Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 29.9.2025 בשעה 11:41, gggg2 כתב:
מה שחשוב לי - אמינות, חסכוני, מקום בתא מטען לפי הסדר הזה.
לא מתכוון לנסוע יותר מדי - טיולים בסופ״ש, מדי פעם לסופר כמה דקות וזהו.

סיאט איביזה 2012 - 100K - מנוע 1.4 ידני

רנו קליאו 2014 130K - מנוע 1.1 ידני
רנו קליאו 2014 145K - מנוע ידני 0.9 (90 כ״ס) טורבו - (הציעו לי אחת נוספת גם עם מנוע שמתחמם במאמץ - לא יודע אם שווה לקחת סיכון גם במחיר נמוך?)

מאזדה 3 2013 - 215K - מנוע 2.0 ליטר (הוחלף מנוע משומש לאחרונה להבנתי עם אזור ה 80K)
פיג'ו 2008 - 2015 - 120K - מנוע 1.6 ליטר אוט'

מה הייתם ממליצים? כרגע אני ממוקד על הרנו ו ה 2008.

קליאו 2014 0.9 טורבו רכב סבבה בתיאוריה. במציאות המזגן שלו מחפיר. ולא הייתי קונה מנוע מתחמם.

איביזה ידנית נשמעת לי הכי אמינה ממה שהצעת.

ובאופן כללי תתעלם מרכיב החסכוני בדלק. במחיר הזה מחפשים רכב אמין. כל שיקול אחר הוא זניח, בודאי כשאתה לא עתיד לנסוע הרבה בכלל.

במחירים האלו תן תשומת לב מוגברת למועד הטסט, מצב הצמיגים והמצבר. כי ההבדל בין רכב שדורש יישור קו בשלושתם לעומת רכב בהם כל הרכיבים האלו תקינים זה סכום משמעותי מהעסקה.

פורסם

אם כבר הייתי בוחר בפיגו, גם אם מתתיהו הגיר ישבוק, אפשר. לתקן אותו והיה לך הרבה מאוד שנים של שקט.

• מעניין 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, razi_pazi כתב:

קליאו 2014 0.9 טורבו רכב סבבה בתיאוריה. במציאות המזגן שלו מחפיר. ולא הייתי קונה מנוע מתחמם.

איביזה ידנית נשמעת לי הכי אמינה ממה שהצעת.

ובאופן כללי תתעלם מרכיב החסכוני בדלק. במחיר הזה מחפשים רכב אמין. כל שיקול אחר הוא זניח, בודאי כשאתה לא עתיד לנסוע הרבה בכלל.

במחירים האלו תן תשומת לב מוגברת למועד הטסט, מצב הצמיגים והמצבר. כי ההבדל בין רכב שדורש יישור קו בשלושתם לעומת רכב בהם כל הרכיבים האלו תקינים זה סכום משמעותי מהעסקה.

גם במצב של מנוע/גיר/קלאצ/קרבורטור שהוחלפו או שפחות

לפני כשעה, yulianx כתב:

אם כבר הייתי בוחר בפיגו, גם אם מתתיהו הגיר ישבוק, אפשר. לתקן אותו והיה לך הרבה מאוד שנים של שקט.

ואם הוסיף קצת ואקח פיג׳ו 3008  Premium Pk אוט׳ 1.6 (156 כ״ס)  2015 - 140KM האם זה משמעותית משפר את את הסיכוי שהגיר לא יצטרך שיפוץ?

פורסם
לפני כשעה, gggg2 כתב:

פיג׳ו 3008  Premium Pk אוט׳ 1.6 (156 כ״ס)  2015 - 140KM האם זה משמעותית משפר את את הסיכוי שהגיר לא יצטרך שיפוץ?

למנוע הזה לא להתקרב

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 4 שעות, gggg2 כתב:

האם זה משמעותית משפר את את הסיכוי שהגיר לא יצטרך שיפוץ?

זה משמעותית משפר את הסיכוי שהגיר לא יצטרך שיפוץ ומשמעותית מגדיל את הסיכוי שכל חלק אחר ברכב יצטרך שיפוץ. 

מה הנתונים של קליאו 1.1 ידנית שהזכרת?

פורסם

קליו בגרסת 1.1 ליטר מתחילת העשור הקודם, לפחות בגירסה בה נהגתי בסלובניה, חלשה מאוד. תתאים לנהיגה באזורים מישוריים, אבל אם תזקק לנהיגה בתוואים הרריים היא עלולה לעמוד בדרישות..

