Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Ron Poh כתב:

במשך כמה שנים טובות עבדתי עם יועץ פנסיוני, במהלך השנים עברנו בין חברות שונות כדי למקסם דמי ניהול, במהלך השנים סמכתי על היועץ הפנסיוני.

כאשר היו לי כשלוש שנים לקראת גיל פרישה (מוקדמת - 60) דיברתי עם היועץ כדי להבין מה יהייה הסכום הצפוי (משוער) שאקבל. ומכאן היועץ התחיל לקרטע ולא קבלתי תשובות.

מה הכוונה עברתם בין חברות שונות כדי למקסם דמי ניהול? האם הוא ביצע את המעבר בפועל? 

סכום צפוי משוער הוא דבר טריוויאלי למדי שהוא אמור להנפיק בקלות.

לפני כשעה, Ron Poh כתב:

השאלה שלך טובה ובדיוק לענייני.

אני בן 60 רווק ללא ילדים בכלל. כך שכפי שכתבתי תגובה שתיים למעלה, לא מעניין אותי להשאיר כסף לשאירים, אין אף אחד עם או בלי מוגבליות שתלוי בי. באופן אישי גם אינני מעוניין בכלל בביטוח חיים או בריאות.

אז אתה מדבר על פרישה מוקדמת. מתחת לגיל פרישה מעבודה הרשמי למיטב ידיעתי אינך זכאי להחיל על הקצבה פטור ממס על קצבה מזכה. אני ממש לא יודע איך עובד עניין הפטור ממס כאשר מתחילים למשוך לפני גיל פרישה. כלומר המיסוי אמור להיות רגיל, ורק בגיל 67 אתה יכול לנצל את הפטור. אבל איך זה מחושב בצורה כזו אין לי שמץ של מושג.

אולי כדאי לך בשלב ראשון למשוך רק קצבה מוכרת (למשל קופת גמל להשקעה) ואולי למשוך קרן השתלמות למשל כסוג של אנונה כדי לא לפגוע בפטור ממס של הקצבה המזכה (פנסיה). 

עניין מסובך - ממליץ למצוא יועץ פנסיוני הבקיא מאוד בענייני פרישה ומיסוי בפרישה מוקדמת.

• רעיון טוב! 2
  • תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 12 דקות, Nemesis כתב:

מה הכוונה עברתם בין חברות שונות כדי למקסם דמי ניהול? האם הוא ביצע את המעבר בפועל? 

סכום צפוי משוער הוא דבר טריוויאלי למדי שהוא אמור להנפיק בקלות.

כן מעבר בין חברות שונות

טריואלי, אך הוא לא עשה. בסוף יצא לטובתי ככה השגתי לבד תנאים יותר טובים עבורי.

אז אתה מדבר על פרישה מוקדמת. מתחת לגיל פרישה מעבודה הרשמי למיטב ידיעתי אינך זכאי להחיל על הקצבה פטור ממס על קצבה מזכה. אני ממש לא יודע איך עובד עניין הפטור ממס כאשר מתחילים למשוך לפני גיל פרישה. כלומר המיסוי אמור להיות רגיל, ורק בגיל 67 אתה יכול לנצל את הפטור. אבל איך זה מחושב בצורה כזו אין לי שמץ של מושג.

לגבי היוון נכון, אך אני לא היוונתי וכל הכסף יועד לקצבה, במקרה הזה אין מיסוי. כן, יש מיסוי של מס הכנסה/ביטוח לאומי/בריאות על הקצבה זקנה עצמה, אך זה נכון לגבי כל גמלאי.

אולי כדאי לך בשלב ראשון למשוך רק קצבה מוכרת (למשל קופת גמל להשקעה) ואולי למשוך קרן השתלמות למשל כסוג של אנונה כדי לא לפגוע בפטור ממס של הקצבה המזכה (פנסיה). 

בהתאם למה שכתבתי בפסקה הקודמת, אין שום בעיה.

עניין מסובך - ממליץ למצוא יועץ פנסיוני הבקיא מאוד בענייני פרישה ומיסוי בפרישה מוקדמת.

כתבתי תגובות בכחול.

לפני שעה, saar5555 כתב:

למיטב ידיעתי,

קרן הפנסיה צריכה להיות מוגדרת בהתאם לסטטוס המשפחתי. זה כדאי. אבל קל להגיד..

