Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, sperial כתב:

חייב לומר שברפואה - שבאופן כללי הופכת בהדרגה למקצוע נשי - רואים לא מעט נשים במקצועות שנחשבים קשים פיזית, למשל מקצועות כירורגיים ״גדולים״. לא יכול לתת מספרים, אבל מכיר כמה וכמה מנתחות כלי דם - כולל מנהלת מחלקה - ומדובר במקצוע שנחשב תובעני פיזית.

ועדיין, שאתה מסתכל על בכירים במערך הרפואי, הייצוג הנשי בצמרת קטן משמעותי משיעורן במקצוע.

קיפוח או שנשים נוטות להיות פחות קרייריסטיות מגברים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 55 דקות, falou כתב:

קיפוח או שנשים נוטות להיות פחות קרייריסטיות מגברים?

או שילוב כלשהו שלהם?

מאישה יש ציפייה שבמקביל לקריירה תגדל ילדים, תדאג להם לארוחת צהריים ולהסעה לחוגים. גם אם היא רופאה. וזה משפיע לכל אורך הדרך, מבחירת ההתמחות, דרך השתתפות במחקר ופרסומים ועד קבלת תפקידי ניהול.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אבל יש מגמת עליה ברורה, הן בניהול בתי חולים והן בניהול יחידות גדולות במשרד הבריאות ובקופות החולים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 40 דקות, פינדר כתב:

מאישה יש ציפייה שבמקביל לקריירה תגדל ילדים, תדאג להם לארוחת צהריים ולהסעה לחוגים. גם אם היא רופאה. וזה משפיע לכל אורך הדרך, מבחירת ההתמחות, דרך השתתפות במחקר ופרסומים ועד קבלת תפקידי ניהול.

ציפייה או רצון?

אישה שהיא רופאה מוצלחת יש לה כנראה בעל לא פחות מצליח, אם היא נשואה. פשוט בד״כ נשים מתחתנות עם גברים שהסטטוס הכלכלי/חברתי שלהם שווה או עולה על שלהן.

ואז יש בחירה, שנינו עושים קריירה, על חשבון הזמן בבית עם הילדים, או שרק אחד מאיתנו עושה. נשים בד״כ הן אלו שמוותרות. בגלל ציפייה או בגלל רצון?

בכל מקרה, המוטיבציה להרווח יותר, ברגע שיש מספיק, יורדת. 

אני אתן לך דוגמא. יש לי דודה, מאסטרנטית בפיסיקה שחתומה (עם אחרים) על שני פטנטים בעלי חשיבות עולמית. אחד קשור לפיתוח אנטנת ה-MRI והשני קשור לאלגוריתם בבסיס טכנולוגיית הכיווץ הדיגיטאלי (ZIP, JPEG וכו׳). באונ׳ המנחה שלה אמר לה שבזבוז למצוא מוח כזה אצל אישה. 

שוביניסטי, נכון?!

בסוף, בעלה הצליח מאוד בעסקים והיא עברה לגידול ילדים ועיסוק באהבה שלה, אומנות פלסטית.

אז בזבוז או לא בזבוז?

אני כן יודע שבשביל להיות רופא בכיר בתחום נחשק, צריך להתאבד על זה. זו לא קריירה של שמונה-חמש. אם אתה גם רוצה לראות את הילדים שלך במקביל, תשכח מזה.

זה נכון בהרבה מקצועות, ונשים פחות נוטות ללכת על הבחירה הזו.

מניח שנכון במקביל שבסביבה שהיא גברים יותר, יותר קשה לנשים כשהן מיעוט. זה נכון לכל מיעוט בכל סביבה. אנשים מרגישים יותר נוח עם אנשים ״מסוגם״ גם הרבה פעמים אתה רואה נשים שכן מצליחות, שהן דווקא יותר ״גבריות״ בטמפרמנט.

במקביל, אני חושב שיש ציפייה מנשים כן לפתח קריירה (בשכבות אוכלוסיה מסויימות), אבל מה לעשות, חלון ההזדמנויות להקים משפחה הוא קטן וחופף לשנים של בניית הקריירה. לעשות גם וגם, וואלללה... קשה. כן, תמיד יש את אלו שמספיקים לעשות ביום מה שרובינו מספיקים בשבוע, אבל הן יחידות סגולה.