והערה שאני מעיר לכל מי שמתעניין ברכישת רכב זול מאוד - האם אתה מודע לעלויות השוטפות של אחזקת רכב, ומה תעשה במקרה תקלה משמעותית, תופעה לא נדירה ברכבים ישנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, razi_pazi כתב:

לא הבנתי לאיזה רכב אתה מתייחס

לסיאט איביזה

לפני שעתיים, Buki כתב:

זה משמעותית משפר את הסיכוי שהגיר לא יצטרך שיפוץ ומשמעותית מגדיל את הסיכוי שכל חלק אחר ברכב יצטרך שיפוץ. 

מה הנתונים של קליאו 1.1 ידנית שהזכרת?

רנו קליאו

Extreme ידני 1.1 (75 כ״ס) [2011-2013]

70 א' ק"מ - יד 1 שנת 2013

לפני 44 דקות, sperial כתב:

קליו בגרסת 1.1 ליטר מתחילת העשור הקודם, לפחות בגירסה בה נהגתי בסלובניה, חלשה מאוד. תתאים לנהיגה באזורים מישוריים, אבל אם תזקק לנהיגה בתוואים הרריים היא עלולה לעמוד בדרישות..

והערה שאני מעיר לכל מי שמתעניין ברכישת רכב זול מאוד - האם אתה מודע לעלויות השוטפות של אחזקת רכב, ומה תעשה במקרה תקלה משמעותית, תופעה לא נדירה ברכבים ישנים.

כנראה שהתבאס מאוד.. אבל מה מבטיח לי שזה גם לא יקרה ברכב שעולה 30-40 

אז כרגע נראה שיש לי רק אופציה של האיביזה שהוחלף חצי רכב עם מעט ק"מ או קליאו 0.9 או פיג'ו 2008 

עוד רכב שאשמח לדעתכם שראיתי זה מאזדה 3, 2013, עם 220א ק"מ שהוחלף לה מנוע.

עריכה אחרונה על ידי gggg2
פורסם
לפני 2 דקות, שחר 1 כתב:

תוסיף לחיפושים שלך פורד פיאסטה ידנית. 

זה היחיד שעלה לי:

פורד פיאסטה Ambiente ידני 1.2 (82 כ״ס) [2013-2017] 

2014
יד2
170,000ק״מ
פורסם
לפני 30 דקות, שחר 1 כתב:

בחיפוש מהיר ביד 2 קיבלתי 8 מודעות לפיאסטה ידנית. לא יודע איזה סינון עשית, אבל משהו בחיפוש שלך מוזר. 

כולם עם קילומטראג' ממש גבוהה 170א' ומעלה

פורסם

קילומטראז' זה לא החלק החשוב בקניה של רכב בתקציב כזה. החלק החשוב זה לקנות רכב מדגם אמין, ולא פחות חשוב לקנות אחד שטופל טוב. 

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

ומה דעתכם על המאזדה שהוחלף לה מנוע?

מאזדה 3

Active אוט׳ 2.0 (150 כ״ס)

2013
יד4
218,149ק״מ
לפני 20 דקות, שחר 1 כתב:

קילומטראז' זה לא החלק החשוב בקניה של רכב בתקציב כזה. החלק החשוב זה לקנות רכב מדגם אמין, ולא פחות חשוב לקנות אחד שטופל טוב. 

הבנתי, אז בעיקר מה שיש לו תיעוד של טיפולים כמו שצריך אפילו עם ק"מ גבוהה, אולי אברר לגבי זה מחר:

פורד פיאסטה

Trend ידני 1.2 (82 כ״ס)

2014
יד1
172,000ק״מ

וגם ראיתי ב 9200 ש"ח:

פורד פיאסטה

Ambiente ידני 1.2 (82 כ״ס) [2013-2017]

2013
יד1
178,500ק״מ
עריכה אחרונה על ידי gggg2
פורסם
לפני שעתיים, gggg2 כתב:

רנו קליאו

Extreme ידני 1.1 (75 כ״ס) [2011-2013]

70 א' ק"מ - יד 1 שנת 2013

הייתה לנו כזו במשפחה, לא הייתה עגלה בכלל.

נסענו הרבה בתווי הררי.

מדובר בקליאו דור3 מהעיצוב הישן. (הייתה שנה אחת גם בעיצוב החדש דור4).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...