Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רומניה, קלוז' נאפוקה בדצמבר

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, רוצה לטוס לחמישה ימים עם הבנות לקריסמס ושלג, מישהו היה? מה יש לעשות שם כמה ימים?

תודה, מיכה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

קלוז' היא עיר אוניברסטיאית, מאד נעימה ו"סטודנטיאלית" באופי שלה, עם בתי קפה ומקומות בילוי עם סטודנטים מכל העולם.

יהיו שווקי כריסמס וקישוטים בכל העיר, יש שני קניונים, יוליוס הוא הגדול מביניהם, עם כל הרשתות הבינ"ל שבנות בגיל הזה ישמחו לשוטט בהן, בזמן שאתה תשב על קבב וחצי ליטר אורסוס/צ'וק בקומת המזון.

5 ימים זה קצת הרבה בשביל להסתובב רק בעיר, אולי כדאי לקחת רכב ליומיים-שלושה ולהסתובב קצת באיזור (מכרות המלח,טירת בנפי וכאלה). מעבר לזה, האיזור בנוי בעיקר לטיולי טבע (שמורת אפושני וכו'), שזה לא ממש רלוונטי למזג האוויר שיפגוש אתכם בתקופה הזו.

מניח שאתם נוחתים ישר בקלוז', ולא נוסעים לשם מבוקרשט? כי בדרך מדרום, יש הרבה יותר אטרקציות.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

@natco הצעת נהיגה - איך יסתדר נהג ישראלי עם נהיגת חורף ושלגים (בהנחה שאינו מנוסה בה?).

חייב לומר שאישית אני חובב טיולי דצמבר מושלגים, אבל הניסיון שלי הוא בטיולים עירוניים (עם אחד וחצי יוצאים מהכלל, ללא נהיגה עצמית).

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שום בעיה. כשיש צמיגי חורף טובים אין הבדל כמעט בנהיגה. אולי טיפה יותר מרווחים, אבל גם זה לא תמיד נחוץ. 

מניסיון (לא ברומניה). 

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

רכב מודרני עם בקרות. צמיגי m/s (חובה מנומבר, מותקן בכל רכב שתשכור), נהיגה זהירה וזהו.

בקרפטים ובצפון רומניה שלג זה דבר יומיומי. מפנים את הכבישים הבין-עירוניים סדיר ותדיר. (בתוך העיר, ברחובות הקטנים קצת פחות).

תמונה להמחשה מחוץ לדירה שלנו בברשוב, בזמן שכבר אמור להיות אביב,

שהעליתי בתגובה לשאלה בפורום אחר.

Screenshot_2025-09-30-20-00-43-83_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.thumb.jpg.747c19ca623b69d0bed019fb772dc880.jpg

• מבאס 1

פורסם

תודה, הנחיתה עם WIZZ היא בקלוז' נאפוקה, לא מתכוון לשכור רכב, רוצים לטייל באיזי, להנות משלג ואווירת קריסמס ביעד לא מוכר. בסוף סגרנו 7 לילות שזה קצת יותר מדי, אבל לי עדיף לבלות בחו"ל בחנוכה מאשר בישראל...

מחיר הטיסה למי ששואל - כ 500 שח הלוך חזור לאדם

פורסם

תראה, יש פה כאלה שמיד יחלקו עלי, אבל עבורי, ברמניה, אין כזה דבר "יותר מידי זמן". אוהב את האנשים, את האוכל, את הנופים ה"לא-מושלמים"/שוייצריים/אוסטריים.

קח בחשבון שקלוז' עיר לא זולה (יחסית לרומניה). 

שמח לשמוע שויז החזירו את הקו לקלוז'.

זה בסיס הרבה יותר נוח מבוקרשט לטיול בקרפטים.

תהנו.

פורסם

פוסט זה נכתב מבראשוב, רומניה.

מצטרף להמלצות הטובות של @natco  

יש לשים לב לכך שברומניה יום חג המולד (25 בדצמבר) נחגג בקרב המשפחה בבית, ולכן חנויות ומסעדות סגורות ברובן, והמרחב הציבורי די שומם.

