Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכוונה ציינתי אירופה ככלל (וזו הכללה גסה מאוד) ועד ההודעה האחרונה התעלמתי מספרד בפרט בדיוק מסיבה זו. אבל נושא המיזוג בעייתי מאוד גם באזורים ים תיכוניים אחרים, שלא לדבר על התמותה בגלי החום בצפון אירופה.

בחלקים גדולים באירופה מתיחסים למיזוג כמותרות, כמו לתיבת הילוכים אוטומטית.

אבל מדובר לא רק במיזוג. למשל, המקרר הגדול הנדרש אצלנו בגלל ריכוז הקניותֶהשבועי, בעוד שבלא מעט אזורים באירופה הקניה היא יומית, וחוץ מזה, הרבה מוצרים שנשמרים אצלנו בקירור (פירות, ירקות, גבינות קשות ועוד) נשמרים אצלם מחוץ למקרר. וכם הילודה הנמוכה פחות צרכי משפחה כמו כביסה.

עריכה: @Derish חיפשתי קצת מידע על רשת החשמל הספרדית, אם הבנתי נכון האספקה הביתית היא בסביבות 40 או 60 אמפר חד פאזיים. אם הבנתי נכון זה לא שונה בהרבה מהמקובל בישראל, 40 אמפר חד פאזי או 75 אמפר בחלוקה ל-3 פאזות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

עריכה: @Derish חיפשתי קצת מידע על רשת החשמל הספרדית, אם הבנתי נכון האספקה הביתית היא בסביבות 40 או 60 אמפר חד פאזיים. אם הבנתי נכון זה לא שונה בהרבה מהמקובל בישראל, 40 אמפר חד פאזי או 75 אמפר בחלוקה ל-3 פאזות.

בוא נדייק -

60 אמפר זה לא 75.

3X25 זה לא רק 3 פאזות של 25A כפול 240V;

בין 2 פאזות יש לך 400V ולכן בישראל תלת פאזי יכול להגיע עד להספק של 20KWH (2 פאזות של 400V כפול 25A) או 18KWH אם מחשבים 240V כפול 16A (כפול 3).
60A זה 14,4KWH וזה הפרש משמעותי (25% אם נדייק).

לא נתקלתי בשום דירה ב 15 שנה האחרונות (ואף יותר, 20 שנה) שהיא לא תלת פאזית (ללא מקרים חריגים של תמ"א 38 אבל גם שם הרבה עוברים לתלת-פאזי).

נהוג בד"כ להשמיץ את מה שיש לנו כאן בארץ אבל בשורה התחתונה מערכת החשמל כאן יותר טובה ביחס להרבה מדינות אחרות (כל מדינה והאילוצים שלה לרבות משאבי טבע ואפשרויות כאלה ואחרות) ויש כאן תקנים מאוד מחמירים שבשורה התחתונה מצילים חיי אדם.

איציק

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא חסר על מה להשמיץ את ישראל אבל אני לא חושב שיש ויכוח על כך שריבוי המזגנים, תשתית החשמל, ואיכות/מחיר שירותי הסלולר והאינטרנט שם הם דברים חיוביים.

נשאר רק לקוות שמאחורי הקלעים הם לא באים על חשבון אינטרסים לאומיים אחרים, כמו ההתמכרות של הגרמנים לגז טבעי מרוסיה או של האמריקנים לנפט ממדינות ערב.

פורסם

תודה על ההבהרה.

הכוונה שלי היתה להבהיר שאם הבנתי נכון הרי שלמרות שדריש ציין שחיבור תלת פאזי הוא החריג באירופה הרי שיש חיבור חד פאזי מורחב כך שההפרש מהתלתֶפאזי שלנו קטן ממה שהצטייר.

אגב, כיוון שהתייחסתי למזגני אויר כצרכני חשמל ביתיים מרכזיים ניסיתי לגגל את תפוצת המזגנים במדינות אירופה. לא היה פשוט למצו מידע כך שאני לא משוכנע בעדכנותו, אבל מה שהעליתי לגבי בתי מגורים הוא שבכלל אירופה רק 10% מהבתים ממוזגים - אבל ביוון זה קרוב ל-100%, באיטליה 60%, בספרד 30% (אבל עד 70% באזורים היותר חמים), ולעומת זאת בצרפת וגרמניה מדובר באחוזים בודדים. אותי הפתיעה צרפת, כיוון שיש בה חלקים ניכרים עם אקלים ים תיכוני, כנראה עניין תרבותי. אגב, לפי הלמ״ס, בישראל המספר היה 94% ב-2018.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה מכל מיני מקורות ולא אינדקסתי אותם, נראה שמרביתם לסביבות 2020-23. יש מדינות עם צמיחנה יותר מהירה (אאל״ט איטליה צוינה ככזו), ויש שאיטית מאוד. אני מתיחס למספרים כסדרי גודל, לא כאורים ותומים.

השבוע נתקלתי באיזו קבוצהה בתמונה מצפון שוודיה שצויין בהערות כי הטמפרטורה היה 33 מעלות. בחיפה היו 28.

פורסם

איך עפתם מכיריים לצריכת אנרגיה/קירור באירופה…

מכיון שכולם מדייקים כאן (😉) אנסה גם.

@sperial זה עבורך, ראה עמוד 14 https://www.odyssee-mure.eu/publications/efficiency-by-sector/households/household-eu.pdf

@איציק נ. הספק = KW, צריכה/קיבול/חיוב לפי = KWh 

מעגל 3x16A יכול לספק כ-11 קוו״ט,  3x25A יכול לספק כ- 17 קוו״ט, וכך הלאה למעגלים הבאים של 3 כפול 40, 3 כפול 63 וכו׳.

