Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה יקרה שלי בעבודה שיתפה אותי בלבטים שיש לה, היא רצתה להזמין חשמלאי מוסמך שיעשה התקנה של שקע מעל הטיח במרחק כלשהו משקע קיים בקיר, שכרגע לא הכי נגיש בגלל ארון. תיארה לי את מה שהיא רוצה, ואת הצעת המחיר שקיבלה מחשמלאי- אני מבין היטב את היקף העבודה, עלויות וכדומה (מניסיון אישי שלי). 

ביקשו ממנה סביב 850 שקלים על זה. 

סדר גודל של שעה +/- עבודה, כמה מטרים של כבל חשמל, תעלות (והתקנה שלהן) ושקע מעל הטיח. 

חשבתי קצת כמה אני הייתי לוקח מלקוח על זה, הגעתי לסכום מסויים, נמוך ממה שהציעו לה. אציין, שחישבתי מה יהיה הוגן (מבחינתי האישית ומנסיוני בתמחור כעצמאי בעברי) מכל הכיוונים, ולא התייחסתי למחירונים קיימים בתחום או דברים בסגנון. 

הגעתי למסקנה ששווה להיות חשמלאי מוסמך, ולעשות עבודה-שתיים בחודש בשעות הערב; 2 "בקטנה" כאלו של שעה ואני מוסיף מספר דו ספרתי של אחוזים למשכורת... 

כבר חשבתי עוד קודם לכן על לחזור ללימודים, בהחלט של חשמלאי מוסמך (וגם דיברתי על זה בפורום וזה בהחלט עלה כמשהו מומלץ עבורי), מסיבות אחרות דווקא (כשכיר, כהמשך ישיר להנדסאי מכונות שלמדתי, לעוד כיוונים ואפשרויות- וכן גם כעצמאי במידת הצורך, במקרה של קורונה 2.0 או משהו בסגנון כדי שאוכל להתפרנס). 

זה נתן לי המחשה לתוך הפרצוף, למה כדאי לי ללכת ללמוד את זה. 

אבל אני עוד לא סגור על עצמי. 

אם כן אחליט לחזור ללמוד עוד משהו, זה יהיה זה- חשמלאי מוסמך. 

אודה לדיעות, מחשבות, כיווני אוויר...

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שבשביל לקבל את ההסמכה אתה צריך לעבוד בפועל כך וכך שעות תחת פיקוח של חשמלאי אחר - נראה לי שיהיה קשה לעשות את זה 'על הדרך'.

לקחת את זה בחשבון?

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 24 דקות, ברווז כתב:

הגעתי למסקנה ששווה להיות חשמלאי מוסמך, ולעשות עבודה-שתיים בחודש בשעות הערב; 2 "בקטנה" כאלו של שעה ואני מוסיף מספר דו ספרתי של אחוזים למשכורת... 

על סמך מקרה אחד אתה מחליט שזה שווה? בעיניי יש עוד המון הוצאות, רכב, חלקים, אחריות לעבודה. ואתה לוקח עבודה יחסית קלה, ולהיות עצמאי בארץ זה לא להיט. 

גם הקטע של החישוב - אתה אומר את דעתך, אבל אל תשכח שחלק מהתשלום לבעל מקצוע, מה לעשות, זה למיומנות שלו. נניח כמה שריטות שיש לי באוטו. קניתי חומרים ואני יכול לתקן את זה, אבל אני לא מעז כרגע. תכלס זאת לא עבודה מסובכת, ואני אחסוך כמה מאות שקלים (והדברים עלו לי כמה מאות שקלים).

אם כבר, אני ממליץ להיות שכיר במגזר הציבורי. אבל לא רוצה לפתוח ויכוח. השאלה היא,  מה אתה רוצה ? 

לפני 27 דקות, ברווז כתב:

ה נתן לי המחשה לתוך הפרצוף, למה כדאי לי ללכת ללמוד את זה. 

אבל אני עוד לא סגור על עצמי. 

אם אתה רוצה את זה, לך על זה. למה לא.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע לגבי חשמלאי אבל עבודות כעצמאי על הדרך כשאתה שכיר במקביל זה כאב ראש בהתנהלות מול מע"מ ורשות המיסים. לא שזה אומר לפסול אוטומטית, אבל צריך להבין את גודל ההתעסקות ביחס לרווח.

עבודה קטנה פעמיים בחודש זה נגיד 2000 שקל? בשביל 24 אלף שקל בשנה לפני הוצאות צריך לבדוק עם רואה חשבון כמה ישאר לך מזה אחרי מיסים ובשילוב עם ההכנסות שלך כשכיר. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

ביקשו ממנה סביב 850 שקלים על זה. 

לא מצליח להבין את החשבון שלך. 
שתי עבודות של, נניח, 800 ש"ח  בחודש יוסיפו לך לא יותר מ1600 ש"ח. (אמרת שהיית לוקח פחות מ850). 

בוא נשתולל- 2000 שקל תוספת בחודש. 
מזה תוריד כך וכך שקלים לכל השותפים הסמויים, ונשארת עם 1000 ומשהו שקל בחודש...
שווה? לא יודע. 
כמה יעלה קורס חשמלאי? כמה זמן וכסף ייקח כדי להחזיר את ההשקעה? 

מסכים עם הגישה של "ללמוד מקצוע, שיהיה", אבל לפנטז על הגדלת ההכנסה בכזאת קלות זה, לדעתי, פנטזיה. 

