Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ובמידה והיא אכן חד פאזית,

מה האופציות שלי מבחינת כיריים? אנחנו לא בשלנים גדולים שעכשיו צריכים עוצמות אדירות, או שימוש ב-4 בו זמנית. 

אני יודע שהדייר הקודם היו לו כיריים חשמליות או אינדוקציה של 4, והכי פשוט לשאול אותו מה הוא עשה והאם זה סיפק אותו, אבל הוא מאוד לא תקשורתי ולא משתף פעולה כלל. 

אין תשתית גז בדירה, ואם יש ברירה מעדיף שלא להתעסק עם התקנה

ככה זה ניראה:

image.thumb.png.de4787ea878d60b10b82712eb9b5858c.png

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

תתחיל בבדיקת לוח החשמל - האם יש בו מאמ״ת ראשי ומפסק פחת חד או תלת פאזיים?

לפי התיאור שלך כנראה שאספקת החשמל לנקודה של הכיריים חד פאזית גם אם בדירה תשתית תלת פאזית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה מיועד הפתח לכיוון הארון מימין? האם יש שם שקע נוסף?

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, om2 כתב:

נראה שזה שקע משולב לכיריים ולתנור

לא מומלץ.

לא מומלץ תנור משולב עם כיריים? 

לפני 2 דקות, sperial כתב:

למה מיועד הפתח לכיוון הארון מימין? האם יש שם שקע נוסף?

אין לי מושג, אבל בארון מימין אין כלום מלבד כבלים של גז ללא ברזים. 

פורסם

אז יש תשתית גז, קרוב לודאי תוכלו להשתמש בה, כמובן אחרי בדיקה.

קרוב לודאי שהפעלת תשתית גז קיימת תעלה פחות מסלילת קו חשמל תלת פאזי, אפילו אם יש בדירה תשתית תלת פאזית. אבל הייתי ממתין עם רכישת כיריים עד שתדע איזה תשתית פעילה, כלומר שתשתית הגז נבדקה ונמצאה תקינה או שאתנה מחליט להתקין מערכת חשמל מתאימה.

המקום הזה לא מתאים לתנור משולב.

פורסם

תתחיל עם לפתוח את ארון החשמל ולבדוק אם יש שם פקקים שמחוברים יחד (שלישיה). אם יש אז יש תשתית תלת פאזי. ומקסימום משחילים חוטים חדשים לשקע.

אם אין אז או להתחבר לגז או כיריים חד פאזיות.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פות״ש, נשמע שאתה מעדיף אינדוקציה אך לא פוסל גז באם תשתית החשמל אינה מתאימה.

אם חלילה תגיע למבוי סתום, שמור לך את הנ״ל כאופצייה - ניתן להשיג (ככל הנראה, אין לי ניסיון) כיריים משולבות גז/אינדוקציה.

https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-hobs&db7403084=7404877&db138720=138840

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 33 דקות, davemustaine87 כתב:

יש שקע אחד שהוא אמור לשמש גם את הכיריים וגם את התנור. זה לא מומלץ

.

פורסם

פות״ש, הדירה בבעלותך או בשכירות?

פורסם

כלומר, אםצלא מדובר בשכירות ארוכת טווח, אין מקום להשקעות שלך בדירה. צריך לבדוק מה בעל הדירה מחוייב ומוכן להשקיע.

עכשיו, עליך להחליט איזה ציוד דרוש, לפי הרכב הדיירים בדירה. וכנראה יחסית להצטמצם, כי חיבור חד פאזי בודד מגביל אותך מאוד. 

אגב, יש כיריים אינדוקציה ניידים של שני משטחים, יכולים להוות פתרון לדייר בודד או זוג. רק חבל על שטח השיש המבוזבז. והשאלה הנוספת - האם אתה זקוק לתנור אפיה.

פורסם
לפני 14 שעות, davemustaine87 כתב:

מה האופציות שלי מבחינת כיריים? אנחנו לא בשלנים גדולים שעכשיו צריכים עוצמות אדירות, או שימוש ב-4 בו זמנית. 

