Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

הרכב המדובר הוא: קיה ספורטאז' 2017 Urban אוטומטית, מנוע 2.0 ליטר (163 כ״ס).

אני מעוניין לבצע את הטיפולים התקופתיים בעצמי. ממה שראיתי בסרטונים, החלפת שמן מנוע + פילטר שמן, וכן שני מסנני אוויר, היא עבודה פשוטה מאוד שניתן לבצע לבד.

לכן, אני מעדיף לחסוך את עלות העבודה שהמוסך גובה.
רציתי לדעת – מהם הדברים החשובים שעליי לקחת בחשבון לפני שאני ניגש לבצע את הטיפולים בעצמי?

איפה כדאי לקנות את הפילטרים והשמן?
ומתי, בכל זאת, כדאי לגשת למוסך לטובת בדיקות או טיפולים שאני לא יכול לבצע לבד?

אשמח לטיפים, הערות והארות בנושא.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי ftorres544
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יבואן פרטי לחלפי יונדאי, קיה ומיצובישי הנו "קוריאה פלקון" שברח' תושיה 19 ת"א,

טל' 03-7162540 ואת החלפים תזמין/תרכוש לפי מס' רישוי הרכב לתאימות מלאה ומדויקת.

דרך אגב, מה שנת הייצור של המכונית?

בברכה  -  רפי לין

פורסם

הכי משתלם אם אתה לא בלחץ של זמן - להזמין מ cars245

שים לב שחבילות עד 75$ פטורות ממכס.

מעבר לזה,
איזה רקע / נסיון טכני יש לך?

איזה כלי עבודה יש לך?

• אהבתי 1
פורסם

@Gauss אני אדם טכני סה"כ. כלי העבודה שיש ברשותי הם הכלים שאפשר למצוא בארגז כלים סטנדרטי (מפתחות שוודים, אלן, ראצט וכדומה).

מה שכן, ראיתי שצריך מפתח מיוחד לפילטר שמן שאותו אזמין בעלי אקספרס.

פורסם (נערך)

לגבי הפילטר - אתה צודק  - יש רכבים שצריך בשבילם מפתח ייעודי.

טיפ - תוודא שיש לך את כל הכלים לביצוע העבודה לפני שאתה ניגש( מובן מאליו כמובן אבל כשנופלים בזה זה לא כיף ) .

תעשה שיעורי בית לגבי אופן ביצוע העבודה( מה שכבר עשית למיטב הבנתי ).

תראה שהחלפים שהבאת באמת זהים למה שאתה הולך לפרק - לפני שאתה מפרק.

כמה ק"מ עבר הרכב?

יש תיעוד טיפולים?

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם

@רפי לין חיפשתי באתר שהצעת לפי מספר רכב ונראה שאין אף מוצר בקלוג שלהם.

@Gauss שמות הדגמים של הרכב קצת שונים אבל מאמין שאסתדר. לגבי הפריטים עצמם, איך יודעים מה להזמין? לדוגמה יש פילטר אוויר ב 5 דולר ויש פילר ב 20 דולר. כנ"ל לגבי פילטר שמן.

פורסם

בטיפול, תפרק גלגלים ותבדוק עובי רפידות בלם. 

כמו כן תבדוק איזה טיפול אתה צריך לעשות. פילטר אוויר ומזגן לא מחליפים בכל טיפול אלא בכל טיפול שני או שלישי, תבדוק מתי החליפו מצתים ואולי צריך להחליף. 

תצלם חשבוניות של החלקים שאתה קונה,  אריזות של חלפים ונוזלים וכמה תמונות של מהלך העבודה. וצילום לוח שעונים עם קילומטרז', שיהיה לך תיעוד לביצוע הטיפול. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

פורסם

תרכוש מפתח מומנט, על מנת שתדע כמה חזק לסגור את הבורג של ריקון השמן.

שים לב שהמפתח לפילטר השמן משמש לפירוק הפילטר הישן, ולא להרכבת הפילטר החדש - את הפילטר החדש מבריגים עם היד.

אם בעתיד תרצה להחליף פלאגים, סביר להניח שתצטרך בוקסה ייעודית (סיכוי טוב שאין את המידה המדויקת בארגז הכלים הסטנדרטי - ובכל מקרה בוקסות ייעודיות לפלאגים ממוגנטות, מה שמאוד עוזר). במקרה כזה גם מפתח מומנט נוסף (עם טווח מתאים) יהיה שימושי.

