Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 52 דקות, Cherniy Bumer כתב:

רכב מהימן,
אבל 23 אלף מעל? ממש לא

אגב בטוח שמחירון זה 70?

בדקתי בלוי יצחק

לפני 52 דקות, Cherniy Bumer כתב:

רכב מהימן,
אבל 23 אלף מעל? ממש לא

אגב בטוח שמחירון זה 70?

ספורט פלוס כמובן

פורסם

עלעול קל ביד 2 מעלה שזה לא מחיר מופרך, אולי גבוה אבל לא בלתי פרופורציונלי. אם בדקת והוא באמת במצב טוב - לדעתי אל תפסול אבל תנסה להתפשר.

המחירון לא אומר הרבה ולא בהכרח משקף מחיר חוץ מלצורכי ביטוח.

פורסם

זה המון מעל המחירון, הייתי בודק עוד משפחתיות ורואה אם המחירון שם הגיוני יותר.
אם אתה מחפש ביצועים, יש לך גרמניות עם מנועי טורבו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

כול רכב מבוקש בסכומים האלה נסחר ב-10 אלף וצפונה מעל מחירון לוי יצחק.

אין לי מושג אם 23 מעל זה יקר או לא, אבל פחות מ-10 אלף מעל, זה בוודאות לא תמצא. 

הצלחתי להוריד אותו ככל הנראה ל20 מעל המחירון השאלה אם גם זה יקר כי כולם נמכרים מעל המחירון

פורסם

תבדוק איך המחיר שלו לעומת שאר רכבים כאלו ביד 2.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 54 דקות, Albetx כתב:

רק אני תוהה לעצמי איך סיוויק עם CVT ומנוע שדורש תחזוקה חריגה נהייתה כזאת מבוקשת?

התמורה לכסף הכי אמין שיש

• מצחיק 2
פורסם

אבא שלי מכר אחת כזו לפני 9 חודשים ב5000 שקל מעל מחירון, הרכב היה בלוח יד 2 במשך יומיים בלבד ונמכר ביום השלישי.

כמות הטלפונים שאבא שלי קיבל היתה הזויה, כאילו חילק ביטקויין בחינם.

מסתבר שזה רכב מאוד פופולרי אצל הצעירים, מנוע חזק והשילוב עם הגיר הרציף שכאילו מעמיד אותו בטווח היעיל לאורך זמן נותן לו תחושה של דחף מתמשך וכוח זמין כמעט בכל לחיצה חזקה על הגז.

ההיגוי מצויין, יותר טוב בהרבה ממשפחתיות מקבילות וגם מכוניות מסוימות מקבוצת רישוי גבוה יותר (אחיזת הכביש ושלה וההנאה שחוויתי ממנה בכבישים מפותלים מתעלה בהרבה גם על הסופרב המפנקת שיש לי).

גם רף האמינות של דגם ה1500 לא רע בכלל, היה קטע עם שמן מדולל בדלק משנתונים מסוימים שמצריך טיפולים תכופים יותר, לאבא שלי מעולם לא היתה הבעיה הזו, כנראה שזה קשור לתרבות הנהיגה ולנהג שמאחורי ההגה.

• רעיון גרוע 1
  • מעניין 2
פורסם (נערך)
בתאריך 3.3.2025 בשעה 21:52, avivd25 כתב:

היי הוא דורש 23 מעל המחירון הרכב יש ביקוש לפי דעתכם מוגזם או תמורה טובה לכסף ?
2019
70 אלף קמ יד 2

spacer.png

לא יודע מה השוק אומר לגבי הרכב הזה.

מבקש 33 אחוז מעל המחירון. אני יודע שיש ביקוש ער לדגמים המבוקשים. אבל עד כדי כך? אני גם לא בטוח עד כמה הסיוויק היום מבוקשת כמו פעם. צריך סיבה טובה לשלם ככה מעל המחירון.

מה שכן לבטח את הרכב הזה זול מאשר טויוטה מזדה וכו. זה שיקול.

