Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סטודנט גר בפתח תקווה לומד באריאל. הוצע לי קיה פיקנטו מודל 2018 מנוע 1200 קילומטראז 70 אלף .במחיר נוח קצת מתחת המחירון  

אני בגדול מאוד הייתי אנטי על הפיקנטו היא הרגישה לי קטנה מידי לרכב. עד שקיבלתי רכב חלופי 30 יום על פיקנטו והאמת שלא היה רע. 

השאלה שלי האם לנסיעה יומיומית לאריאל  שזה נסיעה הררית 80 קילומטר הלוך חזור  הרכב  מומלץ? אני לא שואל אם תהיה לי חווית נהיגה כיפית כי אני יודע שהיא תהיה די ממוצעת. השאלה שלי אם זה לא נסיעה שתגמור את הרכב מאוד מהר עם קילומטראז שנושק ל100 אלף. האם לאחר שנתיים שלוש שאני הולך לנסוע באיזור 20אלף קילומטר בממוצע הרכב יחזיק מעמד ולא אצטרך לעשות טיפולים מיוחדים. המנוע עמיד לזה? מה אתם אומרים? מישהו שהתנסה בחוויה דומה.

אם יש לכם עוד דברים שכדאי שאדע על קיה פיקנטו אשמח לשמוע.

בנוסף אם יש לכם המלצות לרכבי מיני סביב המחיר של הפיקנטו  55-60 אלף שקל עם מנוע קצת יותר גדול מחפש בעיקר אמינות ושלא ישתה דלק אשמח לשמוע המלצות.

פורסם

א. פיקנטו יכולה לנסוע את הדרך הזאת באופן קבוע, לא אידאלי, אבל אפשרי.היא גם תחזיק מעמד.

ב. רכב מיני עם מנוע יותר חזק - שברולט ספארק.

ג. במקומך הייתי מחפש סופר מיני אמינה ויותר חזקה, כנראה מאזדה 2. התקציב שרשמת מאפשר למצוא רכב כזה במצב ראוי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מצטרף למגיב הקודם. 

זה לא רכב אידאלי לעניין הזה אבל בהחלט יעמוד בזה בלי כל בעיה או יחס מיוחד.

הפיקנטו נחשב לא חסכוני אבל זה יחסית לרכבי מיני. זה לא רכב שתיין.

ב 20,000 ק"מ בשנה השיקול של עלות הדלק אינו דרמטי. רכב חסכוני יחסוך לך משהו כמו 200 ש"ח לחודש. יותר חשוב רכב אמין מחסכוני.

אם הפיקנטו הזו מוצלחת ובמחיר מוזל זה רעיון לא רע. אם היא סתם פיקנטו אז שווה לשקול סופר מיני במקום. יותר מתאים למתווה הנהיגה. 

פורסם

הייתי מחפש ספארק, חזקה יותר, מאובזרת טוב החל מרמת אבזור lt+ או הבכירה ltz לדעתי נוחה יותר. חשוב לבדוק החלפות שמן גיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בעיניי (ובתור אחד שהחזיק 3 פיקנטו בזמנים שונים) מבחינת פנים הרכב הפיקנטו עדיפה בהרבה על הספארק,

היא סוחבת לא רע ומגלה אמינות מצויינת.

הספארק אכן חזקה יותר אבל בשאר הדברים לדעי הפיקנטו עדיפה.

• ספונסר פורום
פורסם

מחזק את ההעדפה למאזדה2 עם גיר 6 הילוכים פלאנטרי, עדיפה מכל בחינה אפשרית על הפיקנטו, כולל מבחינת בטיחות, שיקול חשוב

מאד בייחוד בנסועה כפי שצריך פות"ש .

ואגב בטיחות: אני שם תמיד דגש חזק על בטיחות פסיבית, כלומר רמת ההגנה שהרכב נותן ליושבים בו במקרה תאונה.

מזה שנים שהמזדה2 החדישה יותר (2016 ומעלה) מגיעה לארץ עם מפרט שחסר את הקורה הפנימית של הפגוש האחורי ...

אני נתקל בזה באופן קבוע בעת הבדיקות שאני מבצע, אין אפילו מק"ט לקורה הנ"ל אצל ספקי חלפים.

כן כן - מה שתמצאו פחות או יותר בכל רכב נורמלי אחר כסטנדרט - מישהו בדלק מוטורס החליט לחסוך 20-30$ לרכב ע"י השמטת

הקורה הנ"ל. כמה מעוות צריך להיות השיקול, כמה הזוי לרצות לחסוך (מיליונים, במצטבר) על חשבון הבטיחות, בעיקר של היושבים מאחור.

אבל הי, במבחני Euro-NCAP אין באמת התייחסות לפגיעה מאחור, זה לא מפרט נדרש לקבלת ציון בטיחות, ואפשר להוסיף עוד שורת רווח למאזן.

מאזדה2 היא, כנראה, הסופרמיני העדיפה בשוק בתקציב 60K - חבל שהיבואן לא מתנהג כאילו הוא מכבד את לקוחותיו. 

• מבאס 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

מזה שנים שהמזדה2 החדישה יותר (2016 ומעלה) מגיעה לארץ עם מפרט שחסר את הקורה הפנימית של הפגוש האחורי ...

אני נתקל בזה באופן קבוע בעת הבדיקות שאני מבצע, אין אפילו מק"ט לקורה הנ"ל אצל ספקי חלפים.

מתחת ל2016 יש את זה בוודאות?

ז"א הדגמים הישנים יותר בטיחותים מהחדשים אם אני מבין נכון?

שואל, כי ממש  שוקל על אחת.

פורסם

זה לא אומר שזה בטיחותי יותר, אלא מכה מאחור תוכל להגיע לתא מטען במקום רק לקורה.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...