אז מה אני חושב?

אנחנו צריכים להכיר בזה שיהיו לנו יותר מורות ממורים ויותר מנכלים ממנכליות, ושזה בסדר.

במקביל, צריך לוודא שאנחנו יוצרים סביבת עבודה כזו שגם נשים, למרות שהן יכולות להיות מיעוט במקצוע כזה או אחר, יכולות למצוא את מקומן, למרות שגברים יעדיפו להתעסק עם גברים. פה אני דווקא מאוד פרו גישת meToo במקום העבודה. תתייחס לכל עובדת כאילו היא הבוס שלך, תתנהל באופן קורקטי, ענייני, ושמור את הבדיחות הגסות לחברים. כללי התנהגות במקום העבודה, זה אחלה. 

מה שלא צריך לעשות זה להנגיש את המקצועות הקשים, שיהיו פתוחים למי שגם רוצה קריירה וגם עבודה. רוצה להיות מנתח בכיר/ה? 

בשביל צריך להתאבד על הקריירה. 

זה מה שנדרש.

לפני 49 דקות, sperial כתב:

אבל יש מגמת עליה ברורה, הן בניהול בתי חולים והן בניהול יחידות גדולות במשרד הבריאות ובקופות החולים.

עניין סטטיסטי, של ריבוי הנשים, אולי אפילו אפלייה מתקנת, אבל זה לא אומר שלא תגיע לנקודת אקווליבריום חדשה.

בנוסף, בשירות הציבורי יותר קל לנשים לטפס בתפקידים המנהלתיים, כי תנאי העבודה והקביעות מאפשרים יותר גם וגם. אבל בו, מהמנתחים הבכירים, הכוכבים של עולם הרפואה בארץ, כמה מהם אלו נשים?

הכוכבים הללו כבר יוצאים ממסלול השירות הציבורי, והם עדיין עובדים בו, אבל עושים עוד בוחטות בפרטי. אם לא, הם היו עושים בוחטות בפרטי בחו״ל...

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
בתאריך 24.10.2025 בשעה 17:45, yossy כתב:

אני לא כ''כ חושב שאשה יותר חלשה פיזית מגבר, למעט חריגים,

איבדת טונה של קרדיביליות פה😔. לא רק בגלל שזה לא נכון, אלא בגלל שאתה מייחס מספיק חשיבות למה שאתה 'חושב' כשיש כ"כ הוכחות מדעיות לזה שזה לא נכון.

נאמר פה הרבה אז לא אחזור, אבל בגדול לי מרגישה מאוד woke הציפייה לייצוג שוויוני (או ייצוג כלשהו לצורך העניין). הטענה הלוגית של X% מהאוכלוסיה --> X% יייצוג בחתך כלשהו (מנכ"לים, שרי ממשלה וכו') פשוט מרגישה לא מבוססת על שום דבר מהותי. המטרה היחידה שבעיני היא ראויה היא הסרת חסמים ועידוד שוויון הזדמנויות, לא תוצאות, ולתת לנטייה אישית לעשות את השאר.

בתאריך 24.10.2025 בשעה 21:21, שביט כתב:

נראה לי שמספיק לצפות בתחרויות ספורט ולראות שגברים מהירים יותר בריצה ובשחיה, קופצים גבוה ורחוק יותר, זורקים ומניפים רחוק יותר וכבד יותר, קולעים יותר וכו' וכו'...

דווקא מבחינה סטטיסטית זו נראית לי הסתכלות שגויה, בגלל שאתה מסתכל על חתך מאוד צר של אוכלוסייה - הפרטים הכי אתלטיים. זה לא בהכרח מייצג את האוכלוסייה הרגילה. שים לב שאני מסכים איתך בכללי, רק לא לגבי הדוגמא.

