Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקווה שיש כאן כמה חובבי נגרות... 😊

קניתי פלטה פשוטה מעץ בחנות של אייס. לא עשיתי לה כלום ופשוט יישמתי עליה לכה שקופה (ורנית). לאחר 2 שכבות של לכה העץ עדיין מרגיש מחוספס. אני מניח שהייתי צריך לשייף את העץ לפני כן (טעות של מתחילים כנראה). לתומי חשבתי ששכבה או שתיים של לכה יחליקו את העץ.

האם יש מה לעשות עם זה עכשיו? האם אפשר לשייף לכה כדי שהמשטח ירגיש חלק? או שאבוד לי וצריך לקנות פלטת עץ חדשה?

תודה.

פורסם (נערך)

שום דבר לא אבוד. תחכה שהוורנית תתייבש לגמרי, אבל ל-ג-מ-ר-י (48 שעות נניח),

קח נייר שיוף עדין - 400/600/800 ומעלה, ותשייף בזהירות את הפלטה.

סביר להניח שהיא תיראה לך נורא. אל דאגה, נשימה עמוקה, הכול בסדר.

אם היא נראית בסדר, סיימת פה את התהליך :)

אבל נניח שלא.

עכשיו - נקה היטב את הפלטה, ומרח שכבה דקה של לכה שקופה. אם יש לך מדלל, תדלל אותה מראש.

חכה שוב לייבוש מלא, ומשם זה כבר תחליט האם זה נראה/מרגיש מספיק טוב. 

אם עדיין מרגיש מחוספס, קח נייר עיתון (!) ותשפשף חזק. זה יחליק את נקודות האבק שנדבקו ללכה.

----

סיכום מקוצר:

- אפשר ללטש עץ

- אפשר ללטש לכה

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 5

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הגיוני שאחרי יישום שכבה של צבע/ לכה, "מתרוממים" שפיצים של עץ, גם אם לפני כן הוא עבר שיוף. 
אחרי שכבה ראשונה משייפים עם נייר יותר עדין ממה למשייפים לפני, ונותנים שכבה נוספת. 

בהמשך למה שכבר נכתב

בהצלחה

• רעיון טוב! 3

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לפני די הרבה שנים חידשתי שולחן כתיבה ישן מאוד.

על הפלטה הישנה הדבקתי פורניר, ויישמתי לכה עם איירלס בכמה שכבות.

אז כן - בהחלט משייפים לכה, והחיספוס כפי שנאמר הוא מסיבים זעירים שמתרוממים להם ומזדקרים...

אני זוכר את התיסכול מכך שנדרשת עוד שכבה ועוד שכבה, ככה לפחות 7-8 פעמים עד שלבסוף נמאס לי, 

כי לא הגעתי לרמת הזיגוג שרציתי, ופשוט שפכתי את כל המיכל של הלכה על הפלטה (על הפורניר למעשה)

ומרחתי עם מברשת כמו עם שפכטל. בגלל הכמות והעובי נוצר פילוס עצמי, והגעתי לתוצאה המיוחלת.

מה שכן - לקח  ה מ ו ן  זמן לייבוש מלא (למגע תוך 24 שעות),

ברמה שכמה חודשים אחרי, כוס חמה הייתה משאירה טביעה עגולה (ונעלמת אחרי כמה שעות).

אחרי קרוב ל-20 שנה, התוצאה מעולה , חזקה ויציבה, ולמעשה זה עדיין השולחן שאני מקליד עליו כעת...

הלכה שהשתמשתי בה אז הייתה יאכט וארניש המקורית על בסיס טרפנטין ולא מים.

את ה"ח" שבניתי מעל השולחן ריססתי פעמיים-3 , לא יותר, ועם שיוף קל ועדין הגעתי להחלקה מעולה (פלטות "ליבנה" = בירץ)

Untit2led.jpg

פורסם (נערך)
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

לפני די הרבה שנים חידשתי שולחן כתיבה ישן מאוד.

על הפלטה הישנה הדבקתי פורניר, ויישמתי לכה עם איירלס בכמה שכבות.

אז כן - בהחלט משייפים לכה, והחיספוס כפי שנאמר הוא מסיבים זעירים שמתרוממים להם ומזדקרים...

