Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

10,000 שקל קנס על SMS ?

IsraCar

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, IsraCar כתב:

1)הגזירה של לעזוב את העיסוק בסמארטפון בזמן נהיגה.

2) הגזירה בתשלום קנס כה גבוה.

1 - כן. ואם לא אז תסבול מ-2. 

אף אחד לא כזה עושה משהו כזה חשוב בטלפון, רוב האנשים שאני רואה שמתעסקים עם הטלפון בזמן נהיגה הם לא הרמטכ"ל ולא איזה מנתח בכיר שצריך לתת הוראות, אם כזה דחוף לך להתעק בטלפון, תמצא מקום מסודר ותתעסק בטלפון כמה שבא לך.

האמת אני בעד ענישה על טלפונים. מסתבר שה-1000₪ שיש עכשיו לא כאלו מרתיעים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מאוד בעד אכיפה, אך האכיפה מתבצעת גם בזחילה במהירות 1-3 קמ"ש שזה לא מידתי. אולי זה ישמע שוביניסטי אבל לתת דוח לאשה שמארגנת את הילדים דרך הטלפון ולא יכולה להמנע מכך למרות הסכנה שבדבר זה פשוט לא. לא יפה ולא מוצדק לתת דוח (כן, גם כשחוסמת את הדרך ליד בית הספר) גם כשמדובר על עבירה מסכנת. הקנסות לא יעילים בעליל.

גם לענ"ד החרמת הרכב ואחסנתו לחודש תהיה אפקטיבית יותר, לכל המגדרים. 

• רעיון גרוע 2
פורסם

אני בספק האם יהיה אפשר להפריד בין ״מסרון״ לבין ״שימוש בטלפון״. השוטר יראה את הטלפון ביד ויתן דו״ח.

@NAPOLEON אתה טועה מאוד. ילד בן 6 יכול להפצע גם מרכב שזוחל בקמ״ש בודדים בצפיפות שליד בית הספר.

האם 10,000 ש״ח יהיו יותר יעילים מ-1,000 ש״ח? אני מסופק. מה שירתיע יהיה אכיפה צפופה. אני בטוח שזו לא תתוקצב. וגם אם כן - לך ותגייס שוטרים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן כן, אני קורא היטב את כל אלה שמתנגדים, להם יש לי לומר ממה את פוחדים! אם אתם מתעסקים בטלפון פשוט תעזבו אותו כשאת נוהגים למה כולם צריכים לסבול בגללכם, מי שנוסע אחרכם מרגיש כמו בלונה פארק, נתיב ימין ושמאל לאט ומהר, כמה אנשים נכנסים לסכנה בגלל ההתנהגות הזו, כנראה שאותנו הישראלים אין דרך ללמד, חינוך לא מעניין הסברה כנ"ל אוליי קנסות יעזרו במשהו .

• אהבתי 1
פורסם
לפני 45 דקות, פשטות כתב:

איך אפשר לחייג בלי לגעת בטלפון לרגע ?

פקודות קוליות.

חיוג בזמן שאתה עומד דרך הדיבורית של הרכב.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

@פינקו במקרה זה מדובר בניפוח מספרים. אם הנהג יידע שבפאול ראשון הוא ישלם 500 ש״ח ובפאול שני יצטרך לבלות יומיים בכיתה הטיפולית לנהגים עבריינים זה יפעל. תאיים בהחרמת הרכב לחודשיים אבל לא תפרוש שוטרים - תקבל עוד עבריינים. בסופו של דבר זו הבטחת בחירות כמו השינקאנסן לקריית שמונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעד בתנאי שיכניסו סעיף שאומר שנהג של שר, חבר כנסת או כל איש ציבור ישלם כפול מכיסו.

