Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כבלים להתנעה של רכב

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 20 שעות, shmulik88 כתב:

מתלבט בין 2 הדגמים האלו:
מה אתם אומרים?

Roher Pro

יש לי אותם באוטו. אולי בקוטר של 50 מ"מ. 

לא השתמשתי בהם עד כה. ומאז שיש לי נוקו, אז בכלל. 

זה שריד לתקופה אחרת. 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

אני בין כל הממליצים על בוסטר. 

אבל אני גם ממליץ שיהיו זוג כבלים בתא המטען. לך תדע מתי הבוסטר יחליט שהוא לא טעון, בדיוק כשתזדקק לו- במיוחד כשזה מסוג הדברים שפשוט שוכחים מקיומם עד שבאמת צריכים אותם. 

במידה והמצבר תקין, אפשר להטעין את הבוסטר דרך שקע המצת של הרכב(ככה זה בנוקו בכל מקרה). יש לי גם שקע 12 וולט אחורי בבגאז אז אני שם את המטען מחובר לשקע ונוסע לעיסוקיי. אחרי כמה שעות של נסיעה המטען טעון במלואו. כמו כן, קניתי מטען יעודי לקיר בבית שמיועד לנוקו GBX 155 שיש לי. זה הרבה יותר מהר מאשר טעינה איטית דרך השקע בקיר על ידי USB.

בתאריך 18.10.2025 בשעה 21:17, גולדן191 כתב:

מגניב, כן, אני רואה באמזון דברים דומים, לא ראיתי תיק נשיאה כזה אף פעם עד עכשיו.

מעניין איך זה משפיע על הטמפ', ואם מישהו בדק עם מד טמפ' אמין איך זה משתנה בין אחסון רגיל ללא תיק לעומת עם תיק

התיק נשיאה היעודי של NOCO הוא עם ספוג בפנים. אני יכול לומר שהשארתי אותו לא מעט פעמים בשיא הקיץ ברכב בבגאז בשמש והתיק שמר על הבוסטר מחימום ייתר. אם הטמפרטורות בקיץ יכולים להגיע בתוך רכב סגור מעל ל 60 מעלות אז הבסוטר שלי עדיין חי וקיים בזכות התיק הזה. אז הוא עושה את העבודה שלו אבל בכל זאת אני לא לוקח סיכונים ובקיץ אני פשוט לוקח אותו איתי לחדר הלבשה ושם אותו בלוקר. עדיף להיות בטוח.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 23 שעות, ברווז כתב:

אני בין כל הממליצים על בוסטר. 

אבל אני גם ממליץ שיהיו זוג כבלים בתא המטען. לך תדע מתי הבוסטר יחליט שהוא לא טעון, בדיוק כשתזדקק לו- במיוחד כשזה מסוג הדברים שפשוט שוכחים מקיומם עד שבאמת צריכים אותם. 

+1

תחשוב רגע: אתה בלילה באמצע שומקום והמנוע לא מניע. או באיזה חור במדבר 40 מעלות מזגן יוק ואין קליטה. כמה שווה לך אמצעי התנעה כעת? זה זמן לחסוך על כבל עלוב שיתנתק או בוסטר מג'עג'ע שעלה 2$ פחות? 

יש לי כבלים עבים 800 אמפר, אוטראי 3000 וליתר ביטחון גם נוקו. הבעיה זה לזכור להטעין אותם כל כמה חודשים. 

אה, ושכחתי שברכב ממילא מותקנים 2 מצברים. יש מצב של אוברקיל? 😳

• אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 21 דקות, Jack457 כתב:

+1

תחשוב רגע: אתה בלילה באמצע שומקום והמנוע לא מניע. או באיזה חור במדבר 40 מעלות מזגן יוק ואין קליטה. כמה שווה לך אמצעי התנעה כעת? זה זמן לחסוך על כבל עלוב שיתנתק או בוסטר מג'עג'ע שעלה 2$ פחות? 