כמו שאני מציע הרבה פעמים,

אולי כדאי שתשאל גם בתוכנית של גילי תמיר. מה הזכויות שלך.

נכון מאוד, צריך להצהיר שאין בן/בת זוג ושאין ילדים, רק ככה אפשר לסמן שכל הכסף הולך עבור קצבת זקנה. את ההצהרה צריך לחדש פעם בשנתיים.

לפני 32 דקות, sperial כתב:

שוב, עניין אישי. מובן שבמצבך אינך זקוק להגנה על בני משפחה. אבל בריאות או סיעוד? הם נועדו להגן עליך, והביטוחים במסגרת קופ"ח לא יקרים. ביטוחים פרטיים אכן יקרים. שווה לך לבדוק - עבור עצמך. תביא בחשבון, למשל, שעובד זר סיעודי עולה 10,000-15,000 ש"ח בחודש, בית אבות סיעודי יותר מזה. עכשיו עליך להחליט האם אתה זקוק לכיסוי או שיש,לך הכסף כדי לדאוג לטיפול ל-5-10 שנים (כדוגמה. איני מכיר את האקטואריה).

מכיון שטיפלתי בעצמי 24/7 באמא ז”ל (סיעודית) והייתי פעיל בקבוצות פייסבוק של משפחות עם מישהו סיעודי, אני מכיר דיי טוב את החלפה שבה בחרו משפחות אחרות בהעסקת עובד זר עליות וכדומה.

1. אני מקווה שכחסד על כיבוד הורים בורא עולם, יימנע ממני את הצורך שאזדקק לעזרת מישהו.

2. במידה ואני אזהה שקרב היום בו אזדקק למישהו שינגב לי את הישבן, שיהייה לי את האומץ והאפשרות להיפרד מהעולם עוד קודם.

3. במקרה הגרוע מכל מבחינתי ש 1 ו 2 לא יתרחשו, כן יש כספים כפי שכתבת.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 דקות, Ron Poh כתב:

כתבתי תגובות בכחול.

קצת קשה לענות ספציפית בציטוט על הדברים כאשר אתה עונה בתוך הציטוט.

בכל אופן, בעניין היועץ שאלתי אם ביצע בעצמו או לא - כי אם הוא מבצע בעצמו הוא לא יועץ, הוא סוכן. בכל אופן, אין טעם ביועץ כדי למקסם דמי ניהול. חבל על הכסף לטעמי.

בעניין שאר הדברים - פיספסת מקילומטר. אתה לא תשלם מס הכנסה כשאתה פורש בגיל 60 כמו גמלאי שפורש בגיל 67. אתה תשלם מס רגיל בערך, ואילו גימלאי שפורש בגיל 67 יקבל פטור ממס על בערך 5000 שח בחודש בהנחה והוא לא פדה פיצויים פטורים במהלך 32 שנות העבודה האחרונות או רוצה למשוך סכום מסויים חד פעמי.

גימלאי שפורש בגיל 60 לא יקבל את הפטור הזה ממס.  מה קורה לפטור הזה ממס והאם הוא יכול להחיל אותו מגיל 67 כאשר פרש בגיל 60? אין לי שמץ של מושג מה הניואנסים בעניין הזה.

בהקשר הזה כדאי גם להכיר בהבדל בין קצבה מזכה (פנסיה, ביטוח מנהלים, קופת גמל) לבין קצבה מוכרת (קופת גמל להשקעה למשל). רק על קצבה מוכרת יש לך פטור ממס גם בגיל 60.  

זה לא ככ פשוט כמו שאתה חושב.

פורסם
לפני 23 דקות, Ron Poh כתב:

1. אני מקווה שכחסד על כיבוד הורים בורא עולם, יימנע ממני את הצורך שאזדקק לעזרת מישהו.

2. במידה ואני אזהה שקרב היום בו אזדקק למישהו שינגב לי את הישבן, שיהייה לי את האומץ והאפשרות להיפרד מהעולם עוד קודם.

מנסיון שלי עם אבי, המעבר מעצמאות לסיעודי מלא, יכול להתרחש ברגע אחד (אין לי סטטיסטיקה אבל אני חושב שזה לגמרי לא נדיר). אני מקווה שאתה לא משאיר הכל לחסדי שמיים ושיש לך מישהו שאתה יכול למנות ולתת לו יפוי כח מתמשך, מתוך אמונה שאם וכאשר, ידאג שתחיה ותטופל בכבוד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 דקות, Nemesis כתב:

קצת קשה לענות ספציפית בציטוט על הדברים כאשר אתה עונה בתוך הציטוט.