באותה נשימה הגברת מירי רקב טענה "שמי שלא רוצה פקקים שיעבור לתחבורה ציבורית", כאילו היא בכלל יודעת איך משתמשים ברב קו. תן לה שבוע ברכבת ישראל שמתבטלת כל יומיים ונראה אותה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 48 דקות, פינקו כתב:

אני קורא היטב את כל אלה שמתנגדים, להם יש לי לומר ממה את פוחדים!

מאוד קל לעשות דמגוגיה.   הבעיה היא שזה ממש לא במקום.  הציבור הפעיל בפורום נהגים זהירים+ ומיומנים+ מרוב הישראלים הנוהגים.  

ממליץ לך לחזור להודעות המתנגדדים ולקרוא שוב גם את סיבות ההתנגדות. אאמלק לך, 1 קנסות לא מוצדקים ללא אפשרות לערעור ללא הוכחה. 2. אכיפה סלקטיבית. 3. מידתיות.  אם תחשוב קצת לבד תוכל להעלות עוד כמה סיבות טובות.. אעזור לך; דמיין מפגש עם שוטר שהקפה לא יצא מוצלח באותו בוקר, תוסיף יום עבודה מחורבן מצידך.. תצא עם התחתונים למטה.   

כמו בהודעת הפתיחה מהלך מאוד לא פופולארי במיוחד לא סמוך לבחירות, את החשבונית יגישו חברי הליכוד ואולי טוב שכך. 

• אהבתי 2
פורסם

מוגזם וללא פרופורציה....

אכיפה יעילה משיגים בכך שעובר העבירה יודע שיש לו סיכוי גבוה להיתפס קרי- יותר ניידות ושוטרים.

להפיל את התסכול שבאי יעילות האכיפה על נהג בודד מסכן זה סה"כ לפרוק לחץ.

מה גם שהיום כבר הכל מתערבב.

אני למשל עם טסלה לכוון את המזגן בנהיגה מותר לי? 

להעביר שיר בספוטיפיי גם מותר לי?

להתשמש בחייגן של הטלפון דרך המסך של הרכב? 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

האם 10,000 ש״ח יהיו יותר יעילים מ-1,000 ש״ח? אני מסופק. מה שירתיע יהיה אכיפה צפופה. אני בטוח שזו לא תתוקצב. וגם אם כן - לך ותגייס שוטרים.

אני מקווה שמטרת החוק היא לגרום להרתעה.

כדי להיות מורתע אתה צריך לחשוש מאיזשהו סיכון, וכשיש סיכון - האדם הממוצע יעשה ניהול סיכונים.

ניהול סיכונים = שקלול הסיכוי שמשהו יקרה והמחיר שיהיה צריך לשלם. אם תדע שהסיכוי שתיתפס לא השתנה אבל פתאום המחיר יקפוץ פי 10, אתה תחשוב פעמיים לפני שתבצע עבירה.

אני מסכים שלגייס עוד שוטרים זה משהו נחוץ בכל מקרה, ויש לאכיפה מוגברת יתרונות נוספים - אבל זה הרבה יותר קשה מלהוסיף כמה שורות באיזה מסמך ולאשר אותו.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

אין בעיה לאכוף את הנושא , שוטר על גשר , מצלמת סטילס ואו שוטר על אופנוע עם מצלמת קסדה , ואו כפי שהיא נאכפת באנגליה, מצלמה נייחת בצד הדרך.

כולנו יודעים מזה זמן שהקנס בסך 1000 ש"ח אינו מרתיע , ולכן אני חושב שצריך להעלות אותו ל 2500 ש"ח לתפיסה ראשונה , שניה 5000 ש"ח ובשלישית הרכב יחולט \ יושבת לתקופה אשר תקבע בחוק על חשבון הנהג ורשיון הנהיגה ישלל לתקופה של חצי שנה לפחות.

די לראות את הסירטונים על התאונות אשר נגרמות עקב היסך הדעת שהטלפון גורם על מנת להבין שזו הפכה למגיפה בכבישי ישראל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...