יש לי כבלים עבים 800 אמפר, אוטראי 3000 וליתר ביטחון גם נוקו. הבעיה זה לזכור להטעין אותם כל כמה חודשים. 

למה 2 מצברים?
זה רכב חשמלי?
אם זה פלאגאין אפשר להשתמש בסוללה של הפלאגאין להתנעה?

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, Cerebral Cortex כתב:

אני יכול לומר שהשארתי אותו לא מעט פעמים בשיא הקיץ ברכב בבגאז בשמש והתיק שמר על הבוסטר מחימום ייתר

הקייס Lipo Guard מעליאקספרס שעולה כ 4$ או פחות עושה את אותה העבודה עבורי, הבוסטר במצב מעולה ושרד בבגאז' מצוין מסוף 2023.

לא אומר שזה בזבוז לקנות קייס של NOCO, כי הוא גם מגן על זה אם יפול לך מהיד בדרך הביתה להטעין

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, Jack457 כתב:

+1

תיזהר, קח בחשבון שאם יש לך שני מצברים יש מצב שגם הבוסטר הכי חזק שאזרח שפוי יכול לקנות לא יתניע לך את הרכב. והנה דוגמה בדיוק איך ולמה? יש לי נוקו GBX155. הוא יכול להתניע אפילו משאיות קטנות. יש לנו במפעל מלגזה HYSTER 7 טון למי שמכיר. יש לה שני מצברים ונפח המנוע שלה הוא משהו כמו 3.6 ליטר. לא משהו רציני בכלל לבוסטר כמו שלי. אממה, יש הבדל רציני בין מצבר חלש לבין מצבר תקול. היו כמה פעמים כאשר אחד המצברים התקלקל. כלומר, הייתה לו תקלה באחד התאים שלו. זה לא מצבר חלש זה מצבר מקולקל. למרות שהבוסטר שלי חזק ואמור להניע כזה מנוע בלי בעיה בגלל שהמצבר הוא תקול כלומר יש לו מה שנקרא בשפת העם "קצר באחד התאים" שלו נוצר מצב שבגלל שהוא כל כך דפוק הוא "שואב" את כל הזרם מהבוסטר ולכן המלגזה לא יכולה להניע למרות הבוסטר החזק. אז יש הבדל בין מצבר חלש שנגרם עקב השאלת אורות דולקים או מצבר תקול שאחד או יותר מהתאים שלו הרוסים ולא מייצרים מתח. ועוד דרך אגב, דבר שלמדתי בגלל המלגזות זה כאשר אחד המצברים חלש והולך למות, למרות שהשני מתפקד, מחליפים את שניהם בו זמנית. למה? כי כאשר אחד המצברים חלש, המצבר השני עובד קשה יותר וזה מקצר לשניהם את החיים. ולמה רשמתי לך את כל זה? מכיון שאם יש לך שני מצברים קח בחשבון שכבלים או בוסטרים לא יצילו אותך חלילה בשעת האפס.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
לפני 16 שעות, Cerebral Cortex כתב:

למרות שהבוסטר שלי חזק ואמור להניע כזה מנוע בלי בעיה בגלל שהמצבר הוא תקול כלומר יש לו מה שנקרא בשפת העם "קצר באחד התאים" שלו נוצר מצב שבגלל שהוא כל כך דפוק הוא "שואב" את כל הזרם מהבוסטר ולכן המלגזה לא יכולה להניע למרות הבוסטר החזק

זה נכון גם לגבי רכב ״רגיל״עם מצבר אחד ולא דווקא ייחודי לכלי/רכב עם שני מצברים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 4.11.2025 בשעה 12:44, Camaro 92 כתב:

זה נכון גם לגבי רכב ״רגיל״עם מצבר אחד ולא דווקא ייחודי לכלי/רכב עם שני מצברים.

