Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/rjy5ftxe11g

טסלה מורידה את מחירי הרכבים שלה ללא מסים בסכומים של 8 - 10 אלף ₪ כדי לספוג את עליית המס.

אז חישוב המס האחרון שעשיתי לגבי רכב שעולה לצרכן 150,000 ₪ והמס עליו יעלה בכ- 9,000 ₪ מתברר כנכון פחות או יותר.

ואחר כך מאשימים את היבואנים בעליית מחירי הרכבים במקום את המדינה בעליית שיעורי המס 😵‍💫 

והאוצר עבד על כולם!

העלה את שיעור המס בפועל בסכום גבוה הרבה יותר ממה שוועדת הכספים רצתה, אבל מה לעשות שבוועדת הכספים יושבים חבורת מפגרים שלא מבינים דבר בכספים! 😬

הם לא הבינו שירידת סכום תקרת ההטבה בסך של 13 אלף ₪! (מ- 35,000 ₪ ל- 22,000 ₪) הרבה יותר חשובה מעליית שיעור מס הקניה ב- 3 אחוז בלבד (מ- 45% ל- 48%).

עריכה אחרונה על ידי elielectric
פורסם

הם הבינו. עניין אותם רק כמה כתבות בעיתון שכתבו שהם נלחמים באוצר, בפועל האזרחים לא מעניינים אותם, רק הרושם.

• אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

משהו מוזר עם המחירים של טסלה מודל 3, לונג ראנג' RWD עם טווח של 750 ק"מ עולה עכשיו רק 4 אלף שקל יותר מדגם RWD הבסיסי עם טווח של 520 ק"מ.

אני לא מבין למה הם עשו את זה ככה, אולי יש להם עודף של סוללות NMC שמותקנות בדגם לונג ראנג' ולכן לא העלו את מחירו?

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

יביאו את גירסאת הסטנדרט החדשה במחיר נמוך יותר במקום הדגם RWD. זה ייצור בידול נכון יותר בין הגירסא הבסיסית לגרסאת הנעה אחורית עם טווח ארוך.  

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, T_A כתב:

ם בקרוב מפסיקים לשווק את הדגם RWD הבסיסי לטובת דגם זול יותר ומאובזר פחות

דגם RWD הקיים ימשיך למכור כדגם פרימיום, בלי קשר לדגם בסיס המוזל, ומחירו כרגע רק 4 אלף שקל פחות מדגם לונג ראנג׳ עם אותו אבזור וטווח של 50% יותר. זה מה שמוזר.  

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 16.12.2025 בשעה 08:55, איציק נ. כתב:

ספציפית ל BYD - הייתי אתמול באולם תצוגה שלהם בפתח תקווה וראיתי את כל הדגמים החדשים שלהם ל 2026 (אני לא מדבר על ה ATTO 3 המתוחה, שם כבר רואים את הגיל והיא מצועצעת לטעמי ופחות אטרקטיבית מהרבה בחינות... - אלא על כל היתר החדשים ההיברידיים והחשמליים).

כל מה שיש עכשיו הוא רמה אחרת ממה שראינו בדולפין הראשונה או ב ATTO 3. המכוניות פשוט בוגרות יותר, המראה סולידי, נעים ושקט לעיניים. גם הביצוע ממש טוב. גם הנדסת האנוש טובה יותר (יש לחצנים פיזיים ובוררי מצבים שנופלים ממש לכף היד) והכל נראה פשוט אפוי. הופתעתי לטובה.

אתה מזכיר לי את תגובתי הראשונה ל-SEAL שראיתי באולם התצוגה באפריל שעבר.

המבקרים שם יכלו להתרשם מגבר בגיל העמידה שמגלה גמישות מפתיעה בזחילה והצצה מתחת לרכב,  בחיטוט עם פנס מאחורי השטיחים, הפנלים הנמוכים, התפרים במושבים ועוד...

כיום, לאחר 72,000 ק"מ מאחורי ההגה של סיל עם 530 כ"ס, אני יכול כבר לומר בזהירות הראויה שכנראה בחרתי טוב. הרכב עובד אצלי הרבה - וקשה. אני נהנה מאד מהסולידיות והמוצקות במרכב (שמזכירה את ה-A4 שהיתה לי לפניו), מהתנהגות כביש וביצועים ברמה אחרת (גם אם זה בא עם אפס קומוניקטיביות מההגה החשמלי), ומהחרישיות, הנוחות הכללית (ומושבים ברמה עולמית), הבולמים האדפטיביים שאשכרה עובדים - בקיצור חוויית נהיגה ונסיעה ברמה גבוהה, שהיתה עולה לי כפול בכל אירופאית או לקסוס.