אני זוכר את התיסכול מכך שנדרשת עוד שכבה ועוד שכבה, ככה לפחות 7-8 פעמים עד שלבסוף נמאס לי, 

כי לא הגעתי לרמת הזיגוג שרציתי, ופשוט שפכתי את כל המיכל של הלכה על הפלטה (על הפורניר למעשה)

ומרחתי עם מברשת כמו עם שפכטל. בגלל הכמות והעובי נוצר פילוס עצמי, והגעתי לתוצאה המיוחלת.

מה שכן - לקח  ה מ ו ן  זמן לייבוש מלא (למגע תוך 24 שעות),

ברמה שכמה חודשים אחרי, כוס חמה הייתה משאירה טביעה עגולה (ונעלמת אחרי כמה שעות).

אחרי קרוב ל-20 שנה, התוצאה מעולה , חזקה ויציבה, ולמעשה זה עדיין השולחן שאני מקליד עליו כעת...

הלכה שהשתמשתי בה אז הייתה יאכט וארניש המקורית על בסיס טרפנטין ולא מים.

את ה"ח" שבניתי מעל השולחן ריססתי פעמיים-3 , לא יותר, ועם שיוף קל ועדין הגעתי להחלקה מעולה (פלטות "ליבנה" = בירץ)

Untit2led.jpg

וואו, הלוואי והייתי יכול להגיע לכזו רמה של עבודת עץ. הייתי בונה לעצמי כל מיני דברים. אני עדיין ברמה של "תראו איזה יופי, הצלחתי לחבר שתי חתיכות עץ בצורה ישרה!". 😊
תגיד, כמה מכשירי חשמל השולחן הזה מפעיל??? :mm_surpri

דרך אגב, ליישם לכה עם מברשת זה לגיטימי? קראתי איפשהו שלכה צריך ליישם עם מטלית. האם מברשת מביאה לתוצאות פחות טובות?

עריכה אחרונה על ידי Spongebob
פורסם
לפני 8 דקות, Spongebob כתב:

וואו, הלוואי והייתי יכול להגיע לכזו רמה של עבודת עץ. הייתי בונה לעצמי כל מיני דברים. אני עדיין ברמה של "תראו איזה יופי, הצלחתי לחבר שתי חתיכות עץ בצורה ישרה!". 😊

אוקי, ואיך אתה חושב שהאחרים התחילו? בדיוק אותו הדבר. אתה יכול ואתה תגיע, זה רק ייקח זמן ואימונים.

לפני 8 דקות, Spongebob כתב:

דרך אגב, ליישם לכה עם מברשת זה לגיטימי? קראתי איפשהו שלכה צריך ליישם עם מטלית. האם מברשת מביאה לתוצאות פחות טובות?

בגדול? לכל אחד יש את השיטות שלו שעובדות הכי טוב עבורו. לא בהכרח תמיד המלצת היצרן היא הכי מתאימה למי שעושה את העבודה. 

אני למשל לא ממש מסתדר עם מברשות שעירות. אני כן מסתדר לא רע עם מברשות ספוג. אם אתה יודע שתקבל תוצאה טובה יותר כך מאשר אחרת, תעשה כך גם אם החכמה הקונבנציונלית אומרת שזה לא נכון לביצוע. יש גימורים שצריכים גם מטלית, כן, בעיקר כדי לעשות סוג של פוליש \ באפינג ("הברקה") לחומר אחרי המריחה (ווקסים למיניהם) או להסרת עודפי חומר (לכות וגימורים דומים למיניהם). 

ההערות שנאמרו פה גבי התרוממות הסיבים נכונות, אבל מגיעות בשלב של קצת מאוחר מדי- כדי להגיע לגימור חלק לחלוטין צריך להוריד את כל הלכה, להרטיב בעדינות עם תרסיס מים ("שפריצר") את הפלטה, להמתין לייבוש, לשייף שוב (120, 180 ואז 220; או, תלוי בגימור הנוכחי, רק 220 או רק 180+220), ניקוי טוב של הפלטה עם שואב אבק ומברשת שלא יישארו גרגרי נסורת מהשיוף ויפריעו לגימורשכבה ראשונה של לכה, שיוף עדין מאד (400+, אני מעדיף 600 לגישוש ראשוני ולראות אם זה בסדר),ניקוי טוב של הפלטה עם שואב אבק ומברשת שוב, שכבה שנייה, להמתין לייבוש, לראות אם זה מרגיש נכון- 

ואז לזכור שפות"ש חובב (כנראה מתחיל), שרק ביקש עצה לתיקון משהו שהוא כבר ביצע וכנראה לא ממש מתכנן לעשות את כל השלבים האלו אלא רק רוצה שהתוצאה תרגיש קצת יותר נעימה ולא מחוספסת, ולהבין שההודעה של האנס בהתחלה הייתה הכי בול בפוני שיכולה להיות למטרה המבוקשת. :LOL:

למי ששואל- עברתי את השלבים האלו, בלי להתבייש, על משהו קטנצ'יק שבניתי ורציתי שייצא חלק ונעים למגע. אם היה אפשר להעביר את התחושה, הייתי משתף את זה פה...:LOL: כן, זה תהליך, אבל כן- זו תוצאה! 