אם יש מצבר אחד אפילו שהוא תקול, בוסטר חזק יצליח להניע את הרכב. אבל במקרה של המלגזות אצלנו בגלל שמשום מה צריך שני מצברים אז מצבר אחד לא יצליח להניע קל וחומר כאשר האחד תקין והשני תקול שהוא "שואב" את כל הזרם. 
הצלחתי להניע את האופנוע שלי עם הבוסטר בלבד ללא מצבר ועל הדרך שרפתי את הסי די איי שלי אבל הנקודה שישנם בוסטרים שמסוגלים להניע אפילו אם אין מצבר בכלל ולכן גם אם יש מצבר אחד אפילו שהוא תקול יהיה אפשר להניע את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Cerebral Cortex כתב:

אם יש מצבר אחד אפילו שהוא תקול, בוסטר חזק יצליח להניע את הרכב

מניסיון לא תמיד

לפני 6 שעות, Cerebral Cortex כתב:

הצלחתי להניע את האופנוע שלי עם הבוסטר בלבד ללא מצבר ועל הדרך שרפתי את הסי די איי שלי אבל הנקודה שישנם בוסטרים שמסוגלים להניע אפילו אם אין מצבר בכלל ולכן גם אם יש מצבר אחד אפילו שהוא תקול יהיה אפשר להניע את הרכב.

להתניע עם בוסטר בלי מצבר בכלל אפשר עם בוסטר טוב/חזק אבל להתניע ״דרך״ מצבר תקול לרוב יהיה יותר קשה גם אם הבוסטר תקין.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
בתאריך 3.11.2025 בשעה 21:16, Cerebral Cortex כתב:

יש הבדל רציני בין מצבר חלש לבין מצבר תקול

נכון מאוד. מצבר תקול או "מת" שואב מתח ורק מפריע. לכן צריך לנתק אותו כשמניעים ממקור חיצוני (בוסטר או כבלים).  

אנקדוטה: פעם הלך לי אלטרנטור באמצע המדבר. אחרי הפאניקה הראשונה תפסתי שאם לא מפעילים מיזוג, אורות, אפילו לא רדיו, הרכב (איסוזו טרופר דיזל) בקושי צורך חשמל. הרכב נסע קצת מעל 300 ק"מ עד המוסך הקבוע בלי טעינה. (2 מצברים 80 AH).

בתאריך 3.11.2025 בשעה 21:16, Cerebral Cortex כתב:

כאשר אחד המצברים חלש והולך למות, למרות שהשני מתפקד, מחליפים את שניהם בו זמנית.

אכן אני מחליף את שניהם תמיד יחד, אמנם יש הבנה שבמהלך שלוש שנים כל אחד נחלש אחרת, אבל כדי לחסוך זמן שלוות נפש וגם מקבל הנחה קטנה. 

רגע, מה היה נושא השירשור? 😇

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 8 דקות, saay222 כתב:

בודקים מתח טעינה.

לפי יוטיוב, בודקים כשהרכב כבוי, את המצבר - מחברים מולטימטר לפלוס ולמינוס. אמור להיות סביב 12, ולאחר התנעה סביב 13-14

אבל אתה בודק את המצבר, לא את האלטרנטור ישירות. אז יכול להיות שאם לא יוצא לך 12 ו 14 בהתאמה, המצבר דפוק?

פורסם (נערך)
לפני שעה, גולדן191 כתב:

איך אפשר לדעת שהלך אלטרנטור ולא מצבר בעצם?

תודה

במצב של מצבר תקול/מת/מרוקן/חלש הרכב מלכתחילה לא יתניע בכוחות עצמו.

אבל במצב של אלטרנטור תקול הרכב כן יתניע(בהנחה כמובן שהמצבר תקין )ותדלק בלוח המחוונים נורה אזהרה בצורת ״מצבר אדום״ שלמעשה מעידה שאין טעינה משמע אלטרנטור תקול או רצועה רפויה/מחליקה/קרועה.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...