Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דריש, אני מציע שתקרא את המשפט כלשונו:

״חיבור חד פאזי בודד״

זה אומר שני דברים:

1. חד פאזי - יש לך הגבלת זרם (והספק) לכל מכשיר, וכיריים חשמליות 4 מטחים או יותר מצריכות חיבור תלת פאזי על מנת לנצל את כל יכולתן.

2. בודד - בנקודה הזו אפשר להשתמש במכשיר אחד בלבד בזמן נתון - או כיריים או תנור. לא בשניהם יחד. וכפי שכתב כאן מישהו אחר, מומלץ להימנע משימוש במפצל.

קפיש?

ו״כל אירופה״ לא רלוונטית, וגם לא הזכרתי אותה. אבל אם העלית זאת, אורח החיים במדינת שונות שונה לחלוטין מזה שבארץ. נתחיל בכך שמזגן אוויר הוא מוצר נדיר ברוב אירופה, מקובלים מקררים קטנים, והחימום לא נעשה בחשמל הדירתי. הנה 2-3 צרכני חשמל גדולים שנפוצים בישראל ולא באירופה.

להעביר קו גז, או להעביר קו חשמל בהספק כזה או אחר כהכנה זה דבר אחד, להשתמש בו זה דבר אחר. אם היית קורא את שכתבתי היית מבין שהמעבר מגז לאינדוקציה היה אילוץ בגלל תשתית גז שהוכנה אבל נפגעה בשלב יותר מאוחר של הבניה, אבל אחרי כן התברר לנו שהשינוי היה מבורך מבחינה פונקציונאלית, ובדרך גם חוסכים כמה פרוטות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תודה רבה לעונים 

בדירה כול הלוח חשמל הוא 16A, וע"פ לוח החשמל השקע הוא יעודי רק לכיריים. 

לבעלת הדירה אין כוונה להתקין תשתית גז, ככה שזה יהיה עליי. לא מתכוון להתעסק עם זה. בטח בדירה שיש ספק אם זה לטווח ארוך. 

כמו שחלקכם אמרתם מנסיון, וגם ממה שקראתי,לשימושים שלנו (לא משתמשים ביותר מ-2 נקודות בישול במקביל) גם קרמי/אינדקוציה אמור להיות בסדר גמור. 

העניין הוא שמעולם לא התעסקתי עם אינדקוציה. לפי הצ'אט, כול סירים והמחבתות שהתחתית שלהם נדבקת למגנט, יעבדו עם אינדקוציה. זה באמת ככה? או שיש משהו מעבר? 

לפי כול מקום שקראתי, אינדוקציה יותר טוב מכיריים קרמיות בהכול, חוץ מעניין המחיר. זה באמת ככה? 

ואגב אם הנושא הזה עלה, אז אני הוא זה שמבשל בבית :) 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

ודם ההפרש הזה מצטמצם עם השנים.

כבר הרבה שנים מרבית הסירים מיוצרים מוכנים לאינדוקציה. סיר מתאים יסומן בסמל הסליל

image.png.c4b86fdab4c3d4c69081757ac68c94d6.png

בתחתית, או, לפחות, על האריזה. לרבים מסירי האינדוקציה צורה אופיינית של רשת עיגולים רקנים בולטים בתחתית, אבל יש גם סחרים עם תחתית חלקה.

הכיריים מזהים האם הסיר מתאים, ואם לא - הם מפסיקים לפעול.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, Derish כתב:

כל פאקינג אירופה חיה איכשהו עם חשמל חד-פאזי אבל ספריאל פסק שזה מאד מגביל

שמח לשמוע שישראל כזו מעצמת בישול שכל היצרנים האירופאים בחרו לייצר בעיקר כיריים תלת פאזיו במיוחד לשוק הענק והבלעדי של ישראל.

זה שאתה גר בחור התחת של אירופה ואצלכם עוד הולכים לבאר לשאוב מים לא אומר שכל אירופה כזו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

תודה רבה לעונים 

דירה שנבנתה לפני 3 שנים זה חייב להיות תלת.

בגלל זה אני אומר: צלם את כל הארונות מטבח בחלק התחתון ותוסיף גם תמונה שך הלוח חשמל.

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

תודה רבה לעונים 

לבעלת הדירה אין כוונה להתקין תשתית גז, ככה שזה יהיה עליי. לא מתכוון להתעסק עם זה. בטח בדירה שיש ספק אם זה לטווח ארוך. 

