Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כעבור 20 שנות נהיגה, רק לאחרונה גיליתי את נפלאות בקרת השיוט ברכב שלי.

לא ברור לי איפה צריכה לשבת רגל ימין כשהרכב משייט. אני רגיל לשים את הרגל על הגז, וכשצריך להאט היא עוברת בפחות משניה משם לבלמים.

עכשיו אם היא יכולה לנוח על הרצפה, מרגיש לי לא בטוח לנסוע ככה כי אם אצטרך להאט בפתאומיות זמן התגובה שלי יתארך. 

לרחף עם הרגל מעל הבלמים בלי לגעת זה מעייף ולא נח. 

איך אמורים להשתמש בזה?

• משעמם 1
  • מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בתור אחד שנוסע כך כמה שנים - מתרגלים. (הרגל נחה על הרצפה)

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

אם אצטרך להאט בפתאומיות זמן התגובה שלי יתארך. 

לרחף עם הרגל מעל הבלמים בלי לגעת זה מעייף ולא נח. 

איך אמורים להשתמש בזה?

את הבקרה (הטיפשה) אמורים להפעיל רק כשהמצב מאפשר לך להניח את הרגל על הרצפה, ולהכריח את עצמך להתרגל לזה. זה לא פתרון הכי יעיל למצבים של יום-יום ותנועה גדושה, למעט למרחקים קצרים (עם הריחוף הנ"ל). שעות הלילה, כשהכביש די ריק, ויש בו כמה נתיבים זה מצב אידאלי לבקרה הזו ולתת לרגל לנוח קצת. שאר המצבים, פחות בריא. 

אני משתמש בה רק בתור עזר לחיסכון בדלק במקומות בעיתיים (עליות - לא כולן, חלק קשות מדי לזה, ורחובות ספציפיים). בעליות ניהול המנוע יותר יעיל ממני בצריכה, כנ"ל גם ברחובות ריקים יחסית בלי עומס משמעותי והם קצרים דיים עבור הריחוף. 

נ.ב.

אני מרחף מעל הגז דווקא, האצבעות מוצמדות לפלסטיקה. יותר קל. הרגל יודעת איפה הבלם במידה ואצטרך כי היא נוגעת בפלסטיק, וזמן התגובה שלי נותר ללא שינוי משמעותי (אותו מרחק שהיא צריכה לעבור, בגדול).

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה די מוציא את נושא הנוחות מהעניין. אמנם זה נחמד לשלוט במהירות דרך הכפתור בהגה כמו שמכוונים טמפרטורה של מזגן, אבל אם צריך להחזיק את הרגל באויר או לשים אותה בצד זה מעצבן. גם בכביש פתוח בשעת לילה מאוחרת אני רוצה את הרגל כמה שיותר קרובה לבלמים.

• לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

לא רק שהכינוי שלנו דומה, גם אני רכשתי לא מזמן לראשונה רכב עם בקרת שיוט (טפשה) ונתקלתי באותה התלבטות...
אני משתמש בזה רק בכבישים מהירים ורחבים כשהכביש יחסית דליל והתנועה זורמת, לפעמים אני פשוט מכוון אותה למהירות קצת יותר נמוכה מהזרימה בכביש, נצמד ימינה ונהנה מהאופציה לא לעשות כלום 🙂

מנצל את השרשור לשאלה נוספת - ניסיתי כמה פעמים להשתמש בפונקציה כדי להגביל את מהירות הרכב בירידה (מה שנקרא בלימה באמצעות המנוע), להרגשתי זה עובד ממש טוב - האם זה שימוש תקין ובריא לרכב 
או שעלול להזיק איכשהו ?

רב תודות 

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בלימת מנוע זה לא מזיק בכלל וזה תוכנן לעבוד כך.

