Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 1.1.2026 בשעה 00:26, Buki כתב:

כתבתי את זה בפוסט שצורף פה וחוזר על זה שוב. 

אחרי קורס חשמלאי מוסמך מקבלים רישיון חשמלאי עוזר. שמאפשר לבצע עבודות חשמל אבל רק בפיקוח חשמלאי מוסמך וותיק.

אחרי שנה סטאז' שצריך להוכיח על ידי חתימה של חשמלאי מוסמך ומעלה שפיקח עליך או הצגת תלושי משכורת שמעידים על העסקה בתחום החשמל, מקבלים רישיון חשמלאי מעשי שכבר מאפשר לעבוד לבד עד 40 אמפר חד פאזי ואחרי עוד שנתיים סטז' מקבלים רישיון חשמלאי מוסמך (תלת פאזי עד 80 אמפר). לא צריך שום מבחן נוסף על אלו שעברת בסיום הקורס, רק הוכחת סטאז'.

ללא ביצוע סטאז' אין אפשרות לעבוד עצמאית. 

אם יש לי קרוב שהוא חשמלאי מוסמך ותיק, אפשר פשוט שהוא יחתום לי אחרי שנה? צריך להוכיח עבודות או משהו? נגיד עזרתי לו בשיפוץ הבית שלו.. (מקרה אמיתי)
ועוד שאלה, יש לך מושג אם BSC עוזר בקורס הזה? מקצר אותו איכשהו אולי?

תודה !

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם דיבורי מחשבים, אז יאללה, 

Dell 1557, בציר 2009 עם מעבד i7 דור ראשון

Core i7-720QM 1.773 gh

זיכרון DDR3 SODIMM עם מקסימום 8gb.

בזמנו זה היה מחשב מוביל. 

שירת אותי עד לפני 4 שנים, בתור המחשב הבייתי.

ואז התחיל להופיע מסך המוות הכחול אחרי כמה שעות של עבודה. 

התחלתי לחפש ברשת מה יכולה להיות הסיבה וזה זרם לכדי "להשתעשע" עם זה קצת יותר. 

בדיקה קצרה באתר, והחלטתי "לשדרג" את המעבד רק לשם התחביב. 

מעבד - קניתי את המעבד הכי חזק שמתאים לאותו סוג ה Socket, שהיה Core i7-940XM, 

Ram - העלתי למקסימום 8gb

ושידרגתי ל ssd של סמסונג הכי עדכני באותו הזמן. 

קצת שינוי ב bios והופ,

התקנה של win 10 pro, והכל עובד. 

לקח קצת יותר מדי זמן למצוא את כל הדרייברים 

אבל בסוף היה שינוי פסיכי לטובה. 

המחשב הרגיש והגיב בקלות. 

אבל, המעבד שבחרתי היה מסידרת Extreme, ועבד על 55w, לעומת 45w, של המקורי (אחת הסיבות למה הייתי צריך לשחק קצת עם ה bios) ואחרי חודשיים המאוורר התחיל לצווח. 

החלפתי את המאוורר ושידרגתי את המשחה הטרמית. 

החזיק עוד שנה והתחילו להופיע בעיות טעינה ועוד כל מיני ושטויות של bluetooth. 

והפסקתי להשתמש בו. 

מאז יצא לי לעשות עוד כמה "פרויקטים", 

אבל היום עם Gemini, אני התחלתי לחפש ניידים מעניינים אצל הסובבים שאפשר לשחק איתם בצורה הזאת. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, MZN כתב:

אם יש לי קרוב שהוא חשמלאי מוסמך ותיק, אפשר פשוט שהוא יחתום לי אחרי שנה? צריך להוכיח עבודות או משהו? נגיד עזרתי לו בשיפוץ הבית שלו.. (מקרה אמיתי)
ועוד שאלה, יש לך מושג אם BSC עוזר בקורס הזה? מקצר אותו איכשהו אולי?

תודה !

מצרף דוגמא לטופס הוכחת וותק שהחשמלאי הזה צריך להגיש.

לגבי תואר - תלוי באיזה תחום התואר. אם זה הנדסת חשמל כנראה שאתה לא צריך עוד קורס.

IMG_20260105_213706.thumb.jpg.cf32264c1bd9628e3a71941a855982b5.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם

תודה רבה!

לא נשמע ׳מקיף׳..

התואר הוא במדעי המחשב תלת שנתי, אולי ארים טלפון לשאול את המרכז לימודים אם זה נותן משהו 🤷🏻‍♂️

פורסם
לפני 3 דקות, MZN כתב:

התואר הוא במדעי המחשב תלת שנתי

אנשים שמסיימים את התואר לא תמיד יודעים להדליק מסך מחשב, להתקין וינדוס או מה ההבדל בין וולט לוואט. אבל הם יודעים בסיס לתכנות ויכולים ללמוד לבד שפות, להרוויח הרבה כסף.