בכל אופן, בעניין היועץ שאלתי אם ביצע בעצמו או לא - כי אם הוא מבצע בעצמו הוא לא יועץ, הוא סוכן. בכל אופן, אין טעם ביועץ כדי למקסם דמי ניהול. חבל על הכסף לטעמי.

בעניין שאר הדברים - פיספסת מקילומטר. אתה לא תשלם מס הכנסה כשאתה פורש בגיל 60 כמו גמלאי שפורש בגיל 67. אתה תשלם מס רגיל בערך, ואילו גימלאי שפורש בגיל 67 יקבל פטור ממס על בערך 5000 שח בחודש בהנחה והוא לא פדה פיצויים פטורים במהלך 32 שנות העבודה האחרונות או רוצה למשוך סכום מסויים חד פעמי.

גימלאי שפורש בגיל 60 לא יקבל את הפטור הזה ממס.  מה קורה לפטור הזה ממס והאם הוא יכול להחיל אותו מגיל 67 כאשר פרש בגיל 60? אין לי שמץ של מושג מה הניואנסים בעניין הזה.

בהקשר הזה כדאי גם להכיר בהבדל בין קצבה מזכה (פנסיה, ביטוח מנהלים, קופת גמל) לבין קצבה מוכרת (קופת גמל להשקעה למשל). רק על קצבה מוכרת יש לך פטור ממס גם בגיל 60.  

זה לא ככ פשוט כמו שאתה חושב.

התשובות שלך הן מידע מקצועי?

את כל הקופות שהיו לי מסוגים שונים, גמל, קופת גמל להשקה, וכו’... העברתי לקופת פנסיה. לכן כל הכסף שלי הוא כקצבה מזכה.

אני לא פדיתי פיצויים ולא היוונתי כספים.

לפני 6 דקות, פינדר כתב:

מנסיון שלי עם אבי, המעבר מעצמאות לסיעודי מלא, יכול להתרחש ברגע אחד (אין לי סטטיסטיקה אבל אני חושב שזה לגמרי לא נדיר). אני מקווה שאתה לא משאיר הכל לחסדי שמיים ושיש לך מישהו שאתה יכול למנות ולתת לו יפוי כח מתמשך, מתוך אמונה שאם וכאשר, ידאג שתחיה ותטופל בכבוד.

נכון, לעיתים המעבר לסיעודי מתרחש בין רגע.

אך בדרך כלל זאת הדרדרות שמתעלמים ממנה, הוא שלא יודעים/מבינים את ההתנהלות של מחלות כמו דמנציה או פרקינסון, איך לאט לאט הן מכרסמות את מי שאתה. בהתחלה מוותרים על עצמאות קטנה וצריכים קצת עזרה, עד שבסוף מאבדים כל עצמאות.

פורסם
לפני 3 דקות, Ron Poh כתב:

התשובות שלך הן מידע מקצועי?

את כל הקופות שהיו לי מסוגים שונים, גמל, קופת גמל להשקה, וכו’... העברתי לקופת פנסיה. לכן כל הכסף שלי הוא כקצבה מזכה.

אני לא פדיתי פיצויים ולא היוונתי כספים

מה שכתבתי הם דברים שאני יודע בוודאות, אבל ייתכן ויש ניואנסים שאני פחות בקיא בהם. אני לא איש מקצוע בתחום, אבל בהחלט ניסיתי ללמוד קצת בעניין. אבל אני יודע בוודאות שיש הבדל בין סוגי הקצבות ויודע בוודאות שאין זכאות לפטור ממס על קצבה מזכה בגיל 60.

סביר להניח שאתה טועה בכך שאתה חושב שכל הכספים הם קצבה מזכה. כיוון שקופת גמל להשקעה אינו גוף שיודע לשלם קצבה במילא צריך לנייד את הכספים לגוף משלם קצבה. זה גם מזלך שכנראה ההעברה לא שינתה את הסטטוס שלהם מקצבה מוכרת לקצבה מזכה. אם הסטטוס משתנה אתה אוכל אותה קשות כי הפכת כספים שהם פטורים ממס לכספים חייבים במס. סביר להניח שזה לא קרה, אבל בהחלט צריך לבדוק שהכספים האלה מוגדרים נכון. אולי היה צריך מסמך כלשהו, אישור פקיד שומה? אין לי מושג בפרוצדורה.