כמו שחלקכם אמרתם מנסיון, וגם ממה שקראתי,לשימושים שלנו (לא משתמשים ביותר מ-2 נקודות בישול במקביל) גם קרמי/אינדקוציה אמור להיות בסדר גמור. 

העניין הוא שמעולם לא התעסקתי עם אינדקוציה. לפי הצ'אט, כול סירים והמחבתות שהתחתית שלהם נדבקת למגנט, יעבדו עם אינדקוציה. זה באמת ככה? או שיש משהו מעבר? 

לפי כול מקום שקראתי, אינדוקציה יותר טוב מכיריים קרמיות בהכול, חוץ מעניין המחיר. זה באמת ככה? 

ואגב אם הנושא הזה עלה, אז אני הוא זה שמבשל בבית :) 

כמו שאמרו לך - צלם את לוח החשמל, וסמן את המא"ז הרלוונטי. יהיה קל יותר להבין.

כל הלוח הוא 16A, הכוונה היא שכל המא"זים (מפסקים) הם של 16A?

לגבי אינדוקציה - מבדיקה שעשיתי, אינדוקציה מתעלים על כיריים חשמליות (לזה הכוונה בקרמיות?) בכל פרמטר כמעט, החל מצריכת חשמל ועוד נוחות ובטיחות.

החסרון היחידי זה שלא ניתן "להקפיץ" עליהם (להכין מוקפץ).

לעניין הסירים - אכן, צריך סירים "יעודיים", שיעבדו באמצעות השראה מגנטית (אלומיניום, לצורך העניין, לא יתאים, וגם הפינג'ן שלך כנראה לא יתחמם, אבל יש מתאם אפילו לזה - מן תחתית ששמים עליה את הפינג'ן). בכל מקרה, מדובר בהשקעה ראשונית של כמה מאות, שתלווה אותך שנים, אז לא צריך להיות שיקול לדעתי.

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, איציק נ. כתב:

בגלל זה אני אומר: צלם את כל הארונות מטבח בחלק התחתון ותוסיף גם תמונה שך הלוח חשמל.

אני לא בטוח באיזה שנה הוא נבנה , חשתי שזה 3 אבל יש מצב שלא. 

השנת יצור של הדלת של הממד היא 2020, אז במקסימום הוא בן 5.

אין לי אפשרות לצלם כרגע את הארונות כי הכול שם בבלאגן כרגע. אבל הם כולם עם שקעים רגילים של 3 פינים. 

IMG_2812.jpg

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

תראה את המפסק למטה משממאל -  יש לך לוח תלת פאזי וגם מזגן תלת פאזי. אבל אין לך קו תלת פאזי לכיריים. יש קוים נפרדים לתנור ולכיריים, צריך לאתר את השקע הנוסף במטבח. ואם תתקין כיריים חשמליים (או אינדוקציה) תוכל להשתמש בהן, עם הגבלת הספק.ב

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

צודק בהחלט, 3x25A

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

״כל אירופה״ לא רלוונטית, וגם לא הזכרתי אותה. אבל אם העלית זאת, אורח החיים במדינת שונות שונה לחלוטין מזה שבארץ. נתחיל בכך שמזגן אוויר הוא מוצר נדיר ברוב אירופה, מקובלים מקררים קטנים, והחימום לא נעשה בחשמל הדירתי. הנה 2-3 צרכני חשמל גדולים שנפוצים בישראל ולא באירופה.

מקבל את התיקון לגבי ה'בודד', אבל אני חושב שאתה ממעיט בערך הצרכנים הנפוצים ביבשת כולל חימום חשמלי. כפי שתמיד כתבתי בשרשורים דומים, חשמל תלת-פאזי זה רעיון מצויין כשמתאפשר אבל לא איזו תשתית חיונית שאי אפשר לחיות בלעדיה. אני לא מכיר הרבה זוגות צעירים היום (אפילו עם ילד) שעומדים שעות מעל הכיריים ומבשלים בארבעה סירים בו זמנית תו"כ צליית עוף בגריל. סביר יותר להניח שהם ישתמשו בכירה אחת או שתיים עם איזה airfryer או instapot בצד וכמה דקות של מיקרוגל. זה משהו שמטבח חד-פאזי יכול לסחוב בשקט. 

לרשום דברים כמו 'חד-פאזי מגביל אותך מאד' (במיוחד למישהו שגר בשכירות) זה כמו ללכת לפורום הייעוץ ברכישת רכב ולהתחיל כל תגובה ב'רכב משומש מגביל אותך מאד'. 