יותר נכון להסתכל על הממוצע, לא על הקיצון. בממוצע, לגברים יש יותר מסת שריר לעומת נשים, גם במונחים אבסולטיים וגם במונחים יחסיים למשקל גוף. הנה סתם מאמר אקראי שלקח לי שניה למצוא - https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/jappl.2000.89.1.81

אניח פה קטע של ג'ורדן פיטרסון😅:

עריכה אחרונה על ידי yoni162
פורסם
בתאריך 24.10.2025 בשעה 01:08, boli19 כתב:

זה מבנה מוח אחר? זה הורמונים? זה מה שלימדו אותנו?

אה...

כמו יהודי טוב, אענה לך בשאלה. 

האם לימדו אותך לשים שפתון? בשלב כלשהו בחייך? 

אם התשובה היא "לא", אז זה אמור לענות לך על השאלה. נשים למדו לשים שפתון כמו שגברים למדו להתגלח. חלק מההתבגרות להבנתי. 

מה שנראה לאישה טריוויאלי ופשוט (סומק X הולך מדהים עם רימל Y), לנו הגברים זה סינית- ולהיפך:

אני מוצא את עצמי אף פעם לא מבין מה מעניין נשים, או יותר נכון אני לא מצליח להבין למה תחומי העניין

שנשים לרוב (לא כולן) מתעניינות בהן, הם כל כך שונים מתחומי עניין שמעניינים אותי או גברים אחרים :)

אני שומע לפעמים שיחות בין נשים, ואני מוצא את עצמי פשוט מסתכל לרגע לתקרה ואומר לעצמי WTF

על מה הן מדברות? 

למיטב ידיעתי, המח של נשים בנוי קצת אחרת ויותר בנוי על תקשורת, מאשר לנו הגברים. 

נדמה לי שזה פחות חשוב על מה הן מדברות, ויותר חשוב להן הדיבור עצמו. 

המסקנות שהן קופצות אליהן מתוך הדיבור, HOWEVER, זו כבר חיה אחרת... 

https://www.instagram.com/reel/DJ_iFeuiRUs/

ועוד משהו שחשבתי עליו
פמיניזם, שיוויון, קידום נשים, העצמה ושאר הדברים האלה

איך זה שאני פוגש מנכ"ליות, לפעמים גם מהנדסות, בעלות עסקים וכו'

אבל אף פעם לא פגשתי טכנאית מזגנים, מפעילת מנוף, מכונאית (כן אני יודע שיש 1 או 2 שהראו בטלויזיה)

למה אני לא פוגש רתכת? או מרכיבת רהיטים? או סבלית? או אינסטלטורית?
זה לא מוזר?

אני לא יודע. 

קח עוד נקודה שלא עלתה פה: אתה לא יכול לדעת איך מישהו התגלגל למקצוע שלו. מתוך היכרות, עבד בזה כילד, עסק משפחתי, רצה הסבת מקצוע, לא יודע. 

שאל את בוקי למה הוא רצה לעבור קורס טכנאי מזגנים למשל. תקבל תשובה. 

שאל מישהו אחר מהתחום, תקבל תשובה אחרת. 

אי אפשר לקחת את השאלה הזו ולענות עליה... אל תשכח שיש נשים שמכוניות זו תשוקה עבורן, סבלות זה משהו ביניים לשלם את החשבונות וזה עדיף על הZיוNי שכל בתור מלצרית לדעתה, ואינסטלטורית- טוב, החריץ מהווה מכשול לא קטן בהחלטה העסקית הזו.

אז לא, זה לא מוזר לי. 

מה שכן מוזר לי: כל הפמיניסטיות שצועקות על שוויון, משום מה לא תמצא אותן עובדות במקצועות כאלו. זה כן מוזר לי. 

אם נשים נמצאות בכל התחומים, והעולם השתנה, איפה הנשים בתחומים האלה שנחשבים לתחומים שדורשים 

הרבה מאמץ פיזי, לכלוך על הידיים, וחשיבה טכנית

כן, זה תחום דומיננטי ע"י גברים. רובם די נהנים מהעבודה. 

גם אני אוהב ללכלך את הידיים. זה לרוב כרוך במאמץ פיזי, וכחלק ממשהו טכני. 

לא כולם ככה. 