השאלה בסוף עד כמה אתה רוצה את הרכב, מה מצבו ומה החלופות. צריך סיבה טובה לשלם כל כך הרבה מעל המחירון.

אתן לך את התרשמותי מהרכב שלי ומה ששילמתי. אולי יעזור לך.

סיוויק 1.5 ידנית ספורט (לא פלוס) שנת 2020 שנרכשה מעט לפני שמלאו לה 3 ועם 60,000 ק"מ.

שילמתי ביולי 2023  93 כשהמשוקלל היה בערך 89. הרבה זמן היינו במו"מ והוא בהתחלה ביקש 105 כשהמחירון היה בערך 92.

בחלוף הזמן הוא התפשר וגם נוספה לרכב שריטה קטנה.

ב 2020 ידני היה בהזמנה מיוחדת.

אני חושב שהידניות יותר מבוקשות אבל אולי צריך להעריך העניין מחדש לאור מה שעולה כאן אודות מה שדורשים.

תמצית ההתרשמות שלי מהרכב:

המנוע דורש החלפת שמנים די תדירה ובהתאם למחשב הרכב. יוצא לי בערך פעם ב 9000-10000 ק"מ. זה ניג'וס ועלות. החלפה אחת על חשבון היבואן לאור תביעה ייצוגית. זה חסרון ואני חי איתו בשלום. במידה רבה זה לא מטריד אותי כי ידעתי על זה מראש.

הרכב חסכוני. אני בנסיעה ש 60-70 אחוז ממנה בינעירוני (חלקה עם תנועה עמוסה. שזה די חסכוני כי לא מהר ולא פקוק) מקבל די בקלות 1:14.5. אבל זה מנוע טורבו שאם תלחץ עליו בקלות ישתה בערך פי 2 בלי להסס. אני לא מתאמץ כל להזמן לחסוך.

המנוע חזק מאוד יחסית למשפחתית שאינה רכב ספורט.

הגיר נהדר אבל אצלי מדובר בידני. לא מכיר את הרציף שם. ממבחנים עולה שיחסית לרציף הוא סבבה. 

האבזור לא מצטיין. אני פחות מתעניין בזה. אנדרואיד אוטו קצת מיושן. מניח שבקלות אפשר להשתדרג. סיוויק אלופת האפטר מרקט.

יש מערכות בטיחות אקטיביות שלדעתי טובות אבל לא מצטיינות.

הרכב מכוער אימים בעיני (עניין של טעם). היתרון הוא שמבפנים לא רואים את המראה החיצוני....

נמוך ועם פלסטיקים שבירים שלא אוהבים מדרכות בכלל.

הרכב מצד אחד מרווח לנוסעים מבפנים, מנגד מדובר במשפחתית עם מימדים חיצוניים גדולים מאוד (ארוכה ורחבה מ 3008) ואפשר היה לנצל את המרחב אפילו יותר טוב. מבחינתי מימדים גדולים זה חסרון.

הרכב נמוך לישיבה. אני אוהב את זה. כל השאר שנכנסים אליו פחות.

הרכב אצלי 20 חודשים ועוד מעט 100,000 ק"מ ולמעט ניג'וס השמן הכל תקין. שזה מצויין.

תא המטען מרווח אבל לא כמו שאתה עלול להתרשם ממבחנים בינלאומיים. כי השילוב של האגזוז באמצע (בארץ סטנדרט ל 1.5) והגלגל ספייר (בעולם לא תמיד יש) מעלה את רצפת תא המטען.

במחבנים בחול הנעשים בחלקם בלי שני גזלני הנפח הללו זו נחשבת למשפחתית עם תא מטען ענק והכי גדול שיש (יחד עם האוקטביה). אז מתקבלת מהם תמונה מטעה. תא המטען לא קטן ואפילו גדול אבל לא ענק כפי שניתן לצפות אם לא מדקדקים.