• אהבתי 2

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Skunk_Ride כתב:

מים להשתמש בפונקציה כדי להגביל את מהירות הרכב בירידה (מה שנקרא בלימה באמצעות המנוע)

בשביל מה שנקרא "בלימת מנוע" צריך הורדת הילוך יזומה/אוטומטית.  זה לא ממש קורה כשמפעילים בקרת שיוט רגילה 

עריכה אחרונה על ידי NickName1
פורסם

אני הנחתי את הרגל בכול מיני זויות ותנוחות והגעתי למסקנה שלי הכי נוח כשהיא על דוושת הגז.😎

• אהבתי 3
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 34 דקות, אלעדית כתב:

אני השתמשתי בזה כשהרגל בריחוף על הבלם. אבל לי לא היתה עצירה אוטונומית (בקרת שיוט טיפשה). עם עצירה אוטונומית מניח שאפשר לתת לה לנוח בצד.

היה לי סובארו פורסטר עם בקרת שיוט מעולה ועצירה אוטונמית סופר מעולה, ידע להאיץ ולבלום גם במהיריות של פקק באיילון וגם במהיריות של כביש שש. למרות זאת תמיד הייתי גם כן מוכן להגיב, והייתי פותח עיניים על הכביש לזהות כל פעילות שעלולה לקרות.

פורסם

מניח את הרגל על הרצפה, אבל זה לעולם מרגיש לי מוזר.

לפני 29 דקות, NickName1 כתב:

בשביל מה שנקרא "בלימת מנוע" צריך הורדת הילוך יזומה/אוטומטית.  זה לא ממש קורה כשמפעילים בקרת שיוט רגילה 

זה כבר תלוי בתוכנה של הרכב הספציפי. אצלי בקרת שיוט טפשה, יודעת להוריד הילוכים יופי. ואם תסובב את הגלגלת בהגה חזק לכיוון המינוס היא גם מפעילה את הבלם הרגיל. נקרא במפרט הרכב cruise control with brake function.

לפני 58 דקות, אלעדית כתב:

אני השתמשתי בזה כשהרגל בריחוף על הבלם. אבל לי לא היתה עצירה אוטונומית (בקרת שיוט טיפשה). עם עצירה אוטונומית מניח שאפשר לתת לה לנוח בצד.

נכון שאפשר לתת לרגל לנוח בצד, אבל בעניין הזה לא צריך להיות שום הבדל בין רכב עם עצירה אוטונומית או לא. זה בכלל לא צריך להיכנס לסט השיקולים.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 דקות, amosbmw כתב:

זה כבר תלוי בתוכנה של הרכב הספציפי. אצלי בקרת שיוט טפשה, יודעת להוריד הילוכים יופי. ואם תסובב את הגלגלת בהגה חזק לכיוון המינוס היא גם מפעילה את הבלם הרגיל. נקרא במפרט הרכב 

כנראה באמת תלוי תוכנה לפי דגם,

כי במקרים שיצא לי להתנסות בה הייתי חייב להוריד הילוך בעצמי אם רציתי בלימת מנוע יעילה.

פורסם

אצלי בקרה "טיפשה". היא לא מסוגלת להוריד הילוכים כי הרכב ידני, אז ברור שהיא לא משתמשת בבלימת מנוע.

אני מניח את הרגל על הרצפה ליד הדוושה, מוכן להרים אותה במקרה הצורך. לא חושב שזה באמת דורש יותר זמן מאשר להעביר את הרגל בין הדוושות.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

וזה רק אני שאני מרגיש שאני 'נרדם' (לא ממש, אבל הרבה פחות מרוכז) על הכביש כשאני עם בקרת שיוט

איך שייך לנהוג כך? 

אולי זה מסביר למה לפעמים אני פוגש נהגים נוסעים על 70 קמ"ש מאחורי משאית ולא מנסים לעקוף, בטח לא שמים לב מה קורה איתם בנהיגה. 

אולי זה רק אני, אבל אני לא סובל את זה שמכונה, חכמה ככל שתהיה, תחליט בשבילי באיזה מהירות ליסוע, מתי לבלום, מתי להאיץ, ורק עקיפות היא תשאיר לי... 

לא בשביל זה למדתי לנהוג.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב
  • אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...