Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על צריכה דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

חג שמח לכם חברי פורום יקרים

שאלה שמעניינת אותי כבר זמן רב:

אם ניקח שתי מכוניות זהות לחלוטין אבל אחת אוטומט ואחת הילוכים, באיזו מהם צריכת הדלק תהיה יותר גבוהה?

-מצד אחד באוטומט כי האוטומט זה בעצם מחשב שבעצמו צורך דלק

-מצד שני כשאני מעביר הילוכים באופן עצמאי אני עושה זאת פחות טוב מהאוטומט (=מחשב)

אם מישהו יכול לסדר לי קצת את הראש תודה לו!

בכבוד רב

לאון חבקין

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

הגיר האוטומטי יהיה בזבזני יותר בגלל ממיר המומנט.

כמו כן ברכבים רבים בתיבה האוטמטית יש הילוך אחד פחות מאשר בידנית (לרוב המשפחתיות הסטנדרטיות רק 4 הילוכים קדמיים בגיר אוטומטי, וישנן גם מכוניות עם 3 הילוכים בלבד).

הערה:

בנסיעה ספורטיבית, במשיכת הילוכים בסל"ד גבוה בגיר ידני, צריכת הדלק תהיה גבוהה, אבל לא באת לחסוך ...

דר"א, המחשב לא צורך דלק.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תודה על התגובה המהירה

ובכמה זה יותר בזבני? (אני מתכון האם זה משמעותי?)

בכבוד רב

לאון חבקין

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

כנס לאתרים של יצרנים ובדוק נתונים רשמיים של צריכת דלק ברכב ידני מול אוטומטי זהה.

אני מעריך שההבדל יהיה בממוצע 10-20%.

בכל מקרה, היתרון העיקרי של גיר ידני הוא לא בחסכון. הוא בנהיגה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אוטומט לא בזבזני בהרבה, ולרוב גם הוא יותר טוב רק בגלל העובדה שרוב האנשים לא ממש יודעים לנהוג על ידני ומושכים הילוכים סתם, או מעלים הילוכים בסל"ד הלא נכון.

אבל אם אתה יודע לנהוג על ידני אז ידני יחסוך לך יותר דלק מאוטומט.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם
אוטומט לא בזבזני בהרבה, ולרוב
לרוב?

צריכה להיות חסרה אונה או שניים אצל בן-אדם בשביל למשוך הילוך לרמה שכזאת שתקזז את החסכון מתוך חוסר תשומת לב.

-10% עד 20% הם הרבה, מדובר בעד מחמישית מצריכת הדלק שלך!! וכשזה מתורגם לשקלים זה המון!

כמו -כן, יש את עניין המשקל, תיבה אוטומטית תשקול ברוב המקרים יותר מהתיבה ידנית המוצעת לאותו רכב.

וכמו שצוין קודם, לתיבה אוטומטית פחות יחסי העברה בד"כ, כך שבנסיעות ארוכות היא לא תהיה חסכונית יותר אף-פעם מתיבה ידנית מקבילה.

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

כי תיבת הילוכים אוטומטית 5+ הילוכים יותר יקרה !!!

מה קשה להבין - כמה שהמכונית יותר זולה, פחות טכנולוגיה מושקעת בה כי הרווח על כל רכב יותר קטן ונבנה על כמות שתמכור.

Veni Vidi Vici

פורסם
נו באמת, מה הבעיה להוסיף עוד הילוך

:shock:

מה הבעיה? זה לא סתם דוחפים עוד גלגל שיניים וזהו... זה לא כל כך פשוט...

אני לא מומחה בעניין, אך ניתן להבין כי תכנון הרכב הוא דבר מסובך ומורכב שבמהלכו מתחשבים בהרבה מאוד דרישות ודברים שונים...

סביר להניח שאם שמו מספר מסויים של הילוכים אז הייתה לכך סיבה... מה שכן ברכבים כאלו אין ממש צורך בתיבה עם יותר מ4 הילוכים לנהג הממוצע...

פורסם

מה ההבדל, אם אפשר לשים בגיר ידני 5 הילוכים אז למה שתיהיה בעיה להוסיף עוד הילוך באוטומט ולתת תיכנון חדש למחשב...

אולי בארץ זה לא ממש נחוץ, אבל לדגגמא בחו"ל איפה שנוסעים הרבה יותר מהר, צריכת הדלק מטורפת

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אין לך מושג איך בנויה תיבה אוטומטית, אני צודק?

מה שכן ברכבים כאלו אין ממש צורך בתיבה עם יותר מ4 הילוכים לנהג הממוצע...

תמיד יש צורך בעוד הילוכים, כמה שיותר מהם.

נו באמת, מה הבעיה להוסיף עוד הילוך
בשביל להוסיף עוד הילוך בתיבה אוטומטית, צריך לתכנן מחדש המון ממנה.

הילוך בתיבב אוטומטית מורכב מיותר משני גלגלי שיניים, כך שהוספת עוד אחד הוא דבר מורכב ויותר.

עוד פרט הוא, שרוב יצרני הרכב היום לא מייצרים תיבות הילוכים משלהם אלא קונים מחברות כמו Getrag ו-ZF,כך שלמעשה אין להם שליטה מוחלטת על היצע התיבות הקיימות כיום או על המחיר שלהן.

כך שההיצע הטכנולוגי, כפי שנאמר, תואם את מחיר הרכב.

רכב יקר ==> תיבה יקרה יותר עם הילוכים רבים יותר.

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם
אין לך מושג איך בנויה תיבה אוטומטית, אני צודק?

תמיד יש צורך בעוד הילוכים, כמה שיותר מהם.

יש לי ידע מסויים בנושא, תודה על ההתעניינות...

אם תקרא את מה שאמרתי... כתבתי כי לנהג ממוצע אין ממש צורך ביותר מ4 הילוכים (ברכב כמו משפחתית 1.6)... כלומר לנסיעה יומיומית רגילה יספיקו לו 4 הילוכים...

בדיוק כמו שיספיקו לו צמיגים רגילים ולא בחתך נמוך עם אחיזה מעולה, ובלמים סטנדרטיים...

פורסם

מה ההבדל, אם אפשר לשים בגיר ידני 5 הילוכים אז למה שתיהיה בעיה להוסיף עוד הילוך באוטומט ולתת תיכנון חדש למחשב...

אולי בארץ זה לא ממש נחוץ, אבל לדגגמא בחו"ל איפה שנוסעים הרבה יותר מהר, צריכת הדלק מטורפת

רגע אבל מה בקשר למה שמודגש? יש משהו במה שהוא אומר...אם הם נוסעים במהירויות גבוהות צריכת הדלק תהיה ענקית

מה עושים במדינות כאלה?? לא קונים אוטומטיות??

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

• תוכן חדש...