מבחינת נוחות וחווית נהיגה שיפור משמעותי לעומת הדור הקודם של הסיוויק. לא רכב ספורט אבל בהחלט משפחתית עם גישה ספורטיבית. כיף לנהיגה

המזגן טוב. אבל לא מצטיין. דומה לדור הקודם. זו בהחלט לא בעיה גם בימים החמים ביותר. אבל מי שכמוני ואוהב מזגנים מקפיאים ירגיש שיש רכבים עדיפים בתחום הזה.

שורה תחתונה היא שאני מאוד מאוד מרוצה. אבל בפועל מה שאני רציתי ניתן היה להשיג רק ברכב הזה במחיר הזה: 

משפחתית ידנית זריזה ועם אבזור בטיחות מלא משנת 2020 ואילך. רציתי לקנות רכב שעדיין באחריות.

יש חסרונות ורובם לא מעניינים אותי (אבזור ומראה). החסרונות שמציקים לי זה רק החלפת השמן התדירה ולי אישית היה נחמד מזגן מקפיא. כמו כן הייתי רוצה רכב מעט קטן יותר.

לגבי אמינות המנוע לאורך שנים אני לא יודע. מוקדם לפסוק. מתכנן להחזיק עוד הרבה שנים אז אדע.

זה מנוע טורבו נמרץ. כנראה לא ייתן אמינות מופתית כמו מנועי הונדה אטמוספריים.

מצד שני היתה לי אחת דור קודם 10 שנים עם בעיה רצינית במנוע שטופלה חינם על ידי היבואן 3 שנים אחרי תום האחריות (חשבונית של כמעט 10,000 ש"ח ללא חיוב). אז אני לא אחד שיעיד עדות אישית על האמינות המופתית של האטמוספריים של הונדה. אבל כנראה הייתי החריג. 

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • אהבתי 4
פורסם
לפני שעתיים, razi_pazi כתב:

לא יודע מה השוק אומר לגבי הרכב הזה.

מבקש 33 אחוז מעל המחירון. אני יודע שיש ביקוש ער לדגמים המבוקשים. אבל עד כדי כך? אני גם לא בטוח עד כמה הסיוויק היום מבוקשת כמו פעם. צריך סיבה טובה לשלם ככה מעל המחירון.

מה שכן לבטח את הרכב הזה זול מאשר טויוטה מזדה וכו. זה שיקול.

השאלה בסוף עד כמה אתה רוצה את הרכב, מה מצבו ומה החלופות. צריך סיבה טובה לשלם כל כך הרבה מעל המחירון.

אתן לך את התרשמותי מהרכב שלי ומה ששילמתי. אולי יעזור לך.

סיוויק 1.5 ידנית ספורט (לא פלוס) שנת 2020 שנרכשה מעט לפני שמלאו לה 3 ועם 60,000 ק"מ.

שילמתי ביולי 2023  93 כשהמשוקלל היה בערך 89. הרבה זמן היינו במו"מ והוא בהתחלה ביקש 105 כשהמחירון היה בערך 92.

בחלוף הזמן הוא התפשר וגם נוספה לרכב שריטה קטנה.

ב 2020 ידני היה בהזמנה מיוחדת.

אני חושב שהידניות יותר מבוקשות אבל אולי צריך להעריך העניין מחדש לאור מה שעולה כאן אודות מה שדורשים.

תמצית ההתרשמות שלי מהרכב:

המנוע דורש החלפת שמנים די תדירה ובהתאם למחשב הרכב. יוצא לי בערך פעם ב 9000-10000 ק"מ. זה ניג'וס ועלות. החלפה אחת על חשבון היבואן לאור תביעה ייצוגית. זה חסרון ואני חי איתו בשלום. במידה רבה זה לא מטריד אותי כי ידעתי על זה מראש.

הרכב חסכוני. אני בנסיעה ש 60-70 אחוז ממנה בינעירוני (חלקה עם תנועה עמוסה. שזה די חסכוני כי לא מהר ולא פקוק) מקבל די בקלות 1:14.5. אבל זה מנוע טורבו שאם תלחץ עליו בקלות ישתה בערך פי 2 בלי להסס. אני לא מתאמץ כל להזמן לחסוך.