הערה נוספת לגבי נהיגה ברומניה: כל מה שנאמר עד כה נכון. דבר חשוב מאוד הוא שקיימת מדיניות של 0 אלכוהול מותר בנהיגה (לא, גם לא 0.1). יש אכיפה אקראית ואם יש הסתבכות בנהיגה בה מעורבת משטרה, הסיכוי לבדיקת אלכוהול של כל המעורבים גבוה. עדיין, ברומניה כמו ברומניה, אתה לא גנב עד שלא תופסים אותך, אבל צריך להיות מודעים לעניין.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 15 שעות, ניקו פ. כתב:

שום בעיה. כשיש צמיגי חורף טובים אין הבדל כמעט בנהיגה. אולי טיפה יותר מרווחים, אבל גם זה לא תמיד נחוץ. 

מניסיון (לא ברומניה). 

בנושא השלג - אני דווקא מ א ו ד לא מסכים עם חברי פה לפורום.

זה מ א ו ד תלוי בכמה הכבישים תלולים (יש הבדל ע צ ו ם בין איזור שטוח לאפילו קצת עליות וירידות) ורמת הפינוי שלג.

אמנם לא הייתי ברומניה כבר הרבה מאוד שנים (אבל כן מכיר את תרבות הנהיגה והתחזוקה בכלליות) אבל כאחד שכן גר כבר עשור באיזור עם שלגים כל חורף - מאוד לא הייתי ממליץ.

אז בכבישים ראשיים ואיזורים מתוירים לחורף יהיה בסדר - אבל! אם אתה לא יודע לקרוא כביש , לא יודע מה זה black ice , לא מוכן נפשית לפנות 30 ס״מ שלג מהרכב ולפנות לו יציאה לכביש ולוודא בוודאות שיש לך באמת צמיגי שלג מההשכרה ולא סתם All season - אם יש סיכוי לשלג (או יותר גרוע - קרח על הכביש) -> במקומך לא הייתי מזיז את האוטו או בונה על זה.

(יחד עם זאת - כנראה החווית נהיגה אחת הכיפיות שלי בכביש ציבורי זה לנהוג בחגיגת היום נישואין שלי עם אשתי בWRX שהיתה לנו - עם צמיגי שלג בחזרה ממסעדה מעולה באמצע סופת שלג עם 15-20 ס״מ של שלג טרי על הכביש. מיני סטייג׳ ראלי -> הכבישים היו ריקים) אבל מן הסתם במקרה הרע ביותר -> היינו לבושים כראוי ובמרחק הליכה - לא נעימה - אבל לא בעייתית - מהבית.

אז לפחות שיהיה לך בקאפ או הבנה שפוטנציאלית תיהיה מושבת מבחינת הרכב (אם יש סיכוי לשלג)

• רעיון טוב! 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חוזר שוב, לא אשכור רכב ולא אנהג בטיול הזה.

הספיק לי בכבישי אוסטריה וגם ביוסיטמיטי פארק כשבכניסה אמרו לי שטויות - הכל מפונה והתחפרתי כהוגן עם דודג' צ'ארגר כבדה ועמוסה. חוויה שתזכר לכל החיים.

פורסם
בתאריך 6.10.2025 בשעה 15:18, sperial כתב:

@natco הצעת נהיגה - איך יסתדר נהג ישראלי עם נהיגת חורף ושלגים (בהנחה שאינו מנוסה בה?).

עם צמיגי שלג, בקרות וקצת זהירות בריאה, בסדר גמור.

נהגתי בשלג, כולל שלג כבד שיורד, החל מפנדה 4x4 מהאייטיז ועד A8, עוד מהתקופה שהיו שמים שרשראות.

צמיגי השלג היום מעולים, הבקרות המודרניות מתפקדות מצויין, ורק צריך להתאים את המהירות לראות.

נ.ב. כמו שנאמר למעלה, הדבר תלוי בנהיגה במקום עם תשתיות נורמליות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...