Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחיי שאני לא מבין חלק מהמגיבים כאן. מגיע רכב, שזוכה לביקורות מעולות, מבית מעולה, במחיר פגז, ואנשים פה יוצאים נגד?

זה כמעט כמו להגיד ש-VR6 זה ה-6 צילינדר שנשמע הכי טוב כשהבוסו נשמע יותר טוב גם כשהוא מכובה.

• אהבתי 7
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 242
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, נולד לליסינג כתב:

אני מאוד חלוק בנושא הרכב הזה.

...מצד שני זה יונדאי.

אתה רוצה להרגיש ייחודי, לא מושפל שבחרת ב" יונדאי ב 230 אלף".

מה לא ברור ?

מצד אחד קשה להבין(לי) למה מה יגידו השכנים הדודה החברים חשוב,

ביחוד כשכן ברור שהם "לא מבינים כלום".

החשוב הוא שתקנה את הרכב המתאים לך.

יונדאי התחילה מהפכה קטנה בשנות ה-2000.  ההנהלה הקוריאנית החליטה להתקדם, והשקיעה במומחים.

יונדאי של אז היא לא היונדאי של היום.

Meet the rockstars Hyundai headhunted for their renaissance

אז נכון שמוניטין נבנה לאורך זמן, אבל ראבק,

הדודה ש'לי לא היתה אומרת משפט כזה.

**

במקומך לא הייתי הולך להתמודד עם 280כ"ס אחרי משמרת

לילה.

עריכה אחרונה על ידי רוןS

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

אני כהרגלי יצרתי מהומה עם התגובה שלי אז אשמח להבהיר קצת את מה שרשמתי.

מן הסתם לכל יצרן רכב יש רכבים "נחותים", אבל יש יצרנים שרק השם שלהם יכול לעלות/להוריד את קרנו של דגם מסויים.

לדוגמא: BMW M3 זה רכב שמוסכם על כולנו שהוא מעולה, BMW עצמה חברה מעולה ובעלת מוניטין.

עכשיו יש לנו את הסדרה 1, שאני מניח שרובנו מסכימים שהיא לא משהו. אך הקישור שלה למותג BMW מעלה את קרנה בעיני הציבור. אם ל 120i היו קוראים מאזדה 120i אז הרבה מאוד אנשים לא היו מעניקים לרכב את אותו יחס, מכיוון שרוב הייחוס בא משם המותג.

האלנטרה N סובלת בדיוק מהדבר ההפוך, מדובר במוצר טוב ללא ספק, עם תמורה טובה מאוד לכסף במחיר הנוכחי, אבל השם "יונדאי" גורר את המוניטין ואת היחס הציבורי לרכב מטה. אם היו קוראים לרכב "סקודה אלנטרה N" אז הציבור היה יותר סלחני.

וכשאני מתכוון לציבור אני לא מתכוון לדודות (וכן, כבר ראיתי בן דוד שקיבל בדיוק את התגובה שרשמתי מדודה, כשהוא קנה איוניק 5) אלא גם לחובבי הרכב מחוץ לקהילה שלנו פה. אהמ טיקטוק. אני יודע שטווח הגליאים של באי הפורום הזה לא בדיוק מושפע מהדברים האלה, אבל רשתות חברתיות הן אכזריות, וזה יהיה מבאס מאוד לכל חובב רכב לקבל תגובות על "לול יונדאי" כשהוא ייעלה את הרכב החדש שלו לסטורי.

ואל תשכחו - זה דור העתיד של חובבי הרכב, והתחרות וההייפ ברשתות החברתיות קיצוני יותר מאי פעם, חלפו הימים שבהם לנהוג בגולף GTI היה מלהיב את הצעירים, היום כבר אפשר לראות נערים יורדים על אנשים שנוהגים בקיה סטינגר או באלפות.

וכל זה בא מאדם שרוב חייו בילה במושב האחורי של מכוניות יונדאי, ועדיין יש לו יונדאי באיון בבית, ואנחנו עדיין לקוחות של המותג במשפחה.

מי שיש לו את היכולת לקנות את הרכב ולסנן את רעשי הרקע - באהבה, שייפתח גם שרשור ונרים לו. אבל אני לא נמנה עם האנשים האלה, ולכן אני עודני חלוק מאוד בנושא האלנטרה N.