אין לזה שום קשר לחשמל.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 דקות, MZN כתב:

אולי ארים טלפון לשאול את המרכז לימודים אם זה נותן משהו

למייטב ידעתי לא נותן כלום, זה לא נחשב תחום חופף.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 18 דקות, גולדן191 כתב:

אנשים שמסיימים את התואר לא תמיד יודעים להדליק מסך מחשב, להתקין וינדוס או מה ההבדל בין וולט לוואט. אבל הם יודעים בסיס לתכנות ויכולים ללמוד לבד שפות, להרוויח הרבה כסף.

אין לזה שום קשר לחשמל.

וולט זה האוכל לא? 😄

האמת שלמדתי יותר חשמל בבית ספר מאשר בתואר,  אבל חשבתי אולי הפיזיקה / מתמטיקה יוכלו לצמצם קצת שעות בלימודים

פורסם
לפני 43 דקות, MZN כתב:

הפיזיקה / מתמטיקה יוכלו לצמצם קצת שעות בלימודים

לא לומדים פיזיקה ומתמטיקה בקורס חשמלאי מוסמך. 

לומדים תורת החשמל, מכונות חשמל ומתקני חשמל + מעשי.

רמת הקושי לא גבוהה בכלל, בערך כמו שלומדים להנדסאי חשמל או שאפילו פחות מזה וגם היקף החומר קטן יותר. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 11 שעות, גולדן191 כתב:

מה ההבדל בין וולט לוואט.

עניתי על זה פעם אני חושב, 

בתאריך 20.8.2025 בשעה 15:36, ברווז כתב:

מה ההבדל בין מצבר וורטא אפור לכחול = אני לא מומחה, אבל אני חושב שהצבע.

= אתה שואל או שזה כניסה למאמר? 

=לכחול יש יותר WOLT. 

Media kit: Logo | Wolt Newsroom

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 17 שעות, גולדן191 כתב:

אין לזה שום קשר לחשמל.

לא כזה מדויק בתור בוגר מדעי המחשב. מה שכתבת נכון לחשמלאי אולי, לא נכון לתחום של חשמל באופן כללי.

יש חפיפה די חזקה בנושאים מתמטיים (חלק במדעי המחשב ברמה יותר גבוהה וחלק בחשמל ברמה גבוהה יותר) וגם עושים שני קורסים מהנדסת חשמל שמדברים בעיקר על שערים לוגיים, muxים, demuxים ועל איך עובד המחשב בגדול.

למעשה יש כאלו שיגידו לך שמדעי המחשב זה תחום שיצא ממתמטיקה ומהנדסת חשמל. זה די נכון.

להגיד שאנחנו יודעים בסיס לתכנות זה קצת נכון וקצת לא. התואר לא באמת מלמד אותך לתכנת כמו שצריך. הניסיון שאתה צובר עם השנים בדרך כלל כן.

יש גם הרבה מעבר שאנחנו יודעים מעבר לכתיבת קוד (רקע מתמטי, רקע בחשמל, ידע איך הדברים עובדים, איך לכתוב קוד יותר יעיל וכו'). 

חוץ מזה המשפט הראשון נכון, יש לא מעט בוגרי מדמח שלא מבינים כלום במחשבים. יש גם אנשים שחושבים שאנחנו יודעים גם לתקן מחשבים, אבל זה כל כך רחוק ממה שלומדים.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש אנשים שלמדו מדמח, העכבר האלחוטי הפסיק לעבוד להם והם לא חשבו להטעין אותו מצד שני באלגוריתמיקה הם גאונים ובכללי הם ממש חכמים

זה סוג של הרגל גם נראה לי

לחשוב על דברים גדולים יותר מדברים טכניים

אני חושב שאתה לא ככה בכלל אגב

אתה גם טכני 

פורסם

במרבית התחומים לימודים אקדמיים לא נועדו לתת לך כלים מעשיים אלא בסיס ידע מוצק שעליו תבנה את הכלים לעבודה. יש כמה יוצאים מהכלל (למשל רפואה ומקצועות משיקים, הוראה). אבל בוגר הנדסת חשמל או מכונות יכול כנראה לסיים תואר בהצטיינות בלי להחזיק מברג או למדוד מתח בין הדקים של סוללה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 50 דקות, dorsht כתב:

לא כזה מדויק בתור בוגר מדעי המחשב. מה שכתבת נכון לחשמלאי אולי, לא נכון לתחום של חשמל באופן כללי.