ימים יגידו לגבי המשך האמינות - אבל מבחינת התמורה לכסף נראה לי שיש כאן עסקה נהדרת לחובבי הז'אנר, שעולה על טסלה 3 מכל הבחינות החשובות לי - נוחות, איכות הרכבה וחומרים, הנדסת אנוש ואפילו טכנולוגיית הסוללה מבחינת הגמישות בתפעול של רכב מונע LFP שלא מצריך שום פינוק בטעינות שבין 20-80%.

• אהבתי 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 36 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

ימים יגידו לגבי המשך האמינות - אבל מבחינת התמורה לכסף נראה לי שיש כאן עסקה נהדרת לחובבי הז'אנר, שעולה על טסלה 3 מכל הבחינות החשובות לי - נוחות, איכות הרכבה וחומרים, הנדסת אנוש ואפילו טכנולוגיית הסוללה מבחינת הגמישות בתפעול של רכב מונע LFP שלא מצריך שום פינוק בטעינות שבין 20-80%.

אין ספק שככל שעובר הזמן BYD מבססת את מעמדה חזק בכל העולם ולא רק בסין (שם זה המגרש הביתי שלה יחד עם עוד 9000 יצרנים אחרים שנושפים בעורפה). 2025 היתה שנה עם צמיחה מאוד משמעותית בשווקים שהם לא סין ונכון להיום (לפי מקורות שמפרסמים מידע כזה או אחר שקשור לתחום) היא החברה המובילה במסירות רכב חשמלי מחוץ לסין.

שורה תחתונה - ה ATTO 2 שבקרוב מאוד תעלה לכבישי ישראל (החל מיום ראשון\שני) הפתיעה לטובה במפגש הראשון ובנסיעת מבחן - ומקווה שתמשיך כך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

רכב מונע LFP שלא מצריך שום פינוק בטעינות שבין 20-80%

כל סוללה תשמר יותר במחזורי טעינה כמה שיותר קטנים באמצע טווח הסוללה.

ככל שתרחיב את גודל מחזורי הטעינה, כשהקיצון הוא 0 - 100 אחוז כך הסוללה תשחק יותר.

גם סוללת lfp.

אם אתה לא חייב מחזורי טעינה גדולים אל תעשה את זה.

פורסם (נערך)

לא לגמרי שייך לשרשור, אבל אני מנסה להבין את התמחור:

סרס M5 עולה מהניילונים 227K (נגיד שיש מי שמשלם את זה. אין, אבל נגיד). 

ההצעה שלהם היא 2500 ש"ח לחודש צמוד למדד כפול  36 כולל טיפולים (?) וכיסוי ביטוחי לא ברור -- חובה וצד ג' כלול, ובנוסף "יינתן כיסוי לנזקים במסגרת כיסוי עצמי (ביטוח עצמי)" שאני לא מבין מה זה אומר. מקדמה 20K.

ז"א שאחרי 3 שנים שילמת 110,000. בהנחה שביטוח היה עולה 5000 לשנה, טיפולים עוד 1500, שילמת על הרכב עצמו 90,500 ש"ח. איך זה משתווה לירידת הערך, אם היית קונה את הרכב?

במחשבה נוספת צריך לשקלל גם את הריבית שהרווחת לעומת תשלום מחיר הרכב upfront, אז נגיד משקלל 4% לשנה על ה-207K (מחיר מינוס ה-20K מקדמה) שזה בערך 25K שחסכת בעיסקת הליסינג -- ראלית שילמת 65K (הכל מעוגל). שזה מקביל לירידת ערך של 28%. מכובד לסינית לא פופולרית שמתומחרת גבוה מדי.

מה אני רוצה להגיד בזה? בהינתן התרסקות המחירים של המשומשות הסיניות, למי שמעונין ברכב, העיסקה די טובה. רק מה? היא כנראה גרועה בהינתן התמורה. כנראה שהרכבים האלה בקושי זזים. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

ביטוח היה עולה לפחות 6,000 ₪ לשנה נראה לי.

כלומר כאילו שילמת על הרכב 87,000 ₪.

מצד שני התשלומים צמודים למדד אז אתה חוזר ל- 90,000 ₪ ששילמת על הרכב (בהנחה של 2 אחוז מדד שנתי).

הממה לאחר שמתמחרים mg s6 ב- 179,000 ₪ אז אני חושב שהמחיר של הסרס 5 כבר מנופח. בפועל יש מבצע השקה ואתה רוכש ה- s6 ב- 174,500 ₪ שזה מקטין קצת את ירידת הערך גם.

אם תחשב ריבית של 4 אחוז שנתי שתרויח על סכום של 154,500 ₪ (לאחר הפחתת המקדמה)= 19,000 ₪ ריבית.