לא חסר אנשים שממש לא אוהבים לעשות בעצמם, ויעדיפו לשלם למישהו שיעשה את זה עבורם, וזהו זה. גברים, כן. יש כאלו שיעדיפו לא להתעסק. 

יש פה הרבה עניין של בחירה אישית. 

לא כולם מעוניינים בתחומים האלו. 

אני למשל גם לא הייתי רוצה להיות אינסטלטור. תעזבו אותי. מעדיף לשלם למישהו.

נגר? זה התחביב שלי. מעדיף לתכנן ולבנות רהיטים מאפס מאשר לקנות. 

אותו הדבר גם עם נשים- לרובן פשוט אין את האהבה לתחומים הפיזיים יותר, לדעתי. זה יותר קשה לאישה לסחוב משקל- הבדל פזיולוגי מוכח מדעית: נשים חלשות פיזית יותר מגברים. קח גבר ואישה, שניהם אותו משקל, אותו גובה, אותם נתונים פיזיים. לאישה יהיה יותר קשה להרים את אותו החפץ. זה מוריד גם את החשק, אתה לא חושב? וכשאין חשק לעשות, גם אין חשק ללמוד על זה, אין חשק להבין בזה, אין חשק להתקרב לזה.

זו דעתי לפחות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כששאלו נשים שמתחרות בנהיגה, מה הכי קשה להן, התשובה הנפוצה היתה שהכי קשה להן לעמוד בכל הסיבובים וההאצות, בגלל הצוואר.

הצוואר הדק והעדין שלהן מתקשה עם כל השינויים בכוחות כשהכלי שעליו הן נוהגות משנה מצב (סיבוב, בלימה האצה וכו).

לכן הן צריכות להשקיע יותר בתרגילים לחיזוק השרירים שמקיפים את הצוואר.

ואם לא כתבו - הסיבה היא היסטורית.

כן, זה משהו פרימיטיבי ומכליל, אבל ככה זה היה אצלנו מאז שהתפתחנו.

בתקופת האדם הקדמון, הנשים הן אלה שגידלו את הילדים. ככה זה בטבע. הנקבה היא זאת שכמעט תמיד אחראית על גידול הצאצאים.

זה האינסטינקט האימהי שלהן.

אז מישהו היה צריך להביא אוכל, ומכיוון שהנשים היו עסוקות עם הילדים, הגברים הם אלה שיצאו מהמערה כדי לצוד מזון.

ואם כמה גברים לא חזרו ממסעות הציד - לא מאד נורא. לא צריך הרבה גברים כדי להפרות את הנשים שנשארו במערה, ולהמשיך לקיים את  השבט.

זה הבסיס לכל ההבדלים הפיזיים בין הגברים לנשים, וההבדלים בכישורים שלנו שירשנו משם.

זה למה נשים ,למשל, יותר חברתיות ומתקשרות ביניהן (ככה היה במערה - הן נאלצו לתקשר ביניהן כדי לשרוד ביחד) 

ולמה גברים יותר טובים ,למשל, בניווט במרחב (כי כשהם יצאו מהמערה וצדו, היו צריכים לדעת, למשל, איפה המערה שלהם, כדי שיוכלו למצוא את הדרך חזרה הביתה, ולחזור, ביחד עם השלל).

כמובן שתמיד יש יוצאים מהכלל, אבל זה מה שטבוע בנו (מהתקופה הפרימיטיבית) , וזה שיקול חזק שגורם לנו להכריע גם במה נעסוק.

לא סתם נשים יותר מתעניינות ביחסים בין אנשים (מה ההוא אמר ומה היא אמרה), הריון,לידה וגידול ילדים (שלא לדבר על האובססיה שלהן לגבי ההופעה החיצונית שלהן. אבל זה משהו אחר).

לא סתם גברים יותר מתעניינים בכלי נשק וטיולים הרפתקניים.

זאת דעתי לפחות

פורסם (נערך)

השפתיים שלי היו יבשות בימים האחרונות, לא יודע, אולי שינוי מזג אוויר, בדרך כלל קורה לקראת החורף

אז ביקשתי ממישהי שעובדת איתי אם יש לה את הדבר הזה שמורחים במקרה כזה, לבנות תמיד יש דברים כאלה בתיק

חושב שזה נקרא שפתון לחות. בקיצור, כמובן שהיה לה, ואני בצורה טבעית למדי, פשוט עם קצה האצבע לקחתי מהשפתון הזה

איזו מעיכה/פיסה ומרחתי...

