Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממש שואף לא להוציא 4000 שקלים או משהו כזה. יותר מחפש משהו סבבה עד 2000 שקלים. אהיה השנה כמה פעמים באירופה ואוכל לקנות שם (ספרד וצ׳כיה בטוח). אין לחץ או דחיפות ברכישה. יכול גם לקנות באוגוסט.  

**אם הצרכים להלן מוגזמים, אז אוכל להוציא גם 4000-5000 שקלים, פשוט לא ממש בא לי כי מרגיש לי שהצורך שלי צנוע. 

יש בעיקרון רק שימוש אחד, לימודים.

מוריד קובץ מהדרייב, עובד עליו, מחזיר לדרייב. יהיה אופיס פה ושם, קריאת סיכומים וקשקוש עליהם, ואני צריך עט שאוכל תוך כדי השתלמויות והרצאות לקשקש על המצגות/קבצים שפתוחים. העט והכיסוי חייבים להיות כלולעם בתקציב. רצוי בטעינה אלחוטית לעט, אך לא חובה. 

הטאבלט לא צריך להיות גדול (דף A4 זה סבבה אפשר גם פחות), אבל אם גדול זה זול אס אפשר גם שיהיה גדול (צריך להיכנס לציק גב סטנדרטי ושיהיה נוח לשבת איתו על הברכיים או כיסא סטודנט). אני לא צריך את הטכנולוגיה הכי טובה או יופי או עיצוב.

פשוט מחפש מכונת עבודה, אמינה, יעילה, עם תפעול נוח ואינטואיטיבי. 

99 אחוז מהזמן אני ליד שקע, אז אולי חיי סוללה לא מאוד קריטיים. 

אין עבודה בחוץ. אין צפייה בסרטונים או משחקים. אין עריכה של כלום. 

נ.ב. - אם יש איזה פיצ׳ר או תוסף או מכשיר שמקל על החיים ואתם היום ממליצים, אשמח. הרבה אנשים המליצו לי על לוח עבודה כזה שמתאים לטאבלט. המלצות מהסוג הזה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש לי גלקסי טאב S8+, זול הוא לא היה, אבל מבחינתי הוא מצוין.

משתמש בו כמחברת בלימודים, יוטיוב נטפליקס וכאלה...

לאייפד יש יותר אפליקציות מותאמות, אין ספק, אבל גם לא נתקלתי בחוסר מהותי.

האפליקציה של Samsung Notes עושה את העבודה לכתיבה, לשרבוט על PDFים וגם הכל מגובה לקלאוד בחינם. אפשר לקנות אפליקציה פרימיום כלשהי כמו Notewise אבל לא רואה צורך.

דגמי הFE זולים יותר, ומגיעים עם אותה טכנולוגיה של העט (של Wacom והוא מעולה). רק לא לקנות מגן מסך paperlike (מחוספס מט) כמו שקונים לאייפד כי זה יטחן לך את החוד ממש מהר. לדעתי את ה9FE יש בשני גדלים.

שים לב שסדרת הA הזולה יותר לא תומכת בעט, אז תצטרך S. העט מגיע כלול בקופסא. הוא נטען מגנטית, וגם עובד ללא סוללה (היא מאפשרת שימוש מרחוק בכל מיני gestures למיניהם, לא מצאתי את זה שימושי ולא הטענתי את העט אף פעם בגדול).

שווה לקפוץ לאיזה קניון לחנות של סמסונג לראות אחד בדמו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

שים לב שלחלק מסדרות האייפד יצאו מחליפים בעוד פחות משבוע. אם אתה מכוון אליהם המתן עד שיתפרסמו תכונותיהם ומחירם בישראל.

אגב, מסורתית דגם הבסיס של האייפד עולה בסביבות 2,000 ש"ח, אבל לא כולל, למשל, סטיילוס ומקלדת, שעולים עוד כמה מאות. עם יציאת דגם חדש לשוק מחירי הדגם הקודם צונחים. דגמים יותר מתקדמים עולים בהתאם, אבל מדובר במכשירים עתירי כוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעבר הרחוק היה לנו אייפדים ואחכ טאבלטים של סמסונג.

שניהם היו מצויינים לשימושים פשוטים (גלישה באינטרנט וכו' - ואחכ של הילדים) והסמסונג היה על הסקאלה הזולה יותר אבל הציג איכות מצויינת ביחס לאופציות הזולות של לפני כמה שנים (הרבה מותגי NO NAME אבל היו גם כאלה יותר מוכרים כמו ASUS\LENOVO וכד').