יוצא ששילמת על הרכב 71,000 ₪.

ואם תשווה למחיר מחירון בפועל כזה של 179,000 ₪ אז 71,000 ₪ מהווה ירידת ערך של כ- 40 אחוז.

עדיין ירידת ערך סבירה לרכב חשמלי סיני שהייתי מחבק בשתי ידיים בהתחשב בכך שאתה מחזיר את הרכב ליבואן ולא מתחנן לקונים שייקנו אותו! 😅

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, elielectric כתב:

ואם תשווה למחיר מחירון בפועל כזה של 179,000 ₪ אז 71,000 ₪ מהווה ירידת ערך של כ- 40 אחוז

אז למה לקחת חשמלי בכלל? אפשר לקנות היברידי, כמו קורולה, קאמרי או ראב4, ולהנות מירידת ערך תאורטית של כ-28%, או בין 45-60 אלף ₪ בשלוש שנים ללא מגבלות של טווח וטעינה, גם לא תוציא הרבה יותר על הדלק, אולי 3 אלף ₪ יותר בשנה, רק עמדת טעינה לרכב חשמלי תעלה לך 6 אלף. ולא צריך לנשק ידיים לקונים. 

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 1

פורסם

לחשמליות יתרון נוסף ככל שאני מבין, פוטנציאל התקלות בהנעה חשמלית טהורה קטן יותר מאשר בכל שאר סוגי ההנעות האחרות. עוד יתרון הוא העדר הצורך בטיפולים תקופתיים, לפחות אצל טסלה, ענין של חסכון בכסף וזמן.

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, elielectric כתב:

ביטוח היה עולה לפחות 6,000 ₪ לשנה נראה לי.

כלומר כאילו שילמת על הרכב 87,000 ₪.

מצד שני התשלומים צמודים למדד אז אתה חוזר ל- 90,000 ₪ ששילמת על הרכב (בהנחה של 2 אחוז מדד שנתי).

הממה לאחר שמתמחרים mg s6 ב- 179,000 ₪ אז אני חושב שהמחיר של הסרס 5 כבר מנופח. בפועל יש מבצע השקה ואתה רוכש ה- s6 ב- 174,500 ₪ שזה מקטין קצת את ירידת הערך גם.

אם תחשב ריבית של 4 אחוז שנתי שתרויח על סכום של 154,500 ₪ (לאחר הפחתת המקדמה)= 19,000 ₪ ריבית.

יוצא ששילמת על הרכב 71,000 ₪.

ואם תשווה למחיר מחירון בפועל כזה של 179,000 ₪ אז 71,000 ₪ מהווה ירידת ערך של כ- 40 אחוז.

עדיין ירידת ערך סבירה לרכב חשמלי סיני שהייתי מחבק בשתי ידיים בהתחשב בכך שאתה מחזיר את הרכב ליבואן ולא מתחנן לקונים שייקנו אותו! 😅

טוב חשבתי על החישובים למעלה והם לא לגמרי מדוייקים.

מפני שנניח שהיה לי את הסכום של 154,500 ₪ בתוכנית חסכון ל- 3 שנים ולא השתמשתי בו לצורך רכישת רכב ישירות מהיבואן אלא לקחתי עסקת ליסינג במסגרתה אני משלם כאמור 36 תשלומים של הסכום הנ"ל. 

לצורך העניין נניח כי ההחזרים החודשיים הם ללא ריבית והצמדה. בפועל הם מוצמדים למדד אבל חישבתי כבר את התוספת הזאת בנפרד כשהוספתי ל- 87,000 ₪ סך התשלומים בעסקה על הרכב 3,000 ₪.

אז זה אומר שהסכום של 154,500 ₪ קטן כל חודש ב- 4,291 ₪ ולכן הריבית של 4 אחוז לשנה נצברת על סכום הולך וקטן.

סך הכל זה יוצא שבמקום ריבית של 19,000 ₪ שרשמתי בחישוב הקודם הריבית כ- 9,500 ₪.

תפחית מסך של 90,000 סך של 9,500 ₪ יוצא ששילמת על הרכב עצמו (על ירידת הערך) כ- 80,000 ₪.

אם תחשב 80,000 ₪ על סכום של 179,000 ₪ מחיר המחירון של mg s6 ירידת הערך היא כבר 44.7 אחוז.

עכשיו בוא נניח שאין לך את הסכום של 154,500 ₪ בבנק.

האלטרנטיבה שלך לעיסקת הליסינג הייתה לקיחת הלוואה בנקאית בסך של 154,500 ₪ ל- 36 תשלומים.

