Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

בגלל כל המרורים שהמחזור שלי עבר במכללה שבה למדתי, מנהל המכללה הציע מראש פיצוי (כדי שלא נתבע את המכללה :rofl:)- קורס טכנאי בקרה ואוטומציה, כאשר התשלום יהיה אך ורק עבור "נילוות" (מבחני מהט וכו). הקורס עצמו, חינם. 

אני חושב לקחת את ההטבה. מאד! קוסמת לי האפשרות לגשת ולהוציא רישיון של חשמל לאחר מכן (מתח נמוך, 3X40 אמפר). 

אני מברר פרטים נוספים במכללה, בינתיים הכל נשמע בסדר- שנה וחצי ערב ועוד כל מיני פרטים שמחכה עבורם לתשובות. 

יש לי עוד שאלות שעליהן המכללה לא ממש תוכל לענות לי- ויש גם שאלות שאני עוד לא יודע לשאול, ולכן אני גם מתייעץ פה. אשמח לשמוע דיעות ומחשבות, גם כלליות.

יש מה לעשות "בחוץ" עם התואר טכנאי בקרה ואוטומציה? 

יש פה מישהו שעובד בתחום ויכול להלשין לי מי-מה-מו?

יש פה מישהו שעבר את הקורס הזה ושרד כדי לספר עליו? 

כל מחשבה ומידע נוסף יעזרו לי. תודה רבה לעונים. 

אציין, שאני שם בצד את הרגשות שיש לי על המכללה הזו וניגש להחלטה הזו עם ראש "נקי" למרות שאני סבלתי מהם (לכן, הפיצוי...). 

נקודה נוספת - אני לא חייב להצליח בלימודים האלו. את התעודה הקריטית עבורי, יש לי ביד (הנדסאי מכטרוניקה). את התעודה הזו אני לא חייב לקבל, ויכול להגיד להם ללכת לחפש את החברים שלהם כשיעלה לי הסעיף...

תודה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמובן שאין לי שום דבר לתרום לנושא אבל הייתי חייב:

פורסם (נערך)

קח חשמלאי מוסמך.

או לפחות תבקש. מקסימום יגידו לא ואז תחזור להתייעץ

יעזור לך יותר

עריכה אחרונה על ידי om2
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

.

פורסם

לך על זה, לא רואה סיבה לא לקחת. נותנים לך רישיון חשמל בחינם בתמורה לשנה וחצי. 

מה שכן, מה הסיכוי שישנו את האופציה להוציא את הרישיון? לא בא לנאחס או משהו. אבל עם השינויים שקורים כל הזמן אולי יקחו את האופציה הזו.

עד כמה חזקה המכללה הזו? האם יש לה רגל במשרד העבודה, ככה שאם יקרה משהו ויבטלו את האופציה להוציא רישיון על סמך בקרה ואוטומציה, הם ידאגו לשכנע את משרד העבודה לאשר לאלו שנכנסו כבר לתוכנית?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

חשמלאי זה מקצוע שהדרישה לו רק עולה ועולה, בלי שום סכנה ש-AI או צירוף מילים מטופש אחר יחליף אותו. 

השאלה האם הקומבינה דרך המכללה זאת הדרך הכי בטוחה להשיג את הרישיון הזה, כל מה שמריח חינם מריח חשוד / נתון לגחמות / שינויים / אופס לא התכוונו.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מצטרף להמלצה ללמוד חשמל במידה ומתאפשר.

עם חשמל + מכטרוניקה אתה הלכה למעשה  "טכנאי בקרה ואוטומציה".

אני עובד בתחום ואצלנו מגייסים לתפקיד גם אנשים ללא הכשרה של "טכנאי אוטומציה" מתוך מחשבה שזה לא ממש רלוונטי, גם ככה אם אתה חדש בעבודה יקח לך שנה -+ להתאפס על המכונות שלנו ואיך שהתהליך אצלנו עובד... בדר"כ בתחום הזה לומדים את העבודה תוך כדי תנועה.

• אהבתי 2
פורסם

אני חושב שכל עוד אתה מסתדר עם הזמנים והתאריכים, 

ויש לך אפשרות לפנות לזה זמן, אז תלמד.

מה ללמוד? כבר ענו פה. 

בהצלחה!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, saar5555 כתב:

יש לך אפשרות לפנות לזה זמן, אז תלמד

אאל"ט למיטב זכרוני אין ילדים, בטח שלא חמישה, אז לגמרי! בכל הכוח. במציאות, חשמלאי זה אחד שמאלתר שלל פתרונות יצירתיים בזמן אמת, גם במקומות הכי מסודרים לכאורה. מתאים לברווז.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 15.10.2024 בשעה 13:56, ברווז כתב:

בגלל כל המרורים שהמחזור שלי עבר במכללה שבה למדתי, מנהל המכללה הציע מראש פיצוי (כדי שלא נתבע את המכללה :rofl:)- קורס טכנאי בקרה ואוטומציה, כאשר התשלום יהיה אך ורק עבור "נילוות" (מבחני מהט וכו). הקורס עצמו, חינם. 

תדרוש הסכם/חוזה או מה שאפשר בשביל לעגן את ההבטחה הזו

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מכיוון שמדובר בהכשרה מקצועית, וכנראה לא "למידה לשמה" מתוך סקרנות, השאלה הראשונה שאתה צריך לדון בה ולברר עם עצמך היא מה אתה רוצה לעשות?
במה אתה רוצה לעבוד? מהן השאיפות התעסוקתיות שלך?

