Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם ציינת שאין לך 365 (כבר התחלה טובה), אבל אני סקרן אם ניסית להתנתק מהאינטרנט לפני שאתה פותח את הקובץ, וכיצד זה השפיע על הביצועים.

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 24.7.2025 בשעה 09:12, falou כתב:

2. לא ייקרה

יש לך גרסה של 2024 (שהיא לא 365)

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

אמנם ציינת שאין לך 365 (כבר התחלה טובה), אבל אני סקרן אם ניסית להתנתק מהאינטרנט לפני שאתה פותח את הקובץ, וכיצד זה השפיע על הביצועים.

רעיון מעניין... להתנתק מהרשת. 

אני אנסה בראשון. 

לפני 32 דקות, DareDevil כתב:

יש לך גרסה של 2024 (שהיא לא 365)

לי יש 2021. לכולם יש 2016...😁

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 50 דקות, falou כתב:

לי יש 2021. לכולם יש 2016...😁

שישדרגו אותך או שהם מתקמצנים טורבו על כל התהליך?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
בתאריך 24.7.2025 בשעה 07:33, falou כתב:

למה

תסתכל בRAM האם ה committed גדול מה physical, אם כן אז המחשב משתמש במנגנון הswap ששומר זיכרון בדיסק ולא רק בRAM מה שיכול מאוד להאט את האפליקציה. 

בנוסף, תעיף מבט על הביצועים של הדיסק והרשת לראות אם הם חשודים.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
בתאריך 25.7.2025 בשעה 12:44, Gosser1860 כתב:

תסתכל בRAM האם ה committed גדול מה physical, אם כן אז המחשב משתמש במנגנון הswap ששומר זיכרון בדיסק ולא רק בRAM מה שיכול מאוד להאט את האפליקציה. 

בנוסף, תעיף מבט על הביצועים של הדיסק והרשת לראות אם הם חשודים.

בדקתי. הוא לא.

בתאריך 25.7.2025 בשעה 12:21, DareDevil כתב:

שישדרגו אותך או שהם מתקמצנים טורבו על כל התהליך?

זה ארגון ציבורי גדול, עם כל מיני שיקולים (כולל אבטחת מידע), לא ניכנס לזה. זה ענייני פרוטוקול, לא קמצנות.

בתאריך 25.7.2025 בשעה 09:22, Derish כתב:

רעיון מעניין. אני אנסה

פורסם

תבדוק שהRAM עובד באמת על שיא המהירות שלו, במנהל המשימות אתה רואה את המהירות שהוא פועל, אם לא הפעילו XMP בביוס זה מגביל את המהירות של הRAM. אתה צריך לדעת גם מה הדגם שמותקן אצלך ולבדוק עד איזו מהירות הוא מסוגל לעבוד. 

במנהל המשימות בלשונית ביצועים תוכל לבדוק אם באמת התוכנה עובדת רק על ליבה אחת ע"י לחיצה ימנית על גרף הCPU.

תבדוק את הטמפרטורה של המעבד שהיא בטווח תקין.

האיטיות מתחילה מיד כשאתה מתחיל לעבוד על הקובץ או רק אחרי כמה פעולות / זמן, זה קורה גם מיד אחרי הפעלה מחדש? 

• אהבתי 1
פורסם

אם לא עלה, האם יש אפשרות שתשתמש בעוד מחשב ,כדי להוריד את העומס?

אפשר גם ליצור בתוך המחשב שלך עוד מחשב וירטואלי, לשים עליו רק אקסל, ולראות איך הוא מתנהג.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, falou כתב:

זה ארגון ציבורי גדול, עם כל מיני שיקולים (כולל אבטחת מידע), לא ניכנס לזה. זה ענייני פרוטוקול, לא קמצנות.

יש למיקרוסופט (נראה לי) power bi, או עורך אקסלים מיוחד SQL? זכור לי שיש להם תוכנה לעריכה של דאטה בייסים (אמורה להיות כלולה באופיס).

המלצה שלי, ללכת למחלקת מחשוב ולדון איתם (לחפור להם) על הנושא. אחרת אני לא רואה איך אתה גורם לזה לקרות..

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

רק חייב לציין שעבדתי בארגון ציבורי קטן והשינויים בשביל שיקרו זה היה נטו לשבת להם על הראש בשביל שיקרה משהו.

התהליך שאני "התנעתי" לקח בערך שנה וחצי עד שהוא קרם עור וגידים..

אני מספר כמובן לא בשביל להשוויץ אלא שאתה צריך להראות להם, שאתה צריך תוכנה מסוימת בשביל לחסוך להם זמן וכסף והעלות שלה אמורה להיות מאוד נמוכה לעומת האופציה של להוציא את העבודה החוצה.

גם אם האופציה בכלל לא ריאלית

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

תודה 

אני עובד בארגון ציבורי ענק. תכלס, אני יכול לדאוג לקבל מה שאני רוצה (ממה שיש)  אבל אני לא לוקח משאבים שאני לא צריך, כמו שאני לא קונה בבית דברים שאני לא צריך. 

התהליך שאני רוצה קורה, והבעיה תיפתר. אני רק מנסה לפתור אותה בלי להחליף מחשב, כי בשבועיים הקרובים זה לא בא בחשבון. קודם כל. 

דבר שני, להחליף בשביל פרוייקט זמני נראה לי בזבוז. 

לפני 11 שעות, DareDevil כתב:

יש למיקרוסופט (נראה לי) power bi, או עורך אקסלים מיוחד SQL? זכור לי שיש להם תוכנה לעריכה של דאטה בייסים (אמורה להיות כלולה באופיס).

המלצה שלי, ללכת למחלקת מחשוב ולדון איתם (לחפור להם) על הנושא. אחרת אני לא רואה איך אתה גורם לזה לקרות..

אם יהיה צורך אני אפנה ל-Bi ואבקש גישה למכונה מתאימה

רוצה להוסיף תודה לכל עונים גם בכתב. אין על הפורום זה 

לפני 22 שעות, ELI001 כתב:

האיטיות מתחילה מיד כשאתה מתחיל לעבוד על הקובץ או רק אחרי כמה פעולות / זמן, זה קורה גם מיד אחרי הפעלה מחדש

אני בהפוגה מהעניין לדברים אחרים אני אבדוק את הפתרון כשאחזור לזה

• אהבתי 1

• תוכן חדש...