אולי גם כדאי שהקצבה המוכרת תהיה בגוף אחד והקצבה המזכה תהיה באחר בעת משיכה על מנת למנוע טעויות המשיכה? לא יודע, עניין פרוצדורלי.

פורסם

קראתי את התגובות שהיו פה היום.

בגדול, אין לי סכום כזה גדול בפנסיה כפי שתיארתם. אני רחוק מגיל פרישה. מי שיש לו הרבה כסף שם, כנראה עדיף שיתייעץ עם סוכן. 

שאלה:

מי שהיה לו ביטוח מנהלים, שזה ביטוח גרוע, כי הפקידו לו לפני 2008 (לפני חוק הפנסיה), יכל להעביר את כל הכסף לפנסיה או לקופת גמל?

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, Nemesis כתב:

מה שכתבתי הם דברים שאני יודע בוודאות, אבל ייתכן ויש ניואנסים שאני פחות בקיא בהם. אני לא איש מקצוע בתחום, אבל בהחלט ניסיתי ללמוד קצת בעניין. אבל אני יודע בוודאות שיש הבדל בין סוגי הקצבות ויודע בוודאות שאין זכאות לפטור ממס על קצבה מזכה בגיל 60.

סביר להניח שאתה טועה בכך שאתה חושב שכל הכספים הם קצבה מזכה. כיוון שקופת גמל להשקעה אינו גוף שיודע לשלם קצבה במילא צריך לנייד את הכספים לגוף משלם קצבה. זה גם מזלך שכנראה ההעברה לא שינתה את הסטטוס שלהם מקצבה מוכרת לקצבה מזכה. אם הסטטוס משתנה אתה אוכל אותה קשות כי הפכת כספים שהם פטורים ממס לכספים חייבים במס. סביר להניח שזה לא קרה, אבל בהחלט צריך לבדוק שהכספים האלה מוגדרים נכון. אולי היה צריך מסמך כלשהו, אישור פקיד שומה? אין לי מושג בפרוצדורה.

אולי גם כדאי שהקצבה המוכרת תהיה בגוף אחד והקצבה המזכה תהיה באחר בעת משיכה על מנת למנוע טעויות המשיכה? לא יודע, עניין פרוצדורלי.

1

סביר להניח שאני לא טועה.

אתה לא עוקב אחרי מה שכתבתי. לדוגמא לא השתמשתי בקופת גמל להשקעה ישירות כמקור לקבלת קצבה, וסתם הערה בנושא... כן, מי שינסה לפדות כספים מקופת גמל להשקעה לפני גיל 60 ישלם מס, גם אחרי גיל 60 צריך לשים לב איך מנהלים את הכסף.

חבל שחלק מהדברים שאתה כותב, נכתבים בבטחון מוחלט וללא התניות, כך שהם נראים כתורה מסיני.

כל פעולה שבוצעה על ידי, בוצעה בתיאום עם היועץ הפנסיוני של הקופה.

ואתה גם מייעץ לי מבלי לדעת את כל הפרטים עלי או על הקופות, מזל שזה העוף טופיק, כך שדברים יכולים לעוף כאן גם אם אין בהם דיוק.

דרך אגב כתבתי כבר בתגובה קודמת

ציטוט

כן, יש מיסוי של מס הכנסה/ביטוח לאומי/בריאות על הקצבה זקנה עצמה, אך זה נכון לגבי כל גמלאי.

כאשר כן מיסוי של כל אדם יכול להיות שונה.

המיסוי שחוייבתי/אחויב בו הוא על הקצבת פנסייה שלצורך העניין זה הכנסה כמו משכורת.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, Ron Poh כתב:

סביר להניח שאני לא טועה.

אתה לא עוקב אחרי מה שכתבתי. לדוגמא לא השתמשתי בקופת גמל להשקעה ישירות כמקור לקבלת קצבה, וסתם הערה בנושא... כן, מי שינסה לפדות כספים מקופת גמל להשקעה לפני גיל 60 ישלם מס, גם אחרי גיל 60 צריך לשים לב איך מנהלים את הכסף.