והיא התחילה לצחוק בטירוף, אמרה לי שרק בנים יכולים לעשות דבר כזה

עכשיו... אולי זה היה באמת קצת התנהגות גברית או חוסר עדינות או לא יודע מה

ואחר כך חשבתי על זה...

אנחנו באמת מאוד מאוד שונים מהן.

חוץ מהמובן מאליו, ממה עוד זה נובע?

זה מבנה מוח אחר? זה הורמונים? זה מה שלימדו אותנו?

יצא לך גם לשאול במסגרת השיויון למה גברים לא נכנסים להיריון או לא מניקים את הילדים שלהם? 

זה די ברור לכל בר דעת שגברים ונשים הם שונים במבנה הפיזי והנפשי.

(בינינו, אם תתייחס לאשתך כמו לחבר או לחבר כמו לאשתך, המצב יגמר לא טוב...). 

אך כמובן שישנם יוצאים מן הכלל לכאן ולשם. 

וכמו שפאלו אומר, המטרה היא לתת הזדמנויות לאלו שיוצאים מן הכלל, ולא למנוע מהם להצליח מסגרת ההכללה.

אבל אף פעם לא פגשתי טכנאית מזגנים, מפעילת מנוף, מכונאית (כן אני יודע שיש 1 או 2 שהראו בטלויזיה)

למה אני לא פוגש רתכת? או מרכיבת רהיטים? או סבלית? או אינסטלטורית?
זה לא מוזר?

אם נשים נמצאות בכל התחומים, והעולם השתנה, איפה הנשים בתחומים האלה שנחשבים לתחומים שדורשים 

הרבה מאמץ פיזי, לכלוך על הידיים, וחשיבה טכנית

גם לא תמצא אותן נוהגות על משאיות או אוטובוסים, לא נראה לי שזה דורש מאמץ פיזי גדול... 

וכמו"כ הפוך. 

בקופות חולים, משרדים, בנקים וכדו' תמצא הרבה יותר נשים במשרות פקידותיות מאשר גברים. 

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 5 דקות, לב טוב כתב:

גם לא תמצא אותן נוהגות על משאיות או אוטובוסים, לא נראה לי שזה דורש מאמץ פיזי גדול...

את זה דווקא פוגשים לא מעט במדינות מסויימות, בדיוק כמו גברים קופאים בסופר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לגבי ישראל -

נהגות של משאיות בארץ זה די לא קיים בגלל שהתנאים בכללי בתחום הזה מזעזעים גם לגברים -

בנקודות הכי בסיסיות של זמנים / אוכל / פיפי.

אוטובוסים - פה ושם נהגות בודדות, מאותן סיבות - שוב, תנאים.

יש נוכחות מתגברת של נשים דווקא ברכבת הקלה - שם התנאים הבסיסיים סוף-סוף ראויים

ויש ניתוק פיזי מהנוסעים שתורם לביטחון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעניין מה זה אומר על החברה שלנו שבן אדם אשכרה מתפלא ופותח דיון בפורום רכב על זה שיש הבדלים בין המינים 😁

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

נהגות של משאיות בארץ זה די לא קיים בגלל שהתנאים בכללי בתחום הזה מזעזעים גם לגברים -

בנקודות הכי בסיסיות של זמנים / אוכל / פיפי.

זה מעלה תהיה פילוסופית שתמיד הייתה לי בנוגע לטבע האנושי: אם התנאים כ"כ גרועים - מדוע כ"כ הרבה אנשים עדיין מסכימים לזה?