אשתי עשתה את זה במשך כמה שנים- עבדה כעצמאית בנוסף למשרה מלאה . פתחה עוסק פטור (לא זוכר איך קוראים ליישות הכלכלית "הכי קטנה שיש") והייתה מכניסה כמה לירות מידי פעם, בנוסף לסיפוק של לעשות משהו שהיא אוהבת (יועצת סטיילינג לנשים). 

להגיד לך שהתעשרנו מזה? ממש לא. להגיד לך שהיה לה קל לשווק את עצמה? קריעת תחת. 

אחרי 5 שנים היא סגרה את העוסק וכיום היא עושה ייעוץ פעם ברבעון-+.

• אהבתי 3

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

ע"ע תשובה מדויקת של סלואורייד בנוגע למסים/בירוקרטיה, חשמלאי לא יכול להיות עוסק זעיר וזה כאב ראש, כמעט כפול מסים.

מבחינת יכולות נראה לי שחשמלאי תפור עליך כי זה תמיד כולל "סגירת פינות" עם קצת נגרות וגימורים ואלתורים ומחשבה יצירתית, אבל ראה שוב לעיל.

מהיכרות עם בן משפחה חשמלאי - העבודות הפרטיות האלה הן הכי לא משתלמות בשבילו, תמיד יש איזה בלת"מ ואיזה קושי לא צפוי ואיזה אלף ואחת משתנים שלא נלקחו בחשבון, הוא תמיד יעדיף איזו התקנה במפעל או הקמת תשתיות שבה גם סביבת העבודה נוחה ומסודרת יותר וגם השכר גבוה יותר.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

לגבי תחשיב הכנסה -> תיקח את ההכנסה שלך כשכיר + מה שתרוויח כעצמאי -> לפי הסכום הכולל, מחשבים באיזו מדרגת מס תמצא (תשלום מס הכנסה + ביטוח לאומי).

וכפי שציינו לפני כן -> עלות רו"ח (כי אתה עוסק מורשה) + ציוד + רכב וכו'.

אם ישארו לך 1000 שקל מתוך 2000 - אני מאמין שאתה צריך להגיד תודה (צר לי שאני מבאס)

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

נדמה לי שאם הוא חשמלאי הוא כן יכול להיות עוסק פטור, מהנדס חשמל כבר חייב להיות עוסק מורשה. אבל אני לא בטוח ב100%. 

בכל אופן זה כאב ראש לא קטן כעוסק פטור, אז כמורשה זה בטח כאב ראש יותר גדול...

על סכומים כאלה לא הייתי נכנס לזה, אולי אם זאת היתה עבודה מהבית וכמעט ללא הוצאות, אבל זה לא. עדיף לנסות למקסם את ההכנסה כשכיר או לחילופין לצאת לקרייה עצמאית, אבל אתה צריך ללמוד ולהתמחות ולקבל תעודה לפני.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חשמלאי מוסמך יכול להיות עוסק פטור.

אשתי היא עוסק פטור במקביל לעבודה כשכירה. זה לא הרבה כסף במקרה שלה, אבל זה גם לא כזה נורא. אנחנו מגישים דו״ח שנתי דרך רואה חשבון כי אני עצלן וכי הוא חבר שלי. אבל זה בגדול בסך הכל לאסוף קבלות על הוצאות והכנסות.

@ברווז

אני מקווה שעברת על השרשור המועיל מאוד של בוקי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

על הזזת נקודת חשמל עם תעלה לא לוקחים 850

אולי על משהו שכולל חציבה ואז אתה ממש לא עושה את זה בשעה ואתה ממש לא יכול לעשות את זה בשעות הערב.

מכיר כמה חשמלאים שעובדים בפרטי 100%

עשירים הם לא.

יתרה מזה 

יש לי חבר *הנדסאי* חשמל

שהיה עצמאי ואז היה שכיר חשמלאי

ואז עשה הסבה להוראה כי בהוראה יש יותר כסף

וכידוע. בהוראה לא מקבלים שכר הייטק.

זה נחמד כדי שיהיה את ההסמכה ביד.

גם אני שקלתי פעם לעשות 

אבל מכאן ועד לחשוב שבשעה שעתיים בשבוע תעשה משכורת של עוד עשרות אחוזים למשכורת. לדעתי המרחק גדול.

.

פורסם
לפני 36 דקות, פינדר כתב:

חשמלאי מוסמך יכול להיות עוסק פטור.

אשתי היא עוסק פטור במקביל לעבודה כשכירה. זה לא הרבה כסף במקרה שלה, אבל זה גם לא כזה

חשבתי שעוסק פטור זה לפי כמות ההכנסות הצפויות, לא?

נניח אם מישהו עושה שיעורים פרטיים פה ושם?

או שיש לי שכנה בבניין שעושה עוגות...זה היה פעם.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

יש מקצועות שלא יכולים להיות עוסק פטור אלא מחוייבים להיות עוסק מורשה.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צודקים, מיהרתי לכתוב, איך שהוא זכרתי בטעות שחשמלאי נמצא ברשימת המקצועות האסורים... מהנדס חשמל אסור, חשמלאי מוסמך מותר.

אוקיי, זה כן מקל משמעותית מבחינה בירוקרטית, מבחינה כספית זה אותו סיפור - צריך לגרום לזה להשתלם כשזה בתור תוספת מהצד לשכיר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לדעתי עדיף לך להרכיב מחשב נייח ולמכור יותר כסף אולי, פחות הוצאה על לימודים, וסה"כ יותר מהנה לדעתי.. מאד מבסוט על הנייח שהרכבתי, השקעתי גג 10 שעות ביוטיוב

• מעניין 1

• תוכן חדש...