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

אתה מדבר מתיאוריה. אין לי מושג אם החזקת רכב ספורטיבי פעם, אבל לפחות מהפוסטים שלך, לא נראה ככה. מי שחובב נהיגה ספורטיבית רואה פה הזדמנות. מי שחושב שעוד אוקטביה RS (שהיא תכלס אחלה אוטו) מיני האלפים שעלו לכביש לאחרונה זה מקדם הפוזה, ימשיך לקנות אוקטביה, או RS, או רגילה וישים עליה לוגו RS.

זה עוד לפני שנכנסים לדיון של מה אומר על מישהו שמעניין אותו מה חושבים עליו או על המכונית שלו.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 20 שעות, Doron_Z כתב:

הסיוויק היא באמת המלכה של הסגמנט אז אפשר להבין למה כן אבל המחיר שלה בכלל לא בר השוואה וממש לא שווה את ההפרש של 130 אלף אקסטרה בישראל. החוויה עדיפה אבל לא עדיפה ב 130,000 יותר. 

הרנו אני גם לא מבין למה כן מעל היונדאי, אולי המגאן דור קודם וזה שלפניו הם אייקון אבל הדור האחרון לא נחשב לכזה והוא גם לא נמכר עוד כחדש וגם הוא אוטומט בלבד שזה מוריד להרבה ממי שאוהב רכבים כאלה (הרי זה לא הקהל מיינסטרים/ערסים של וואג אלא קהל יותר הארדקור חובב נהיגה שגם נהנה מידני ברכבים כאלה אז זה כן פקטור) 

אני חושב שהאתגר המשמעותי של היבואן זה מה שמשותף לכל הדילרים של יונדאי בתחום הזה בעולם וזה המותג. עדיין מהווה חסם, אם וואג או הונדה היו מוציאות רכב כזה הוא היה להיט בטוח. 

הבעיה השניה זאת הצורה. סדאן וגם לא מהסוג הכי יפה גם ככה זאת לא צורה שמדברת במיוחד לחובבי נהיגה. היתה עם פוטנציאל אהדה גדול יותר כהאצ׳בק במחיר שפוי ולא מה שעולל היבואן ל i30N. מקווה שלמרות זאת הוא יצליח. 

לפני 20 שעות, Avia כתב:

הסיוויק יקרה בהרבה, ברמה שאין כבר בסיס להשוואה אמיתית.

מגאן כבר אין, וגם אלו שהיו עד לא מזמן לא היו ידניות.

ולא הבנתי למה סיוויק ומגאן כן, אבל היא לא.

כי הסיווק והמגאן על המסלול פשוט יותר מהנות, תוסיפו לזה נראות ותחושה פנימית - הם נותנים חבילה הרבה יותר שלמה. מי שמחפש רכב ספורט יעדף אותן כיד שניה גם אם הוא ישלם על קשיחות ביום יום - הרי זה מה שהוא מחפש.

האלנטרה היא הרבה יותר למי שמחפש רכב ספורטיבי והיא בתחרות מול לאון/GTI וכו' - רכבים ספורטיביים חמודים ושם היא באמת מציעה אלטרנטיבה, רק ששוב אחרי שיושבים בתוכה פשוט מתבאסים (בדיוק כמו בגרסאות ה N  של i20/i30 ולכן החבילה פחות שלמה ולדעתי לא תמכור כמו שאתם חושבים למרות המחיר)

פורסם (נערך)

צפיתי בשתי ביקורות וידיאו ארוכות ומשתיהן מסתמן שאתה טועה, לדברי המבקרים האלנטרה מהנה יותר מהסיוויק.
בלי קשר לסיוויק בשתיהן צויין שהיא מאוד מהנה באופן כללי ביחס לכל המתחרות בסגמנט של הוט האצ'.
גם כדיילי היא קיבלה תשבוחות, רכב נוח יחסית.

אני באמת לא מבין מה אנשים מנסים לחפש/להמציא פה בציציות. מדובר בחבילה פצצה שהיא אנדרפרייסד בארה"ב ובארץ קיבלת תמחור ראוי מאוד.
המינוס היחיד שאני מוצא שזו סדאן, אם כי היא לא סדאן מאוד מכוערת. בנוסף הרבה טאצ'ים מצועצעיים, הספויילר, הפסים הכתומים... כל אלה הייתי פשוט מסיר.
משאיר סמל N על הגריל מקדימה וזהו.