אם התנאים במחסני אמאזון מסביב לעולם כה מחפירים והמשמעת כה דרקונית - מדוע מאות אלפי אנשים, חוקיים לגמרי וכשירים גופנית ומנטלית, מסכימים לעבוד שם? אם התנאים באובר ואצל שליחי המזון בחו"ל נוראיים כפי שמספרים, עם סיכון גבוה וללא שום ביטוח או ערבות תמורת שכר מינימלי - מדוע עדיין עובדים שם אלפי נהגים מקומיים, לא מהגרים ממדינות מתפתחות או משהו? כשהובלתי צוותי התקנות ולעתים היינו מגיעים למפעלים נטושים שהשירותים בהם היו סכנה סניטרית - מדוע אף אחד מהפועלים לא סירב לעבוד שם והייתי צריך לעשות את זה בשמם? כנ"ל עם כל מוסך ישראלי מצוי ועובדיו.

זו באמת תעלומה בעיניי. הרי אם נהגי המשאיות והאוטובוסים בארץ היו מתאגדים ומסרבים לעבוד בתנאים הנוכחיים, אז תוך חצי שנה כבר היו שירותים כימיים ליד כל תחנה שניה בעיר וחניוני מנוחה על כל הכבישים המהירים. יש לזה כסף, יש ידע, יש יזמים שיקפצו על ההזדמנות. אבל אין את הכבוד העצמי ואת היוזמה הבסיסית מצד העובדים כדי לדרוש שיתייחסו אליהם כבני אדם. אז פלא שאף אדם אינטליגנטי לא רוצה לעבוד שם? 

פורסם

אולי כי זו עבודה הדורשת מעט השכלה/ידע/ניסיון בה ניתן להחליף את העובדים? הגישה הסוצאליסטית (ואני אומר בנימוס) שלך נוסתה אי אלו פעמים בעבר ונכשלה תמיד לטווח הרחוק. לא צריך להזכיר את תעשיית הרכב/פחם הבריטית או את המפעלים ההיסתדרותיים בארץ.

לפני 24 דקות, Derish כתב:

זה מעלה תהיה פילוסופית שתמיד הייתה לי בנוגע לטבע האנושי: אם התנאים כ"כ גרועים - מדוע כ"כ הרבה אנשים עדיין מסכימים לזה?

כפי שאיילין ראנד אמרה: "אם התשובה לא הגיונית אז בדוק את הנחות היסוד שלך לשאלה"

פורסם
לפני 11 דקות, Derish כתב:

השכר טוב יותר מהשכר הממוצע לעובד ללא השכלה מיוחדת. התנאים מסביב, הם סיוט. 

אם התנאים במחסני אמאזון מסביב לעולם כה מחפירים והמשמעת כה דרקונית - מדוע מאות אלפי אנשים, חוקיים לגמרי וכשירים גופנית ומנטלית, מסכימים לעבוד שם?

בגדול? רק אלו שאין להם ברירה מסכימים, וגם אז התחלופה של הכ"א מטורפת. 

המצב להבנתי בארה"ב קשה כל כך, שכמעט בלתי אפשרי למצוא עבודה. איך אומרים, "באין ציפור שיר גם התHת זמיר".

אם התנאים באובר ואצל שליחי המזון בחו"ל נוראיים כפי שמספרים, עם סיכון גבוה וללא שום ביטוח או ערבות תמורת שכר מינימלי - מדוע עדיין עובדים שם אלפי נהגים מקומיים, לא מהגרים ממדינות מתפתחות או משהו? 

למה פה עובדים כל החבר'ה של וולט? 

יש להם חופש פעולה- בלי בוס על הראש. הרבה אנשים משוועים לזה. 

כשהובלתי צוותי התקנות ולעתים היינו מגיעים למפעלים נטושים שהשירותים בהם היו סכנה סניטרית - מדוע אף אחד מהפועלים לא סירב לעבוד שם והייתי צריך לעשות את זה בשמם? כנ"ל עם כל מוסך ישראלי מצוי ועובדיו.

רוב הפועלים מרגישים שאין להם את הכח לומר לא. הם יכולים, אבל יהיו לזה השלכות. לזה נועדו המנהלים שלהם, בגדול. 