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

שמח לשמוע שישראל כזו מעצמת בישול שכל היצרנים האירופאים בחרו לייצר בעיקר כיריים תלת פאזיו במיוחד לשוק הענק והבלעדי של ישראל.

זה שאתה גר בחור התחת של אירופה ואצלכם עוד הולכים לבאר לשאוב מים לא אומר שכל אירופה כזו.

אם ספרד זה חור ה-תחת של אירופה, אז מה זה בולגריה ומונטנגרו? 

גם אצלנו יש מכשירי חשמל תלת-פאזיים (נמכרים בחנות ליד הבאר, איפה שכולם קונים אוכל לחמור שלהם) אבל זה לא הנורמה. בדומה לאיטליה, צרפת, וחורי תחת אחרים - תשתית תלת-פאזית נחשבת למותרות ולכן עולה הרבה יותר כסף בדמי מנוי חודשיים ונפוצה בעיקר בבניה חדשה של בתים פרטיים. בבנייני דירות, שיעור החדירה נמוך בהרבה ועומד על 20-30% אפילו בערים הגדולות. 

המצב בגרמניה מעודד יותר אבל גם שם לא עובר את ה-50% של הבניה החדשה. זו גם אחת הסיבות שבוש, סימנס ומתחריהם משקיעים בפיתוח של מוצרים רלוונטיים. משאבות החום, המזגנים, החימום הרצפתי - כל אלו טרנדים חיוביים במגמת צמיחה שהיצרנים רואים כשוק מתפתח ולכן משליכים לשם את יהבם במקום לפתח דגמים חדשים של טכנולוגיות בשלות וקיימות. אבל ברוב מדינות היבשת רוב האנשים הרגילים עדיין חיים עם חשמל חד-פאזי ולא חווים נפילות מתח יומיומיות. עם זאת, הם גם לא מתים מחום בגלל שאין להם מזגן או מתים מרעב משום שאין להם מקרר מספיק גדול. 

האימוץ המסיבי של תלת-פאזי בישראל הוא לא רק תוצאה של אורח חיים שונה, אלא גם של מנטליות כללית שקרובה יותר לאמריקאית ולא בדיוק מנסה לחסוך או לחפש פתרונות חכמים לשום דבר. זה, בשילוב עם בניה חדשה בהיקף רחב, גמישות התשתיות ברמה הלאומית, ומיעוט שכבות הביורוקרטיה תרמו כולם לתוצאה המאד חיובית שאנחנו רואים היום. אבל זה מצב שקיים די בוואקום ולא אומר הרבה על מה שקורה בשאר העולם. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 6 שעות, davemustaine87 כתב:

תודה רבה לעונים 

בעידן האינדוקציה הקרמיות ושאר השיטות החשמליות כמעט לא רלוונטיות לשום דבר. גם רוב הסירים כבר מותאמים לאינדוקציה.

מה עם תנור האפיה? לפי מה שצילמת יש שם רק שקע אחד. זאת אומרת מפצל. לפי הלוח אמור להיות עוד שקע. אם אין אז משהו מוזר בלוח.

הייתי אומר שאולי חסכו ורק לא התקינו שקע תלת לכיריים, אבל לא נראה לפי הלוח שזה אפשרי. נחכה לחו״ד של החשמלטורים כאן.

בעלת הדירה נשמעת כאילו לא אכפת לה, וגם אם אפשר להתקין שם שקע תלת פאזי היא לא תעשה את זה. במקרה שכזה הייתי שם את הכיריים בהספק הכי גבוה שיתאים לצרכים ואת התנור על מפצל. גז כבר לא רלוונטי בגישה הזו שלה. ישרף המטבח? היא תלמד לקח. לא ישרף? הדאגות יעברו לדייר הבא.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 53 דקות, Derish כתב:

מקבל את התיקון לגבי ה'בודד', אבל אני חושב שאתה ממעיט בערך הצרכנים הנפוצים ביבשת כולל חימום חשמלי. כפי שתמיד כתבתי בשרשורים דומים, חשמל תלת-פאזי זה רעיון מצויין כשמתאפשר אבל לא איזו תשתית חיונית שאי אפשר לחיות בלעדיה. אני לא מכיר הרבה זוגות צעירים היום (אפילו עם ילד) שעומדים שעות מעל הכיריים ומבשלים בארבעה סירים בו זמנית תו"כ צליית עוף בגריל. סביר יותר להניח שהם ישתמשו בכירה אחת או שתיים עם איזה airfryer או instapot בצד וכמה דקות של מיקרוגל. זה משהו שמטבח חד-פאזי יכול לסחוב בשקט. 