דאז (וגם היום) סמסונג הלכו על הקו של "מכשיר לכל כיס" - ובהתאם לתקציב אתה יכול לקנות היום טאבלט של סמסונג החל מ 450 שח ועד...השמיים הם הגבול.

האחרון שקניתי (לפני שנה וחצי) היה של TECLAST מאליאקספרס. 

מדובר בחברה שמתמחה בייצור טאבלטים (יש להם גם כמה דגמים של Mini PC וכד'). הביקורות עליהם טובות ויש להם שירות טוב (כנס לאליאקספרס לחנות הרשמית).

TECLAST ניתן לקנות גם בישראל דרך KSP ויכול להיות שבעוד חנויות (לא בדקתי).

מניסיון עבר, הפסקתי לקנות את גרסאות הכניסה המפתות ולקחתי מכשיר טיפה יותר יקר (P40HD) אבל עם מפרט טוב (8GB זיכרון, אחסון 128GB, עם סים תומך 4G וכו').

המכשיר עד היום לא מאכזב ועובד יפה מאוד - הסוללה חזקה, מערכת יציבה (לא צריך לאפס אותו, לא נתקע) והכל עובד כמו שצריך. איכות הרמקולים סבירה, זה לא רמקולים של לרוץ לספר לחבר'ה. דאז, ב 400 שקל, זו היתה עסקה נהדרת שמוכיחה את עצמה (אגב, הוא נמכר בארץ: https://ksp.co.il/web/item/282845 ).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 18 שעות, ניקו פ. כתב:

הטאבלט לא צריך להיות גדול (דף A4 זה סבבה אפשר גם פחות

לטאבלט דף A4 זה גדול. 

כשאתה אומר 'לעבוד על קבצים', מה זה אומר? 

אני חושב שאתה צריך בעיקר להתרכז באפליקציות שיכולות לשמש בלימודים ובאופן שהן עובדות עם העט. 

אני בטוח שיש ניסיון מצטבר ברשתשל שימוש בטאבלט ללימודים שונים, אבל לימודי ציור לא דומים ללימודי הנדסה. 

נ.ב. הייתי גם משקיע זמן ללמוד את כלי ניהול המסמכים החדשים, מבוססי AI, כמו Notebook LM (טרם הספיקו י בעצמי, אבל זה מאוד מעניין) 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

תודה לכולם. 

אני כבר משתמש בnotebooklm (הוא גם מכין לי פודקאסטים מסיכומים שיהיה לי לנסיעות). 

בגודל 13 של אייפד סבבה. 11 גם. לא משנה לי המון הגודל, אולי ה13 יהיה נוח ללמידה ברביצה על הספה. שיחקתי היום קצת עם אייפד בחנות והעט באמת מרגיש אפוי וטוב ומדויק וחד. מצד שני בשבילי זו מערכת הפעלה לא מוכרת וזה הצליח לעצבן אותי תוך 2 דקות, אבל אני גמיש ללמוד ומניח דזו רק פונקציה של תרגול. בסמסונג קרץ לי שהוא מוכר וקליל לתפעול מבחינת מערכת הפעלה, אך מצד שני בחנות לא היה טאבלט אחד שהיה לידו עט לשחק איתו אז לא עזר לי המון הביקור בחנות של סמסונג. 

לעבוד על קבצים = לקרוא סיכום ולמשל לסמן ולקשקש עליו הערות עם העט, לעשות סימונים כמו קו תחתון, להקיף בעיגול, להדגיש, לשים הערות צד וכו'. ברור שאפשר הכל עם עכבר ומקלדת, אבל אני רוצה עם עט. בעצם להפוך את הסיכום/מצגת pdf/word/ppt לדף קשקושים. 

אני ממש לא מצייר ואני לא חייב עומק צבעים או דברים כאלו וגם מילימטר לפה לשם לא יזיו לי אם כי העט של אייפד באמת היה סופר מדויק, זה היה הפנסיל פרו, לדעתי לי יספיק הדור השני שנטען אלחוטית. 

מודה שלא כיוונתי לדגמים החדשים שיצאו, אבל אחכה להם כדי שאולי במחירים של היוצאים ירדו. 