הכל תלוי במי שעושה ובמה הוא רוצה להשיג.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 15 דקות, Spongebob כתב:

תגיד, כמה מכשירי חשמל השולחן הזה מפעיל??? 

חחח... אני אוהב שיש שקע זמין ונגיש בכל מקום, 

אז ספרתי 31 שקעים סה"כ, 25 של חשמל ועוד 6 USB...

לפני 18 דקות, Spongebob כתב:

דרך אגב, ליישם לכה עם מברשת זה לגיטימי?

לא יודע אם זה לגיטימי, אבל לא עצרו אותי על זה, אז כנראה שכן.

מטלית משאירה סיבים, ומברשת הייתה זמינה ועשתה את העבודה בלי להשאיר 'קוליסים',

כי כאמור שמתי שכבה מאוד עבה שפילסה את עצמה.

ראיתי בכל מיני סרטונים כל מיני שיטות יישום, לפעמים פשוט במריחה עם יד עטויה כפפה חד"פ.

כל עוד זה עובד זה 'לגיטימי' לדעתי.

לא מזמן חידשתי לבני פלטה ישנה של עץ מלא שזוגתו הביאה איתה.

שיוף ראשון גס עם דיסק ונייר שיוף אדום, להוריד את כל הלכלוך והפגמים השטחיים.

שיוף שני השתמשתי באותו דיסק עם סקוצ'ברייט עגול משומש שנותן החלקה ברמה של ירך של נערה (אאז"נ)...

את יישום הלכה (שקופה על בסיס מים) השארתי להם לעשות עם המלצה לשתי שכבות ושיוף סופי עדין עם סקוץ' רגיל.

בתמונה הפלטה לפני, אבקש שיצלמו לי גם את האחרי.

Untitl2ed.jpg

פורסם
Just now, BoazB11 כתב:

שיוף ראשון גס עם דיסק ונייר שיוף אדום

אודה להסבר לגבי מהו אותו נייר שיוף אדום בבקשה.

Just now, BoazB11 כתב:

החלקה ברמה של ירך של נערה (אאז"נ)...

מאד אודה להסבר לגבי מה פירוש ראשי התיבות, במיוחד אחרי מה שכתבת. כי יש לי מחשבה לגבי מה זה יכול להיות, אבל אני בטוח שאני טועה :LOL:

• מצחיק 1

פורסם

נראה לי שאתה טועה... 

אאז"נ = אם אני זוכר נכון (חבר של אאל"ט = אם אני לא טועה).

לפני 4 דקות, ברווז כתב:

מהו אותו נייר שיוף אדום בבקשה.

כתוב עליו P80. לדעתי זה מיועד לברזל במקור כי הוא מאוד קשוח ואם לא נזהרים הוא חופר לתוך העץ.

מנסיון בגלל סיבה פשוטה של זמינות, גילתי מזמן שנייר שיוף משומש של ברזל עושה עבודה מעולה על עץ.

הימני התחתון הוא הסקוץ' שמיועד בגדול לניקיון , אבל מחליק עץ מעולה. מתחבר לדיסק עם פלטה עם צמדן.

Un696titled.jpg

פורסם

@Spongebob המטלית משמשת למריחת פוליטורה, סוג גימור שנספג בעץ,

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, BoazB11 כתב:

אבקש שיצלמו לי גם את האחרי.

כה זה נראה אחרי 3 שכבות של לכה, על בסיס מים כאמור והחלקה עדינה עם סקוץ' מטבח רגיל.

לא מושלם (יש 'בהרות' וסימני מריחה של המברשת) אבל עונה על הדרישה ואילוצי הביצוע.

Untit25led.jpg

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 31.8.2025 בשעה 01:51, hans כתב:

שום דבר לא אבוד. תחכה שהוורנית תתייבש לגמרי, אבל ל-ג-מ-ר-י (48 שעות נניח),

קח נייר שיוף עדין - 400/600/800 ומעלה, ותשייף בזהירות את הפלטה.

