Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כבלים להתנעה של רכב

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כבלים מודדים בשטח חתך, בממ'ר - מילימטר רבוע. אם אכן מדובר ב 35 ממ'ר, הכבלים עבים מאוד. כמובן שלא מספיק לדבר על עובי הכבלים אלא צריך לדעת גם את החומר ממנו הכבלים עשויים. כבלי נחושת הם כבדים ומוליכים טוב. אלומיניום קל וזול יותר, אבל המוליכות שלו היא כ-60% משל נחושת באותו חתך.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • אהבתי 1
:turn-l:
פורסם
לפני 7 שעות, shmulik88 כתב:

הבעייה שהסוללה נדפקת(לא רק מתפרקת) שמאוחסנת באוטו עם החום שלנו.
ואם זה יושב בית שאתה צריך את זה זה לא נמצא לידך.
אז אולי הפתרון כבלים באוטו וסוללה בבית?

יש לי נוקו GB70 כבר 4 שנים עדיין עובד כמו שצריך. כמובן שאני דואג מדי פעם לרוקן את הסוללה ולהטעין אותה. שכחתי אותו כמה פעמים ברכב בבגאז או בספסל האחורי עם חלונות סגורים בחום של 30 מעלות סגור בתוך תיק נשיאה מיוחד (לא השקית בד שמקבלים עם הבוסטר) ולא קרה לו כלקניתי את ה GBX 155 ויש לי אותו שנתיים כבר וגם הוא בתוך תיק נשיאה מיוחד גם בבגאז וגם בספסל האחורי בחום של 40 מעלות בחוץ ולא קרה כלום. אני בדרך כלל מאחסן בבגאז בתוך התא של הגלגז הרזרבי (שאין לי) וזה מבודד מהחום עוד יותר. בימים שבא לי להקפיד למהדרין אני מוציא את הבוסטר מהרכב ושם אותו בצל בחדר הלבשה אצלנו בעבודה. שורה תחתונה, התיק הנשיאה המיוחד מבודד מחום עד רמה מסויימת.

• אהבתי 2

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 14 דקות, Cerebral Cortex כתב:

התיק הנשיאה המיוחד מבודד מחום עד רמה מסויימת

אני לא בטוח עד כמה תיק הנשיאה הזה שעולה דולרים בודדים עוזר, יש לי אותו גם ומאחסן בו,

אבל להחזיק רכב בצבע לבן וגם חלון כהה לבגאז' כנראה גם עוזר

נראה שהבוסטר שלי במצב מעולה אם הוא מצליח להתניע רכב ושירדו רק 10% מהסוללה אחרי שנתיים בבגאז'

לגבי אחסנה בטמפ' גבוהה בקיץ, אם בצל יש 45 מעלות במקסימום בנגב, בשמש ישירה זה בערך 55 גג?

כשנגעתי בבוסטר ביום ממש חם אחרי יום עבודה, הוא לא הרגיש קרוב לטמפ' של 55..

• אהבתי 1
פורסם

התיק הזה לא עולה דולרים בודדים אלא מעל ל 35 דולרים. 

• אהבתי 3

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Cerebral Cortex כתב:

התיק הזה לא עולה דולרים בודדים אלא מעל ל 35 דולרים. 

מגניב, כן, אני רואה באמזון דברים דומים, לא ראיתי תיק נשיאה כזה אף פעם עד עכשיו.

מעניין איך זה משפיע על הטמפ', ואם מישהו בדק עם מד טמפ' אמין איך זה משתנה בין אחסון רגיל ללא תיק לעומת עם תיק

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 18.10.2025 בשעה 09:00, saar5555 כתב:

יש לי כבלי התנעה דומים. מאמין שקוטר 35 מ"מ יניע לך אוטו משפחתי. המהדרין מכינים כבלי התנעה מכבלים של רתכת. 

עם זאת, הממליצים פה על בוסטר התנעה - אני איתם. ממליץ גם. כבר יצא לי פעמיים לעזור לאחרים, בלי כבלים, הרבה יותר אלגנטי.

היום להניע עם כבלים זה מסורבל, ומעמיס משקל (ואם כבר, אם הכבלים שוקלים הרבה, זה המדד לדעתי, שיש הרבה חומר שם.. משמע הזרם יעבור טוב).

יש כבלים ב-ksp - 
600 אמפר 3.5 מטר / 35 מ''מ עם ידיות מצופות Roher Pro

מישהו יכול להעריך מה המשקל של כבלים כאלו?

פורסם (נערך)

יש לי כבלי רתכת, 3.5 מטר אורך. אני לא זוכר את החתך או 25 או 35 (הכנתי אותם בשנות ה-90...) - המשקל כ-10 ק'ג או יותר להערכתי, לא שקלתי אף פעם. זה כמובן כולל את הבידוד והמהדקים.

וזה מה ש ai כתב לי (nova):

המשקל של כבל הנחושת באורך 7 מטר ובחתך של 35 מ"מ² הוא כ-2.2 גרם.

חחחח...

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • אהבתי 1
:turn-l:
פורסם

שניהם מותגי מדבקה ישראלים. קנה מה שנראה לך.

מצטרף להמלצות על בוסטר ייעודי.

אגב, לא יודע מאיפה האמירה של מצבר מחזיק 3 שנים. אני החלפתי לפני כחצי שנה מצבר בן 6 (מ-2019), וזה גם לא כי הוא היה מת אלא כי החלו בעיות חשמל רנדמליות ברכב שנפתרו לאחר החלפתו.

ברכב הקודם, גם כן, המצבר שרד 5 שנים. שניהם מתוצרת VARTA. 

• אהבתי 2

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 11 דקות, Fraysa כתב:

אגב, לא יודע מאיפה האמירה של מצבר מחזיק 3 שנים. אני החלפתי לפני כחצי שנה מצבר בן 6 (מ-2019), וזה גם לא כי הוא היה מת אלא כי החלו בעיות חשמל רנדמליות ברכב שנפתרו לאחר החלפתו.

מקווה שאני לא הבא בתור :) כתוב על המצבר VARTA שלי 2020 אבל הרכב ישב בחניון כמעט בלי לזוז עד קיץ 2022.. עדיין עובד מעולה

• אהבתי 1
פורסם

אני בין כל הממליצים על בוסטר. 

אבל אני גם ממליץ שיהיו זוג כבלים בתא המטען. לך תדע מתי הבוסטר יחליט שהוא לא טעון, בדיוק כשתזדקק לו- במיוחד כשזה מסוג הדברים שפשוט שוכחים מקיומם עד שבאמת צריכים אותם. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 13 שעות, Fraysa כתב:

שניהם מותגי מדבקה ישראלים. קנה מה שנראה לך.

מצטרף להמלצות על בוסטר ייעודי.

ברכב הקודם, גם כן, המצבר שרד 5 שנים. שניהם מתוצרת VARTA. 

מניסיון!!!
היה לי שנפ שהתקינו במוסך טויוטה מורשה אחרי שנתיים וחצי הלך.

פורסם

ולי היה שנפ שהחזיק קרוב ל-6 שנים, כולל פריקה אחת שהצריכה סיוע בוסטר כשהשארתי פנסים דולקים.

מתבר זה כמו נורת ליבון - אורך החיים אקראי למדי.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...