אני יודע שהדייר הקודם היו לו כיריים חשמליות או אינדוקציה של 4, והכי פשוט לשאול אותו מה הוא עשה והאם זה סיפק אותו, אבל הוא מאוד לא תקשורתי ולא משתף פעולה כלל. 

מהניסיון שלי, שקע של 16A מספיק לכיריים אינדוקציה חד פאזי, למשל של בוש, לשימוש סביר. אם זה אכן 16A ואין צרכנים נוספים על אותו קו (או לפחות לא צרכנים גדולים כמו מקרר, תנור וכדומה), אז לא אמורה להיות בעיה.

דבר ראשון, בדוק בלוח החשמל אם השקע "יושב" על מא"ז (מפסק) של 10A או 16A, והאם הוא חולק את המא"ז עם שקעים נוספים.

כדי לבדוק - הורד את כל המפסקים בלוח (חוץ מהראשי), חבר מכשיר כלשהו לשקע של הכיריים (למשל טלפון לטעינה), ואז תעלה אחד אחד עד שיופיע מתח. ברגע שמצאת אותו, הורד אותו, ובדוק אם יש שקעים אחרים בסביבה שלא עובדים.

דבר שני, מדוד את גודל הפתח לכיריים. זה אמור להיות גודל סטנדרטי, שמתאים לרוב הכיריים אינדוקציה.

פורסם

לפני 12 שעות, davemustaine87 כתב:

שכירות 

זה דיי משנה את התמונה. אלא אם כן מדובר בשכירות לטווח ארוך מאד, או שבעל הבית מוכן להשקיע סכומים לא זניחים לדעתי נראה שזה הכיוון:

לפני 16 שעות, davemustaine87 כתב:

אנו יודע שחלק מהמגיבים פה מתייחסים לגז כמו הכור בפוקושימה אבל נראה לי שהפתרון הכי סביר הוא כיריים של גז. לא צריך לפחד ואתה לא צריך לדאוג להתקנה. אחרי שתרכוש כיריים גז (או משולבות) ספק הגז שלך (תבחר אחד לא מהקרטל) ישלח לך טכנאי שירכיב את הכיריים, ברזים וכל מה שצריך, יבדוק את כל המערכת מקצה לקצה וייתן תעודה על התקינות. לדעתי העלות של ההתקנה - כמה מאות שקלים צריכה להיות של בעל הבית כי זו תשתית דירתית.

אם אתה (כלומר המחליטה) באמת מרגיש צורך באינדוקציה תשקול אפשרות של כיריים משולבים 2 גז ו2 אינדוקציה. כאן אתה נהנה מהיתרונות והחסרונות של שתי השיטות.

לפני 15 שעות, davemustaine87 כתב:

כיום בדרך כלל הם באים בנפרד ומתחברים כמו לגו במידות סטנדרטיות. 90% שהארון שלך כזה.

על שקע אחד זאת אומרת שיש או היה מפצל. לשים תנור אפיה וכיריים חשמליות או אינדוקציה שהם צרכנים גבוהים של חשמל על מפצל זה רעיון לא טוב, למרות שלפי התמונה זה מה שהדייר הקודם עשה. השקע לא נגיש ואם יש התחלת נזק לא רואים אותה. ואז באה השאלה של התקנת שקע כח נפרד.

ובאמת מה אם התנור? מתכוונים להשתמש בו?

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

מהניסיון שלי, שקע של 16A מספיק לכיריים אינדוקציה חד פאזי, למשל של בוש, לשימוש סביר. אם זה אכן 16A ואין צרכנים נוספים על אותו קו (או לפחות לא צרכנים גדולים כמו מקרר, תנור וכדומה), אז לא אמורה להיות בעיה.

לפחות לפי התמונה אין שקע נפרד לתנור ככה שאולי כן יכולה להיות בעיה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

@borsood  למה לרכוש כיריים לפני שידוע שמערכת הגז תקינה? 

• תוכן חדש...