רכב שבהחלט מעלה אצלי כל מני מחשבות.

דרך אגב, מישהו אמר שאין בלבן על סמך מה? לפחות באתר מופיע אופציה לרכוש בלבן.
דרך אגב 2, באתר רשום שאין ידניות במלאי... אז האם מדובר פה בכלל באופציה ריאלית או תרגיל פרסומי?

השרשור הזה הוא מקרה מבחן מעניין, התמחור של היונדאי בארץ לטעמי ראוי, אפילו טוב+++, מתחרות אחרות שלה איבדו כל פרופורציה.
בארה"ב היא ממש מוגדרת כאנדרפרייסד על ידי מי שבחן אותה (המדגם שלי הוא שתי ביקורות), ומהשרשור הזה ברור למה, כל כך הרבה התייחסות לסמל וכל כך מעט התייחסות למה שמקבלים... נקווה שאנשים ימשיכו בקו המחשבה הזה ונמשיך לקבל רכבים אנדרפרייסד מחטיבת N של יונדאי שבינתיים למרות גילה הצעיר עושה חייל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 5

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי שקונה רכב לפי מה יגידו עליו ברשת הוא לא חובב רכב, הוא חובב רשתות חברתיות.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, נולד לליסינג כתב:

אני כהרגלי יצרתי מהומה עם התגובה שלי אז אשמח להבהיר קצת את מה שרשמתי.

מן הסתם לכל יצרן רכב יש רכבים "נחותים", אבל יש יצרנים שרק השם שלהם יכול לעלות/להוריד את קרנו של דגם מסויים.

לדוגמא: BMW M3 זה רכב שמוסכם על כולנו שהוא מעולה, BMW עצמה חברה מעולה ובעלת מוניטין.

עכשיו יש לנו את הסדרה 1, שאני מניח שרובנו מסכימים שהיא לא משהו. אך הקישור שלה למותג BMW מעלה את קרנה בעיני הציבור. אם ל 120i היו קוראים מאזדה 120i אז הרבה מאוד אנשים לא היו מעניקים לרכב את אותו יחס, מכיוון שרוב הייחוס בא משם המותג.

האלנטרה N סובלת בדיוק מהדבר ההפוך, מדובר במוצר טוב ללא ספק, עם תמורה טובה מאוד לכסף במחיר הנוכחי, אבל השם "יונדאי" גורר את המוניטין ואת היחס הציבורי לרכב מטה. אם היו קוראים לרכב "סקודה אלנטרה N" אז הציבור היה יותר סלחני.

וכשאני מתכוון לציבור אני לא מתכוון לדודות (וכן, כבר ראיתי בן דוד שקיבל בדיוק את התגובה שרשמתי מדודה, כשהוא קנה איוניק 5) אלא גם לחובבי הרכב מחוץ לקהילה שלנו פה. אהמ טיקטוק. אני יודע שטווח הגליאים של באי הפורום הזה לא בדיוק מושפע מהדברים האלה, אבל רשתות חברתיות הן אכזריות, וזה יהיה מבאס מאוד לכל חובב רכב לקבל תגובות על "לול יונדאי" כשהוא ייעלה את הרכב החדש שלו לסטורי.

ואל תשכחו - זה דור העתיד של חובבי הרכב, והתחרות וההייפ ברשתות החברתיות קיצוני יותר מאי פעם, חלפו הימים שבהם לנהוג בגולף GTI היה מלהיב את הצעירים, היום כבר אפשר לראות נערים יורדים על אנשים שנוהגים בקיה סטינגר או באלפות.

וכל זה בא מאדם שרוב חייו בילה במושב האחורי של מכוניות יונדאי, ועדיין יש לו יונדאי באיון בבית, ואנחנו עדיין לקוחות של המותג במשפחה.

מי שיש לו את היכולת לקנות את הרכב ולסנן את רעשי הרקע - באהבה, שייפתח גם שרשור ונרים לו. אבל אני לא נמנה עם האנשים האלה, ולכן אני עודני חלוק מאוד בנושא האלנטרה N.