אגב, היחידה הנכונה היא קוו״א אך משום שמתייחסים למקדם ההספק כקרוב ל-1, קיימת נטייה להשתמש במרבית המקרים בקוו״ט.

אין שימוש (כמעט) בישראל לצרכנים המחוברים בין שתי פאזות ללא אפס בינהן (לדוגמא, כיריים אינדוקציה).

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

אם למישהו מעניין אז נקנו כיריים אינדקוציה חד פאזיים. לא היה צורך בטכנאי או משהו כזה. רק שמים במקום שמיועד להם ומחברים לשקע

האם יש עוד משהו שצריך לעשות מעבר ? לא ראיתי משהו מיוחד בהוראות שימוש. 

פורסם
לפני 2 דקות, davemustaine87 כתב:

האם יש עוד משהו שצריך לעשות מעבר ?

ללמוד לבשל.

• אהבתי 1
  • מצחיק 5

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש איזה חומר שצריך לאטום סביב הכיריים

פורסם

לפני כמה חודשים רכשתי כיריים אינדוקציה. הטכנאי שהתקין אותם מטעם היבואן, לא שם שום חומר ולא הזכיר צורך בחומר כלשהו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

@waterman מאמר העניין מאוד. בולט שבאירופה ככלל מקור האנרגיה בעל המשקל הגדול ביותר בצריכה הטבעית הוא גז טבעי, החשמל במקום שני. דומני (לא מצאתי מקור) שאצלנו הגז הטבעי כלל לא משמש לצריכה ביתית, ומקור האנרגיה העיקרי הוא חשמל, גז ממקור זיקוק נפט במקום בשני, תוצרי נפט אחרים נדירים למדי.

פורסם
לפני 4 שעות, davemustaine87 כתב:

האם יש עוד משהו שצריך לעשות מעבר ? לא ראיתי משהו מיוחד בהוראות שימוש. 

אל תשכח לעשות סקר בין כל החברים שלך ע"מ לגלות למי עדיין אין אינדוקציה, להזמין אותם הביתה, ולהראות להם עד כמה אתה יותר טוב מהם. 😉

לגבי האיטום שספריאל ציין - זה תלוי בדגם ובאיך הוא יושב על השיש. אם הוא קצת בולט מעל ויש שם סיכון לכניסת נוזלים שנשפכים בקרבת מקום - בהחלט מומלץ לאטום עם סיליקון RTV בצבע המתאים.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
בתאריך 6.8.2025 בשעה 12:36, פינדר כתב:

לפני כמה חודשים רכשתי כיריים אינדוקציה. הטכנאי שהתקין אותם מטעם היבואן, לא שם שום חומר ולא הזכיר צורך בחומר כלשהו.

החומר מונע דליפה של נוזלים שנשפכו על השיש לארונית מטבח שמתחת.

וגם מבטיח קיבוע של הכריים שלא ירקדו, כי הפתח יכול להיות יותר גדול בכמה מ"מ. 

זה דבק דו צדדי כזה שבדרך כלל מגיע בקופסה עם הכריים. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
בתאריך 4.8.2025 בשעה 21:17, om2 כתב:

גם אצלי הם התעקשו למחיר אחיד.

אז דרשתי להוריד את לכולם.

ובאמת כולם קיבלו אחלה מחיר (מ40שח ל25)

בשנים הבאות הם כבר לא רצו להוריד לכולם אז הורידו רק לי.

אולי חלק מהשכנים שלי גם עושים איתם שיחות דומות. לפי אופי האנשים לדעתי לא.

בכל מקרה,

אם אתה הועד יש לך את המנוף לחץ החזק ביותר. איום ממשי לעבור לחברה אחרת...

זרוק את זה לאוויר (אבל שישמע אמין) גם אם אין לך כל כוונה כזאת.

לא חייבים להיות בוועד, בשביל להשיג מחיר טוב.

לא נזכיר שמות של חברות, הבניין שלנו היה מחובר לאחת מהחברות הוותיקות שלוקחות מחירים גבוהים וללא שום רצון להתפשר.

ועכשיו נגיד שאני לא חבר וועד, ”סתם” דייר רגיל, בתחילה רציתי לרתום את ההוועד והם סירבו בתוקף לשתף פעולה, לכן פניתי לחברת ”מרכז הגז” והשגתי הצעת מחיר מעולה.

עברתי לבד בבניין ואספתי חתימות של יותר מ 75%  (מספיק מעל 50%) ממשתמשי הגז בבניין, הגשתי את החתימות ל”מרכז הגז” תוך זמן קצר הם החליפו את הצובר על חשבונם, עברו בכל הדירות לבדיקת מערכת הגז... ומאותו רגע התחלנו לחסוך עשרות ש”ח לחודש ויוצא מזה מאות ש”ח לשנה.

דרך אגב, הוועד דיווח לחברה הותיקה על מהלך החתימות שאני אוסף, בהתחלה ישבנו נציג החברה, הוועד ואני לשיחה, מהחברה לא הציעו שקל שחוק הנחה, הציעו לוח מודעות בתור הטבה, סירבתי בנימוס כשהוועד מנסה לשכנע אותי להסכים.

לאחר יום בא אליי לדירה נציג של החברה, לא בשביל לתת הצעה נגדית, בלי למצמץ הוא שאל אותי מה אתה רוצה בשביל שתשארו איתנו? (לא, מה אתם רוצים). אמא ז”ל הייתה איתנו בסלון, היא פתחה עיניים ולא האמינה לתעוזה שבשאלה.

דרך אגב, כמובן שלא הגבתי לשאלה, אמרתי לו יפה שלום.

כאמור הצלחתי לאסוף אפילו מעל 75% חתימות והעברה הושלמה.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • אהבתי 2
  • תוכן חדש...