לרשום דברים כמו 'חד-פאזי מגביל אותך מאד' (במיוחד למישהו שגר בשכירות) זה כמו ללכת לפורום הייעוץ ברכישת רכב ולהתחיל כל תגובה ב'רכב משומש מגביל אותך מאד'. 

אם ספרד זה חור ה-תחת של אירופה, אז מה זה בולגריה ומונטנגרו? 

גם אצלנו יש מכשירי חשמל תלת-פאזיים (נמכרים בחנות ליד הבאר, איפה שכולם קונים אוכל לחמור שלהם) אבל זה לא הנורמה. בדומה לאיטליה, צרפת, וחורי תחת אחרים - תשתית תלת-פאזית נחשבת למותרות ולכן עולה הרבה יותר כסף בדמי מנוי חודשיים ונפוצה בעיקר בבניה חדשה של בתים פרטיים. בבנייני דירות, שיעור החדירה נמוך בהרבה ועומד על 20-30% אפילו בערים הגדולות. 

המצב בגרמניה מעודד יותר אבל גם שם לא עובר את ה-50% של הבניה החדשה. זו גם אחת הסיבות שבוש, סימנס ומתחריהם משקיעים בפיתוח של מוצרים רלוונטיים. משאבות החום, המזגנים, החימום הרצפתי - כל אלו טרנדים חיוביים במגמת צמיחה שהיצרנים רואים כשוק מתפתח ולכן משליכים לשם את יהבם במקום לפתח דגמים חדשים של טכנולוגיות בשלות וקיימות. אבל ברוב מדינות היבשת רוב האנשים הרגילים עדיין חיים עם חשמל חד-פאזי ולא חווים נפילות מתח יומיומיות. עם זאת, הם גם לא מתים מחום בגלל שאין להם מזגן או מתים מרעב משום שאין להם מקרר מספיק גדול. 

האימוץ המסיבי של תלת-פאזי בישראל הוא לא רק תוצאה של אורח חיים שונה, אלא גם של מנטליות כללית שקרובה יותר לאמריקאית ולא בדיוק מנסה לחסוך או לחפש פתרונות חכמים לשום דבר. זה, בשילוב עם בניה חדשה בהיקף רחב, גמישות התשתיות ברמה הלאומית, ומיעוט שכבות הביורוקרטיה תרמו כולם לתוצאה המאד חיובית שאנחנו רואים היום. אבל זה מצב שקיים די בוואקום ולא אומר הרבה על מה שקורה בשאר העולם. 

גם בארץ רוב הבתים לא תלת פאזיים.

גם בספרד ואיטליה אני בטוח שיש הבדל בחדירה בין מקומות נידחים לערים הגדולות בדיוק כמו שבשלומי או ירוחם החדירה יותר נמוכה מבתל אביב.

פורסם

פותש ציין שיש קו גז שעובר קרוב, מה שאומר שההכנה קיימת.

יתכן שיהיה צורך בהתקנה ואולי התחשבנות על הפיקדון מול חברת הגז.

לדעתי זה הפיתרון האופטימלי 

פורסם

@Derish כבר הרבה זמן אנחנו לומדים ממך שישראל מדינה מאוד פרימיטיבית. אבל, אני חוזר, אתה לא יכול להשוות את ישראל שבה יש צורך במיזוג בכל פינה לנרבית אירופה שרואה במיזוג מותרות, ושמחממת את הבתים בחימום מרכזי מבוסס תוצרי נפט/גאז/פחם, מה ששנה לחלוטין את מקורות האנרגיה לבית.

אני מבין שאתה גם מכיר מקרוב את הצרכים של משפחה ישראלית ממוצעת עם 2-3 ילדים שחוץ מהמזגן והתנור והכיריים גם מכבסים ומייבשים כל יום (עוד כמה ק״ו על המערכת), קצת שונה מספרד חסרת הילודה.

אגב, כמה אמפר מוקצים לך על החיבור החד פאזי שלך?

@borsood בלוח החשמל יש מאמ״ת שמסומן כיריים ומאמ״ת שמסומן תנור. מכאן אני למד שצריכים להיות שני קווים מתאימים, וכפי שכתבתי הבוקר, צריך למצוא את הקצה של הקו ה״חסר״. יתכן שהוא חבוי בארון אחר.

פורסם

גם ספרד ברובה מדינה חמה.

פשוט באירופה יש הרבה מאוד איזורים עתיקים עם תשתיות מאוד ישנות ואורח חיים מסורתי.

• תוכן חדש...