מי שקונה אלנטרה N, צוחק על אלו שמסתכלים על רכב לפי סמל (ובדרך כלל גם לפי צבע או גובה) ולכן גם לא יתרגש מהערותיהם.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, GTאי כתב:

כי הסיווק והמגאן על המסלול פשוט יותר מהנות, תוסיפו לזה נראות ותחושה פנימית - הם נותנים חבילה הרבה יותר שלמה. מי שמחפש רכב ספורט יעדף אותן כיד שניה גם אם הוא ישלם על קשיחות ביום יום - הרי זה מה שהוא מחפש.

האלנטרה היא הרבה יותר למי שמחפש רכב ספורטיבי והיא בתחרות מול לאון/GTI וכו' - רכבים ספורטיביים חמודים ושם היא באמת מציעה אלטרנטיבה, רק ששוב אחרי שיושבים בתוכה פשוט מתבאסים (בדיוק כמו בגרסאות ה N  של i20/i30 ולכן החבילה פחות שלמה ולדעתי לא תמכור כמו שאתם חושבים למרות המחיר)

לא הבנתי למה המגאן וההונדה ״ספורט אמיתי״ (עזוב שאף אחת מהן טכנית לא באמת ספורט אבל לא משנה) והיונדאי היא ״ספורטיבית״. אתה ראית/קראת סקירות על הרכב או שאתה סתם מדבר מתחושות? 

ההונדה ללא ספק מוכתרת כמלכת הקטגוריה, היא גם עולה 130 אלף שקל יותר. ההפרש - מאוד לא מוצדק. תראה השוואות ישירות ההונדה מנצחת אומנם כמעט תמיד אבל כמעט גם כולם אומרים כמה האלנטרה היא התמורה העדיפה לכסף ושזה לא ניצחון בנוקאאוט אלא בנקודות, עם האלנטרה אתה מקבל מבחינה ספורטיבית 90 אחוז מהחוויה בהרבה הרבה פחות כסף. 

עפים על הרכב הזה ועד כמה שהוא טוב ולתחושתי כי אין השוואה ישירה - הרבה הרבה יותר מכמה שעפו על המגאן בדור הזה כשעוד שווקה. 

זה רכב מתנהג, כיפי מתקשר וכל מה שנחשב כרכב לנהג שבו אתה משום מה מחשיב רק את ההונדה והמגאן ברמה שלדעתך חובבי נהיגה אמיתיים יעדיפו משומשות עתיקות של הדגמים האלה ולא רכב חדש כזה באותו המחיר. 

בקיצור מבחינת איכויות - קשקוש. רכב מהאיכותיים שיש בקטגוריה, כרגע רק מתחת להונדה לפי ביקורות. המכשול זה שמדובר ביונדאי שהת׳רד הזה מוכיח יפה איך רק על סמך המותג יש כל כך הרבה מצקצקים גם כשברור שמדובר בעסקה הכי טובה היום בארץ בשוק הספורטיביות. 

המכשול הנוסף זה צורת סדאן שזה פחות מדבר להרבה אנשים. 

כנראה שהמוני הוואגיסטים שאוהבים רכבים שנוהגים את עצמם לא ינהרו ליונדאי הנל בגלל הסיבות האלה. אבל זה בטח לא בגלל הבדלי איכות או חבילה פחות עדיפה, הם גם ככה לא מתעניינים בביקורות  ובפידבקים של חובבי נהיגה. מבחינתם אוקטביה RS וקופרה זה מותג וזה ״חיה רעה״ וזהו. עצוב שזה ככה. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 34 דקות, itaysamurai כתב:

אתה מבין כמה זה מגוחך?

למי אכפת מילדים ברשתות? 

מה שווה הדעה שלהם? איזה משקל יש לה?

כלום ושום דבר.

חובבי רכב לעתיד? 

כשהם יגדלו ויבינו את עומק התחביב הזה, כמה הוא מורכב ויקר, כמה המשמעות לסמל ולפוזה היא נחלתם של מסכנים עם אפס ביטחון עצמי, הם יחשבו אחרת.

עד אז, שימשיכו ללרלר על אנשים שבאמת עושים משהו עם החיים שלהם וישארו מלכים של חמשת העוקבים שלהם.

לרוב אלו שמלכלכים ברשתות, או שנוסעים ברכב בינוני מינוס, או שנוסעים ברכב "פוזה" שמתקלקל כל שני וחמישי, או שבכלל נוסעים באופניים חשמליים.