מה שאתה כותב מראה שאתה פשוט לא מבין. כן עוד לא משכת את הכספים שהופקדו לקופת גמל להשקעה הם בסטטוס קצבה מוכרת. משכת ושילמת מס? הם כסף רגיל ככל כסף אחר. ניידת לקרן פנסיה? סביר להניח שהם שמרו על סטטוס, אבל צריך לבדוק שלא היתה טעות ביורוקרטית. זה אינטרס שלך שיהיו קצבה מוכרת, למה שתרצה להפוך קצבה מוכרת לקצבה מזכה?! זה ירייה ברגל.

כאשר כן מיסוי של כל אדם יכול להיות שונה.

המיסוי שחוייבתי/אחויב בו הוא על הקצבת פנסייה שלצורך העניין זה הכנסה כמו משכורת.

זה נכון לגבי גיל 60, לא נכון לגבי גיל 67 כי יש פטור ממס על קצבה מזכה.

חבל שחלק מהדברים שאתה כותב, נכתבים בבטחון מוחלט וללא התניות, כך שהם נראים כתורה מסיני.

כל פעולה שבוצעה על ידי, בוצעה בתיאום עם היועץ הפנסיוני של הקופה.

תגיד אתה צוחק עלי? בכל פוסט אני מנסה לשכנע פה שאנשים לא יעשו צעדים פזיזים בלי יעוץ. כתבתי במפורש שתלך ליועץ פנסיוני עצמאי עם התמחות בפרישה ומיסוי בפרישה כי זה מסובך! איפה ייעצתי לך בכלל לעשות משהו בכלל? רק הדגמתי ניואנסים בדברים שאנשים חושבים שהם פשוטים והם לא פשוטים בכלל. כתבתי המלצה לפעולה איפשהו? אני מבין כנראה יותר מ 95 אחוז מהאנשים שזה לא המקצוע שלהם, וההמלצה היחידה שלי היא ללכת ולהתייעץ עם בעל מקצוע רלוונטי. לא יועץ פנסיוני של הקופה. יועץ עצמאי, בלתי תלוי, שמבין ספציפית בפרישה, עדיף פרישה מוקדמת ובמיסוי הפרישה.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, גולדן191 כתב:

לא חושב שזה עובד ככה, בספק רב

מהרגע שבו התחלת לקבל קיצבה, הכסף אינו שלך. אני מכוון לכסף באותה קרן שמשלמת אותה.

בקרן המשלמת אתה גם לא משלם דמי ניהול היא כבר לא ברשותך.

ככל שיש לך קרנות נוספות שאינן משלמות לך כרגע קיצבה בפועל, אתה רשאי לעשות שינויים.

לפני שאתה עושה כל מעשה, התייעץ (בתשלום) עם יועץ פנסיוני בלתי תלוי (למשל אייל שלזינגר)  שינחה אותך ויציג לך את כלל האפשרויות הפתוחות בפניך. 

חשוב מאוד, כי מרגע שביצעת הליך שנקרא - קיבוע זכויות , אין דרך חזרה. 

לפני 14 שעות, גולדן191 כתב:

תואר של יועץ פנסיוני, ז

ועוד איך יש, זה לא תואר אוניברסיטאי./אקדמי. בדיוק כמו תואר בבנקאות.

לפני 4 שעות, Ron Poh כתב:

/ביטוח לאומי/בריאות על הקצבה זקנה עצמה,

רק אחרי גיל 67 !

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

@Nemesis מאותם 5,000 ש"ח שהזכרת כפטורים ממס אתה צריך להפחית סכומים מסויימים. למשל, אם במסגרת קיבוע הזכויות אתה רוצה פטור ממס על פיצויי הפרישה או פדיון ימי מחלה או חסכונות מסויימים - סכומים אלה מתקזזים מה"בנק" שמס הכנסה מעמיד לרשותך בגיל פרישה, את השארית מחלקים ל-180 וזה סכום הפטור החודשי.

@Ron Poh  לגבי ייעוץ מיסים - יש גם רואי חשבון ויועצי מס שיוכלו להדריך אותך. לפני שבועת אחדים חתמתי על קיבוע זכויות - אצל בחור שעובד אצל יועץ המס ומומחה בנושא הפרישה. בכל מקרה, כפי שכבר כתבתי, מדובר בעניינים רגישים שמחייבים ייעוץ אישי מדוייק.