הלכתי לשתי חנויות לחפש נייר לטש. לא מצאתי שום דבר שעונה על 400. הכל מתחיל עם P. P120, P150, P80 וכו'. מה המקבילה של זה ל-600/800?
לקחתי P150 כי הוא הרגיש לי עדין מספיק, מקווה שלא טעיתי. אני מתכוון להשתמש עם משייפת חשמלית (כזה שנדבק עם סקוץ'). תעצרו אותי אם אני עושה שטות... 😟

פורסם (נערך)

אם כבר שמת לכה ואתה רק רוצה ליטוש החלקה סופית - אל תשתמש במלטשת.

תלטף עם הנייר בעדינות בתנועות ישרות, לא מעגליות.

אם בכל מקרה מתכנן עוד שכבה, אז מלטשת רוטטת תהיה יעילה.

עם מספרי הניירות כמעט אף פעם לא התעסקתי.

אני לא מחפש פיניש תעשייתי מושלם, וכפי שכבר אמרתי, מלטשי ברזל משומשים עובדים לי מעולה.

כמה שהם יותר גמורים, הליטוש חלק יותר.

אישית אני גם לא מלטש ידנית, הכתף שלי לא אוהבת תנועות חזרתיות... אז בעיקר עם דיסק.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם (נערך)
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

אאז"נ = אם אני זוכר נכון (חבר של אאל"ט = אם אני לא טועה).

תודה. 

לפני כשעה, BoazB11 כתב:

כתוב עליו P80. לדעתי זה מיועד לברזל במקור כי הוא מאוד קשוח ואם לא נזהרים הוא חופר לתוך העץ.

אכן, מיועד יותר לברזל למיטב ידיעתי. 

הוא עושה עבודה מהירה מאד בעץ, כי הוא מותאם לחומר אחר... זה יתרון וגם חיסרון. 

בגדול התחום בארץ (לפחות לצרכן הביתי) מוגבל, גם בידע וגם בחומרים. 

יש חומרים יעודיים לעץ, שהם מצויינים ועושים עבודה נהדרת, אבל אף אחד לא יודע עליהם אפילו- ואם תגיד למישהו שאתה רוצה גרעין פתוח של זירקוניה, למשל (לא זוכר כבר מה לעץ ומה למתכת. עברו כמה שנים מאז שהייתי צריך לדעת את הדברים האלו...), ישאלו אותך מאיזה עץ נפלת. 

לפני 33 דקות, Spongebob כתב:

לקחתי P150 כי הוא הרגיש לי עדין מספיק, מקווה שלא טעיתי. אני מתכוון להשתמש עם משייפת חשמלית (כזה שנדבק עם סקוץ'). תעצרו אותי אם אני עושה שטות... 😟

אוקי. 

תעצור...

מסקרנות נטו, תגדיר משייפת- כזה?

How to use an orbital sander and 6 common mistakes to avoid | Homebuilding

150 זה גס! מדי!!! בשביל רק לעבור חפיף על שכבה של לכה לפני יישום מחדש. 

אתה לא רוצה להוריד את כל הלכה ולהתחיל מאפס, אם הבנתי נכון, אלא רק בעדינות להוריד "מלמעלה" את החלק המחוספס? 

רד מהמלטשת. קנה גליון נייר ליטוש ותעבוד ידני, בלי מכונות. לא צריך הרבה כדי ללטש רק את ה"למעלה". ממש לא מצריך מלטשת. 

ניירות (גליונות) ניתן למצוא בגריטים הרבה יותר מגוונים. 

אמנם כל נושא המכונות הוא טוב, בריא ומבורך- אבל צריך גם לדעת מתי לא להשתמש. 

המכונות אמורות להקל על החיים, איפה שניתן; לא להחליף לחלוטין את הרגלי העבודה והשימוש הנכון בכלים. 

ניסיון עוזר בלדעת איך ומתי להשתמש במה, והחיבור לתחביב עוזר לרצות ללמוד להשתמש בכלים מסורתיים יותר, לפחות אצל חלק מהאנשים. זה ממש לא חובה. אבל גם אצל אלו שמעדיפים רק כלים חשמליים, יש פעולות שדורשות עבודה יותר עדינה, ביד- כמו ליטוש שכבה עליונה של לכה...

עריכה אחרונה על ידי ברווז

• תוכן חדש...