Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

אשמח לעצת המנוסים, אקדים ואומר שאני אין לי שום ניסיון או הבנה מרובה,

אני משוטט רבות בחיפוש אחרי רכבים, 

הערב צדה את עיני מודעה על טויוטה קורולה סטיישין חד 3 שנת 2020 230,000 ק"מ במחיר של 55,000 - החסרון זה רכב שהיה מונית.

אשמח לשמוע את דעתכם בדבר החסרונות/מעלות, למה לשים לב, על מה לא לוותר וכן הלאה.

תודה רבה.

• אהבתי 1
פורסם

אלה אם כן הנהג מונית זה דוד שלך, לא הייתי מחפש להיכנס לעסקה כזאת.

נכון זה מחיר משמעותית זול לכמה ששווה רכב דומה שעבד פחות קשה. 

אבל 

זה רכב שחוק שעבד שעות נוספות

אתה לא יודע באמת עם זה הקילומטראג' או שגלגלו אותו והוא בפועל הרבה יותר 

גם נהגי מוניות לא פראיירים ולא מחליפים מכוניות סתם

זה עלולה להיות מציאה אם הנהג היה פדנט אחרי והאוטו מלוקק בלי תאונות, וזה יכול להיות בור ללא תחתית.

מצטרף לשחקה מרובה על כל המכלולים הרגילים גם עבודה רבה של המערכת ההיברידית, ואין איך לשער בפועל את החיות של הסוללה ושל המנוע החשמלי. 

מה המחירון של לוי יצחק על אוטו כזה? 

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם

קניתי פעמיים מונית לשעבר לדעתי צריך לבדוק איך הרכב טופל. 

נכון שהרכב נסע יותר אבל עם בעליו טיפל ברכב כמו שצריך והרכב שמור הייתי נהנה ממחיר זול על רכב מעולה

יש גם הרבה רכבים פרטיים שלא מתוחזקים כמו שצריך יעלו יותר ממוניות לשעבר כשהבלאי שלהם גבוה יותר

בסך הכל יצרן יצר רכב בשביל שיסעו בו ולכן אני מסתכל בעיקר על צורת התחזוקה 

• מעניין 1

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

לכל סיר יש את המכסה שלו, דווקא טויוטה נראה לי שתמכר לא רע. המחירון שלה די דומה למחיר שנדרש עבורה בגלל הקילומטראז' הנמוך יחסית למונית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לאדם שמצהיר על עצמו שאין לו הבנה וניסיון לא הייתי ממליץ להכנס להרפתקאה כזו. תתייעץ פה לגבי רכב שיתאים לך לפי אופי הנסיעה, כמות הנוסעים ונסועה שנתית ומה חשוב לך. וכמובן מה התקציב שלך.

מונית לשעבר זה לא פשוט.

• רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

לדעתי, המקרה היחיד שכדאי לקנות מונית, זה מרצדס, וזה רק אם מדובר במונית שמורה של נהג אחד עם ק"מ נמוך יחסית.

בכל מקרה אחר- מיותר

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כעקרון תמיד קח בחשבון שמונית עבדה קשה.

הקילומטראז הוא רק מדד אחד למה שעבר על הרכב, 230000 ק"מ זה לא מעט ועכשיו קח בחשבון שמונית עומדת מונעת ומחכה ללקוחות, בין אם בתחנות מוניות/ נתב"ג/ תחנה מרכזית וכו וכו, וזה שעות מנוע ושעות עבודה של מכלולים שלא נספרים בלוח השעונים.

הדלתות נפתחו ונטרקו עשרות פעמים ביום, הרבה מעבר למה שרכב פרטי בן 5 עבר, סיכוי רב שהרכב נסע את רוב נסיעותיו דווקא בתוואי עירוני ו פחות בקו של תל אביב חיפה, אלא אם מדובר במונית שהתמקדה בנתבג ואז אפשר להניח שישנו קילוטראז מסויים שמבוסס על כביש פתוח (עד כמה שנסיעה מנתבג לתל אביב לדוגמא נחשבת כביש פתוח), ונסיעה עירונית זה פקקים, בלימות, כבישים משובשים, פסי האטה וכל הכיף הזה שאנחנו נהנים ממנו בכבישי ישראל.

כלומר גם המקור של המונית חשוב, מונית תל אביבית חיה אחרת ממונית שנוסעת בכבישי הצפון הפתוח...

כדי לקחת מונית היא צריכה להיות מציאה אמיתית, מרצדס איכותית שמקבילה פרטית תמחר במחיר גבוה בהרבה, או מונית "פרייארית" כלומר כזו שבאמת לא נסעה הרבה, ואתה יודע בודאות מה עבר על האוטו, מי נהג עליו וכו וכו...

צריך לזכור שבלאי זה לא רק קילומטרים, שיש לאופי הנסיעות ומיקומם ולשעות המנוע תפקיד חשוב במצב הרכב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, llaavvii כתב:

קח בחשבון שרכב שבעברו היה מונית לא סחיר בעליל (אולי מרצדסים כן נמכרים),

נראה שלך יהיה מאוד קשה למכור כשתרצה.

רכב לא סחיר זה יתרון בשביל פותח השרשור. הוא קונה, לא מוכר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...