מעניין אותי מאיפה המידע לגבי המחיר... בדקתי עכשיו בדאטה של משרד התחבורה ועדיין אין שום רישום של אלנטרה N במאגר המחירונים. יתכן שהוצאת הודעה לתקשורת בודקת את השטח, ואולי כל הדיון הזה יוביל לתמחור יקר יותר.

פורסם

אכן אף אחד מהם היא לא רכב ספורט. מה שרשמתי התייחס למה ש @Avia רשם על רוכשים של רכב ספורט.

ההונדה מלכה - אכן.

הרנו סגניתה - על סמך סוג הרוכשים של הרכב.

נכון שהביקורת של היונדאי טובות מבחינת נהיגה, אבל כשאתה מדבר על החבילה הכוללת שהיא לא התנהגות, הרכב הזה בתצורת סדאן מכוערת + החלק הפנימי מבאס מאוד - אז גם אם זמני ההקפה שלה טובה היא פשוט לא רכב שקורץ לרכישה למי שמחפש רכב ספורט.

בלי להכליל, תראה את הרוכשים של הN שהגיעו לארץ

או לפחות את כל אלו שאני פגשתי ותבין מי הפוטנציאל.

פורסם (נערך)

מדוע היא לא רכב ספורט? כי היא לא הנעה אחורית? אני חושב שההגדרה ל"רכב ספורט" יכולה להתפרש אחרת ע"י כל מני אנשים.
הטיים R רכב ספורט או לא?
בכל מקרה זה לא משנה איך תגדיר אותה, היא עושה את כל מה שאדם שקונה רכב ספורט מבקש מהרכב ספורט שלו, פרט אולי ללהסתכל עליה ולחייך חיוך רחב.

לגבי מה שרשמת, טעות - הביקורת על היונדאי טובות מבחינת החבילה הכוללת שאתה משלם עליה כסף.
גם ביחס לחלק הפנימי המבאס (דרך אגב, לא בטוח שבקורולה המצב יותר טוב) וגם מבחינת זה שזו סדאן, כל אלה לא משנים את התמונה.
מדובר בחבילה מצויינת. רכב ספורטיבי ומתנהג. יכולות גבוהות של הוט האצ'. יכולות טובות מאוד כדיילי. מהנה מאוד לנהיגה ביחס להוט האצ' מודרניות.

עד עכשיו רכבי N של יונדאי "נהנו" מתמחור גרוע מאוד וחוסר בתיבה ידנית (בI20 היה).
התמחור הזה והתיבה הידנית יכול לקרוץ לעוד כמה עשרות אנשים שלא היו שוקלים אותה לפני. נגיד את זה ככה, לא חשבתי על לקנות יונדאי ספורטיבית עם ההיצע הקודם, עכשיו אני משתעשע ברעיון ואין לדעת מה יוליד יום.

כן עניין הסדאן מעט מבאס, אבל כפי שציינתי קודם אני חושב שלמראה הליסינגי יש פונציאל לסליפרית אולטימטיבית. מסיר את כל הצעצועים והפסים הצבעוניים. משאיר אותה לבנה עם סמל של N על הגריל אם בכלל. אחלה סליפרית.

*קצת מוזר שמישהו שקנה BRZ בגלל החבילה והאיכויות שלה מתלונן על תא הנוסעים של האלנטרה הזו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעה, GTאי כתב:

כי הסיווק והמגאן על המסלול פשוט יותר מהנות,

האלנטרה היא הרבה יותר למי שמחפש רכב ספורטיבי והיא בתחרות מול לאון/GTI וכו' - רכבים ספורטיביים חמודים

לא מתכתב עם אף ביקורת שיצאה למכונית הזו.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

מעניין אותי מאיפה המידע לגבי המחיר... בדקתי עכשיו בדאטה של משרד התחבורה ועדיין אין שום רישום של אלנטרה N במאגר המחירונים. יתכן שהוצאת הודעה לתקשורת בודקת את השטח, ואולי כל הדיון הזה יוביל לתמחור יקר יותר.

המחיר מופיע באתר של יונדאי

https://www.hyundaimotors.co.il/purchase/ElantraN/performance-61?plan=cash

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...