Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 47 דקות, tan tan כתב:

אין לי ידית מומנט

אבל מעניין אותי אם הנתון 800-1800 nm שכתוב על כלים בעיקר מעליאקספרס הוא אמיתי או שזה שטויות 

כמה מומנט נדרש לסגירת גלגלים ברכב ופתיחת ברגים אחרים ברכב?

בגדול המומנט שתצליח להפעיל על הידית המקורית הוא גם המומנט הדרוש, אם אתה רוצה לדייק זה בטווח של 100-120 NM, ובגדול המרחק שאתה רוצה זה איזור ה50סמ עם סגירה עם לחץ מירבי עם הידיים בלבד, מה שיביא אותך למומנט הדרוש- מספיק חזק בשביל להחזיק את הברגים במקום תחת עומס, ולא מספיק בשביל לשבור ולהרוס את ההברגה\גאנט.

לי למשל יש ידית כוח, משתמש בכל המומנט שלה לפתיחה, אבל לסגירה אני משתמש כאמור בכ50 סמ ולא בכל האורך של הידית כדי לא לייצר סגירה חזקה מידי.

לפני 20 שעות, farkash7 כתב:

לא רואה איך זה רבע שעה עבודה אם אין לך תנאים וכלים אופטימליים.
אם אין לך חניה פרטית רחבה צריך לקחת את הרכב למקום בטוח כדי שלא ידרסו אותך ותוכל להרים אותו בנחת עם גישה מכל הצדדים.
אם אין לך ג'ק עגלה זה מאוד מעיק.
אתה צריך שני ג'קים או בוקים, אם אין לך אז יכול להשתמש בגלגל רזרבי - זה יהיה מאוד מעיק.
אם אין לך מפתח בוקסות על סוללות זה מאוד מעיק.
גם אם יש לך חניה פרטית, ג'ק עגלה, בוקים ומפתח בוקסות זה די מעיק.

פאנצ'ר מאכער נורמלי לא יקח יותר מ-100 שקל ויש כאלה שיעדיפו לשלם מאשר להתעסק עם כל זה.
כשעושים טיפול מוסך גם ככה מפרק גלגלים, הוא רק צריך להרכיב אותם בסדר הפוך וכנראה לא יגבה על זה אגורה.

קודם כל יש רכבים שבהם גם גק אחד מספיק ואתה מרים את הקדימה, והאחורה מתרומם גם כן, הרמה אחת שני גלגלים מחליף ביניהם כמה זמן זה לוקח? 5-10 דק לא יותר להחליף בין שני הגלגלים האלו.

אני לא מבין על איזה מרחב אתה כבר מדבר כמה כבר מקום את צריך(אישית אין לי בעיה של מרחב אבל עדין), ויודע מה גם אם יש בעיה של מרחב, קופץ לאיזה חניון פנוי בערב וסוגר את ההחלפה הזו בכמה דקות.

בוקים לא באמת חייב בעבודה כזאת אתה לא באמת עובד על הרכב, נטו החלפה של מקום של שני גלגלים שני פעמים.

וכמו שאמרתי אין כמעט בנאדם שאין לו גק בערכת פנצר גם אם אתה במצב שבו צריך שתיים אתה לוקח מאיזה חבר יום לפני, ממש לא סיפור.

מעולם לא פתחתי גלגלים עם מפתח בוקסות עם סוללות, מוט רגיל מספיק טוב(אם יש לך כמובן למה לא).

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

2 הסנט שלי - קניתי פעם מפתח רטיטה בינוני (עדיין שקל יותר מקילו) כדי לפתוח גלגלים, הוא לפעמים היה פותח ולפעמים היה צריך רבע סיבוב ביד לעזור לו.

אח"כ החלפתי אותו במשהו יותר רציני עם דרייב 1/2 וזה כבר פתח הכל.

לסגירה יש מתאם מגביל מומנט שמתאים למפרט של הרכב.

D.jpg

T.jpg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כבר עברנו לנושא הכלים - אישית אני לא סומך על הכלים הזולים ללא מותג מעליאקספרס, בטח לא בכלי שצריך להיות עם מנגנוני בטיחות להגנה על הידיים.

ידוע לי שהרבה מתנדבים ב"ידידים" משתמשים בזולים, אבל אני מוותר.

שנים השתמשתי בהצלחה במפתח 300 ניוטון של בוש. לאחרונה קניתי בהזדמנות כלי של 770 ניוטון, הרבה יותר כבד אבל האמת שיותר נוח לעבוד איתו. פותח הכל בלי להתאמץ גם כשהגלגל כבר באויר. ניתן להגביל את העוצמה/מהירות ל3 דרגות.

לפות"ש - יש לי עוד רעיון בשבילך: כל שנה בערך אני נכנס לפנצ'ריה לעשות איזון לארבעת הגלגלים ומשלם 100-120 ש"ח.

אולי תבקש לעשות איזון, ועל הדרך כשהפועל מחזיר את הגלגלים לרכב תגיד לו להחליף אחורה/קדימה.

PXL_20250329_204343569~2.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

כבר עברנו לנושא הכלים - אישית אני לא סומך על הכלים הזולים ללא מותג מעליאקספרס, בטח לא בכלי שצריך להיות עם מנגנוני בטיחות להגנה על הידיים.

ידוע לי שהרבה מתנדבים ב"ידידים" משתמשים בזולים, אבל אני מוותר.