המנוע חזק מאוד יחסית למשפחתית שאינה רכב ספורט.

הגיר נהדר אבל אצלי מדובר בידני. לא מכיר את הרציף שם. ממבחנים עולה שיחסית לרציף הוא סבבה. 

האבזור לא מצטיין. אני פחות מתעניין בזה. אנדרואיד אוטו קצת מיושן. מניח שבקלות אפשר להשתדרג. סיוויק אלופת האפטר מרקט.

יש מערכות בטיחות אקטיביות שלדעתי טובות אבל לא מצטיינות.

הרכב מכוער אימים בעיני (עניין של טעם). היתרון הוא שמבפנים לא רואים את המראה החיצוני....

נמוך ועם פלסטיקים שבירים שלא אוהבים מדרכות בכלל.

הרכב מצד אחד מרווח לנוסעים מבפנים, מנגד מדובר במשפחתית עם מימדים חיצוניים גדולים מאוד (ארוכה ורחבה מ 3008) ואפשר היה לנצל את המרחב אפילו יותר טוב. מבחינתי מימדים גדולים זה חסרון.

הרכב נמוך לישיבה. אני אוהב את זה. כל השאר שנכנסים אליו פחות.

הרכב אצלי 20 חודשים ועוד מעט 100,000 ק"מ ולמעט ניג'וס השמן הכל תקין. שזה מצויין.

תא המטען מרווח אבל לא כמו שאתה עלול להתרשם ממבחנים בינלאומיים. כי השילוב של האגזוז באמצע (בארץ סטנדרט ל 1.5) והגלגל ספייר (בעולם לא תמיד יש) מעלה את רצפת תא המטען.

במחבנים בחול הנעשים בחלקם בלי שני גזלני הנפח הללו זו נחשבת למשפחתית עם תא מטען ענק והכי גדול שיש (יחד עם האוקטביה). אז מתקבלת מהם תמונה מטעה. תא המטען לא קטן ואפילו גדול אבל לא ענק כפי שניתן לצפות אם לא מדקדקים.

מבחינת נוחות וחווית נהיגה שיפור משמעותי לעומת הדור הקודם של הסיוויק. לא רכב ספורט אבל בהחלט משפחתית עם גישה ספורטיבית. כיף לנהיגה

המזגן טוב. אבל לא מצטיין. דומה לדור הקודם. זו בהחלט לא בעיה גם בימים החמים ביותר. אבל מי שכמוני ואוהב מזגנים מקפיאים ירגיש שיש רכבים עדיפים בתחום הזה.

שורה תחתונה היא שאני מאוד מאוד מרוצה. אבל בפועל מה שאני רציתי ניתן היה להשיג רק ברכב הזה במחיר הזה: 

משפחתית ידנית זריזה ועם אבזור בטיחות מלא משנת 2020 ואילך. רציתי לקנות רכב שעדיין באחריות.

יש חסרונות ורובם לא מעניינים אותי (אבזור ומראה). החסרונות שמציקים לי זה רק החלפת השמן התדירה ולי אישית היה נחמד מזגן מקפיא. כמו כן הייתי רוצה רכב מעט קטן יותר.

לגבי אמינות המנוע לאורך שנים אני לא יודע. מוקדם לפסוק. מתכנן להחזיק עוד הרבה שנים אז אדע.

זה מנוע טורבו נמרץ. כנראה לא ייתן אמינות מופתית כמו מנועי הונדה אטמוספריים.

מצד שני היתה לי אחת דור קודם 10 שנים עם בעיה רצינית במנוע שטופלה חינם על ידי היבואן 3 שנים אחרי תום האחריות (חשבונית של כמעט 10,000 ש"ח ללא חיוב). אז אני לא אחד שיעיד עדות אישית על האמינות המופתית של האטמוספריים של הונדה. אבל כנראה הייתי החריג. 

ואוו תודה על המידע הכללי 

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...