אתה צריך כלי שלתוכו תרוקן את השמן, וגם מיכל שלתוכו תרוקן את השמן מהכלי (ובו תיקח את השמן הישן למוסך כלשהו כדי להיפטר ממנו). כלי לריקון שמן עולה כמה עשרות שקלים. לטובת אחסון השמן המשומש - תעבור בשווארמיה (או כל מסעדת פועלים שעושה שימוש בהרבה שמן לא איכותי), ותאסוף משם מיכל שמן ריק (הצהובים הגדולים, של 20 ליטר) - רק אל תשכח לוודא שהוא מגיע עם פקק.

ספורטז' זה רכב טיפה יותר גבוה מהרגיל, אבל לא איזה ג'יפ מוגבה בטירוף - כנראה שתצטרך ג'ק בכל זאת. אל תיכנס מתחת לרכב ללא מעמדים - הג'ק עצמו אינו מעמד.

• רעיון טוב! 2
פורסם

אולי זה היה קצת לא ברור בהודעה הראשית. אני מעוניין להחליף רק שמן (כולל מסנן) ו 2 מסנני אוויר. כל שאר הדברים אני מעדיף ללכת למוסך.

@chrono האם 2 רמפות מהדוד עלי יעשו את העבודה במקום ג'ק?
משהו כזה:

image.png.77e02b2e75837f65672054cc1522c323.png

טוענים שהרמפות יכולות להחזיק 2.5 טון (הרכב שוקל 2 טון)

פורסם

רוב הסיכויים שאפשר להחליף שמן בספורטאז ללא ג'ק. 

לא חייב לקנות  מיכל לאיסוף שמן, לוקח כל מיכל פלסטיק 5 ליטר וחותך בן ריבוע בצד. 

את השמן הישן אחר כך מעביר עם משפך לבקבוקי פלסטיק 1.5 ליטר ולוקח לאן שאתה רוצה (סוגיה בפני עצמה).

• אהבתי 1

פורסם

אין טעם לקנות פילטרים מחו"ל, עלות המשלוח מייתרת את החיסכון שיש בפער המחירים. המחירים בארץ לפילטרים לא גבוהים בכלל. היתרון בקנייה בחו"ל מצוי בחלפים אחרים שאינם קשורים לטיפול שגרתי: צינורות, תושבות, חלקי פלסטיק ועוד.

לגבי הספורטאז - תצטייד בגק, בוקים, מפתח פילטר שמן, (לא חייב גיגית שמן כפי שבוקי ציין, אבל מיכל ריקון) וסט בוקסות איכותי. תעבור על לפחות 2 3 סרטונים של החלפת שמן כדי להבין מה אתה הולך לעשות.

אחד מהסרטונים הרבים שיש בערוץ הכנופיה הוא על תחזוקה שנתית, אמנם לא על ספורטאז.

בהצלחה

• אהבתי 7
פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, ftorres544 כתב:

, ראיתי שצריך מפתח מיוחד לפילטר שמן שאותו אזמין בעלי אקספרס.

ממליץ לא לקנות מפתחות אוניברסליים (עכבישים למינהם) רוב הפעמים הם לא עושים עבודה טובה וגם אלה שכן עובדים לא תמיד יש גישה למפתח כזה.  ממליץ לקנות כוס ייעודית לפילטר שלך שתואם (או ע"י מתאם) לראצ'ר של הבוקסה שלך.  

לא כדאי לעשות את הטיפול במקום מרוחק (למקרה שמשהו ישתבש) אלא עדיף תמיד קרוב לבית. 

עדיף גם לעשות בשעות היום, למקרה שצריך לקנות חלק נוסף..

מאוד מאוד מומלץ ללכת עם מישהו שעשה כבר פעם דבר כזה.  

עריכה אחרונה על ידי ELI001
  • רעיון טוב! 2
פורסם

סליחה, אבל זו שטות.

אני 11 שנה עובד עם אותו מפתח עכביש שקניתי ב35 שקלים. פתח את כל הפילטרים למעט מזדה וטויוטה שדורישם מפתח ייעודי.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...