@גולדן191 אתה טועה מאוד. דווקא כיוון שאתה צעיר ועם חסכונות מעטים אתה זקוק לייעוץ. אתה לא מצפה שתהיה לך כרית ביטחון שמנה ורכה כשתפרוש, או אם חו"ח תיזקק לסעיף ביטוח אכ"ע - במצבך הפרש של 200 ש"ח בחודש לקיצבה עשוי להיות מהותי. אל תסמוך על ייעוץ בפורום או בפייסבוק או בכל מיני אתרים. קבע פגישה עם יועץ, הצג לו את כל המסמכים שיבקש, והגדר מטרות ודרכי פעולה.

ועוד דבר חשוב שבו נזכרתי: להכין צוואה כבר בגיל צעיר. עבור שני בני הזוג. אצל עורך דין שמבין בתחום ושיוכך לנווט אתכם סביב מכשולים. בלי צוואה העזבון יחולק לפי בריר. המחדל שבחוק, לא תמיד זה רצוי.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 29 דקות, sperial כתב:

@גולדן191 אתה טועה מאוד. דווקא כיוון שאתה צעיר ועם חסכונות מעטים אתה זקוק לייעוץ. אתה לא מצפה שתהיה לך כרית ביטחון שמנה ורכה כשתפרוש, או אם חו"ח תיזקק לסעיף ביטוח אכ"ע - במצבך הפרש של 200 ש"ח בחודש לקיצבה עשוי להיות מהותי. אל תסמוך על ייעוץ בפורום או בפייסבוק או בכל מיני אתרים. קבע פגישה עם יועץ, הצג לו את כל המסמכים שיבקש, והגדר מטרות ודרכי פעולה.

יש לי כרגע דמי ניהול חודשיים של 0.19% ומצבירה שנתית 0.9% שזה סה"כ טוב

אבל זה לא לנצח, זה ייגמר עוד כשנה

אני אבדוק מה אוכל לעשות לגבי פגישה עם יועץ. כרגע הדבר הכי חשוב שאני יודע זה שאם לא עובדים תקופה, צריך להאריך ריסק זמני. כי אחר כך אפשר לפספס פנסיה תחילת הפקדה אחרי חצי שנה, ללא הפקדות רטרו, במקום 3 חודשים כולל רטרו אם מתקבלים לעבודה אחרת. 

פורסם

אתה מייחס יותר מידי חשיבות לדמי הניהול. אתה צריך להתעמק ולהתייעץ בעניין מסלולי ההשקעה ובעניני המיסוי.

לגבי רצף ביטוחי - אכן חשוב מאוד. לא רק בענייני פנסיה אלא בכל ביטוח - בפורום הזה אנחנו מדברים בלי סוף על ותק בביטוח רכב. אבל, למשל, בביטוחי בריאות הרצף הביטוחי קריטי ותקופות האכשרה ארוכות

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

אתה מייחס יותר מידי חשיבות לדמי הניהול. אתה צריך להתעמק ולהתייעץ בעניין מסלולי ההשקעה ובעניני המיסוי.

יש את העניין שעד גיל 50 הקרן מפזרת את הכסף בעיקר במניות, קצת באג"ח, במניות - SP500 ויש גם השקעה בבורסת תל אביב, נכון? יש לך טיפים בנושא?

ומגיל 50 פחות מניות, ויותר אג"ח. ומגיל 60 עד הפרישה בכלל, רק אג"ח אני חושב.

לפני כשעה, sperial כתב:

לגבי רצף ביטוחי - אכן חשוב מאוד. לא רק בענייני פנסיה אלא בכל ביטוח - בפורום הזה אנחנו מדברים בלי סוף על ותק בביטוח רכב. אבל, למשל, בביטוחי בריאות הרצף הביטוחי קריטי ותקופות האכשרה ארוכות

בהחלט

והיום חברות הפנסיה שולחות תזכורות לשלוח ריסק זמני מוארך, מה שלא היה פעם

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

אין לי ניסיון עם קרנות הפנסיה החדשות, אבל למיטב ידיעתי המודל הצ'ילאני הוא ברירת המחדל - אבל יש אפשרות לדרכים אחרות. שוב, אם יש לך עניין בכך עליך לההועץ ביועץ מקצועי.

מעבר לכך, לאחוז מסויים מהקרן, דומני כשליש, המדינה מבטיחה תשואה של כ5% בשנה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

• תוכן חדש...