YAY! חזרנו לנושא השירשור! 

:rofl:

יש לי חבר, בודק חשמל ראשי- כך הכרנו, כשעבדתי באיזה מפעל לייצור ארונות חשמל. 

דיברנו פה ושם גם על הלימודים. 

הטרוניה הגדולה ביותר שלו הייתה על כך שאנשים שלומדים חשמל, אין להם מושג ירוק מהחיים שלהם בחיווט הפיזי עצמו. הוא אשכרה חשב להקים בית ספר לחיווט (רעיון מעניין האמת). 

לפני 30 דקות, sperial כתב:

אבל בוגר הנדסת חשמל או מכונות יכול כנראה לסיים תואר בהצטיינות בלי להחזיק מברג או למדוד מתח בין הדקים של סוללה.

ספר לי על זה!!! :cry:

השיא מבחינתי היה שיעור של בקרה (אותות). בכיתה שבה היו ALL OVER THE PLACE אוסילוסקופים. פשוט הושט היד וגע בם- אבל לא, לא חשבו אפילו על להפעיל אחד ולהראות לנו... [שורה של קללות ציוריות בשפה זרה או 2], שיגעתם לנו את המח על איך האות ייראה, לא חשבתם להדגים? כאילו, בחייאת זבינאמו הנביא וחבר מרעיו בעקבות הערמונים הצלויים של סנטה קלאוס.

הדבר הפיזי היחיד שיישמתי בלימודים היה כן דווקא (למרות הדוגמא) בתחום הבקרים- תכנות בקר בממשק מחשב. באופן אירוני משהו, אחד התרגילים היה תכנות רמזור, מה שמתקשר יפה לפורום. 

כל התקופה, הייתי עצבני על נושא הבקרים- הקשר היחיד של החומר הזה לחיים שלי, כאיש רכש, זה הצורך לדעת מי היצרן ומה הדגם של הבקר כדי שאוכל להזמין אחד חדש כשהקיים מתקלקל. כל השאר פשוט מבוזבז עלי (שלא לדבר על משעמם בצורה קיצונית).

LONG STORY SHORT, זה גם אשכרה קרה לי :bad-word:.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 14 דקות, ברווז כתב:

YAY!  איך נהניתי מתבניות Lissajous במעבדה בקורס ״מבוא להנדסת חשמל ר׳״. בכלל, בשנים הפרה-קליניות ביליתי כל שבוע 10-15 שעות במעבדה, וזה כולל מקצועות כמו פיזיקה, כימיה, כימיה פיזיקלית (בעברית זה בעיקר תרמודינמיקה) וכמובן מקצועות שקשורים ישירות לרפואה. הבנים שלי שלמדו הנדסה - פחות או יותר כלום.

אבל זו האקדמיה - בסיס תיאורטי. את המעשה משאירים למקום העבודה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, גולדן191 כתב:

יש אנשים שלמדו מדמח, העכבר האלחוטי הפסיק לעבוד להם והם לא חשבו להטעין אותו מצד שני באלגוריתמיקה הם גאונים ובכללי הם ממש חכמים

זה סוג של הרגל גם נראה לי

לחשוב על דברים גדולים יותר מדברים טכניים

אני חושב שאתה לא ככה בכלל אגב

אתה גם טכני 

זה נכון. גם עבדתי בתור טכנאי מחשבים בעבר.

עדיין מתעסק בזה מדי פעם אבל יותר למשפחה הקרובה ולחברים, לא בתור עבודה בתשלום.

לפני 4 שעות, ברווז כתב:

הטרוניה הגדולה ביותר שלו הייתה על כך שאנשים שלומדים חשמל, אין להם מושג ירוק מהחיים שלהם בחיווט הפיזי עצמו. הוא אשכרה חשב להקים בית ספר לחיווט (רעיון מעניין האמת). 

אבל זה נכון, הוא צודק לפחות חלקית. 

התואר מלמד אותך יותר תיאוריה. פחות דברים פרקטיים.

כמו שאותי לא לימדו יותר מדי סטנדרטים של קוד בתואר או איך לעבוד עם כל מיני כלים שמשמשים אותך כמתכנת.

הגיע עכשיו סטודנט לצוות שאני עובד בו, הבחור לא יודע לעבוד עם דברים בסיסיים כמו גיט, דיבאגר וכו'. ולא תגיד שמדובר על איזה סטודנט שמגרד את הממוצע של ה-65 באיזה מוסד לא נחשב. נהפוכו.

ולכן אני לא מתפלא שזה ככה בחשמל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...