח שהם לא בית ספר מקצועי. המטרה שלהם הוא ללמד אותך את היסודות והבסיס עליהם מתבסס הידע היום ואתה לבד כברר תדע בעתיד להבין ולהתמודד עם כל מה שיש בחוץ. היום יש מיקרוסוויטץ, מחר יש מאקוסוויטץ ומחרתיים AI סוויטץ. 

ברגע שהיסודות טובים - אז אפשר לבנות עליהם כמה שתרצה. 

מה שיוצא בפועל ממרבית האוניבסרסיטאות זה אנשים בוסר שלא באמת מוכנים לעבודה ת'אכלס אלא צריכים הרבה הכשרה והשקעה בשנים הראשונות מהמעסיקים הראשונים שלהם. 

פורסם

אני חולק על הביטוח ״בוסר״. האקדמיה מכשירה אנשים להתעמק בתחום התמחות. רוחב היריעה הנדרש להכשרה מעשית רחבה אינו ניתן להכללה במסגרת הזמן של תואר אקדמי ראשון.

דווקא המקצוע שלך הוא כזה המכשיר אנשים לעסוק בו מרגע יציאתם לשוק (כמובן עם צורך להמשיך ללמוד תוך צבירת ניסיון מעשי)

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז אני דיי בטוח שאתה לא יודע מה המקצוע שלי 🙃

במקצוע הקודם שלי, זה שאתה מניח שאני עוסק בו, יש פער עצום לדוגמא בין אוניברסיטאות בארץ ששמות המון דגש על החומר התיאורטי לעומת אלו בחו"ל (בייחוד באיזורים פחות נחשבים) שם ההכשרה היא יותר טכנית מעשית וגם משך הלימודים קצר יותר. 

פורסם

לא ידעתי ששינת ייעוד. כמובן שכוונתי למקצוע שעליו כתבת לפני מספר שנים.

• תוכן חדש...