זו באמת תעלומה בעיניי. הרי אם נהגי המשאיות והאוטובוסים בארץ היו מתאגדים ומסרבים לעבוד בתנאים הנוכחיים, אז תוך חצי שנה כבר היו שירותים כימיים ליד כל תחנה שניה בעיר וחניוני מנוחה על כל הכבישים המהירים. יש לזה כסף, יש ידע, יש יזמים שיקפצו על ההזדמנות. אבל אין את הכבוד העצמי ואת היוזמה הבסיסית מצד העובדים כדי לדרוש שיתייחסו אליהם כבני אדם. אז פלא שאף אדם אינטליגנטי לא רוצה לעבוד שם? 

מתאגדים? 

בארץ? 

אנחנו לא יכולים להתאגד מספיק כדי להעיף את הממשלה. אנחנו לא יכולים להתאגד מספיק כדי לכפות הורדה ביוקר המחיה. עלות הדיור. כל מה שחשוב לנו, תאכל'ס, כחברה. ואנחנו לא יכולים להתאחד ולהתאגד. 

אז על "זוטות"?

היחידים שעובדים כגוש אחד, זה מגזר מסויים בארץ. האחרים לא הבינו את זה עדיין, שגם הם צריכים אחרת לא יקרה שום דבר חיובי.

נמשיך. 

האינטרס היחיד לחברות ההובלה שהנהגים ינוחו, הוא החוק. 

בחייך. בפעם הבאה שאתה בארץ, תעיף מבט על הצמיגים של המשאיות, בשביל הספורט. מה הפלא שכל יומיים רואים צמיג ענק מפוצץ בצד הדרך, עם או בלי המשאית שתקועה וצריכה להחליף אותו באמצע היום, פשוט מקמצנות כי צמיגים חדשים למשאית זה יקר אבל הנהג זה זול. 

אני מהסקרנות האישית שלי נטו מעיף מבט על הצמיגים של המשאיות. אלוהים אדירים, מה שאני ראיתי. צמיגי סליק, בחלק מהמקרים. 

על מלגזות, אני בכלל לא מדבר. 

נמשיך. 

אם לא שמעת, יש מחסור בנהגי אוטובוסים בארץ. למרות שהמשכורת המובטחת לא רעה בכלל. 

אז אולי השכר סביר\לא רע\טוב, אבל- הבטיחות האישית? כל שני וחמישי שומעים על נהג שמותקף. 

וזה בלי להזכיר את הבעייה שהייתה לפני כ-20 שנה לאוטובוסים, שהם היו מתפוצצים באופן עצמוני כשהם היו שומעים "אלוהים גדול" עם מבטא מסויים ובשפה אחרת.

מודה שאין לי מושג מה היה אז מבחינת זמינות או מחסור בנהגים. 

אתה מדבר על "כבוד עצמי". כן. אתה צודק. 

אבל, כמות הצפרדעים שאדם בולע בשביל לשמור על מקום העבודה שלו, אסטרונומית. 

הפועלים הפשוטים, כמה הם יכולים להתקומם ולומר לא? יש להם את החופש הזה בכלל? אומר לא, סבבה- מוצאים אחד שאומר כן. אבהיר, שאני מאד לא מסכים עם הגישה הזו ולא פעלתי כך כשניהלתי עובדים. להם היה ממני רק גב, כמו שלדעתי אמור להיות. 

כבר אמרו לי את זה בפרצוף, במפורש, כשהייתי עוד בחור צעיר: "חבל שאין לך משפחה, כדי שאיום בפיטורים יהיה אפקטיבי".

אז למה אתה מצפה מהשכבות היותר חלשות בחברה, פועלים קשי יום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פעם היה דבר שנקרא ״איגוד מקצועי״ - אבל פועלי ישראל בוחרים שוב ושוב במפלגה שחרטה על דגלה את פירוקו. 

יש התאגדות של נהגי אוטובוסים, כנראה שדוחפת לטיפול בבעיית המנוחה וההתפנות בקצות הקווים, אבל התהליך איטי.

״כלכלת החלטורה״ היא אסון בינלאומי. אנחנו פוגשים אותו בכל מעבר חציה. ואני לא בטוח כמה העוסקים בעבודה הזו מרוויחים או מפסידים והאם הם מודעים לכך. וכמובן שגם המדינה מפסידה (מיסים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...