ממה שראיתי לקנות באירופה לא יותר זול מבארץ, לפחות בחנות של אפל, ואילת למשל נותן מחירים טובים. יש סיכוי שמשפחה מארהב תבוא לבקר עוד 3 חודשים אז גם זו אפשרות. אבדוק הפרשי מחירים. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם (נערך)

העט של סמסונג לא ברמה של העט באייפד, אבל מצד שני מעט מאוד עטים ביקום מתחרים בזה של האייפד.

האייפד הוא בחירה טובה לטווח הארוך, אלה מכשירים שמחזיקים מעמד שנים רבות והכי חשוב - יש להם *פי 100* יותר אפליקציות שימושיות שמנצלות באופן מלא את העט. זה היתרון העיקרי, הרבה מעבר לחומרה.

אבל הצרכים מכתיבים בתכל'ס.

אצלי הילד עף על האייפד גם בקטע של ציור וגם של מוסיקה - אבל אם רוב ההתנהלות שלך תהיה עם טקסט ועם הקלדות, הסמסונג יחסוך לך הרבה כסף.

המלצתי - לפני שאתה רץ קדימה, תחפור טוב טוב טוב בנוגע לצרכים ובנוגע לאפליקציות שקולעות לצרכים. לא לפחד לשקוע שעות בנבירה במדריכים / chatgpt.

לפני 10 שעות, falou כתב:

חושב שאתה צריך בעיקר להתרכז באפליקציות שיכולות לשמש בלימודים ובאופן שהן עובדות עם העט. 

מחזק ומעלה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קיבלתי את ההמלצה. אני בהחלט אשב לעשות שיעורי בית, לא מאלו שקונים דברים באלפי שקלים בלי סקר שוק. מה שכן רציתי זה לקבל קווים כלליים וטיפים וסה"כ קיבלתי. אז תודה שנית לכולם. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

המלצתי הכנה, בהתאם לצרכים שמתאר פה, לך על אייפד פרו מדור חמישי וצפונה, 12.9, יד 2 שמור.מעבד m1 בדור 5 שנותן ביצועים פגז.  החלפתי לפני מספר חודשים אחד כזה ל13 החדש עם מעבד m4. להגיד שמרגיש שינוי? למעט המשקל ומסך שנראה וואו ( אבל גם הקודם היה וואו ) לא אוכל להגיד.

מכשיר שווה ובלונג ראן, משתלם מאוד כי האמינות שלו פנטסטית. תוכל למצוא את עצמך איתו שנים קדימה. 

במרקט פלייס אני מוצא מכשירים מדור חמישי במחירים המתחילים בכ-2,300 ₪. אין דיל טוב מזה אם תמצא מכשיר שמור ואין סיבה שלו. הרבה מהם בכלל לא עוזבים את הבית. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מבחינת תמיכה לאורך זמן אין מתחרים לאפל. שנה שעברה קניתי לאמא את האייר 13 וזה פשוט עובד בלי התעסקויות מיותרות. הוא קצת כבד ויש כיסויים ששוקלים כמעט כמהו, תשים לב גם למשקל הקייס.

בעבר שלחתי קבלה חתומה ע"י המכס לאמזון וקיבלתי את כל המס המקומי בחזה, נראה שלא השתנו דברים.
הכתובת לחיוב הייתה הכתובת בארץ והחשבונית מאמזון הספיקה.
https://www.amazon.de/-/en/gp/help/customer/display.html?nodeId=201999220

עריכה אחרונה על ידי shake
  • אהבתי 1
פורסם

האייפד הבסיסי החדש והעט החדש הבסיסי יספיקו מעל ומעבר ולא יתנו חווית כתיבה נחותה

היתרונות של היקרים יותר במסך ובביצועים מיותרים קצת למה שמצוין (במיוחד אם לא מציירים או משחקים)

(יש לי גם פרו וגם בסיסיים - המכשירים מחזיקים מעמד גם אצל ילדים 7-8 שנים בקלות ומוחלפים בעיקר כי משחקים 🤷‍♂️. יש לי את שלושת העטים שיצאו לאורך השנים. הבת שלי מציירת ועובדת עם האייפד קשה , הבנים משחקים ואני גם וגם)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מחיר פנטסטי.

מחיר ההשקה של הדור הקודם, עם 64 ג״ב, היה כ-2,200 ש״ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...