הריבית הכי טובה שאפשר לקבל היום להלוואה כזאת היא פריים פלוס 0.6= 6.35 אחוז ריבית (לא מדבר על מקרים מיוחדים של מי שיכול להשיג ריבית טובה יותר)= כ- 18,000 ₪.

כלומר "הרווח" שלך אם תיקח את עסקת הליסינג הוא בזה שחסכת את הוצאת סכום הריבית הזאת אם היית לוקח הלוואה בנקאית.

ואז 90,000 ₪ פחות 18,000 ₪= 72,000 ₪ וזה כאילו המחיר ששילמת על ירידת הערך של הרכב.

72,000 ₪ יחסית למחיר מחירון של 179,000 ₪= 40 אחוז ירידת ערך.

ושוב זה חישוב קומבינה ספיציפי בו אני מחשב את הסכומים שהוצאת על רכב אחד (סרס 5) לסכום מחירון של רכב אחר (mg s6) כדי לחשב שיעור ירידת ערך על הרכב האחר (mg s6) מאחר וברור לי שהמחיר של הסרס 5 הוא כבר פיקציה לאור ההוזלות בפועל שהתרחשו ברכבים החשמליים החדשים.

אבל כאמור החישוב הוא כן מדוייק אם רוצים לדעת כמה סכומים שהוצאת בפועל בעסקה הזאת לרכישת הסרס 5 שווים בירידת ערך של רכב mg s6 שיכלת לקנות במקום הסרס 5.

אם תחשב שיעור ירידת ערך יחסית למחיר המחירון של הסרס 5 אז זאת עסקה בובה 😆

לפני 9 שעות, EvGriga כתב:

אז למה לקחת חשמלי בכלל? אפשר לקנות היברידי, כמו קורולה, קאמרי או ראב4, ולהנות מירידת ערך תאורטית של כ-28%, או בין 45-60 אלף ₪ בשלוש שנים ללא מגבלות של טווח וטעינה, גם לא תוציא הרבה יותר על הדלק, אולי 3 אלף ₪ יותר בשנה, רק עמדת טעינה לרכב חשמלי תעלה לך 6 אלף. ולא צריך לנשק ידיים לקונים. 

3,000 ₪ לשנה מצטבר ל- 9,000 ₪ ב- 3 שנים שזה גם מפחית משיעור ירידת הערך בערך 5 אחוז - 6 אחוז משיעורי ירידת הערך שציינתי.

כלומר ירידת הערך תהיה 35 אחוז עד 39 אחוז שזה כבר סביר בהתחשב בכך שאתה מחזיר את הרכב לאחר 3 שנים.

מצד שני התקנת עמדת טעינה עולה כסף (את העמדה עצמה מקבלים בחינם).

התקנה רגילה עולה רק כ- 3,000 ₪. 

אז שוב שיעור ירידת עולה קצת.

אבל מצד שני בעמדת טעינה תשתמש הרבה שנים קדימה וניתן אף לומר שזה מעלה את ערך הדירה שלך שיש עמדת טעינה הרבה יותר מעלות ההתקנה אז לא הייתי מכניס את הסכום הזה לחישוב.

עכשיו ה- mg s6 הוא קרוס אובר מנהלים מסגמנט D קצת גדול יותר מהראב 4 (בפועל הוא הרבה יותר מרווח במושב האחורי) ורמת האבזור שלו מקבילה לראב 4 שעולה איזה 240,000 ₪ לפחות.

ה- mg s6 עולה כאמור רק 179,00 ₪ לפני מבצע השקה.

תחשב ירידת ערך של 28 אחוז על ראב 4 שעולה 240,000 ₪ תגיע ל-67,000 ₪ שזה סכום שמייצג ירידת ערך של 37 אחוז על ה- mg s6.

כלומר אתה נשאר בפועל באותה סביבת סכום הוצאות גם אם קנית טויוטה ראב 4 במקום.

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 1.1.2026 בשעה 21:57, elielectric כתב:

כל סוללה תשמר יותר במחזורי טעינה כמה שיותר קטנים באמצע טווח הסוללה.

ככל שתרחיב את גודל מחזורי הטעינה, כשהקיצון הוא 0 - 100 אחוז כך הסוללה תשחק יותר.

גם סוללת lfp.

אם אתה לא חייב מחזורי טעינה גדולים אל תעשה את זה.

הדיונים בנושא הם אינסופיים.

בפועל, אני נוהג כמה שצריך, והיות ויש לי לא מעט ימים של 300+ ק"מ ביום, טוב לדעת שה-LFP נותנת יותר גמישות בטעינות.

גם העובדה שהיבואן נותן 200K ק"מ אחריות לסוללה - לא מזיקה...

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...