פורסם (נערך)

הקורס הזה יקח לך שלוש שנים לפחות, יש לך כח לזה?

בכל זמן הלימדים שלך כבר היית יכול לעשות הנדסאי נורמלי בטכניון, אני לא מבין למה אתה מתעקש שוב ושוב ושוב.

לגבי הבקרה ואוטומציה - בגדול לא לומדים שם כלום חוץ מהעניין של לקבל תעודת חשמלאי (עוזר! אתה תהיה חייב נסיון חתום בשביל יותר מזה, לכן זה לא באמת שווה משהו, לדעתי).

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם
בתאריך 15.10.2024 בשעה 18:30, om2 כתב:

קח חשמלאי מוסמך.

או לפחות תבקש. מקסימום יגידו לא ואז תחזור להתייעץ

יעזור לך יותר

אף פעם לא בררתי על חשמלאי מוסמך, אני מנחש שמדובר על יותר מ"קורס של שנה וחצי"- או שאני טועה?

בתאריך 15.10.2024 בשעה 21:43, hans כתב:

השאלה האם הקומבינה דרך המכללה זאת הדרך הכי בטוחה להשיג את הרישיון הזה, כל מה שמריח חינם מריח חשוד / נתון לגחמות / שינויים / אופס לא התכוונו.

בררתי פרטים בשבוע שעבר, על פניו נשמע לג'יט לחלוטין. 

זו לא "קומבינה". זה פיצוי שניתן מראש כדי למנוע מצב של תביעה, כמו שאמרתי. 

בתאריך 16.10.2024 בשעה 15:43, דג כתב:

מכיוון שמדובר בהכשרה מקצועית, וכנראה לא "למידה לשמה" מתוך סקרנות, השאלה הראשונה שאתה צריך לדון בה ולברר עם עצמך היא מה אתה רוצה לעשות?
במה אתה רוצה לעבוד? מהן השאיפות התעסוקתיות שלך?

:LOL:

צ'מע, אם היה לך מושג כמה פעמים כתבו פה ש"אני עוד לא מצאתי את עצמי", כנראה לא היית פותח את התיבת פנדורה הזו :rofl:

אבל, כמובן שנתתי לזה מחשבה. אם לא הייתי רואה יתרון בלימודים האלו לא הייתי חושב על זה בכלל (למי יש כח אחרי כמעט 3 שנים של הנדסאי לחזור מיד ללימודים אחרי פחות מחודש?). 

אני מאד נמשך לכל הדברים הטכניים. אבל, הניסיון המקצועי שלי הוא בתחום הרכש (כרגע מנהל רכש במפעל). לעשות הסבה מקצועית אומר מבחינתי ספיגת קיצוץ רציני בשכר, ואני לא ממהר להפסיד את הסכומים האלו. 

אבל, כל דבר שיכול לתת לי יתרון (גם על הנייר- עוד תעודה, וגם מעשי למקרה הצורך כי לא לעולם חוסן) מבורך מבחינתי. 

פלוס, אני אהיה "שווה קצת יותר" ממי שאין לו גם טכנאי וגם הנדסאי. 

לפני 16 שעות, Ooga כתב:

הקורס הזה יקח לך שלוש שנים לפחות, יש לך כח לזה?

בכל זמן הלימדים שלך כבר היית יכול לעשות הנדסאי נורמלי בטכניון, אני לא מבין למה אתה מתעקש שוב ושוב ושוב.

כבר יש לי ביד הנדסאי מכטרוניקה. 

טכנאי זה רק שנה וחצי. 

אלא אם התכוונת לחשמלאי מוסמך?

לפני 16 שעות, Ooga כתב:

לגבי הבקרה ואוטומציה - בגדול לא לומדים שם כלום חוץ מהעניין של לקבל תעודת חשמלאי (עוזר! אתה תהיה חייב נסיון חתום בשביל יותר מזה, לכן זה לא באמת שווה משהו, לדעתי).

רשות לגעת בחשמל זה יותר ממה שיש להרבה אנשים. בטח בתחום שלי, שם הרוב זה סה"כ הנדסאי וזהו, לרוב בלי קשר אמיתי לתחום העבודה (דרישות משרה לרוב הן הנדסאי מכונות\אלקטרוניקה\אופטיקה).

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, ברווז כתב:

טכנאי זה רק שנה וחצי

לא במכללה שלך, אתה אמור להבין את זה..

עם רשיון חשמלאי עוזר אי אפשר לגעת בחשמל, אתה צריך חשמלאי מעשי, שכאמור עם הקורס הזה תקבל רק עם נסיון נוסף.

אגב, האם ההנדסאי מכונות קידם אותך בעבודה, או שזה היה רק לידע?

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם
לפני 19 דקות, Ooga כתב:

אגב, האם ההנדסאי מכונות קידם אותך בעבודה, או שזה היה רק לידע?

עדיין לא. 

כרגע אני מרוצה במקום הנוכחי, אז לא עשיתי עם זה כלום עדיין.

אבל, בתחום שלי, בלי תעודה הרבה דלתות נשארות סגורות מניסיוני.

• תוכן חדש...