תוכל קצת לפרט על זה מה הכוונה הגנה על הידיים?

פורסם
לפני 21 שעות, IsraCar כתב:

לפעמים הפעולה הזאת בילתי אפשרית לביצוע בבית. גם אם יש רצון, כח ויכולת.

תחשבו על הסיטואציה הבאה:

אם לצמיג מסויים יש גם כיוון הרכבת  צד חיצוני/פנימי וגם כיוון גלגול .

עכשיו זה מאוד מסבך את הרוטאציה. :S

נתת דוגמא למשהו שלא קיים במציאות

או שיש כיוון נסיעה 

או שיש INSIDE/OUTSIDE

אין דבר כזה וגם לא הגיוני שיהיה גם כיוון נסיעה וגם דופן חיצונית/פנימית

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

לפות"ש - יש לי עוד רעיון בשבילך: כל שנה בערך אני נכנס לפנצ'ריה לעשות איזון לארבעת הגלגלים ומשלם 100-120 ש"ח.

אולי תבקש לעשות איזון, ועל הדרך כשהפועל מחזיר את הגלגלים לרכב תגיד לו להחליף אחורה/קדימה.

רעיון מעולה 👆

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, צ'ופצ'יק כתב:

נתת דוגמא למשהו שלא קיים במציאות. או שיש כיוון נסיעה, או שיש INSIDE/OUTSIDE. 

זה שאתה לא מכיר, לא אומר שלא קיים.

אבל כן, זה דיי ייחודי וייעודי:

image.thumb.jpeg.de755748d577b7e6ee1cfa93b3232b03.jpeg

image.thumb.jpeg.5cc43cd9581754f8bec5b2c056070702.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

המשמעות של צמיג שיש לו גם כיוון סיבוב וגם צד פנימי/חיצוני היא שיש סט ימני/שמאלי, כמו זוג נעליים. כמו שאכן כתוב על המדבקות שעל הצמיגים בתמונה. מן הסתם שמור רק לרכבי ספורט או מיוחדים, ולא לרכבי נוסעים עממיים.  

חזיר דיזל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה נכנס למוסך כל שנה לפחות פעם אחת לטיפול. מה הבעיה לבקש מהם לעשות את זה באותה הזדמנות?

ועוד משהו, אם יש לך ברכב חיישני לחץ אוויר עם תצוגה שמראה כל גלגל בנפרד, צריך מכשור שמאפס את זה כדי לא לבלבל אותך אחרי שהחלפת מיקום בגלגלים. לא בכל פנצ'ריה יש את זה, סביר להניח שבמוסך כן יהיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 40 דקות, SlowRide כתב:

אם יש לך ברכב חיישני לחץ אוויר עם תצוגה שמראה כל גלגל בנפרד, צריך מכשור שמאפס את זה

לא בכל רכב צריך את זה, יש מכוניות שיודעות לזהות את המיקום החדש של החיישן אוטומטית. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

מסקרנות - האם יש רכבים עם צמיגי פנים חוץ וגם כיוון גלגול שהם באותה מידה לארבעת הגלגלים (בניגוד כמובן למידה אחת עבור הקדמיים ומידה אחרת לאחוריים)?

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 5 שעות, Tom_22 כתב:

מודה, לא הכרתי.

אבל במקרה הזה היוצא מהכלל הוא נדיר ביותר.

לא נראה לי שיש עוד הרבה דוגמאות כאלה. אם בכלל.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 שעות, Tom_22 כתב:

נגיד ככה מי ששם את זה לא דואג מהחלפת צמיגים מאחורה לקדימה

• מצחיק 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, tan tan כתב:

מעניין אותי אם הנתון 800-1800 nm שכתוב על כלים בעיקר מעליאקספרס הוא אמיתי או שזה שטויות 

ואם כבר למה לא 3000 כפי שמוצהר שם... 

B&D (כשזה עוד היה מותג נחשב) שהיתה לאבי נתנה 400 NM וזה היה מעל הראש. להידוק ברכב פרייבט אתה צריך גג 120, לטרופר שלי 160. כמובן שבפתיחה שזה מה שמדאיג את רובנו עודף כוח זה טוב.

אישית קרה לי רק פעם אחת בחיים שהאום נשחק עד כדי אי פתיחה (ברכב עבודה מהשכרה) ושם גם אימפקט 10,000 לא היה עוזר. קיט בדומה לזה עזר ומאז זה חלק מערכת החילוץ שלי. 

לגבי הצלבה, בניגוד לטיפולים ותקונים שיש הנאה מלבצע אותם לבד, הצלבה זה ניג'וס טהור ואני מעדיף שמישהו אחר יעשה את זה, אם בכלל. 

בתאריך 15.4.2025 בשעה 22:51, amosbmw כתב:

ברכבי הנעה אחורית ו4x4 לא נוגע, השחיקה תהיה זהה בכל הרביעייה בלי להתאמץ.

כאן כבר יש עוד שיקולים. 

גם רכבי 4X4 קשוחים הם בעצם רכבי הנעה אחורית 90% מהזמן. אתה משלב לפי תנאי השטח. ואז השאלה אם יש נעילת דיפ רוחבי שתורמת לשחיקת שני הצמיגים שעל הסרן הנעול.  אלו ה-10% נסועה שאחראים למרבית השחיקה.

אבל האמת שמנסיוני מחליפים בגלל יובש יותר מאשר שחיקה, אאכ מי שנוסע ממש הרבה בטרשי. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...